Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е новата тема във форума?
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
Какви са препоръките за работа с деца с хиперактивност и дефицит на вниманието, както и за обучение на родители?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е новата тема във форума?
-
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
-
Какви са препоръките за работа с деца с хиперактивност и дефицит на вниманието, както и за обучение на родители?
Формулярът предлага различни препоръки, като използване на интерактивни истории, алтернативни методи като масажи, идеи за интеграция в обществото и училищната среда, както и споделяне на опит при диагностициране и лечение, включително изследвания като ЕЕГ. Обучението на родителите за деца с хиперактивност и дефицит на вниманието може да бъде от голяма полза. Важно е да се консултират със специалисти, които могат да предоставят информация за подходящи техники и стратегии за работа с децата у дома. Също така е важно родителите да обменят опит помежду си и да търсят съвети за подходящи методи на обучение и подкрепа на децата. Препоръчителните подходи включват работа с терапевт, логопедична терапия, игри, пъзели, ролеви игри и различни видове образователни игри като Мемори, Доминьо, Магнетинно и други за подобряване на вниманието и концентрацията.
-
Какви са предизвикателствата, пред които са изправени родителите на деца с хиперактивност и дефицит на вниманието, и какви са техните успехи?
-
Как да се справя с отказа на детето ми да учи и чете?
Разсмя ме, ама аз наистина имам чувството че си страдам от ХАДВ, така че включвай ме в терапията.
Много си права. Аз хем се радвам, че играейки на разни игри на компютъра, Мими задържа за дълго вниманието си върху нещо, хем се страхувам да не се прекалява. Сега за дисциплината. Имаше известен период, в който почти си бяхме помислили, че кризите в това отношение са вече минало. Държеше се като голямо момиче, изпълняваше нашите заръки без да протестира. От известно време насам забелязвам, че отново е започнала да се тръшка и да плаче, когато някоя команда не и изнася или ако нещо не стане така, както тя го иска. Май с това последното имаме по-голям проблем.
А така ми се иска да може да кара, така ще се и разтоварва психически, ще го осъзнава, което е добър признак, а и от друга страна ще изразходва енергия, че вечер може да си лежим и час в леглото и да не заспива...