Бял списък на детски лекари в Бургас!

• 633 238
  • 2 585
  •   1
Отговори
# 270
Няма да споря, на входа на кооперацията, където е кабинетът и, виси една голяма табела, на която пише "Д-р Елиана Нончева - педиатър". Не бих си записала детето при обикновено GP, та да се налага да отпуска направления за всяка консултация. Вярвай ми, бях в голяма чуденка преди да си харесам педиатър, не съм от тези майчета, за които е без значение кой ще им следи и лекува децата.

Последна редакция: сб, 05 яну 2008, 15:55 от Dorka76

# 271
И аз няма да споря, но въпросната докторка преди да отиде в този кабинет работеше в Първа поликлиника, на първия етаж, където бяха всички доктори без определена специалност, т.е. ОПЛ.Лично аз съм ходила при Нончева когато бях бременна с едно от децата ми. Бях хванала някакъв вирус и не знаех какво мога да взимам.Интересното е, че тя също не знаеше или по-скоро не искаше да ме прегледа качествено и ме натири бързо-бързо с препоръки за някакви прахчета, при положение, че бях й казала, че съм взимала от тях и не е имало ефект.Съжалявам, но лекар за мен е човек, който е самоотвержен и не се влияе от това дали пациента е записан при него или не.

# 272
Кампари, горчивата истина е, че самоотвержени лекари в Бургас просто не съществуват. Такава ни е системата, такава ни е държавата, такъв ни е контролът. И все пак, ние трябва да правим някакъв избор и обикновено избираме по-малкото зло, така или иначе всички имат някакви издънки, ако човек ги проучи внимателно. А аз доколкото знам, дори и GP-тата си имат някаква специалност, те могат и да са общопрактикуващи за определен период, но обикновено са си специалисти в определена област. Аз наистина съм очарована до момента от тази лекарка. Тя поставя ваксината Пентаксим, дава на майките възможност за избор, а не ги задължава да поставят на децата си задължителните боклуци / живите ваксини / по ЗК, които може да дадат множество странични ефекти, както е известно. На моето дете постави Akt Hib по мое желание, познава тази ваксина, което означава, че чете и се интересува, а не лежи на стари лаври както повечето т.нар. педиатри. За мен тези примери са достатъчни и красноречиви, надявам се и за онези майки, които се ровят из форумите, после се сблъскват с ширещото се лекарско невежество и се чудят кой път да хванат, за да отстояват избора си по отношение на здравето на собственото си дете. Това са моите лични виждания, не ги натрапвам на никого, нека всеки сам направи избора си.
Само да вметна, че Нончева си има ден за детски консултации, така че да не се смесват възрастните с децата. Освен това, в кооперацията има работещ асансьор, с който можеш да си превозиш детската количка до кабинета. И да, аз все още твърдя, че тя е педиатър.
Дано все пак съм била полезна на някой!

Последна редакция: сб, 05 яну 2008, 15:56 от Dorka76

# 273
  • Бургас
Няма да споря относно качествата на лекарката, само ще кажа, че ако беше педиатър, нямаше изобщо да приема възрастни, и съответно да определя ден за детски консултации, така че да не се смесват децата с тях.
Нончева е GP. GR=general professionalist, което ще рече общопрактикуващ.

# 274
Ами ще съм много благодарна тогава, ако някой успее да ми посочи име на лекар, който едновременно е педиатър, води детски консултации и работи със ЗК, така че да издава и направления за тесен специалист, ако се налага. Въобще има ли такъв по вашата логика, момичета? Изглежда, че има доста добре запознати със здравното ни законодателство, аз вече се обърках, признавам.

# 275
На една моя приятелка детето е записано при Елиана Нончева, от това което знам за нея е ,че препоръчва дохранване с АМ ако детето не наддава достатъчно според нормите. На нея и препоръча дохранване в третия месец заради незадоволително наддаване (600гр.) и за успокояване на детето и което доведе до бързото му отбиване т.н. Същата тази докторка препоръчва ранното захранване по старата БГ школа. Когато излизах с тази моя приятелка детето и на 6-7 месеца мааше баници, разни закуски,а на осем вече ядеше странджанки и кебапчета (всичко това по препоръка на Нончева) . Аз се опитах да и обясня предимствата на дългото кърмене и късното захранване ,но не ме разбраха и се отказах.
Д-р Маргарита Димитрова подкрепя изцяло кърменето с най-съвременните виждания по въпроса препоръчва късното захранване с оризова безмлечна каша. Тя преглежда с направления от GP ,просто трябва да си намерите такова GP, което дава веднага направление за педиатър без никакъв проблем (ние сме така). Ето на д-р Димитрова GSM: 0888650145.

P:S Нямам лични впечатления от д-р Нончева само преразказвам това ,което съм чула от моята приятелка.

# 276
Iva_l, и аз имам приятелка, чието дете е при Нончева, откак се е родило / моето го записах, когато беше на 1г.2 мес. /. Тя кърми детето си до 1 год. възраст, захрани го късно след шестия месец, както между впрочем и аз моето, но тази майка чете много и не следва неадекватни съвети, защото има ясно изразено мнение, а Нончева се съгласява, защото по принцип толерира мнението на пациентите си. За разлика от нея, моето дете беше при д-р Ангелов, който ми правеше скандали, защото не бях съгласна да следвам онези съвети, които ти си цитирала. Затова се преместих при нея, защото ми е най-наблизо, човечна е и е склонна да асимилира новостите, с които тя не се е сблъсквала.
Съгласна съм, че д-р Димитрова е единственият адекватен избор за майките, които чакат да бъдат непрекъснато и правилно наставлявани и освен това желаят да кърмят и да захранят късно. С две ръце съм за нея, все хубави неща съм чувала. Но...не могат всички бургаски майки все нея да посещават, нали? А и процедурата на посещение по ЗК е доста сложна.

# 277
  • Бургас
Дорка, сега минах от там. На табелата пише "детски болести и обща медицина", а не "педиатър". Убедена съм, че не е случайно.

# 278
В интерес на истината, не съм водила малката при нея от 2-3 месеца, може и да е променена табелата. Peace Всъщност, не искам да защитавам д-р Нончева, а бих искала да посъветвам онези майчета, които са решили да кърмят децата си продължително време и да ги захранят късно да не разчитат на съветите на педиатъра, а да четат предимно в Кърмаческия форум - там ще получат всички съвети, от които се нуждаят. Проблемът е, че единственият педиатър, подкрепящ изключителното кърмене и късното захранване в Бургас е д-р Маргарита Димитрова, завеждащата Неонатология в ОРБ / ако междувременно се е появил друг такъв, много ще се радвам /. За да я посещава детенце по ЗК обаче, трябва да се издава всеки път направление от GP-то на детето, / а всички знаем какъв е проблемът с направленията /,  да се записва час и след това майката трябва да превози детето до кабинета и. При спешен случай и в особено студено време това е просто немислимо, затова повечето дечица се консултират при нея на частен прием.
Така или иначе трябва да се избере личен лекар на детето, за да може то да бъде следено по всяко време. Затова по-добър вариант е да се запише детето при педиатър, в близост по местоживеене, който да не е прекалено авторитарен и да умее да води диалог с майката. По принцип масово се работи по старата схема - дохранване с адаптирано мляко, ранно захранване, изписване на антибиотици при вирусни заболявания и пр. Затова е добре майката да се информира допълнително, да обмисля и задава въпроси, а не просто да следва предписания, за да не се стига дотам, детето и да яде банички и пържоли на 6 мес. #Crazy
iva_l, тук е моментът да вметна, че може би прибързано съдиш Нончева. Вероятно приятелката ти просто не иска да те чуе и слуша морално остарелите съвети на роднини и познати. Аз също познавам доста такива случаи и съм се наслушала на какви ли не глупости, само че децата са били записани при различни GP-та или педиатри.
На бъдещите майчета желая успех в подбора на личен лекар.

Последна редакция: сб, 05 яну 2008, 20:59 от Dorka76

# 279
Благодаря ви за отговорите .Явно в Бургас проблема с читавите лекари е много сериозен, то и с гинеколозите е така ...ужас . Имам още два месеца надявам се да направя по-добрия избор

# 280
Няма да споря относно качествата на лекарката, само ще кажа, че ако беше педиатър, нямаше изобщо да приема възрастни, и съответно да определя ден за детски консултации, така че да не се смесват децата с тях.
Нончева е GP. GR=general professionalist, което ще рече общопрактикуващ.

Това , че е GP не значи, че не е педиатър. Много лекари специалисти след здравната реформа станаха лични лекари. Друг е въпроса ,че добрите специалисти си имат много пациенти и не биха станали лични лекари. Моето мнение е, че педиатрите GP- та не са добри педиатри, иначе щяха да си работят по специалността. Точно затова, децата ми са записани при обикновен общопрактикуващ лекар, който всеки път ми издава талон за консултация и си ги водя при д-р Димитрова, която е стахотна .А за даване на направления  за деца вече нямало ограничения, поне това ми каза нашето GP.

# 281
Здравейте!Аз също съм много доволна от д-р Димитрова.Обърна ни голямо внимание,преглежда дъщеря ми обстойно почти час и откри проблем който двама лекари преди това не успяха и още куп други неща за които се надявам да сме реагирали навременно.
Искам да ви помаля да ми дадете координати на добър ортопед в Бургас ако въобще има такъв.Благодаря предварително.

# 282
Trqbva da rodq vseki moment. Molq vi prepora4aite mi nqkoi dobar lekar.Ako e vazmojno v "Meden Rudnik".

# 283
Trqbva da rodq vseki moment. Molq vi prepora4aite mi nqkoi dobar lekar.Ako e vazmojno v "Meden Rudnik".

Личен чекар за детето ли търсиш?Ако е така, препоръчвам ти лекарката на моето семейство.

Д-р Елена Гунчева.
Работи в 421 блок, вход 5, на  първия етаж.                                             
Служебен телефон 056 85 22 44

Пиши на кирилица. Wink

Последна редакция: ср, 09 яну 2008, 09:18 от Анонимен

# 284
  • Бургас
Здравейте!Аз също съм много доволна от д-р Димитрова.Обърна ни голямо внимание,преглежда дъщеря ми обстойно почти час и откри проблем който двама лекари преди това не успяха и още куп други неща за които се надявам да сме реагирали навременно.
Искам да ви помаля да ми дадете координати на добър ортопед в Бургас ако въобще има такъв.Благодаря предварително.

Доктор Христов- 0888921016.
Млад и много амбициозен!Викат го редовно за консултации в ортопедията в Горна Баня.Преди преглеждаше в кабинета на Ангелов до ОРБ в Зорница,но сега незнам къде е.Най-добре му се обади.Той е единствения,който преглежда ставите на бебенцата с специален апарат,подобен на ехограф.

Общи условия

Активация на акаунт