Кипърските мами, татковци и ...не само (4)

• 22 013
  • 283
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте на всички Hug.Леле момичета с тия песни как ме разчувствахте,много благодаря.                                                                            blondy-mamma скорошно и бързо оздравяване  bouquet.                                                                                                                                                      Katy6,вафли "боровец" Joy Joy Joy,ще ме умориш,Ама те са си вкуснички де,знаят те децата,знаят Wink.Как е времето там,тук в БГ пак е леко хладно и мрачно,наште все ме дразнят че ходели по къс ръкав (аз нали съм си зиморничева  Embarassed).И голям смях с тия БГ стоки,все ме карат да им пращам от тия вафлички,семки,луканки.Викам там нали си имате вече,стига все храни да пращам от тук,ще рече че няма какво да ядете там Laughing.Та така.Ах каква съм отвеяна пак  doh,щях да забравя.                                                                                                                                             ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ НА ВСИЧКИ(макар и отново със закъснение  Embarassed)Пожелавам на всички ви много красиви дни и нощи,много любов и големи,големи усмивки. Grinning     

# 121
barboranova , нямаш си на идея колко си права -  както едвам гледах от тоя грип, като я чух песничкат на vansi .... и съвсем се размазах Tired Face

tixeri
, благодаря ти за пожеланието! И аз се надявам утре вече да съм малко по-добре.
Ако ви кажа, момичета, тоя грип е наистина голяма отврат - температурата ми е едва 37,4 а съм парцал - едвам се надигнах да приготвя нещо за обяд на Лора /ама наистина с усилие на волята, щото цялото ми тяло е отмаляло и особено ме е ударило в кръста - там ми е слабо място/... Мойта госпожичка се "издокара" с тая отврат в понеделник и два дни ми вдигаше по 39,6 градуса, одра се от кашлица, та тъй до вчера... Мисълта ми е, че щом аз съм като пребита при далеч по-ниска температура, представям си горкото ми детенце как се е мъчило... Sick Та ако разберете, че някой ваш познат е грипозен, горещо ви препоръчвам да стоите /и най-вече да държите децата си/ далеч от него!

И аз на голя-я-я-яма патерица ви честитя пролетта, като ще използавм култовата фраза: "Пролет пукна, ние - не!" 
/на пък, на пук, няма да се даваме! Mr. Green/

# 122
здравейте момичета,

blondy-mamma наистина не исках песента да ти подейства така #Crazy
но това е защото сме далече от любимите хора
на мен също ми е много мъчно за моя съпруг, въпреки че той ми се обажда всеки ден задължително по два пъти, защото знае, колко съм.....ревнива и както ки говорим изведнъж може да кацна в Кипър без предупреждение Naughty Naughty Naughty
и после да го видя smile3508 smile3511
Абе с две думи чакам с нетърпение лятото да замина за там заедно с децата, а пък после ще му мислим newsm78

# 123
в никозия съм

# 124
Тъййй, аз пак с граматическа питанка newsm78: Моля да ми обясните:

1. кога се използва отрицателната частица "δεν" и кога отрицателната частица "μην"
2. защо кратката форма σε+την/женския род/, понякога се среща като στην, друг път само като στη /т.е. без ν накрая/

Предварително мерси за консултацията! Mr. Green

преди да отговоря на това питане, искам да си посипя главата с пепел (както направи преди малко вятъра навън) за обясненията за вариантите на вечер, където съм сбъркал рода и съответно члена. вярното е "το βράδυ" - среден род, иначе "η βραδία" си е в женски род. опитах се да си редактирам поста, ама не става...

по горните въпроси:

1. δεν се използва за образуване на отрицателна форма на глагола, когато е в нормално (не се сещам как се казва иначе) наклонение, т.е. като искаш да кажеш обратното на положителното - както в примера на кати - обичам "αγαπώ", не обичам "δεν αγαπώ". "μην" се използва за отричане при повелително наклонение (заповед) и при формата с да "να", например -  пиши! "γράψε!", не пиши! "μην γράψεις!". тук се вижда още една особеност, която е, че отрицателното заповедно наклонение не е просто отрицание на положителната заповедна форма, а се отрича глагола в 2 л. ед.ч. (т.е. не е "μην γράψε" - това е неправилно). май стана сложно, но се надявам да се разбира. при формата с να - ще използвам пример, с който искам да се обърна и към lusien4eto. искам да й кажа да не се тревожи - "θέλω να της πω να μην ανησυχεί" (не е правилно да кажеш "να δεν ανησυχεί")

2. ще проверя това правило и ще пиша пак утре.

сега трябва да поработя. надявам се да съм бил полезен.
хубава и успешна седмица.

Последна редакция: вт, 25 мар 2008, 09:18 от pdd

# 125
  • Larnaca, Cyprus
pdd newsm10 smile3501 smile3501
vansiкожния лекар е ......Андреас Палурас ....тел24-656373..Моб.99-537707....Намира се в Блока срещу полицията на Финикудес на втория етаж ап.205...Айде успех  bouquet
Лусиенчедръж са идвам... smile3552 smile3552

# 126
pdd newsm10 smile3501 smile3501
vansiкожния лекар е ......Андреас Палурас ....тел24-656373..Моб.99-537707....Намира се в Блока срещу полицията на Финикудес на втория етаж ап.205...Айде успех  bouquet
Лусиенчедръж са идвам... smile3552 smile3552
Hug  А така,Катенце,обади и се да видим каква е хавата?Милата така пише,все едно някой и е опрял пистолет.Паникьосала се е нещо.Дай и малко кураж.  Peace

# 127
  • Larnaca, Cyprus
То да й се обади човек ..... Naughty
Лусиенче ....Ами вдигниииии си теееелефонааааа..... Crossing Arms
Дано да ме чуе..... Peace Heart EyesОт сутринта й звъня 3 пъти без резултат.... newsm78

# 128
pdd , страшен си човече! Това и за останалите частици завършващи на  "ν" също го бях забелязала, че въпросното  "ν" току отпада, ама викам си много ще ми стане да питам Embarassed  Но пък ти така хубаво си го обяснил... да ти кажа не знам какъв си по образование, но определено имаш преподавателска дарба  Hands Thumbsup  Пък ако може да си направя и на себе си един комплимент /колкото и нескромно да е Mr. Green/ ама почти бях сигурна, че това  "ν" отпада за благозвучие на речта и ето че предположението ми се потвърди - явно започвам да развивам усет към езика, мдам! bowuu

Katy наистина ще е добре ако успееш да се свържеш с lusien4eto и да й удариш едно рамо, щото това момиче направо ме тревожи - съвсем ошашкана ми се вижда Crazy

Аз съм все така болна - поддържам температура и имам чувството че дробовете и гърлото ми пламтят от тая кашлица Sick Ако и утре не съм по-добре ще ида да ме види лекар, че само пневмония ми липсва сега, когато април наближава... Heart Eyes....и във въздуха се носят птички,... пчелички,...цветен прашец.... и хормони Laughing Макар че едва ли ще е по-рано от средата на април идването на любимия /по-скоро ще е към края Sad/ ама аз и без туй си падам малко мършолет /особено в "балконската област", ако ме разбирате Laughing/ та само това ми липсва да ме тръшне нещо по-сериозно и да се издокарам като бухенвалдски манекен баш преди дългоочакваната му визита. Sick

Последна редакция: пн, 24 мар 2008, 12:36 от blondy-mamma

# 129
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
eeeх, Кати, какво щяхме да правим без теб и твоето голямо сърце, много голяма помощ си ни, дано да се свържеш с лусиенчето и да й е минал първоначалния шок, всички сме с нея и я подкрепяме, и ако няма други причини да й е зле там, стискаме палци и тя да си помогне с нагаждането към новата обстановка

да ви почерпя, днес любимият ми има рожден ден, да ми е жив и здрав

# 130
Mimito, жив и здрав да ти е рожденника и все така да сте влюбени един в друг и щастливи!  bouquet   /пък на мен ако може - да ми се връща.... / Laughing 4470

# 131
 Мими-Да ти е жив и здрав мъжо!  bdbaloniА аз ви пожелавам------Ако любовта е море,никога да не намерите  бряг!
Ако щастието е магия, никога да не се избавите от нея!
Ако живота е борба, печелете  всяка БИТКА!!!
blondy--да ти се връща!И бързо оздравяване!Ти си такова съкровище,че края на април,твоичкия,като те докопа и няма да ни се вестниш тука поне месец.Еииииии да не ни забравиш! box

# 132
  • Larnaca, Cyprus
Мимеда ти е жив и здрав.....И винаги и само твой......обичащ.....грижещ се...всеотдаен......и т.н. Ммммм ма тия бонбонки много хубави бе.....я дай по още едно.. newsm22
Блондинали всичко при нас е като по закона на Мърфи..... SickНяма да се учудя ако твоя ти направи една изненада и дойде точно сега когато си болна......Представяш ли си..... coolcool coolcool
Момичета не се шашкайте....Люсиенчето....намерена newsm10
Успокоихме я  newsm51
Пратихме я на две три интервюта smile3521
Пък ако нищо не стане може и при нас да си я вземем..в нашия ресторант smile3503

# 133
Катеееееее,Катенцеееее----Дано цялото добро на света -ти се връща! Hug   Hug   Hug

# 134
ето ме момичетаааа!!! Hug Hug Hug
не знам какво ще правя.но сега работя в един бар ,който меко казано е ужасен...
как да не се отчаям...а да не ви говоря за зара...хамалска работа,бял ден не виждаш,а допълните часове не ги смятат,да не говорим да ги плащат.
Тук в Никозия имам само братовчедка си,но тя е с бебе,има кола,но няма книжка...виждаме се де. Тя ми намери тая работа,защото шефа ми е приятел на зет ми. Но е много гаден бар. Тук сервитьорките са на питиета...
абе какво да ви кажа,гадна работа.Иначе плащат по 40 евро на ден и работата не е тежка.
Дори и няма...Но самата обстановка е гадна в такъв долнопробен бар...
Кати6 се обади,за което съм и толкова признателна...Благодаря от сърце Hug
Та ще видим сега какво ще става. Ще ви пиша пак мили мамчета   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт