ЮЛСКИ БЕБЧЕТА '08 (тема 27)

• 13 451
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро момичета  Wink

Виждам ,че сме се събрали доста желаещи за шев и кройка Shocked, та предлагам следното:
Среща да си направим на 17ти или 18ти март.Това се пада понеделник и вторник.За час, пишете вие към колко.Малко е кофти ,че така през седмицата, щото и работещи има ,но в другите дни съм на лекции и няма как.За тези, които пропуснат ,ще ги компенсираме със снимки стъпка по стъпка как се прави .Предлагам желаещите да ми пишат на лични за потвърждение на един от двата дни, и за който се съберат повече желаещи ,на него ще е срещата. Аз ще дам в отговор местоположението на срещата.Живея в центъра до Дом на киното ,та се надявам да ви е удобно с транспорта(проблем е обаче паркирането около нас).

За материалите или по-точно за шаловете, ако се ползват такива,са необходими 2 бр.за един слинг.Един идва много къс.Ако искате да е с халки си намерете метални (или пластмасови халки,но да са стабилни) с диаметър поне 5-6см

ето и линк от форума с напътствия http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29108.15

Pearly за плетките и чорапките не се притеснявай, ако дойдеш на срещата, няма да ти се наложи  да питаш баба си за помощ.Имам списание за бебешки плетива  Joy
ще чакам включване  Flutter
P.s забравих да кажа ,че ако са по големи халките и по фин плата можете да си вземете 2 различни плата и да стане двулицев слинг  Grinning ето линк и как изглеждат http://www.rockinbabysling.com/shop/baby_slings/index.html

Последна редакция: чт, 13 мар 2008, 08:36 от ekspa

# 121
добро утро ,мамчета!
Добре дошла на новата мама!Леко бременеене!И наистина,къде е Nip???
Лек и спокоен ден ви желая!
Относно даването на вода на кърмачета-доколкото си спомням,беше преди 5 год-на Калоян съм му давала по 1кафена лъжичка вода след кърмене.Но дали всеки път-да ви кажа честно ,не помня.И много неща не си спомням от предния път.Всички ми казват-споко ,всичко ще си припомниш, като родиш,а и аз се чувствам по сигурна в себе си........ще видим!
За слинговете-сега чувам.Звучи ми интересно.
Pepitka,и аз съм така мила!Разсеяна,не мога да си събера мислите,а понякога какви глупости говоря..... Embarassed

# 122
 Добро утро!! Толкова ви завиждам за срещата по ТТ. Май ще бъда от компенсираните със снимка   Wink

По разсеяност съм първа кипра - в неделя чистих. В понеделник ми звъни мъжо да ме пита къде му е болничния. Оказа се, че съм го изхвърлила на боклука както и нова карта на София и едно бижю... Ето, даже не си спомням дали вече не съм ви разказвала за това. Crazy

Вече съм 66кг - това е +8кг ooooh!

# 123
За мен таблицата е вярна, ако слушам Дещовиди Mr. Green
Пепи го изкарва момиче, а сестра му момче Joy
Днес нещо ми е лошо, на работа съм, не знам дали да не си ходя Confused Има ли някой като мен? Чудя се как е актмосферното налягане, къде мога да го видя в нета, явно доста ми влияе Crossing Arms

# 124
Дуци, още няма 9 и вече си на работа?

в седянката вероятно няма как да се впиша с това дете, а и не шия. Може би бих правила натурална размяна по-натам - слинг срещу плетива Simple Smile

# 125
тити, грабваш детето и идваш  Wink

# 126
Добро утро момичета.
Добре дошла на Mila_d.
Nip  Hug
Тука като гледам пак сте се заприказвали с едни доста оспорвани теми. За даването на вода на бебетата имам в предвид. Аз да си кажа до 4-5 месец не бях давала вода. Тогава започнах да дохранвам с АМ, предлагах и водичка и на нея и харесваше. Но само да добавя, че докато не давах вода беше зима. Сега положението е по-различно. Когато родим ще са настанали жегите и ако детето иска да пие вода не знам newsm78 сърце няма да ми позволи да не му давам. Ще видим, аз съм на мнение, че детето само си показва дали иска или  не иска определена храна и вода.
Kupa ти изглеждаш като изпила 2 бири или в най-добрия случай бременна във 2-3 ри месец. Браво Mr. Green
За каните Брита съм решена отдавна да си купя. В Метро има ли ги?? Колко ли струват?
Дуци не знам дали е от атмосферното налягане, но има дни в които определено се чувствам отпаднала и с главоболие. Днес направо не мога да стоя на краката си.
Лек ден на всички и си почивайте повечко.

# 127
здравейте и от мен. Ще се оплаквам, на който не му се чете да минава нататък. От вчера вечерта съм в отвратително настроение, свързано е с работата ми. В къщи мъжът ми също не беше на кеф, и се поскарахме. Тази сутрин идвам на работа и се скарах със шефката си още на втората минута, заключих се в кабинета си и се разревах. И така си поревах, четейки форума, звучи смешно, но в момента имам чуството че никой не може да ме разбере, и единствено тук мога да си кажа какво ми е, вие сте толкова подкрепящи. Сега се  поуспокоих, купих си от магазинчето два шоколада, една тестена закуска, млекце и кафенце. Надявам се да не изям всичко наведнъж.Ох, хайде стига толкова.
Приятен ден на всички.

# 128
  • София
И аз се чуствам зле днес,май нямам кръвно въобще newsm78.А колкото до водата...аз нямам ясен спомен,но мисля,че моят син си пиеше вода #Crazyзащо не трябва да се пие вода?

# 129
Някоя от вас смята ли преди раждането да си маже гърдите с накакво мазило, Лансинох например??? Зачетох се ето в този текст и се зачудих. Аз предишната бременност не бях се мазала с нищо и не знам дали затова имах страхотни рагади. Та затова сега искам да го избегна този момент. Но дали това е начина??? newsm78
Подгответе гърдите си. Избягвайте да миете ареолата и зърната със сапун или душгел, които ще изсушат кожата. Обикновено изплакване с вода е всичко, от което имате нужда. Ако имате суха кожа и чувствате зърната си сухи и сърбящи, през третия триместър на бременността можете да ги мажете леко със 100% модифициран ланолин, за да ги овлажните и да ги запазите меки (“Лансинох за кърмещата майка” е добър избор.Той е най-чистият ланолин, който се предлага и е одобрен от La Leche League. Бел.прев – Намира се и в българските аптеки).
Целия текст е тук:
http://www.biberonbg.com/info/podgotovka.htm

# 130
  • София
По разсеяност съм първа кипра - в неделя чистих. В понеделник ми звъни мъжо да ме пита къде му е болничния. Оказа се, че съм го изхвърлила на боклука както и нова карта на София и едно бижю... Ето, даже не си спомням дали вече не съм ви разказвала за това. Crazy

И аз съм в кюпа Simple Smile не само с вчерашния разказ при това  Laughing
Мъжът ми получава към заплатата и талони, с които може да се пазарува в определени магазини. Та, взела съм плика с всички събрани до момента талони, пазаруваме веднъж, после за втори път... търся аз талоните... ТЦ! НЯМА ГИ! Няколко дена по-рано си бях направила ревизия на дамската чанта, та явно някак си съм изхвърлила плика с талоните заедно с ненужните бумажки... към 80 лв заминаха!
А не бях такава разсеяна...  Mr. Green

Хайде, повдигайте настроението всички - днес е по-малко слънчево, но поне още не сте си изхвърлили болничните, бижутата и парите  Mr. Green

# 131
  • София
Някоя от вас смята ли преди раждането да си маже гърдите с накакво мазило, Лансинох например??? Зачетох се ето в този текст и се зачудих. Аз предишната бременност не бях се мазала с нищо и не знам дали затова имах страхотни рагади. Та затова сега искам да го избегна този момент. Но дали това е начина??? newsm78
Подгответе гърдите си. Избягвайте да миете ареолата и зърната със сапун или душгел, които ще изсушат кожата. Обикновено изплакване с вода е всичко, от което имате нужда. Ако имате суха кожа и чувствате зърната си сухи и сърбящи, през третия триместър на бременността можете да ги мажете леко със 100% модифициран ланолин, за да ги овлажните и да ги запазите меки (“Лансинох за кърмещата майка” е добър избор.Той е най-чистият ланолин, който се предлага и е одобрен от La Leche League. Бел.прев – Намира се и в българските аптеки).
Целия текст е тук:
http://www.biberonbg.com/info/podgotovka.htm
Аз помня,че ме боляха много #Crazyи в болницата ми казаха,че са ми малки зърната и трябва да си взема...абе,едно такова силиконово зърно,което се залепва върху моето...през цялото кърмене си бяхме с него

# 132
И аз кърмех със силиконови подложки и въобще нямах проблеми с гърдите.Мисля и сега да си взема.

Абе, момичета,кога ще излизате в болничен.Мен вече така ми писна от тая бумащина,тук на работа,че мисля от понеделник да се спасявам.Работата ми е свързана с постоянно седене и вече тумбака/въпреки,че не е още толкова голям/ме подпира здраво!

Забравих да се отчета-56гк.от 50кг.и 162см.-кюфтенце!

# 133
  • Варна
Добро утро, мацки,
аз съм пак на работа, ама поне знам че в първата седмица на април им казвам Адио Рио.. Mr. Green
Разбрала съм се с моята лекарка да и се обадя и да и посоча точната дата от която искам да изляза в болничен..Ама първо трябва да ми намерят заместник, нищо не правят по въпроса и се опасявам накрая че ще има пак сърдити, ама сори, казала съм още преди седмица...Писна ми да шофирам в трафика ..

Веси, а ти къде ходиш на консултации ако не е тайна?

Ходя в клиника Надежда, срещу Окръжна.там ми е удобно.Плащам си всичко, не работят по здравна каса, но на мен ми е все тази, не ми се виси пред кабинети.. Аз съм си преценила че ще жертвам някакви пари през бременността си за да ми е комфортно и приятно на прегледите.Лекарката ми е Надя Дюлгерова. Ходя от преди това при нея , мила е и винаги на разположение..
Колкото до Балев, аз питах колко е голямо бебето, обаче той ми каза че всичко е относителни стойности.Т.е. дори да ти кажат, не се знае дали е точно толкова..И всъщност ме попита - За какво ти е да знаеш, то има много още да расте...И наистина е така..Важното е че си отговаря по размер на глава и коремче на седмиците, а колко е дълго и колко грама е все тази ..

# 134
Няма да ви занимавам повече, само ще се похваля, че вече си имаме кошара за бебетата! Беше много изгодна оферта и... си я взехме. Дано не е на лошо!  Praynig Лека вечер на всички и много усмивки.  Simple Smile

Спокойно, ако ти е положителна нагласата всичко ще е ок  Grinning Щом е изгодно, няма начин, по добре да се пазарува, пък и така (поне аз) ще мога да се порадвам на нещата. Аз моята количка я взех с 350 лв. намаление - е, и това ако не е офетра  Mr. Green

Незнам дали е от времето, но кръвното ми е 90/80 и съм с главоболие - това е при събуждането. След едно нес кафе е 90/70!

tanita66 Hug, не се безпокой, всички сме така! Това е нормално за бременността, хормонони... Когато ти се плаче си плачи (без да те виждат), на мен и пръст да ми покаже някой и рева, като магаре. Слава богу, че само мъжа ми ми вижда магариите  Wink и добрата новина, е че започна да ми свиква - не се минава ден да не му се разсърдя Blush(горкият). Намери начин да оправиш нещата с мъжа и началника си и обезателно вметни, че все пак си бременна (за да ти влезат в положението), дори и на шега. Тя е жена и трябва да те разбере, а мъжа ти да свиква  Crossing Arms Намери си отдушник, нещо което те радва и успокоява (аз се лекувам с пазаруване - нещо дори и малко, голям живот ми вдъхва).

Усмихнат ден на всички!!!   Hands Thumbsup

Общи условия

Активация на акаунт