Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е съдържанието на филма „Венецианският търговец“?
Какви са темите във форума за Израел?
Каква е историята на песента "Jerusalem"?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е съдържанието на филма „Венецианският търговец“?
-
Какви са темите във форума за Израел?
-
Каква е историята на песента "Jerusalem"?
Песента "Jerusalem" е написана през 1967 г. и представлява копнежа на евреите по завръщането в Йерусалим. Тя става символ на любовта и копнежа по Йерусалим - сърцето на евреите. Преведена е на много езици и става песен на годината. Песента е написана от Наоми Шемер и се явява символ на любовта и копнежа по Йерусалим.
-
Какви са филмите "Предатлеството във Венеция" и "Венецианският търговец"?
-
Какво представлява традиционният женски костюм на еврейските жени?
Леле Mentha ти си уникална
Много благодаря за изчерателната информация
Като се пребера довечера ще се разтаршувам да видя какво ще изнамеря по нашите сайтове , а ако не открия мн. неща - може да ме насочите вие към някви чужди сайтове (руски и т.н.) 
Аз се отървах с мозъчно сътресение само
Наистина Пете страхотно чувство за хумор имаш , наистина се развеселих много , голяма сладурка си
... Класната пък казваше на майка ми "... има кубинки и мешка, камуфлажен панталон само автомата й липсва..." Та разказвам им аз на колегите, те ме гледат, струват, викат ми ти си измисляш, не може да си ходила така. Мале, мисля си аз, как минало времето неусетно 
такива:

) Пък аз и без телевизия ще мина , жертвам се
Е, "Матай нитнашек" приключи, и той беше 10-тина серии... А този Булсатком за първи път го чувам. Със сателитна чиния ли, какъв е този пакет?
(съответно и ознЕй Аман). Надявам се това обяснение е било интересно и за учащите иврит, да не е само голото ми оправдание