Любопитства януарското човече и отворено към света е вече!

• 13 339
  • 283
  •   1
Отговори
# 240
Ох, май не беше толкова зле, че не излизахме...за първи път спах денем с него, друг път все акто легна и той става, но сега като се гушнахме,  часа и половина, аз се събудя видя, че той спи и айде пак, той се размрънка после , но видя, че аз съм със затворени очи и ме гледа и пак заспа, е аз отварях едното от време на врме на го следя... Wink
Илияна на двама, понеже знам за СВДС и затова се притеснявам, и бях с него през цялото време, ама явно му е удобно , но все пак ще избягвам...
Ние мерим температурата с дигитален под мишничката за 1 мин., гътам го настраничка и го занимавам с нещо и така...трудничко е ама се получава.
Усмивка, не мисля, че съм лоша майка, ама ако Мариян не сучеше, отдавна да съм го оставила на наште за 1-2, дни просто някой път съм била толкова уморена, че направо не знам как съм го отгледала...Пожелавам ви приятна и пълноценна вечер и почивка!Ние още не сме излизали вечер от както малкия се е родил.
Той тези два дни е ангел, открил си е пеещата играчка и такова ритане и смях пада, направо се чудя кога ще свърши тази идилия...после си заспива сам, а преди по цял ден се кокореше и аз полудавях, а вчера и днес свърших сума ти работи, чистих, готвих , къпах се , оправях си косата, правих упражнения, че даже и ми беше скучно по едно време, и това сама, че мъжът ми тръгна на работа. ooooh!

# 241
  • Пловдив
Илияна на двама  Hug И мен по-голямата ми сестра като съм била бебе ме е "захранила" с голямо парце ябълка, щото съм плакала  Shocked  Laughing Дано нямате повече такива инциденти.

Нашият термометър е дигитален, но не съм го ползвала все още.
Днес и ние направихме разходка, въпреки че имаше малко вятър беше слънчево и топло.
Еви, и Михаела много се радва на играчката на леглото, рита, кокори очи, разперва ръце, издава някакви си звуци  Laughing .. и както си рита току повърне нещо, защото се е размърдала повечко   ooooh! Кога ще го израсте това гадно връщанее...  Tired
Иначе с домакинството се оправям - никой не ми помага, сама съм през деня. Всъщност правя всичко друго без готвенето  Rolling Eyes И без това мразя да готвя, сега бебето ми е оправдание  Mr. Green То ние и толкова ядем с мъжа ми... той не яде месо и аз покрай него.
Еви, спомена за упражнения  Simple Smile Супер съм се обездвижила покрай този възпален нерв, който мена вече де .. Липсва ми това движение, което имах преди да родя, а немога да отделя 30-40мин през деня да играя гимнастика вкъщи. Затова намерих решение - слагам я в кенгуруто и започвам да гладя  bowuu от друскането тя заспива. После започвам упражнения така както съм с нея  Simple Smile И така отива 1 час някъде, хем работа е свършена, хем аз съм пораздвижена, хем тя спи, хем пък и за крачетата е добре да стоят в кенгуруто  bowuu

mari_rus, а вие от кой град сте, в БГ имам предвид
След месец и половина и ние ще имаме гости от далече - сестра ми с племенника, който не съм виждала на живо. Нямам търпение  Heart Eyes

Лека и спокойна нощ   bouquet

# 242
Ханна, много се притенявам, че кенгуруто ми е гадно някакво, твойто е много хубаво... Hugзатова ще чакам още някоко дни и тогава ще го ползвам, чвно ще ни харесва, както обича да заспива по коремче върху мен.
Аз пък да ти кажа не гладя вече, не ми стига ентусиазъм, и с готвенето се правя на луда, ама пт време на врме го правя, той мъжът ми готви по-добре от мен, ама сега нямаше време.
Аз правя на Синдито упражненнията зе след раждане, те са комплекси по 15 мин, съобразени са с ежедневието на майките.
А ти не те ли отпусна вече този нерв, сигурно е много гадно. Tired
отиваме да къпем змея, до по-късно.

# 243
  • Пловдив
Еви, отпусна ме нерва, но като се претоваря пак ме боли. Дано не остане травма, която да се обади след години  Praynig
Иначе си стягам и таза и корема с един еластичен колан. Мисля че помага, ама без движение нищо няма да стане.

Ох, то и аз трябва да ходя да къпя бебка, ама ей това и е редовен номер да спи по това време дълбоко .. как да я будяя?? Като се събуди пък сама по никое време изведнъж за 1 минута осъзнава, че е адски гладна и познай за какво къпане става въпрос  Crazy

Ще чакам до 21ч пък да видим Simple Smile

# 244
  • София
ей момичета, здравейте. Simple Smile
И ние излизахме днес ама след 16 ч. до тогава нещо все не можахме да се наканим.  ConfusedДухаше и беше захладняло ама ставаше. Баткото поне си поигра. Не знам за вашите бебоци но мойто хич не спи в тая количка. Whistling В чудо се виждам. Задреме, спра ли някъде и се почва. А о като нямаме режим на хранене познайте за колко излизаме. Тъкмо се отпуснем навън и той нададе глас. ooooh! Да се стопля, че да почнем и на вън да се храним.
Утре, преброихте ли се. Да не тръгнем само с Джуличка, че ние с нея по комшийски може и по-наблизко да отидем Laughing
Ханна и мен ме наболява като се натоваря. Особено ако го понося повече и започва да ме боли отново кракът и горе в кръста....абе одъртяхме вече. Mr. Green
Ние си имаме дигитален от баткото и с него мерим Т. На бебо още не се е налагало и дано скоро не ни потрябва. Praynig
Илияна на двама това е много притеснително. То моят нищо, че е по-голям и на него му нямам вяра.Направо си е страшничко човек като се замисли. Дано не се случват такива неща. Praynig Моят е толкова непохватен спрямо бебето, че имам чувството, че всеки път в който го докосне може да го нарани. Confused Не може да си премери силата. Ама трябва да свиква.
Аз да ви кажа, че от ден, два забелязвам подобрение в коликите. Мисля, че като спрях млечните неща бебо не плаче толкова от колики. Ям обаче овче сирене.
Хайде, много стана.  Grinning
Спокойна вечер на всички. Hug

# 245
аз няма да мога да дойда на срещата. уикенда нямам възможност. ако се организираме за през седмицата по може да успея Simple Smile

ние купихме дигитален термометър на safety first, мери бързо, но невярно. преди малко Емо ми се стори топъл, премерихме Т - 36.2. после премерих моята 34.9 Shocked премерих му я с живачния - 37.3. дадох му панадол и за половин час падна до 36.7. възможно ли е да е реакция от пентаксима, който му сложиха вчера следобед? иначе досега нищо му нямаше, освен, че е малко по-поспалив. снощи яде в 21.30 и сутринта в 8.30 го събудихме за ядене, че много ми се видя вече Simple Smile

лека вечер!

# 246
Хана, аз съм от В Търново а моят е от Бургас но техните направиха детска градина в Банкя и сега живеят там
Алекс, аз ще се прибера два месеца преди мъжа ми и ще съм си във В Търново после като си дойде той на почвка в Созопол малко и в Банкя и после обратно към Франция Sad Нямам търпение да се прибера в България! Сега пък започнах да се притеснявам как ще пътувам сама в самолета и с това прикачване в Прага Sadс тия багажи Cry Реших че най-добре ще е Даная да я взема в кенгуро през целият път.

# 247
Такааааа, мир и спокойствие вкъщи. Децата спят и аз малко пред компа.
На мъжът ми не може да му се "отвори парашута" и тази нощ,много ми е сърдит. Mr. Green, Откакто ми свършиха лохите на мен ми "идва" за треи път. И това през десет дена, оделно ми тече по няколко дена. Whistling Мда, трябеа да ида на гинеколог, не е за отлагане работата. Има ли друга мама като мен?

Пипилотка, може и да е от Пентаксима. Въпреки, че казват че не би трябвало. И все пак моята педка ми препоръча тогава след ваксината да й дам профилактично Панадол.

Момичета от Софийската среща, да не забравите апаратите. После искаме снимки да показвате. Hug

А и Честит имен ден на Дарена на Филипа.  bouquet

# 248
  • Бургас
Пипилотка,нормалната Т при бебетата и малките деца е до 37,2-37,3 градуса.Така ми каза педито.Но наистина до 24 часа е възможно да е била леко повишена заради ваксината,която сте сложили.Въпреки всичко наблюдавай го и утре.
Ние имаме дигитален и живачен на Тошиба,който също мери за 60 секунди.
Дама,както винаги свежарка. Laughing
Илияна,и аз като се поукроти баткото или ако се върти около бебето съм винаги нащрек.Какви ли не работи съм чувала,направо ми настръхва косата.Пък и той вече взе да проявява ревност,въпреки че му обръщам достатъчно внимание.Май са го поразглезили баба му и дядо му доста.Докато влезем в релси ще бера доста ядове. #Crazy #Crazy
Спокойна нощ на всички. Hug

Последна редакция: сб, 15 мар 2008, 22:28 от kloie

# 249
Момичета от Софийската среща, да не забравите апаратите. После искаме снимки да показвате.
Това , обаче при положение , че изобщо ще има среща  Tired. Щото аз като гледам май няма да има  Naughty. Много несериозно от ваша страна , момичета ooooh! . Направо съм разочарована .  Crossing Arms

# 250
Хана, аз съм от В Търново а моят е от Бургас но техните направиха детска градина в Банкя и сега живеят там
Алекс, аз ще се прибера два месеца преди мъжа ми и ще съм си във В Търново после като си дойде той на почвка в Созопол малко и в Банкя и после обратно към Франция Sad Нямам търпение да се прибера в България! Сега пък започнах да се притеснявам как ще пътувам сама в самолета и с това прикачване в Прага Sadс тия багажи Cry Реших че най-добре ще е Даная да я взема в кенгуро през целият път.

Мари, аз съм пътувала с голямата ми дъщеря, когато беше бебе на 2 м. от Ванкувър до София. Вземи си кошчето за кола, защото след като излети самолета ако има място до теб може да си я сложиш в кошчето. Поне на мен така ми разрешаваха. Иначе за жалост в късите полети няма легълца за бебета, каквито се предлагат на презокеанските. 
И за кацането и излитането, да, трябва да даваш на бебето да суче или да пие от шишето.

Последна редакция: сб, 15 мар 2008, 23:35 от patenceto

# 251
           Доста късно е вече, но не ми остана време по-рано да седна да пиша. Да кажа само че днес станахме на 2 месеца и по този повод нашата бебка реши да се пробва да се обръща. Сложих я по коремче за да и намажа гръбчето и тя се килна на една страна. Не успя цялата да се обърне, дупето тежи и крачетата още не могат да изтласкват, а и може би не знае как, но го направи де, макар и наполовина. Дали не е раничко още за такива каскади?

И да попитам, някой знае ли дали е нормално на крачетата да има на едното една гънка вповече. Другите си съвпадат като се опънат крачетата, но има и една която на другото краче я няма. Не знам дали го обясних разбираемо.  newsm78
          И веднъж бях попитала но никой не отговори, сега пак да попитам защо не мога да си сложа снимчица там където излиза лентичката ми?   Thinking
 newsm03 

# 252
mari_rus незнах че сме градски Grinning.Жалко че засега май няма да се прибирам това лято, иначе можеше да разтикваме бебешочите заедно по улиците. А за самолета не се претеснявай, полетите са къси и няма проблеми. Патенцето правилно ти е казала да вземеш кошничката за колата, ако има места разрешават да я вкараш вътре и завързваш бебето с колана като в колата, хем на него му добре ако спи, хем на теб ти е удобно и можеш да станеш. Кенгурото също върши работа, но ако е заспала има опасност да я събудиш и да се сърди. За кърменето при излитане аз не знаех първия път, но при мен се получи по неволя. Маги така яко ревеше преди да излети самолета, че се наложи да я кърмя, за да не слязат половината пътници още преди да сме тръгнали. Иначе и биберона помага също. Досега на Маги много добре и понасяха полетите. А нямаше ли директен полет, да ти е по-удобно?
Ние днес направихме дълга разходка в едно градче до Торонто, също на езерото. Времето беше чудесно и Мони спинка през цялото време в кенгурото. Водата беше кристално чиста и спокойна и наоколо плуваха диви аетици и няколко лебеда. Ето и една снимка:
http://images24.snimka.bg/005382060.jpg

# 253
Добро утро момичета. Днес срещата остава нали?
Ама я кажете, къде ще се чакаме? Аз в 13 часа съм там.  Hug

Мари - честита кола, леко и безаварийно.

Лек ден на всички и много усмивки.

# 254
 Laughing ураааааа и мен ме споходи щастието "поспаливо бебе" от 22:00 та чак в 6:30  Laughing
събуждам се и гледам съмва, проверявам го дали диша  Laughing  Embarassed и той ме гледа и се усмихва сладко...... изведнъж такава промяна.... иначе е точен като часовник.

А някой да знае нещо за Тедсън?

Мари.......Велико Търново ми звучи като СРЕЩА с теб Wink
между другуто ЕВИТО аз скоро ще имам път към Плевен и бих се радвала да ием по кафе....

Общи условия

Активация на акаунт