На ПрАзНиКа на МаМа АвГуСтИнЧеТо е радост най-голяма!

• 11 274
  • 288
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Анди, ако времето е по-хубаво може и ние да наминем натам  Wink Че не е добре Ивчо да диша студен въздух сега.

# 16
# 17
  • София
Елфче  засега съм в добра позиция, справям се.  Joy Както обичам да се майтапя лъвове, лъвове, ама са животни, пък аз съм Дева и го играя укротител hahaha

Марулка и аз точно да се примоля за една рецепта, гледам Дани ме изпреварила. Ако е възможно може ли да пратиш рецептата за свинското с маслини и праз? Hug

# 18
  • варненка от София
Значи сега ще ви метна каквото имам.

Свинското с праз и маслини е по рецепта на Морена, ето от тук http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,787.msg8426/top … seen.html#msg8426
Дани, салата от първата снимка е пълен бъркоч  Mr. Green - слагам сварени картофи, репички, краставици, домати, марулки, яйца, подправям на вкус с оцет, сол олио или зехтин и заливам със сос от половин кофичка кисело мляко и половин пакетче майонеза, ако искаш повече сос направи го 1:1 - една майонеза и едно мляко, чесън на прах, сминдух и чер пипер, може да го подсолиш на вкус.

Втората салата е от краставици, маслини, варени яйца, стърган кашкавал, подправяш по твой вкус със сол, оцет олио или зехтин

Вратните пържоли киснат в марината от червено вино, соев сос, лук нарязан на колелца, мащерка, черен пипер около 2-3 часа, може и цяло денонощие, колкото по-дълго, толкова по-добре. Пържа ги без мазнина, то е по-скоро печене в тефлонов тиган, обръщам ги често и периодично наливам върху тях от маринатата, към края на печенето добавям и от лука и това е.

Карфиолът със синьо сирене е от тук, това за мен е една превъзходна рецепта! http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg2478.html#msg2478

И пълнената плешка я цепвам на няколко места като ветрило, в джобовете слагам кисела краставичка, лук, може да се добави бекон или кренвирш, но не е задължително, слагам и по едно триъгълниче топено сирене. Цялата плешка я "замазвам" с горчица. Слагам в тавичка, около месото пръсвам зеленчуци - гъби, отново лук, кисели краставички, може и царевица, каквото имаш. Заливам с малко вино червено и вода, може соев сос да добавиш, черен пипер, мащерка, сминдух. Завиваш тавата с фолио и го забравяш във фурната за около час и половина два, на по слаби градуси. Към края на печенето махам фолиото да се запече и това е.

Ха да ви е сладко   chef

# 19
Здрвейте!
За съжаление няма да мога да се присъединя, защото Маги няма как да я оставя. Но ви пожелавам весел празник.
Днес се събуди по-рано от следобедния сън и времето не ми стигна за нищо. Но поне сега баша й се занимава с нея, та смятам да си взема един душ.
Марулка, страшни гозби си сътворила. И аз понякога се хващам сериозно около печката и готвя, тогава наистина стават страхотни манджи. Ето снощи направих едни кифлички http://www.picvalley.net/v.php?p=u/37/9192_776.JPG. Станаха супер.

# 20
  • софия
Марулкаbouquet!

# 21
  • гр.София
 Щях да пиша.Но вместо това -отивам да ЯМ !!!
 А утре ще си купя сминдух-да го видя що е то.

# 22
 Приспах детето,мъжо е още на работа и  най-накрая да се почувствам човек-сама пред компютъра  Mr. Green

# 23
  • Бургас
Marulka_s,страхотни вкусотии ми изглеждат.Ще се възползвам от рецептите.

didika ,много добре изглеждат кифличките.Сигурно са и толкова вкусни.Ще споделиш ли с нас рецептата.

# 24
Специален предпразничен поздрав за вас с едно парче от детския ми пуберитет  Simple Smile /ееех безгрижно време беше/: http://youtube.com/watch?v=yvt_43jM_FA&feature=related
За тези от вас, които не са били родени - тази какичка беше на път да засенчи дори Лили Иванова.

# 25
  • гр.София
 Ралка, тази какичка не е коя да е  Peace

И аз съм сама със спящи деца,пред компютъра.Голям кеф.

# 26
  • софия
ЧЕСТИ ОСМИ МАРТ,МАЦКИ !

Последна редакция: сб, 08 мар 2008, 08:47 от dani777k

# 27
Добро утро,мили момичета и майчици на хубави дечица!
Честит празник!Бъдете благословени жени и майки,с много любов и нежност обградени,с усмивки вечно озарени,с радост и щастие наградени!
Весело настроение на  празнуващите!Аз още не мога да усетя днешния ден покрай
10-те нелеки дни със Снежина-8 зъба я мориха,от който 4 излязоха,температути,безсъние,неядене,,после за капак и разбиване на брада с външна и вътрешна рана и подбиване на горни предни 2 зъба.Още изглежда страшничко с раната,но излезе герой детето,но аз преживявам още случката с падането на 1-во стъпало на стълба.Добре,че него ден мъжът ми по чудо беше тука,за да търчим по лекари.
Днес да няма болнички дечица!
Целувки на всички и   bouquet  bouquet  bouquet!

# 28
Честит празник мили МАМИ! Бъдете все така обичани жени и майки! 

# 29
  • Бургас
Честит Празник,мили мами!
Бъдете все така чаровни,много щастливи и обичани жени и майки!

Общи условия

Активация на акаунт