Недоносени деца - 9

• 19 513
  • 300
  •   1
Отговори
# 210
Ами до изтичане на срока и на годност. Мисля, че поне година.

# 211
Гледам че дискутирате темата за ваксините, рекох и аз да си кажа,защото вероятно съм малцинство,та да имаме представител Mr. Green
Моето дете ,навърши преди дни 6 год. и няма нито една ваксина,днес подписах декларация на личния лекар,че АЗ отказвам ваксини,благодаря на Бога ,че взех това решение Peace
Естествено това е личен избор на всеки,Мирама ти си тази която трябва да поеме отговорността Peace

# 212
Когато започна да чета дискуся за и против ваксините, честно да ви кажа съм доволна, че не съм била изправена пред тази дилема, просто защото не бях информирана, че ваксинирането може да се откаже. Може грубо да звучи, но е така. Мисля си, че ако трябваше да решавам, щях да съм сигурна, че не съм взела правилното решение, каквото и да е то  Tired Сега не е така. Казвам си, щом се води за задължително, значи трябва .
Освен това съм на мнение /колкото и пасивно да звучи/, че всичко е писано, че човек не може да избяга от съдбата си. Така че, ако има нещо да се случва, то и с ваксиниране , и без ще се случи  Thinking

Хубав ден, момичета, напук на мартенското време  Mr. Green

# 213
Добро утро  Hug

Днес имам повод да почерпя . Малка Мими навърши 4 - ри месеца .
И Днес празнуваме ДВЕ години съвместен живот с моя мъж !

Да ви е сладко !

# 214
Когато започна да чета дискуся за и против ваксините, честно да ви кажа съм доволна, че не съм била изправена пред тази дилема, просто защото не бях информирана, че ваксинирането може да се откаже. Може грубо да звучи, но е така. Мисля си, че ако трябваше да решавам, щях да съм сигурна, че не съм взела правилното решение, каквото и да е то  Tired Сега не е така. Казвам си, щом се води за задължително, значи трябва .
Освен това съм на мнение /колкото и пасивно да звучи/, че всичко е писано, че човек не може да избяга от съдбата си. Така че, ако има нещо да се случва, то и с ваксиниране , и без ще се случи  Thinking

Хубав ден, момичета, напук на мартенското време  Mr. Green

От това мнение много ми хареса последната част Hug
А първата........не смяташ ли че детето си е твое и само и единствено ти и бащата имате право да решавате кое е добре и кое не за него,преди да стане на 18 и да взима само решение за себе си и живота си?????
Мен това ме дразни най- много,как така някой ще ми казва кое е полезно за моето дете...ама иначе когато има риск от някоя операция,веднага ти дават да подпишеш документа да си носи отговорността,разбирате ли ме?
Иначе нямам нищо против да си ваксинирате децата,но нека вие да сте тези които ще кажете -Да ваксинирайте,защото искам Peace,а не някой друг да казва-Доведи си детето да му извършим медицинска манипулация/каквато е ваксинирането/,без да си подписал документ за съгласие Peace
На това му се вика информиран избор,какъвто всъщност има за всичко/както споменах за операции/,само не и за ваксините newsm78

# 215
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА МАЛКАТА ПРИНЦЕСА, МИМИ!!!    newsm51 newsm51 newsm51
Да е жива и здрава и много да радва мама и тати   love001

# 216
  • София,
Честита месечинка и то нас! Много усмивки и да сте здравички най вече!  Hug

Момичета влизам само да Ви се оплача, че ние пак сме болни! Вероника цяла нощ кашля и не можа да спи, а от сутринта повръща абсолютно всичко. Водих я на лекар, засега изписаха само сиропи и против повръщане натриев цитрат, засега нямаме температура, гърлото и е леко зачервено, но няма хрема, а само кашля, но кашлицата е доста влажна и повръща едни храчки. Мислим, че е от зъбите пак, защото ни мъчат горнита от няколко дни много жестоко, дано да е от това, лекарката се страхува да няма хрипове и много се чуди дали да не ни изпише антибиотик, каза да изчакаме малко да видим как ще подействат сиропите и ако няма резултат до довечера или до утре сутрин, нищо чудно пак да ни препрати към някоя болница! Чесно да ви кажа вече омръзна ми, нямам сили. Баткото и той снощи прави едни пристъпи от кашлица, таткото е болен и мен гърлото ме реже, ама не смея и да си помисля! Стискайте ни палци да се оправим бързо и да започнем да ядемммм, че тъкмо стигнахме шестте килограма и сега като не ще да яде и повръща нищо чудно пак да паднем под тях.  Sick

# 217
  • София
Честита месечинка на малката Мими! Да е жива и здрава и много да ви радва с таткото  Hug

Дундурела, пак ли  Sad Много ми стана мъчно... Хайде дано да не е сериозно и бързо да се оправяте.  Hug Hug Hug

# 218
  • София,
Дундурела, пак ли  Sad Много ми стана мъчно... Хайде дано да не е сериозно и бързо да се оправяте.  Hug Hug Hug

Пак, какво да направя, идва ми да вия, да си оскубя косата ама  ....
направо нямам сили, миналия месец по това време, по миналия пак, преди пак, явно е от зъбите, но е много гадно!  Sick

# 219

А първата........не смяташ ли че детето си е твое и само и единствено ти и бащата имате право да решавате кое е добре и кое не за него,преди да стане на 18 и да взима само решение за себе си и живота си?????

Когато родих моя син, аз незаех какво е добро за него, дали да бъде ваксиниран или не. Дори пред мен не стоеше този въпрос. Така или иначе щях да се съобразя с мнението на лекар, нямаше да действам на своя глава.

Уважавам решението ти, да не слагаш ваксини, защото си го взела сама  Peace

# 220
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА МАЛКАТА ПРИНЦЕСА, МИМИ!!!     
Dubdurel4e, мило стискам ви палци да се оправяте бързичко. Дано да не се стига до антибиотик. Зъбките водят до спад на имунната система и тогава малките гадинки ви разболяват по-лесно. Целувам ви и двечките и дано дано се оправите бързичко.  Praynig
Viki i mama съгласна съм с теб, че всеки родител трябва да бъде запознат с манипулациите свързани с неговото дете. Лекарите трябва да обясняват положителните и ортицателните последици от всяка интервенция. Извинявам се за това, което ще кажа, но ние българите сме с много ниска здравна култура, за което вина имат и лекарите. Наскоро една майка ме попита кога се слага ваксината против полиомиелит ( с дете на около година). Аз я питам ами не са ли ви слага ли, а тя ми отговаря не и добавя, че са им слагали само хепатит и пентаксим. Оставам без коментар. #2gunfire
Не мога обаче да се съглася, че за детето си решават само родителите. То напрактика е така, но не бива да бъдем тесногръди. Вчера по БТВ говореха за синдром на Даун и една майка с дете, страдащо от това заболяване беше поканена в студиото. Тя се оплакваше, че няма интеграция за тези деца и че държавата е безучастна, но на въпроса на ани Цолова, защо не си е направила изследване, при положение, че е знаела, че е в рисковата група (жена над 35 год.), тя отговори, защото не исках и добави радвам се, че направих този избор. Не е нормално и при всички реклами и листовки и кампании срещу спина бифида, да има жени, които отказват да пият фолиева кисилина. Така, че изборът е на всеки, но после не бива да се обвиняват лекари или цялата държава, че нищо не се прави.
Ох много дълго стана. Извинявам се! Embarassed

# 221
Dundurela Стискам палци , Вероничка бързо да се оправи и да ви се разминат антибиотици и болници  Peace И бързо да оздравява цялото ви семейство  Hug Направо настръхвам, като чуя за болници.... Praynig
И това време няма да се оправи  #Cussing out, така ми е скапано настроението, когато е така мрачно....

# 222
mamajaba, да ти кажа и аз го гледах вчера това предаване (откъслечно, защото малката фурия не ми позволи). Но защо останах с впечатлението, че майката си е направила изследванията пък резултатите били със занижен процент на риск  newsm78 Или е ставало дума за друга жена...?
Иначе си 100% права за ниската здравна култура на българина и че донякъде са виновни лекарите. Веднага давам пример със себе си. По време на бременността като всяка първескиня блуждаех в невежество докато не ме връхлетяха проблемите в 5тия месец. Тогава взех да търся и под вола теле... Изчетох огромно количество информация в нета за всевъзможни патологии. Дори изрових един стар учебник на майка ми "Акушерство" - и него прочетох  ooooh! неусетно. Сега като се замисля е трябвало просто да си лежа, да си чета нещо друго и да релаксирам. Гинеколога, който ме следеше беше от този тип специалисти дето им вадиш думите с ченгел. Може би не е искал да ми създава излишни притеснения. НО защо се питам през всички тези месеци дори веднъж не ми взеха вагинален секрет, например? Това пък, че синдрома на Даун може да бъде прогнозиран през бременността разбирам чак сега. И защо във всяка тема, касаеща здравен проблем в този форум срещаме съвети като: "Поискай и второ мнение...", "Не се доверявай само на един специалист!"  newsm78 Ами то какво излиза - цял комплект доктори и всеки с мнението си, а кое е най-близко до истината остава пак самия ти да прецениш.
Нещо се отплеснах, извинете!

Последна редакция: вт, 25 мар 2008, 20:02 от mim40

# 223
Ами то какво излиза - цял комплект доктори и всеки с мнението си, а кое е най-близко до истината остава пак самия ти да прецениш.

Напълно права си Hug
Само като се сетя,че обиколих света и де що има доктор тук и то все с титли,а кво стана накрая......може да звучи нескромно,но аз сама поставих диагнозата на детето си,че и професора ми вика-Браво момиче,позна диагнозата на детето си ooooh!,иначе не това ми беше целта,все пак не съм искала да се доказвам,ама се наложи,като никой не си даде труд да помисли и поразсъждава малко.
Мимчо ти си добре,само книжки за бременни,аз четох Витреоретинална хирургия ooooh! още преди да знам и какво означава термина Mr. Green
А кажете ми сега,чия е отговорността?
Ако бях им се оставила,сега моята Вики щеше да е напълно сляпа без никакъв шанс,дори за светлина,а по отношение на ваксините имам предположение от немски лекар,че неврологичното забавяне на детето ми е вследствие на ваксината БЦЖ ,която са и поставили при изписването,като два часа по рано и беше поставена пълна упойка за първата и операция,но тъй като не мога да го докажа,не го и твърдя PeaceВ този случай ,кажете ми кой и с какъв акъл е поставил ваксина и пълна упойка в растояние на два часа и как да се доверя на лекар вече.....ами не,отказвам Naughty,трябва нещо да ми се докаже неоспоримо ,за да повярвам Peace
Оф и аз се улях, извинете ме момичета,ама се ядосвам понякога Mr. Green

# 224
Не мога обаче да се съглася, че за детето си решават само родителите. То напрактика е така, но не бива да бъдем тесногръди. Вчера по БТВ говореха за синдром на Даун и една майка с дете, страдащо от това заболяване беше поканена в студиото. Тя се оплакваше, че няма интеграция за тези деца и че държавата е безучастна, но на въпроса на ани Цолова, защо не си е направила изследване, при положение, че е знаела, че е в рисковата група (жена над 35 год.), тя отговори, защото не исках и добави радвам се, че направих този избор. Не е нормално и при всички реклами и листовки и кампании срещу спина бифида, да има жени, които отказват да пият фолиева кисилина. Така, че изборът е на всеки, но после не бива да се обвиняват лекари или цялата държава, че нищо не се прави.
Извинявам се за намесата, понеже съм външен човек за темата ви, но съм мама на дете със синдром на Даун.

Както е известно, държавата е безучастна и към недоносените и към доста други деца с проблеми, това означава ли, че трябва да ги умъртвяват веднага след раждането, за да нямат проблеми с интеграцията? Mamajaba, съжалявам, но за мен логиката ти не е желязна... Но си права, че не бива да бъдем тесногръди, само че аз го разбирам другояче... Толкова ли не можеш да разбереш една жена, която не иска да умъртви нероденото си дете, което е желала повече от всичко на света!

Даже и спартанките не са умъртвявали сами болните си новородени деца, а тази неблагодарна задача са поемали старейшините... И това е било преди около 2500 години... Нещата с избора, който имаме сега, много са се изкривили обаче, ако някой почне да обвинява една майка, че не е абортирала болното си дете, за да няма проблеми с интеграцията...

П.С. Няма връзка между фолиевата киселина и синдрома на Даун.

Последна редакция: вт, 25 мар 2008, 20:33 от Мария

Общи условия

Активация на акаунт