ЮЛСКИ БЕБЧЕТА '08 (тема 27)

• 13 455
  • 289
  •   1
Отговори
# 105

Та така - моля, проверете и кажете, ако имате родени деца, пък и неродените и ако дава отклонения - непременно споделете, за да зарадвам уважаемия татко  Mr. Green
Нещо не излиза табличката - ето директен линк - http://semeistvo.rozali.com/bremennost-calendar/p31.html

За мен е вярна!  Grinning

Относно слинговете имам питане - ако бебето е малко и излезеш на разходка, къде му се държат всички багажерии? (пеленки, кърпички...) Изглежда готино, но ми е чудно от практична гледна точка как стои въпроса.

# 106
Добре дошла на Мила-Д и леко бременеене.
Ние онзи ден ритнахме и татито за първи път, много вълнуваща среща беше.
Вече започва редовно да си ритка и мърда детето, но не ме безпокои по нощите още.

# 107
Добре дошли на новите мами и честито на тези узнали пола на бебчетата!   bouquet Леле, от 100 часа не мога да ви изчета! Опасни сте!  Hug Само искам да се включа и аз по темата за даването на вода на бебетата. Ама... как така без вода първите месеци????  Shocked  Даже се дава 1-2 лъжички вода след кърмене, за да се измие устичката и да не се развиват гъбички! А и кое живо същество може без вода?
 И табличката за пола не ми съвпада изобщо! Ужасна съм, май нещо не ми е наред, а?  newsm78 Няма да ви занимавам повече, само ще се похваля, че вече си имаме кошара за бебетата! Беше много изгодна оферта и... си я взехме. Дано не е на лошо!  Praynig Лека вечер на всички и много усмивки.  Simple Smile

# 108
А и кое живо същество може без вода?
Ами...аз не съм съвсем сигурна по принцип, но новородените кученца и котенца например доколкото знам много не могат много да ходят. Та те си сучат само, не виждам как биха могли да пият вода освен ако някой не им я налива в устата.

Относно слинговете имам питане - ако бебето е малко и излезеш на разходка, къде му се държат всички багажерии? (пеленки, кърпички...) Изглежда готино, но ми е чудно от практична гледна точка как стои въпроса.
И аз точно това съм си мислела. В крайна сметка реших, че само със слинг ще ми е удобно да излизам ако е някъде наблизо и няма да се бавя кой знае колко. Иначе за по-дълго и за по-далечни разстояния с количката като не пречи да си нося и слинга и да слагам бебето и в двете.

# 109
Само искам да се включа и аз по темата за даването на вода на бебетата. Ама... как така без вода първите месеци????  Shocked  Даже се дава 1-2 лъжички вода след кърмене, за да се измие устичката и да не се развиват гъбички! А и кое живо същество може без вода?

Кърмата е 88% вода Wink А и дори да храниш с АМ - то пак е много голям % вода ..Преди да те подхванат и изядат Mr. Green по-дългосрочните от мен кърмачки, прочети този линк поне Peace

Даване на вода на кърмачета

# 110
Добре дошла, Mila_dHug Терминът ти е на същата дата като моя Simple Smile

Kupa, страхотно елегантно коремче имаш, и моето е някъде на това положение (е, с малко повече паласки  Blush ), ние сме горе-долу на еднакви седмици с теб Simple Smile

За слинговете  - Ekspa, моля те, кажи какви шалове да си купя (аз се сещам за този индийски магазин, за който говориш на малките 5 кьошета) и какво още да си нося за седянката, освен там всички прилежащи сладкиши, плодове и други екстри за бременни  Joy

За идеята на Пърли за кооператива за производство и продажба съм с двете ръце ЗА! Аз поплитам от време на време, така че освен слингове, може да включим в асортимента и терлички, шапки, жилетчици и други такива нещица  knit

# 111
  • Варна
Една тема сякаш не сме дискутирали до момента "Стволовите клетки". Има ли някой мнение по въпроса?

# 112
  • Sofia
Mila-d, добре дошла и леко и успешно бременеене Peace

Много жалко за едното бебче, но трябва да си силна заради другото Hug

Това ми напомня- някой знае ли какво става с Nip? Явно още и е тежко от загубата на едното бебче и не и се пиша във форума Cry

# 113
стволови клетки не. Няма голяма файда още.
кани Брита ползвам от години. Всичко зависи от водопровода ти Simple Smile аз и сега не бих дала на детето вода директно от каната, чак толкова не пречиства. Смърди си водата и ако сложите марля на крана, ще е същата работа.
ииии, агата - как може да ме дискриминира така тази таблица! Знам, че съм дърта. Но и за Деян не ми позна, тъй че не ми е вярна Simple Smile

нип беше писала, че лежи в майчин дом. Може би още е там за стабилизиране, затова просто й стискаме палци, докато се появи отново тук.

# 114
Добре дошли и приятна бременност на pepitka и mila_d!

Цената на Мutsy е 870 лв. на основата и лятната седалка. И специалното столче за кола е 365лв.

И при мен таблицата не е вярна, но може пък и лекарите да бъркат.

За срещата на сръчните шивачки се включвам и аз ако я спретнете до 18-ти.

За стволовите клетки: абсолютно за съхранението им съм. За съжаление ми се струва, че е твърде непопулярно и не достатъчно обсъждано като съществуваща възможност. Един вид ако майката е запозната и има интерес ок, ако не... (според мен губи). Не дай Боже изобщо да му се налага на човек да ги ползва, но е хубаво да ги има.

# 115
  • Sofia
Преразказвам какво пише за стволовите клетки в моята книга:
За момента стволови клетки се използват при пациенти, за които не може да се намери донор на костен мозък. Особено ефикасно е това при децата - при тях успеваемостта е 70%. При възрастни пациенти е само 20-40%. В момента се търсят и други приложения, за момента са още на етап изследване, но има вероятност да могат да се прилагат и другаде.
Обаче, изследователите имат следните колебания:
1. Не са съвсем сигурни разумно ли е да се имплантират обратно в тялото същите клетки, които вече са показали предразположеност към злокачествени образувания.
2. Не е сигурно дали клетките, взети в момента на разждането ще са достатъчни да излекуват възрастен човек.
3. Не е ясно доколко активни и годни остават след години съхранение.

Изобщо за момента много неща са неясни и вероятността да се използват е изключително малка. Естествено процедурата е много добре заплатена и затова масово рекламирана от частните клиники.

Изобщо има тема за размисъл. newsm78 Аз за момента не мисля да замразявам клетки.

# 116
  • София
Pearly има място за сега.В хола ми мога да събера около 10 мами на седянка. Joy Joy Joy За сега сме грубо около 4 бр.  Laughing
Брой ни 5, ако ми кажете ден по-рано да предупредя на работа.  Blush

Днес имам ужасни, направо безобразни киселини. Бях щаслива, че досега това ме подминаваше, но ето че май ще ми се връща тъпкано.  #2gunfire

# 117
За идеята на Пърли за кооператива за производство и продажба съм с двете ръце ЗА! Аз поплитам от време на време, така че освен слингове, може да включим в асортимента и терлички, шапки, жилетчици и други такива нещица  knit

Ми аз плета някакви елементарни нещица, които са от типа "гащи на котака" Laughing Но и шалчета и шапки стават. За терлички ми трябват малко напътствия от баба ми, за да ги докарам до край.

За стволовите клетки и аз мисля, че за момента няма кой знае каква файда, може и да са революционно откритие за бъдещето, но към настоящето не е нещо, на което може да се разчита 100%. А и аргумент N1, който е дала nova_badeshta_mama (както и останалите 2) ми дават основание да си мисля точно така. Не мисля, че е излишно за желаещите, нека го направят, аз още не съм съвсем убедена за нас, въпреки че изчетох доста по въпроса.

По повод на този въпрос:
Цитат
А и кое живо същество може без вода?

Водата не идва само от чешмата. Когато ям плодове и салати не ми е нужно да съм пила вода, за да изпишкам няколко пъти след това всичката течност, която съм набавила от тях. Така и кърмата е течност, която в голям процент съдържа вода. Има много информация за кърменето, която общо взето се свежда до простото обобщение, че в началото на храненето като засуче бебето пие по-рядка кърма, от която му се набавя необходимото количество вода, а след това идва по-гъстата и хранителна кърма, която пък му набавя необходимите хранителни вещества.

Затова се препоръчва едното хранене да е само от едната гърда, а следващото да е само от другата гърда и така да се редуват. Иначе ако яде от едната гърда малко и после малко от другата в едно и също хранене, може да не стигне изобщо до "по-задната" гъста кърма и да си пълни стомахчето само с воднистата.

В крайна сметка всеки сам ще реши как да си гледа бебето и кое според него е редно и му е нужно, но малко информация никому не е излишна, пък дори и след това да бъде отсята.

Днес се мерих, качила съм 5 кила. Добре, че нямам кантар в къщи, за да не се вманиачавам.

# 118
Табли4ката при мен важи с пълна сила hahaha.
Моми4ета, аз ще пиша ве4ер, защото през деня не ми остава много време, особено, за да ви из4ета hahaha се изисква доста такова.
Аз съм против даването на вода на новородено, ОБА4Е ако е на кърма. Това е ли4но мое мнение, не го налагам на никой. От доста време се опитва да вникна в природата, там е истината, тя ни показва много прости неща, но те трудно се виждат, ако не искаш... Wink. Примерът с котенцата е много подходящ Simple Smile.
Оба4е аз откакто съм бременна, съм ужасно разсеяна. При вас така ли е?

Объркани са ми мислите, затова и написаното ми е объркано, нахвърлям вси4ко, за което се сетя, защото ще забравя newsm78

Целувки на корем4етата
до утре

# 119
Аз съм ка4ила 11 Crazy.
Стартирах от 45, сега съм 56 #Crazy и още колко време имаааааааа

Общи условия

Активация на акаунт