48-ма тема на Американското задружие

• 17 856
  • 290
  •   1
Отговори
# 150
Сега се сетих да ви питам, при вас празнуват ли 8ми март? Тук се празнува, но не като в БГ - аз там го свързвах с празник на майката, докато тук говорят по-скоро за женски права. Не е толкова масово, както в БГ, разбира се и май никой на никого не подарява цветя, но се организират лекции, представления и т.н. и май всяка година все повече хора привличат.

А миналата година имаше и празненство по случай 1ви юни, май от един от местните театри беше организиран - в един от парковете бяха измислили разни забавления и така цяла седмица. Simple Smile

# 151
Тук е сключен брака, Рая.

# 152
Блажка, аз като дете съм била в града, от време на време на въпросното лозе, през ваканциите. Мразех земеделската работа, ненавиждах я, баба ми и дядо ми все ме караха я бръмбарите от боба да изчистя, я да оплевя. А на сега, как ми се занимава Crazy

Рая, ми то много хубав вашата къща.

Вики, ще обменяме опит значи, като дойде лятото обаче... което в Мплс е точно от средата на юни до края на август. Много хубавичко ви изглежда. Пу-пу. Блажка не е селянка ама народни песни знае, а аз се правя на такава, ма ни хора ни народни песни знам.

Миз, не съм ги още свалила - http://bistraz.multiply.com/photos/album/68/India

Атти, ми то си е такъв празника - международен ден на жената - за правата на жените и пр. ....

# 153
блажка ,биз... мерси!Както казах хубаво е но ...грижа,ягодите например  я сме хапнали 10на ...я не ,все бяха накълвани от пилетата мисля.Доматите ,супер бяха доста хапвахме от тях ама като се накачиха тея листни твари и няма убиване,изхарчих сума пари за смеси всякакви ,почнах с леки и не отровни и накрая трябваше по агресивно.Но е всесело някак си ,като знаеш че са си твои.

миз....минала съм по този път,как така си чакат ...не е хубаво това-те по какъв път се ожениха -виза за годеница или  тя си беше легална тук в САЩ(студентка или работа). 

# 154

Вики, ще обменяме опит значи, като дойде лятото обаче... което в Мплс е точно от средата на юни до края на август. Много хубавичко ви изглежда. Пу-пу. Блажка не е селянка ама народни песни знае, а аз се правя на такава, ма ни хора ни народни песни знам.

О, няма проблем, ще ви пея, и още как!  Party С "Дилмано-Дилберо, кажи ми как се сади пиперо" ще започнем. Ама дотук я знам, защото после ставаше много техническа, имаше някакво "тук го копнеш, там го саднеш, тук го пораснеш", ама кое-кога-къде беше ...  newsm78
Катастрофален случай на урбанизираност съм аз.

# 155
МисЗ, може да кандидаства за зелена карта. Това понякога изисква повечко време, но може да си извади разрешително за работа докато чака.
Ако имаш въпроси пиши ми на лични Peace

Тандури, много идейни мартеници и весела баня Hug

Ех, тези градини и дворове Laughing Мъжа ми е обсес с нашата. Ядохме вече репички, сега на граха му баем. Тези дни по план е царевицата за садене...
изпускаме доматите тази година, заради моето прибиране през май-юни, тогава стават при нас, та остават за догодина.
обаче, тези дни решихме да правим басейна сега, а не на есен, та може и граха да жертваме, че точно там ще копаят...

и аз мразех земеделска работа едно време, ама сега покрай ентусиазма на мъжа ми, май нямам нищо напротив Thinking

болните дечица  скоро да оздравяват Hug

# 156
Моята мечта е да бъда октопод в следващия си живот или най-малкото сторъка като Буда.  Laughing Само единствен минус на това виждам, че ако аз съм със сто ръце, сигурно и децата ще са, та пак няма да насмогвам  Laughing

Joy Извинявай, ти с две ръце, покрай торти, мартеници, блог, шев и кройка, рисуване на жаби, и друга обществено-полезна дейност ни слагаш в малкия си джоб...представям си, ако и повече ръце имаше  Simple Smile Спри се, бе, жена  Laughing

Тази година поне подправки ще засадя в двора  Sunglasses, може би. Казват ми, че от английския дъжд, всичко вървяло (защото аз няма да поливам, като се знам).

МрсГ, Пловдив-Стара Загора нищо не е; аз ще съм си в БГ през август, и с теб ще се видим  Simple Smile С Джена в София през март; с Бубка през май в Бостън  Simple Smile Добре съм ги подредила.

# 157
Вики, с виза за годеница е дошла. Не са подали, защото си мислели, че трябва адвокат да им я свърши тази работа, пък нямали пари. Та викам поне за сошъл и разрешително за работа да подаде.

Биз, или моят комп не е у ред, или има фал в твоята страница, защото не ще да отвори и туй то.

# 158
victoria,
Притежавате най- красивите аматьорската отглеждани домати, които съм виждала, откак съм в САЩ... БРАВО!!! Впечатлена съм!

missZ,
относно условната зелена карта, за която трябва да кандидатства новата ти позната:
http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.5af9bb95919f35e6 … 0000045f3d6a1RCRD

Form I-130 е формата, но нека се поразровят и почетат малко "младите" из сайта на uscis.gov, щото да не изпусна нещо в обясненията...
Трябва към тая форма да се прилагат и разни финансови доказателства, плюс, че си има и такса за петицията ($355). Не мисля, че трябва адвокат в тоя случай, изобщо...
След 2 години пак трябва нова петиция, за премахване на условността, когато трябва да се покаже на имиграционните, че брака е истински, ама дотогава има време.

Относно временни разрешителни за работа и ССН не съм наясно. Бенсън да ти пише ако знае... Wink

Последна редакция: пн, 10 мар 2008, 21:48 от sofkobofko

# 159
Ха, какви прекрасни дискусии съм пропуснала този уикенд...  и по ред на номерата:

Софкобофко - ЧЕСТИТО! Това е най-хубавата вест Simple Smile прекрасна бременност пожелавам  Heart Eyes

Поласкана съм от големия брой единомишленици във форума  Hug - а инакомислещите ще конвертираме като Обама републиканците  Mr. Green Чухте ли новата дума OBAMACAM  Laughing май в Тайм я четох, но не гарантирам източника...

Тандури - оригинално и изпипано както винаги, мартеници и жаби  Peace

Рая ЮС - нещо откъм вашия двор ми намирисва на разделно хранене Simple Smile горещо или много горещо?!?

Бубка - и аз като теб и като мъжа на Блажка бях командирована последователно при едната и другата баба, в резултат на което  имам тапии за кукурузобране, доматоплевене, картофокопане, кравопасене! и др.подобни изключително екзотични за префърцунения ми градски вкус времегубения. Последствията са пагубни за де що има живинка или зеленинка около мен, а на къщи с двор съм издала вето за голяма мъка на мъжо, на който и цветята му вървят, и куче му трябвало, да не говорим за гаража-палат, дето бил жизненонеобходим на всеки истински мъж  Crazy

Под сурдинка си признавам, че се възхищавам на момичета като вас /Зора, Биз и компания/ със златни ръце, но не ми достига лицемерие за да се обявя за една от вас  Outta Joint Кой спомена Манхатънско лофтче!!!  Praynig Мойто сръце бие по Смирненски  Grinning Требе ми многоетажен бетон и по 4 екзотични ваканции/год за да съм щастлива  Grinning

MissZ - добре де, как успя девойката да се ожени преди да попита как, какво и кога!?! И аз си мислех, че съм авантюристична душа  #Crazy иначе Бенсън право ти дума...

Дечицата да оздравяват, а моето да миряса, че шизофренясах!

Пропускам си покрай ушите мамещия намек да се развихря по темата "общият културологичен бекграунд на посткомунистическата генерация емигранти" защото за разлика от Джи и Миз тъпо и упорито  паля туй що не гасне  hahaha Анализът ми напълни душата! Отивам да се уча на самоконтрол  Joy ... абе туй дете кога ще заспи!?!

Последна редакция: пн, 10 мар 2008, 23:16 от Indiana007

# 160
Мойто сръце бие по Смирненски  Grinning Требе ми многоетажен бетон и по 4 екзотични ваканции/год за да съм щастлива  Grinning

Joy този Смирненски не съм го чела  hahaha

МисЗ, формите, които трябва да се попълнят за family based immigr са I-131, I-485, I-785, първата е за самата имигрантска виза, втората за смяна на статуса, и третата - за разрешително за работа. Ако следват инструкциите дума по дума, всичко е изпълнимо без адвокат. Цената за апликейшън пакета от 3те форми мисля е грубо около 1,500$

# 161
Рая ЮС - нещо откъм вашия двор ми намирисва на разделно хранене Simple Smile горещо или много горещо?!?
Аз залагам на д-р Емилова  Crossing Arms , ха да видим кой прав, кой крив. Рая чакаме арбитър  Wink
На меломанките и сапункоманките препоръчвам да си изтеглят концерта на Мюзик Айдъл (БГ версия) от днес. Първия концерт на момичетата, беше страхотен  Heart Eyes , моля абстрахирайте се от присъствието на Ивана като гост-звезда  Wink .
Момичета едвам ви изчитам нямам много време да пиша, молиМ нИ мЪ забравяйте  Blush
Тандури страхотна жабешка тоалетна, и аз ти се чудя как се справяш с толкова много неща   bouquet

# 162
мисс З.... и аз бях с такава виза,кажи на момичето да си погледне хубаво в паспорта,аз имах печат който ми разрешаваше да работя докато ми дойде официалното разрешение .

софко..мерси, кредита за градинката е за мъжа ми обаче -аз намазах покрай него  Simple Smile

# 163
Благодарско на всички за инфото Hug. Джена, супер си! Точно, кратко и ясно Mr. Green

Индиана, и аз пък хич не съм тоз тип авантюристка, ама това ми се струва, хмммм..... ноу комент.

Вики, мерси, ще я питам утре като я видя.

# 164
и аз днес да сложа за последно на "манджата мерудия"
MissZ дай им да почетат на децата(уф те може и да не са)
http://www.nriol.com/immigration/usa-greencard-marriage.asp
всички форми могат да си ги свалят от сайта на имиграционите-тя soskobofko го е дала,да четат и да попълват , за какво им е адвокат.то както казваJenna , само таксите ще са им 1500$.

Indiana007, защо на разделно, аз нещо "по изпуснах смисъла" .иначе на домашно произведено става. садят хората домати и краставици , че и пресен чесън имаше миналата година. та сега и пъдпъдъците за капак , викам на свекито" сади патладжани, че да правя пълнени патладжани с пъдпъдъци"(стар ловджийски деликатес)
 на шега , на майтап , но сега с Дида на едното гардже му оказваме първа помощ ooooh!. набутало се в чашката с вода , почти се удавило, премръзнало.сега е на слънце до прозореца , и сме му включили лампа да му съхне перушината.ей такива "кахъри" нямате вие , бас държа. какво да се прави , като мойта хубавица от училище направо в на баба си апартамента отива , да си види пилетата-бебета. а аз нали споменах че сме като в "всички обичат Реймънд"(врата срещу врата), ех, дано доживея скоро да се махна от на "нейбърите зуото " че ми  smile3514

Общи условия

Активация на акаунт