48-ма тема на Американското задружие

• 17 859
  • 290
  •   1
Отговори
# 135
hotmama73, радвам се да те видя пък било и с такива Радини (в буквален и преносен смисъл) вълнения да се появяваш. И аз да повторя това, което Бубка вече е казала- щом сте на 3ти ден, би трябвало да започне подобрение, давай и колкото може повече течности, а това с коремчето е малко тревожно- заведи я пак на лекар, те никакво ли внимание не обърнаха предишния път на това??
Скоро и бързо да оздравявате! Hug

Тандури, много добре си се справила с банята!

Девойки, аз днес купувам билетите за Бг- ще сме там 5-25 август, който каквито планове прави, имайте ни предвид, моля, София и госпожа майка и, ако искате да се видим с които от вас ще са и те там. Ние ще бъдем повечето време в Ст. Загора при моите обични баба и дядо (Бубка- САМО 1 ч от Пловдив, хинт- хинт  Laughing), в София ще сме може би 3-4 дни, но и там ще правим срещи на всяка цена, стига да има желаещи (с Дженна вече чукнахме срещата  Simple Smile).

Анетт, какво стана, отринахте ли се, купи ли на Стефан "мъжки" дайперси? Умрях вчера от смях.   Joy

Поздрави и лека седмица на всички.  bouquet

# 136

Блажка, а в мен една селянка се събужда - тук е една пролет, кеф, ние нали във вилната зона/лозарска живеем. Копаме малко, плевим, чистим лозето, садим ягоди, скоро и други работи. Аз все си казвам, че на село/ферма ще се пенсионирам. Такова удовлетворение, като от това да порасне нещо дето си засадил няма. Искам да си работя земята, ама да не завися от това финансово. Като ми омръзнат хората ще отида на село, щото понякога наистина могат да ти омръзнат.  Thinking
Аааа, не!  Joy Първите 14 години от живота ми минаха на село, 100% на село, без никакви половинчатости като "на село при баба, ама само за през лятото". Отвзех си от пасторалност за 3 живота напред! И от садене, и от копаене, и от целия репертоар на "назад към природата". Затова и тук не ща и да чуя за къща с градинка. Който е мераклия - да ходи да копае и да коси трева, аз не съм от тях.  Laughing
Естествено, че хората могат да омръзнат, аз никак не си падам по многолюдие, но предпочитам да си медитирам другояче.
А "Little Children" ми хареса и на мене, да!

# 137
охо МрГ, мойто мъж и той старозагорец  Laughing и прихождаме там 1-2 пъти месечно. Значи ще се виждаме обезателно.  

Аз тръпна сега, чакам да се видим с Биз тези дни, и Мишолина 'ухажвам' да идва до София - eventful ще е месец Март за ам. форум срещи  Mr. Green

Тандури, и за мартеници те бива. Всъщност с ръка на сърце, има ли нещичко, което не можеш да правиш  Thinking (кажи сега, че не ти се отдава пеенето  Laughing)

БизJoy, засади някой домат да има с какво да почерпиш лятото като ти гостувам във ВАрна  hahaha

Блажка, уби ме с мечти.  Joy.
Естествено, че хората могат да омръзнат, аз никак не си падам по многолюдие, но предпочитам да си медитирам другояче.
ама искаш да живееш в Манхатън, а  Crazy

# 138
Блажка, уби ме с мечти.  Joy.
ама искаш да живееш в Манхатън, а  Crazy

Че аз там така добре си медитирам! И любими местенца си имах, ама няма кога да ходя там вече заради децата  Stop. Аз такова освобождаващо чувство за анонимност никъде другаде не съм изпитвала! Еееех, мечти, мечти, и спомени ...

# 139
Хич не ми говорете за лехички и реколта... Затова взехме къща с двор един декар, сега да си го бием в тиквите...
Не мога да отрека обаче, че миналата година домати не съм купувала, 4 месеца брахме от нашите. Емаме един приятел, който си пада агроном, дава ни разсад, после го забучваме, и го гледаме как расте.. добре, че е системата за напояване, че иначе ще му видя сметката за десет дни..
Обзети от ентусиазъм и заредени със спомени от миналата плодотворна година, вчера дадохме 150 кинта за разсади - чушки, подправки, копър и магданоз, люти чушки.. чакаме да дойде време и за доматитУ и малко краставички...

# 140
Джена, нямаш проблем - сутрин на плаж, на обяд салатка  Laughing.
Ще видите вие, като ви напускам снимки на сочни домати, краставички и пиперки. Пък прасковите, черешите и ягодите, оооо. Ще има да ми завиждате eat
Сега навивам нашите да си вземем и кокошки newsm57, че сега от една съседка купуваме яйца, представям си само Марти как ще се занимава с тях.  Laughing Ние сега ходим с него да гледам всичките буболечки и червеи, като си дойде ще садим.

Блажка, така след време ти ще пишеш от Манхатанския апартамент на кой концерт си ходила и каква изложба си видяла, а аз от фермата ще се оплаквам че кравата не дава достатъчно мляко тази зима  Joy

браво Зора! аз само подправки в саксия можех, защото двора в Мплс е много сенчест и не става за домати, иначе хич нямаше и да се чудя. Ама тези американски катерици, всичко опоскват, ще им се не види.

# 141

И това в СанФран???
Оставете вие Манхатън и лозята, Зора за мен вече официално живее в най- дрийм мястото от всички тук в тази тема (поне за мен, де).  Simple Smile

# 142
Е, ние няма как да не купуваме домати.  Laughing Виж, без купешки подправи мога тук-таме да мина, защото съпругът сее на терасата. И домати, и краставички сее, но по малко. Аз даже не знам какво и кога сее, толкова ми е извън координатната система. Но той е ентусиазиран, нали е от половинчатите селянчета, дето са били за по месец на село при баба, при това в балканско село, където не си дават много-много зор, та има разни романтични спомени.  

# 143
Мерси за хубавите думи за моята жабарска баня  Laughing Калин и Ели направо пищяха цяла сутрин  Laughing Естествено Калин успя да натопи четката за тоалетна, която изрично предупредих да не се пипа, че Ели е много впечатлена от нея и не искам да я намеря из къщи  Sick Laughing, та сега трябва да дебна и за това Simple Smile

Гледам говорите си за разсади, ние тази година с Калин за първи път направихме разсад домати. Чакаме да видим какво ще стане Simple Smile Миналата година есента сяхме лалета и т.н, да видим какво ще поникне. Ох, как искам да свърша ремонта преди да стане топло, че после като ме метне градината  Sad Миналата година ми се спря тока, страшно много храсталак има, а тея гадини плевелите как никнат между цветята не знам. Съседската баба сигурно ме мисли за много разхвърлена, щото цяло лято не можах да си видя градинката чиста, все някакъв треволяк се мъдреше, а тя само минава и цъка с език. Ама какво да направя, аз излизам с двете деца навънка, ограда няма, всяко си хуква в неговата посока, аз кое по-напред. Живият плет поне подстригах миналата година ( беше пораснал на места по 1 метър нагоре от нормалната височина), та поне с него няма да се занимавам.  Rolling Eyes Много обичам да ми е направено всичко и да ми е прибрано, изчистено, подредено и в градината, ама имам само две ръце и два крака. Моята мечта е да бъда октопод в следващия си живот или най-малкото сторъка като Буда.  Laughing Само единствен минус на това виждам, че ако аз съм със сто ръце, сигурно и децата ще са, та пак няма да насмогвам  Laughing

# 144
И това в СанФран???
Оставете вие Манхатън и лозята, Зора за мен вече официално живее в най- дрийм мястото от всички тук в тази тема (поне за мен, де).  Simple Smile

14 miles from Downtown San Francisco, my flower, но както се казва everything comes with a price, на всяко първо число плача, докато пиша чека за моргиджа.
 Grinning

Да се похваля, при нас вчера беше 22 градуса, и ходихме на плажа. Кеф.

# 145
Лелеее, чета на бързо и колко много се е случило за 3 дни.

Хиър, моите съболезнования Hug. Бъди силна. Колко мъчно е всичко това.

Софко, много се радвам за теб! Тъкмо днес и в отчетната една мама се похвали с нова бременност, прекрасно е!

Джи, Бубс, така е като се офлянквате, хората си свършиха работата и ви превариха Mr. Green

Имам въпросчик аз. Мацката дето се запознах с нея миналата седмица е без никакви документи все още. Някой може ли да ми каже на прима виста коя точно форма трябва да попълни тя, че и мъжът и ако има някаква и за него за да си задейства нещата. Значи тя е женена за Ам. гражданин и предполагам трябва да кандидатства за зелена карта сега. Нямам време тези дни да се ровя по имигрантските, те си нямат на хабер и си чакат ей така. У нас всички болни и се чудя как да ги засуча нещата, че да заведа малката на док. днес по спешност, утре пък съм с малкия, мъжът ми не може да мръдне от леглото и не го бива за нищо на този етап. Пък аз утре трябваше и да се видя с това момиче, незнам как ще успея. Но имаме огромното и добро желание да и помогнем.

Биз, снимките укрити ли са вече, че не ми се отвориха, викам си изтървах ги.

# 146
Tandoori мартениците са красиви, НО....това дето си го кръстила "my cakes" боже , леле , красота, очите ми останаха . а тези питки, аз в 7ч(сутринта ги разглеждах тези снимки) , взеха лиги да ми текат( аз не ям до 12 на обед по принцип). smile3501
Hotmama73 лош е този грип тази година , температура , кашлица . Дида 3-4 дни след като пиеше АБ, още имаше , аз свалях с Tilenol.Гледай много вода да пие малката , а и звани и ги питай тези лекари-и без това само пари вземат. аз наща така ме изнерви предишния път-"хай" и "бай" , а детето и то се оплакваше че я боли корема , никакво внимание. а по-принцип не е така
Jenna, MrsG и аз съм от Старозагорските булки , но ние и там си стоим като сме в Бг.
 ей с тези домати ме разбихте . Блажка, то и аз съм селянче, с майка кореняк столичанка и баща селянин. та като не се получи майка ми да "присади " баща ми в Сф, то тя стана селянка smile3514. поживях и аз нагоре надолу из родината , на село съм била 4 г , домати не съм копала, нито пак лозя, но неща и да опитвам. аз едно цвете не мога да увардя(умират дехидратирани) no ,какво остава домати. иначе тези Wal-мартските са ми писнали , то не знаеш какво ядеш, но ще чакам "in-low" да посадят някой корен ей тука отвън , аз знам как се берат после newsm03.
 то мъжа ми и той нещо със селска жилка , вика другата къща ще е с поне 50 акра , да има място за всичко. не щял той "гъз до гъз(сори за израза) с комшията" . да но аз пак неща в дивата прерия да се местя , то не стига че сме на "село" , та и в гората , множко ще ми дойде  smile3516. засега сме пас дето се казва , на бъдещата къща , няма място за домати , но пък сигурно ще завъдим змии за домашни любимци , и кат се напият гостите , от терасата надолу с главата та в езерото(за тези дето не могат за пият иде реч) newsm44( .http://www.snimka.bg/album.php?album_id=226606
 Biz не знам дали Марти ще хареса кокошките , но малко пъдпъдъци мога да ти дам. Марийчето(мама ин-лоу) , донеси 2 , женската почна да снася(вече поне 60 яйца) , Дядо Коледа донесе инкубатор за пъдпъдъци , от тогава има производство в комшиите(ин-лоу то). вече излюпиха 3 пъти по 4 пиленца. първите пораснаха че и пронесоха, скоро ферма ще става  smile3512(какво да говоря , то да се смее , или да плаче човек newsm45 newsm62)
 стига ви досаждах , спирам !!!
MissZ те къде са сключили брак , в Бг или тук, защото ако са в Бг със сигурност са и дали документи да влезе в САЩ ( на мен направо пакета за зелена карта ми дадоха). ако са сключили брак тук , почват с петициите , парво за смяна на статута , после за временна зелена карта.

Последна редакция: пн, 10 мар 2008, 19:30 от raya_usa

# 147
И ние като Зора с  доматите ,имахме и чушки и ягоди

хубавко и вкусно ама пак грижа,нападнаха ги разни твари по едно време и трябваше да пръскаме...то така отива органика.
-----------
хот...дано да се оправяте,много кофти звучат нещата-това с коремчето е тревожно,аз бих се върнала и бих настоявала за изследвяния както анет ти казва.дръж ни в течение

тандури...хубаво си боядисала ,много весело Peace

софко
...честито,пожелавам ти много лека бременност Simple Smile

--------------
Литъл чилдрен  много ме изкефи -даже сега си го записах от НВО и пак ще го гледам(мнооого рядко ми се случва да гледам филм 2 пъти)

# 148
виктория, много ти е хубава градината, направо ми иде да припея "мила, ми аго, градинка..." Heart Eyes (това с най-добри чувства, разбира се. Simple Smile )
рая, стой си "на село" и не се мести в гората. Права си за подозрението, ние сме до гората и си имаме змийче, даааа.  Sick Голям кеф за децата, но аз се чудех миналата година как да заобикалям входа. Сега като се запролети се чудя дали няма да са се наизлюпили малки.  Rolling Eyes Обадих се на асоциацията миналото лято, не било отровно змийчето, казаха, а било противоприродно да го убиват. Но за всеки случай да сме стояли по-надалече. Добре, че покрай двамата малчугани и лудото ходене по зоопаркове и аквариуми доста си поизбих фобията от влечуги, иначе направо не се виждах.  Sick

# 149
рая, Права си за подозрението, ние сме до гората и си имаме змийче, даааа.  Sick
блажка, само че ние с тези камъни за лендскейпинг , представяш ли си за какво въдене на змии ще става въпрос? Shocked

Общи условия

Активация на акаунт