АВГУСТ все е тъй далече, но пък бебчо мърда вече

• 19 359
  • 298
  •   1
Отговори
# 195
Никой нищо не ми казва по повод въпроса ми за море в 8 месец?  smile3516
  hahaha :hahaha:mamadona, не се цупи Joy Joy, не забравяй, че сме бременни и леко изкуфели Hug
Аз лично не бих отишла в 8 месец, тъй като незнам какво може да стане. Осми месец си е близо до финала. Нооо, това е лично моето мнение Naughty, в никакъв случай не ангажирам никой с него.
Пък и съм си параноичка (както се забеляза) Blush и не бих рискувала, никакво море няма да изкарам като хората, а само ще се притеснявам ooooh!

# 196
mamadona, дотогава има време, но 8 месец наистина и на мен ми се струва късно, аз мисля да направя моренцето по-рано, кокато още не е толкова жега. Края на май началото на юни. Но в крайна сметка както се чувстваш така направи.

# 197
мамадона и аз май няма да рискувам в края на 8 месец да пътувам,но със сигурност ще го направя началото на юни  Wink

# 198
Диди, етърва ми беше с повишено ЧХГ, от тогава го помня, бяха много притеснени, роди здраво момченце, вече е година и половина сладура.Даже между другото изкара много готина бременност.

# 199
  • Бургас/Пз
Аз си направих резервации за морето за 23 юни, дали ще е безопасно да се пътува? Как мислите?

Мама дона, аз не смятам че е късно, все пак това е началото на осми месец, не че няма риск, но пък ако се чувстваш добре, би трябвало всичко да е ок. Само по бавничко и с повече почивки по време на пътуването. А за къде си запазихте места - южното или северното черноморие

# 200
И аз съм се замислила за море от около два месеца, но още не съм решила какво да правя. Мъжът ми заминава този петък за 4 месеца в Германия и най-вероятно, ако се чувствам добре, ще отидем двете с Марина към края на месец май на море.

# 201
А пък аз да ви попитам какво смятате за присъстването на таткото по време на раждането??

Аз съм ЗА присъствието на таткото. Много ми помогна първия път дори и само с присъствието си. Той прекъсна пъпната връв и като цяло раждането остави в него много силен спомен. С нетърпение чакаме второто раждане и двамата.  Heart Eyes

mamadona, и на мен ми се вижда късно твоята почивка на морето. По това време започват подготвителните контракции, тежко ти е да вървиш и дишаш, а какво остава да се печеш на задух под чадъра на плажа. При предната ми бременност беше по това време над 35 градуса, знам какво говоря. Краката ми бяха толкова подути от топлото, че дори и боса не можех да ходя. Разбира се, при теб всичко може да е наред и ти го пожелавам, но най- малкото трябва да си готова за раждане не там където си планувала.

И още нещо много важно за всички. По време на бременност се отделят хормони, които правят кожата податлива на образуване на петна, лунички и т.н., които после много трудно изчезват. Излагането на пряко слънце е нежелателно по време на бременността и няколко месеца след нея. Винаги ползвайте слънцезащитен крем за лицето си, дори и сега през март.

# 202
И аз искам да се присъединя към успокояващите  didi-2, мила не се притеснявай всичко ще е наред, просто трябва да го вярваш   bouquet Тези изследвания са толкова неточни, аз съм против тях! Аз не намирам смисъл да се правят, поне БХС-то. Този сайт, дето си го пуснала, където се споменава за по-ранно откриване на малформации, искам да кажа че аз имах възможност да си го направя /аз живея в Истанбул/, но въпреки това се отказах от него. Дори да се откриеше нещо тревожно, бях категорична че няма да си махна детето. Ще си го гледам каквото ми го даде Господ! Сега обаче си направих БХС, само заради свекървата, защото тя като разбра, че  съм пропуснала въпросния тест в 12-тата седмица не спря да мели цял ден, че било много важно и т.н. Добре съгласна съм, важно е, но какво от това, нямаше да направя аборт, така че нищо друго не може да се направи. Само ни разплака и мен и мъжа ми и три дена бях в лошо настроение. Ужасна е, не пожелавам такава свекърва и на най-големия си враг  #2gunfire
В петък излизат резултатите от БХС и съм се настроила, каквото и да е, си продължавам по старому и това е. Дори да са обезпокоителни изобщо няма да им обръщам внимание, без никакви амниоцентези и тем подобни.
А сега излезе и друго нещо за което трябва да мисля, просто няма как да го изкюча- след малък семеен съвет се разбра че ще се местиме. Това е добре защото имаме нужда, но от друга ще трябват парички-за детето ли да спестяваме, за ремонта ли, за мебели ли. Но както и да е всички заедно ще помагат-неговите роднини и моето семейство, все някак ще се оправим, надявам се.
Момичета само позитивно мислене!!!  bouquet

Последна редакция: ср, 12 мар 2008, 15:16 от snejana01

# 203
мамадона, според е най-важно как ще се чустваш, и какво ще ти препоръча доктора, иначе съм ЗА моренце;) ако сме ок защо пък не...най-много да дойдат от грий пиис да ни прибутват обратно към морето, мислейки че сме заблудени китове Joy Joy Joy
аз сусхто ще планирам 3-4 дни към началото на щни първо, след това може да отскочим още един два пъти за по уикенд или нещо такова стига да съм добре.

мойто момче също мн ми помага, понеже от един месц имам страхотни проблеми с кръста домакинската работа свързана с навеждане/което е огромна част от нея/ я върши той,даже понякога ми е неудобно от това, обаче аз като се преработя и после съм като инвалид. някой има ли подобен проблем?
например чистих ваната онзи ден след което не  можех да си стъпя на десния крак,но болката идва от кръста. вечер като постоя пред тв повече от час-същото едвам ставам...никога не ми е било така, до скоро мислех че са единични случаи, но напослъдк се притеснявам...а това пък за какъв доктор е  newsm78 #Crazyидея нямам...ще питам др седмица на ЖК ...
поздрави с този прекрасен слънчев ден, тази година месец март направо кърти мивки с уникално време! newsm10

# 204
Здравейте, мами!

Още от самото начало се съгласих да ме наблюдава личния лекар, защото засега имаме уговорка да излезна в болничен НЕ 45 дена преди термина, а 36 дена /от 01 юли/. Цялата врътка е, че искам базата за болничните да ми е м. януари-м. юни, понеже се осигурявам на максимума от м. януари. На този вариант се съгласи само личния лекар. Той твърди, че по здравна каса имаме право на само два видеозона и си мисли, че държавата добре си знае работата. Аз пък мисля, че държавата няма средства и затова са само 2 броя. Той казва, че все още никъде не е доказано, че видеозона е безвреден. Мисли, че след като зъбен камък се разрушава с ултразвук, то има вероятност и да вреди на плода. Та, първия видеозон ми беше за регистриране на бременността. По програмата на ЗК вторият е към края и аз затова миналата седмица си отидох без на д-ра разрешението, защото нали към 17-18 седмица било добре добре да се огледа гръбнака. Естествено майка ми не се шашка за аномалии, кандидат-таткото - също. За тях е важно да узнаят пола. Вече нямам сили да се ядосвам, че не ги е грижа за здравето НИ, а само си хранят любопитството. Затова се усмихвам, щото иначе трябва да се гръмна. Гинекологът се шашна от въпросите ми, защото исках да брои пръстите на бебето /нашо близко дете е родено със зачатък на ръка от Чернобил/, да гледа гръбначния стълб и т.н. За пола - питаха моите хора. На 33 г. съм /април навършвам 34 г./ Споделих с доктора за възрастта ми и попитах дали не е редно да направя тези изследвания, за които вие постоянно пишете /БХС и ФМ/, като намекнах, че финансов проблем нямам-излъгах. Човека се усмихна и каза да си харча парите като се роди детето, защото тогава повече ще ми трябват. Показа ми главата, двете полукълба на мозъка и точно между тях се вижда една бяла граница и някаква точка. Това значело, че за аномалии не може да говорим. Върна се на гръбначния стълб и започна да обяснява нещо, което не запомних. Според него тези изследвания са излишни и само се пълнят гушите на колегите им. Достатъчен бил видеозона и то нямало нужда да е супер модерен, а зависи от специалиста, който гледа. Същият въпрос зададох на предходния гинеколог /с най-добра слава в Пловдив/ и той същото каза, като се има предвид, че бях 14 г.с. И личния лекар така мисли. Защо ще ме лъжат, че са излишни тези изследвания? От злоба, че колегите им ги хрантутим ли? Може и това да е причината, но трима доктори, независими един от друг да кажат едно и също нещо...  Личния посетих вчера и каза, че е време точно сега /18 седмица/ да направя видеозон заради аномалии. Казах, че миналата седмица съм била и той полудя. Какви са били тия лиготии и т.н. От тази снимка, която имам, нищо не му вършело работа. Иска да му напише АГ специалистът нещо си за прешлените. "Искам да се броят прешлени!!!" - крещя той. "Не ме интересува пола. До 20-та седмица да си отишла." И тримата казаха, че след като в рода няма аномалии-да не се шашкам. След две седмици ще питам третият специалист на какво мнение е за тези изследвания.Ей такива работи.

Относно парите-много, ама много повече ще ви трябват като станат в 7-ми клас децата. Уроците са безкрайно скъпи. Като са казали хората "Малки деца-малки проблеми, големи деца-големи проблеми" са били напълно прави. Аз го разбрах вече, понеже дъщеря ми ще кандидатства тази година. Луди пари отиват. Всяка седмица има платени олимпиади, по два урока, спорта се плаща. Не, че искам да ви плаша, ама бебе да гледаш е само физически по-сложно. Те и циганките го могат. По-важно е после.

Дано да си родим живи и здрави бебета и да се радваме на щастливото им детство! Късмет на всички!         

# 205
Относно морето, аз лично съм си бъзла и предпочитам или средата на 6м или като вляза в 9м.С първата ми бременост се оказа че бебето е седалищно и предизвиква контракции, до 9м никъде не ходих, но щом влязох в 9 отидохме на планина, такива преходи правех, каквито не съм правила без да съм бременна, бебето се роди 5 дни преди термина.Имах на разположение 2 седмици, които ми минаха по-бързо.

# 206
malkabubi, аз отдавна не върша домакинска работа. Или любимия или чистачка. Не мога да се навеждам от болки в кръста. аз от балета имам малка деформация в кръста, тоест нещо не е развито както трябва и сега когато не танцувам, това страшно много ми се отразява. Вечер като се прибера от работа и се срутвам пред телевизора и не мога да мръдна...! Не е от глезотия, наистина не мога

# 207
здравейте на всички..не пиша често, но бих искала да успокоя didi-2, за да не се стряска толкова много, най-вероятно нещо са объркали, защото иначе тези резултати изглеждат много нереални Crazy...аз също съм на 27 г и докладвам резултатите от БХС-то (бях в 16г.с+3дни):
АФП - 23.9 (14.9-74.5)
ЧХГ - 5.8 (6.85 - 34.25) - тук съм под долната граница, а какво означава това, не знам?! докторката каза, че няма нищо обезпокоително..и аз съм склонна да й вярвам..като отида на 19 март на ФМ, тогава всичко ще стане ясно...
възрастов рикс - 1:1217
моят риск - 1:7766

повече усмивки на всички  bouquet

# 208
аз също съм на 27 г и докладвам резултатите от БХС-то (бях в 16г.с+3дни):
АФП - 23.9 (14.9-74.5)
ЧХГ - 5.8 (6.85 - 34.25)
Мдаааа, много ти благодаря Hug
Ето ги и моите с точно този път. И двете сме 27 годишни, всичко друго ни е различно обаче.
АФП - 27,5 (19,45-97,25), както се вижда референтните стойности при теб са съвсем различни, което значи, че за ВСЯКА ЖЕНА Е АБСОЛЮТНО РАЗЛИЧНО. И няма точно определени граници. А на каква база ги изчисляват тия референтни стойности - а кажи ми сега. #Crazy
ЧХГ - 30,7 (4,25-21,25) newsm78 newsm78 #2gunfire

Майната му - моля се само в петък всичко да е наред. Hug

ООо забравих да пиша и възрастовия риск изчислен при мен 1:1225 (нали и ти си на 27 и аз) newsm78 newsm78

# 209
  • В чуден свят с четири Слънца
malkabubi, и аз имам подобен проблем с кръста, понякога не мога да си стъпя на десния крак от болежката в кръста, само в десния получавам болки, но това ми каза една рехабилитаторка на бременни, че е нормално.
А по въпроса за ходенето на море, аз съм за, само трябва малко повече да се пазим от слънцето, особено синеоките, защото са с по-чувствителна кожа. Аз с предната бременност ходих в 6-ти месец, е вярно, че не можех да се съблека да се попека, защото веднага ставах на червени петна и мехури, имах тия ужасни подготвителни контракции през 1-2 часа и сядах по бордюрите превита на две, но пък като цяло си изкарахме страхотно. И сега още имам приятен спомен от онова море, така че съм 100% ЗА МОРЕ  Grinning.

Искам да попитам нещо, днес си направих кръвни изследвания, само инициативно, понеже ми се вие свят по цял ден и предположих, че ми е нисък хемоглобина. Така се и оказа и сега се чудя дали е добра идея да си самоизпиша и някой желязо-съдържащ препарат за бременни. При гинеколожката ми е толкова трудно да се доредя, че направо не ми се пробва, а и все пак аз си самоназначих кръвно изследване и сигурно много ще я ядосам  Sad Някоя от вас има ли анемия и какво пие?

Общи условия

Активация на акаунт