АВГУСТ все е тъй далече, но пък бебчо мърда вече

• 19 365
  • 298
  •   1
Отговори
# 180
Мила Диди,сигурна съм ,че въпреки завишения риск,който ти показва БХС в твоя случай няма да има реален проблем,но те разбирам много добре,защото на твое място и аз бих се притеснила(и аз си чакам резултатите).Това,което не разбирам е -като даде кръв не те ли гледаха на видеозон,защото измерванията,които се правят са изключително важни за резултатите от БХС.На мен ми направиха подробна фетална морфология и всички данни + някои допълнителни ,които ме рзпита лекарката ги нанесе в един лист и аз се подписах отдолу,че съм съгласна да ми се направи това изследване.Иначе на видеозон се гледа нухалната транслуценция,която е основен показател за синдрома на Даун(мисля,че трябваше да е под 3мм ),така че видеозона може да изключи голяма част от възможните увреждания

# 181
Mika , напълно си права. Знам, че е така. Аз самата казах, че въпреки че съм наясно за какво става въпрос и направих пустия тест с ясното съзнание, че еди какво си.... (да не ставам досадна вече) реших да го направя. За какво - за мое успокоение ли или точно обратното в момента. Но това сега няма значение, в петък съм на ФМ, дано всичко е ок.
Колкото до бащата - права си като цяло. Като че ли жената, носейки, усещайки и преживявайки по всякакъв начин всичко до момента в който се появи бебето (бащата усеща всичко едва тогава, а и надали и тогава го възприема) - незнам първо дете ще ни е, тепърва ще се учим. Но при нас специално, той изключително се доверява на мен и моите решения (които базирани на всичко изчетено в Интернет) като че ли и в повечето случаи грешни.
Не за друго, не че е неграмотен или незаинтересован, просто изживява бременността ми това, че чака дете изключително спокойно, позитивно настроен и всекидневно обгрижващ ме отвсякъде. И така и трябва да бъде като се замисля. Защото аз със всичко, което знам, с всичко, което усещам и с цялата параноя, която ме тресе, с цялата информация, която знам и всичко, което изживявам, май повече си вредя, отколокото да се радвам и наслаждавам на бременносттта си. А тя минава толкова бързо. По някога ми дожалява, че до момента, на няколко пъти съм имала изключително нервни изблици, психическото натоварване в момента и хиляди др. глупости, а времето е мине толкова бързо и ще изпитвам носталгия по това време, когато съм била бременна, усещала съм бебчето, били сме едно цяло и т.н. и т.н.
Така че да ви кажа честно махам с ръка и се моля Господ да е с мен (и с Вас разбира се) и всичко да е наред.

stella_a ходя при частен лекар, работещ със здравната каса. Той ми следи бременността, по принцип и това е лекарят при когото си ходя.
Акушерката там ми взе кръв, която после се праща в Майчин дом.
Но ако си спомняте имах дерзания относно г.с.,които ми определиха последния път (денят в който ми взеха и кръвта). Т.е. гледаха ме на ехограф в деня на вземането на кръвта за изследването (да бъда по-точна, че да се разбере Hug)
И Ви казах, че ми стана чудно, че още преди да ме е гледал доктора (защото го нямаше още) акушерката по календара - последен цикъл 13 ноември, ми каза дааа ти си в 18 седмица. Викам как 18, като съм в 16 - даже бях 15+ нещо си.
Както и да е като дойде доктора погледна картона, в него разбира се акушерката беше писала вече 18 г.с. После на ехото, измери главичката и тя отговаряше на 18 (но знам, че принципно тя може да върви малко по-голяма 1 или 2 седмици).
Вчера при резултата от МД на БХС - видях, че пише 27 годишна, 18 г.с. и така нататък и така нататък.
Така че силно се съмнявам в истинността на резултата, тъй като реално съм в 17 в момента, а миналата седмица на 04 март, когато ми взеха кръв бях 15+, почти 16-та. 18 ще бъда живот и здраве другата седмица.
Както и да е стана дълго та дългоооо Hug

Последна редакция: ср, 12 мар 2008, 12:37 от didi-2

# 182
Здравейте на всички бъдещи мами!Аз не съм писала до сега защотото от скоро научих за този сайт.Прочетох почти всичко което сте написали и всички проблеми които ви вълнуват.Аз съм на 25 години и чакам моя бебо на 3.08.Когато отидох в началото при моя доктор и го попитах какви тестове и изследвания трябва да се направят той ми каза че съм прекалено млада да се тревожа за такива неща.И да ви кажа аз му вярвам.Като гледам повечето от вас също са в разцвета на силите си.Не се трвожете толкова,а се наслаждавайте на бременноста си.Ако вярвате на доктора си просто му се доверете и се радвайте на бебока си.  Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 мар 2008, 00:25 от Morena

# 183
Здравейте, аз си взех резултатите от БХС и всичко е наред риска е 1 към 2500...!Пожелавам на всички, които не са си видяли резултатите да са с минимален риск( аз предпочитам, ако е 0, но и това ме задоволява Simple Smile  ) Успешен ден

# 184
  • Бургас/Пз
За това искам да ви попитам - мъжете ви как участват във вашата бременност? Интересуват ли се от изследванията, от резултатите? Обсъждате ли ги? Идват ли с вас на преглед? Искат ли да ходят на подготвителни курсове (за тези, които имат възможност, разбира се)? Четат ли книгите ви за бременни? ....

Да ти кажа честно и при първата и а и сега при втората бременност мъжът ми взима доста активно участие, понякога даже прекалява. Ми че той май знае повече неща от мен /или поне със сигурност е прочел повече/ Двамата с дъщеря ми много се вълнуват и четат всичко седмица по седмица и после ми казват - сега бебето е толкова голяма, сега му се оформя едикакво си и разни ей такива.
Надявам се и като се роди бебето да е активен и в помощта за отглеждането, както беше с по-голямото ни дете.

А пък аз да ви попитам какво смятате за присъстването на таткото по време на раждането??

# 185
didi_2 не се причинявай всички тези излишни тревоги,четейки в интернет зловещи статистики и прочие неща които общо взето са изключения,на нас също ще ни бъде първо дете и е много искано.Нас също ни притесняват някои неща и не често в първите седмици /може би заради хормоните/ и мен ме връхлитаха ужасни мисли и картини наяве и насън ,особено докато течеше филмът за могилино и великолепната шесторка,но за щастие моят съпруг е винаги до мен и изживява всички мои насторения в реално време  Praynig за което се благодаря че го имам всеки ден.Може би ще Ви се стореи глупаво и наивно ,но аз разсъждавам по следния простичък начин-здрава съм,той е здрав ,чувставам се добре и чакаме с нетърпение денят в който ще гушнем нашето слънчице/ние дори и пола му не знаем още/ ,ходила съм на лекар досега 2 пъти -за установяване на бременност и за редовни изследвания на кръв и урина ,и всичко е ок.Вярвам че всичко ще бъде наред със всички августовски майки ,УСМИХВАЙТЕ СЕ И МИСЛЕТЕ ПОЗИТИВНО,В ИНТЕРНЕТ ИМА ТОЛКОВА ПО-ЗАБАВНИ НЕЩА   Wink

# 186
graciana поздрави за добрия резултат! Сигурна съм,че и didi_2 ще ни изненада в петък с положителни резултати от ФМ и най-накрая ще спре да се притеснява излишно, а ще се наслади на оставащите няколко прекрасни и топли месеци! Не знам вие с какви дрехи ходите, обаче аз съм отчаяна! Няма такива грозни дрехи като в магазините за бременни. Преди малко минах покрай един и видях свежи шарени комплекти за лятото с къс ръкав- ми като го облякох - то стои все едно съм си по пижама!  #Crazy УЖАС! Почвам да си купувам чаршафи и пробивам по една дупка за главата и това е! Лятото широките дрехи ще са хит, така че ще съм модерна!  newsm65 

# 187
  • ....от ляво до десния завой...
Vladislava, недей моля по хиляда пъти да копираш началната страница! Така заема адски много място! Напиши нормален пост! Всички знаем какво пише на първа страница на всяка Августовска тема! Става ли? Получава се СПАМ и се губи нишката на разговора!!!
Този, който ще прави новата тема като се изчерпят 15те страници ще те включи в списъка на майките които ще раждат през Август!Ако искаш може да изтриеш последния си пост, защото е същия като първия или ако не можеш - изтрий първия, носят една и съща информация, а заемат адски много място на страницата! Дразнещо е! Не така! Naughty

Момичета, аз качих две актуални снимчици на които мисля ми се вижда вече корема! В албумчето "Да се запознаем"!Мисля че Боби искаше да види "бременните" дрешки - на снимките съм с тях! Следобед ще ходя на тържество за деня на мама в детската градинка на сина ми, а сега ще полегна, че сутринта тичах до докторката и насам-натам и доста се поуморих.....
До скоро ви! Hug

# 188
graciana и аз много се радвам за твоя резултат  Hug

а това с копирането на първата страница вече почва да ме съмнява-да не би някой нарочно да ни запълва темата-то бива  1-2 пъти грешка ама вече ства много  newsm78

# 189
Аз не мога да се похваля, че моя мъж безумно много ми помага, но бива! Не знам вашите мъже какво работят и кога се прибират, но моя излиза в 7 и се прибира не по-рано от 21 часа, така че и да иска не може да ми помага много. А при мене е закон събота и неделя да се почива, така че през седмицата кой чистил ,чистил! clean Аз си направих резервации за морето за 23 юни, дали ще е безопасно да се пътува? Как мислите?

# 190
здравейте момичета, докладвам резултати от БХС -АФП : 43.5, при норма 19,45-97,25.
 ЧХГ 3.8, при норма - 4.25-21.25. това е ниско не знам какво означава.. newsm78
отдолу пише риск: възрастов риск 1 към 1119; и вашият рист /явно цялостен/ 1 към 10000, което ми казаха, че е ок.
доволна съм  Hug
на всички пожелавам подобни резултати!. на диди, пожелавам наистина грешка в изчисленията и да не се притеснява толкова, защото притесненията само вредят. прочетох линка който беше пуснала, стана ми  мн интересно, наистина и аз се замислях, защо ни карат да правим такива изследвания толкова късно?!? сигурна съм че съвременната медицина позволява да се установи риск по-рано, сигурна съм че ако има къде много жени биха си платили подробни изследвания, аз знам, че бих, просто няма достъп до инфо, лекарите според мен си карат на старото ..влезли са си в русло и им е сложно да си променят навиците. а може би и едно такова нововъведение отнема години зада стане практика, точно по тази причина. но ако има кампании - както имаше за ранно диагностициране на рака на гърдата, както и кампанията за ваксина против рак на шийката на матката, провокира много момичета да си направят по-бързо и по-често цитонамазка..същото е! ако просто някой се погрижи за бъдещите поколения и се заеме с подобни кампании за информиране на майките.
не виждам по-важна капмания от подобна. честно. но в българия за някой неща просто нямам обяснение ...трагедия сме!

мамадона- съгласна съм с теб на 100% НЯМА ТАКИВА ГРОЗНИ ДРЕХИ ЗА БРЕМЕННИ #Crazy #Crazy  дори в прехвалените аскъпи магазини има по 2 парцала точно на безумни цени! а ако например отидеш в която и да е столица в европа, влизаш в сравнително евтин магазин законфекция като  H&M, C&A и си има секции за бременни с много симпатични дрехи..и даже са по нашия джоб! защо в БГ е така нямам обяснение...
съветче-единствения магазин с доста симпатични дрешки за бременни, който съм открила се намира на ул.Цар Борис и ъгъла с  Кърниградска ако не се лъжа, по точно Кърниградска свършва там и отсреща е магазина. ако някой може да го обясни по-добре моля  Embarassed, мисля 4е се казва Миа Дизайн., дрехите ги прави някаква млада дизайнерка и са доста сладки в сравнение с всичко останало.
и аз се вайкам как ще се живее в жегата, много се зарадвах на онова инфо за прохладно лято, а дано ! Hug

Последна редакция: ср, 12 мар 2008, 13:56 от malkabubi

# 191
Vladislava , добре дошла при нас Hug, но и аз ще те помоля, поствай мнението си като нитиснеш отдолу ОТГОВОРИ, а не ЦИТАТ.

# 192
И аз искам да го похваля моя любим, че е винаги до мен и досега сама на консултации не съм ходила. Има панически страх от игли, но определено НЕ искам да присъства на раждането. Когато не ми е добре винаги се опитва да ме развесели. особено се забаваляваше, когато си мислехме,че бебетата са 2, предложи да отворим кръчма "ДВАТА ЛЪВА"(заради зодията) и макя им(понеже съм от Благоевград и съм била люта македонка). Мисля че е много важно когато половинката ти е до теб не само в хубавите ами и когато повръщаш иили си болна. Мъжете трябва да помагат. Затова в този период жените се наричат ТРУДНИ, нали?

# 193
Vladislava,

Първо - добре дошла! И второ, аз също се присъединявам към останалите : моля те, за да публикуваш мнение, натисни бутонът ОТГОВОРИ.

Аз си позволих да помоля модераторката Морена да редактира публикуваните постове и да остави само мненията.
Надявам се да нямате възражения! Wink

# 194
Никой нищо не ми казва по повод въпроса ми за море в 8 месец?  smile3516

Общи условия

Активация на акаунт