Недоносени деца - 9

• 19 517
  • 300
  •   1
Отговори
# 180
Паликарова 15 години си е сериозна възраст. Само да е жив и здрав младежа, другото ще се оправи. Благодаря за тортата, много е вкусна.
Мамчета ние сменихме антибиотика, защото не ни действа. Оказа се, че 3 дни съм давала , а той не лекувал. Сега гърлото е още по-червено. Бебо е прегракнал, кашля до повръщане, има хрема,............ Май е трябвало да направят гърлен секрет, ама няма. И така си изписваме АБ на налучкване. Писна ми децата ни да са опитни зайчета, заради дребни стотинки.  #Cussing out #2gunfire Защо не ми казаха за този секрет. #2gunfire Ама той сигурно се бави и докато излезе ,бебо ще полудее.  newsm78 Явно много го боли и само хърка. Не бях чувала бебе без глас, но за съжаление се оказа моето. Кажете нещо за това гърло моля ви.

# 181
  • Варна
ilyova, и да ви беше пуснала секрет, резултата излиза след няколко дни, а в случая не е оправдано забавянето.
И при нас имаше момент, в които сериозно се осъмнихме дали антибиотика действа (и след 2-я ден на приема продължаваше да вдига 39.6). На края на третия ден обаче започна да се подобрява Викльо.
Освен антибиотика нещо друго изписаха ли ви? Сироп за кашлица?
Аз винаги като е болен Вики давам по 1 ампула дневно вит.Ц. Сега като бяхме с гнойните тапи давах и чай, слагах коларголови капки. А за изчезването на гласа - случвало ни се е няколко пъти (понякога и като е здрав - от много рев).
Стискам палци да се оправяте бързо fingerscrossed

# 182
Добро утро.
За гърления секрет - прави се т.нар антибиотикограма. Прави се посявка от секрета и се слагат различни видове АБ и се преценява кой е най-добрия в случая. Бави се около 2-3 дни, защото самото развитие на бактерийте изисква време. Според мен, особенно при деца задължително трябва да се прави антибиотикограма, защо обаче в Б-я няма такава практика?  #2gunfire няма нищо по-вредно от изписването на случаен АБ. Обикновенно се назначава лечение с широкоспектърни АБ, които обаче водят до резистентност на организма и в един момент се получава, че АБ, които до днес ни е помагал вече не ни действа.
Особено се дразня на хора, които без рецепта отиват от аптеката и си купуват АБ, все едно си вземат дъвки. Тази порочна практика в България трябва да се спре

# 183
ilyova  пожелавам ти бързо да оздравее малкия Иво .
А грипа си е повече от ужасен ... доста тежко се кара ... и с много висока Т.

# 184
Мисля че Ивчо е направил възпаление на ларингса ,и за това му се губи гласчето.
На Ади поставиха диагноза -алергично-инфекциозен назофарингит.Сутрин и тя става с пресипнал глас
Непрекъснатото стичане на секрет в гърлото възпалява ларингса,защото предизвиква кашлица.

# 185
Viki_76 първо бяхме със сироп Стодал, обаче не ни действа, и сега сме с Мукоплант. Слагам и капки Виброцил 3 пъти по 2. Днес ме е страх да се похваля, но май сме по-добре. По-малко кашля, поне засега няма температура.
В страните в които обичат повече децата има експресни тестове за секрети. Всичко се прави на място, вижда се коя група АБ действа и се изписва. Ама тук нали децата са излишни и в тежест .............. #2gunfire #2gunfire #2gunfire Що пък да не си направим малко експерименти, нали и фармацефтичните компании трябва да си продават лекарствата. #Cussing out

# 186
  • София,
Ей аман от тия болести, и на мен направо ми писна! Нашият татко от три дни кашля, боли го гърло, ама не ще да иде на лекар пие фервекс и пак се мъчи да се излекува сам. Баткото от днес и той кашля, изобщо не ме слуша постоянно е потен и сигурно пак се разболява , а Вероника тъкмо се оправи - сега ще я заразят пак и край. Въртим се в един омагьосан кръг  Sick
ilyova на вас пак са Ви изписали антибиотик, ами тук при нас лекарите си правят постоянно експерименти - ако може да мине и без антибиотик и даваме по две седмици разни сиропи и незнам си какво и накрая става късно. А те повечето антибиотици да ти кажа започват да действат след 3 ден.
И аз сега пак започвам да се чудя какво да дам пак на баткото та да не се разболее. А на малката започвам да давам Витамин С. Ох отивам до аптеката!  Hug
Бързо оздравяване на Ивчо! А за гласчето можеш да му даваш от калциевия глюконат на ампулите по два милилитра сутрин и вечер. Много помага. Hug

# 187
Здравейте силни мами.

Отдавна не съм писала,защото си сменихме компютъра и мина време докато го настроят и след това пък интернрта нещо се скапа.Ту го има ту го няма.И така няколко пъти се опитвам да ви пиша,но безуспешно.

Да ви се похваля,че Дари си е у дома от миналия петък.Много е послушна милата и почти не плаче.В понеделник я заведох на консултация,да видя как наддава,че много повръща.Оказа се,че за 3 дни е наддала 180 гр.
Не мога да ви опиша колко съм щастлива и как не мога да и се нарадвам.

Разбира се колкото и да се опитвам да не мисля за недоносеността и и евентуалните проблеми свързани с това,няма начин да не си задавам въпроси за развитието и .

Искам да ви попитам кога е най добре да я заведа при Чавдаров за преглед?Кога да очаквам да започне да гука?Дали е нормално,че почти не будува?

Очичките и са добре.Единствено дето има кистичка в мозъка,но Яръкова каза,че е много малка и не е на място където може да пречи и не очаква да има проблем.

Благодаря ви за всичко и много се радвам,че го има този форум за да има къде да обменяме опит и да получаваме съдействие в трудни моменти. Hug Hug Hug

Последна редакция: сб, 22 мар 2008, 17:49 от SLADKA MAMA

# 188
Добре дошла на малката Дари!  newsm44 newsm68 newsm44
SLADKA MAMA, много се радвам, че най-сетне си гушна малкото, сладко съкровище! Според мен не трябва да се тревожиш, че спинка повечко. Тя е още много малка и има да наваксва, а нали знаеш, че сънят също е храна  Wink За оченцата също много се радвам, че всичко е наред!
Успокой се и не мисли, само хубави неща ви чакат занапред!  Hug

# 189
Здравей, SLADKA MAMA !!! Радвам се, че вече се гушкате с Дари!!!!  Hug Hug Hug
Аз заведох, Вики на невролог за пръв път , когато беше на 2 месеца, за Чавдаров предполагам ще ти пишат софийските мами  Peace За гукането , мойто зайче загука, когато беше на два месеца и половина, но гукането не е критерий, познавам доносено бебе, което  така и не гукаше, направо взе да вика Laughing  Wink В началота Вики само спеше, събираше сили  Peace така , че това да не те тревожи  Hug

п.п. някой ме изпревари  Wink

# 190
здравейте и от мен ,не съм писала много оттавна но не ми остава време. малката стефи е добре,днес бяхме на кардиолог и нещата са добре.ивчо как е ? надявам се скоро да се оправи и лятото да идвате на море във варна.  grinning039

# 191
Дари, добре дошла.
Сладка мама честито ви щастие! Айде сега гушки, цунки и все така да е newsm44 newsm68
Много целувки от нас.

# 192
Здравейте момичета. )))

Аз отдавна не съм писала. При нас слава богу всичко е добре (да чукна на дърво). По разходки сме през повечето време, навън си спи, храним се понякога. Иначе в къщи доста мрънка и недоволства, по-добре е на въздух. ))) От днес, или утре смятам да започне да захранвам с оризова каша. Иначе и давам да си близва ябълка, банан, дадох веднъж сок от ябълка една лъжичка, но не и хареса особено, предпочита така натурални. )))

Идвам пак с един въпрос. Отново четох, консултирах се с някой лекари и т.н. и пак много се чудя за ваксините. След последните данни и страхотии които ми разказаха, и че в момента в правителствена болница има 5случая на деца с енцефалит след ваксиниране с Пентаксим, съвсем започвам да се отказвам. Само преди 10дни купих и трите ваксини, но сега май съм на път да не ги сложа и ще ги продавам.
Знам, че тук има няколко мами, които не са ваксинирали, ако може още някаква информация да ми дадат, много ще се радвам. Всички в семейството ми са ваксинирани, добре сме, или поне така си мислим. ))) Аз имам ПКЯ с неизяснен произход, както и повечето с тази диагноза, сестра ми пък е с проблеми със сливиците - може да се дължи на ваксините, може и да не е от това, не знам.

Сори че стана дълго, но тази седмица сме на консултация и трябва бързо да реша.

Сладка Мама, много се радвам за вас, чудесно е че малката госпожица си е вече в къщи. Не се притеснявай за гукане и т.н. Калина много малко гукаше, но за сметка на това бръмчи и т.н.

# 193
Мирама тази информация за Пентаксима потвърдена ли е или са слухове?
Уж тази ваксина е от най-безопасните newsm78. Ние я сложихме и нямаме проблем поне засега.

# 194

да почерпя за първата ни годинка!
Много целувки на всички и само добри новини да има въвъ форумчето ни.

Общи условия

Активация на акаунт