ЮЛСКИ БЕБЧЕТА '08 (тема 27)

• 13 406
  • 289
  •   1
Отговори
# 60
За купуването на разни неща - само една шапчица съм взела зесега. Тия дни взехме от кумовете, каквото им беше останало непродадено от малката. Сдобихме се със столче за хранене, проходилка, едно нещо пак за хранене - става и за новородено (не знам как се казва, ама бебето си е полулегнало, може да се регулира колко точно), олекотена завивка с чаршафи други подобни неща.
За количката - аз не съм склонна да дам повече от 350лв  Crossing Arms Струва ми се прекалено, особено като вчера видях едно сладко Фордче за 750лв. Като че ли засега Маг Ингланд са ми фаворити - отговарят на разбирането ми за съчетание на цена и качество.  ThinkingСамо трябва да премеря асансьора, за да влиза в него. В багажника ще се събере, нашия е огромен.

# 61
Иначе тези на Премакс/така ли се казваха/, има ги в Пигиса и Бухтичка каза, че го има - Според мен такъв чанта слинг е малко по-задължаващ, май до по-кратко може да се носи бебето и е ужасно скъп за моя вкус Laughing
В него бебето се носи легнало до 5 месеца, а след това до 18 месеца може да се носи седнало. Ето го на сайта им - http://www.premaxx.com/en/products/baby-bag/index.aspx
Иначе аз го взех както казах защото се притеснявах дали ще се справя с връзването на другите, а и за да може да го носи в него таткото. Него някак си не си го представям увит с шалове.

# 62
Да да, гледах го на картинката какво показват, ама реалността може да е друга  Laughing Ти ще кажеш - със здраве да го ползвате. Може за себе си да си ушиеш женски слингове, а таткото да носи бебето в този. Поне после шитите може да направиш на нещо друго, ако е запазен и хубав плата  Peace

# 63
  • София
какво се смееш  hahaha един от най-големите проблеми на целодневните разходки е посещението на тоалетна. винаги трябва да имаш придружител, който да пази бебето. Toilet

Аз не съм наясно с малките проблеми като ходенето до тоалетната, тъй като ще ми е първо дете живот и здраве.
Можеш със слинга да го закачиш на закачалката ( шегувам се за което).

# 64
ооо, това последното е мн яко, ама не става Mr. Green

Пак забравих нещо да напиша, днес имам муза - бях на аквааеробика за първи път - много е хубаво!!! Пак ще ходя, даже съвсем редовно. За тази събота обаче няма да се включа в групата, защото сме на рожден ден, но през седмицата ше съм мого редовна, ако има някой свободен - уелкъм. Имаше една бременна само днес, останалите бяха небременни.

# 65
.И последно варненски майчета решихте ли къде ще раждате,че на мен това ми е идея Х.За 3-те възможни болници чувам различни мнения,а първите две деца раждах в АГ,но сега...не знам.
Твърдо Майчин дом!

# 66

Твърдо Майчин дом!
[/quote] Дай повече инфо как става,цени и прочие...

# 67
Belinda, в какво я замразяваше кърмата, в тези чашки на Avent ли? И колко време може да стои във фризера? Оф, някак страно ми се вижда!!! newsm78 С ръчна помпа о.к. ли е? Тези електрическите са по 300 лв.!  ooooh!

Днес може да ми викате Кatinche-питанката Blush, защото имам още един въпрос - каква вода ще давате на бебето, ще преварявате или си имате от тези кани с филтър?

# 68
Агата, аз писах за шаловете, които стават за слинг.Аз ги огледах и като дължина и ширина.Стори ми се, че са по къси от колкото трябва.За това съм намислила да си съединя два.Материята беше много мека и памучна и не се разтяга.А за слинг срещата аз съм много навита.От нета съм натрупала много инфо за различни завръзвания , а и мога да шия ,та мога да окажа помощ при необходимост и за изработката на по сложен слинг Wink

# 69
Teзи дни започнахме вече с терзанията, защото не знаем пола не бебето още - каката е твърдо, че ще е сетричка, розова, може и червена. А ако е братче ще го кръстим Момиче.  Mr. Green
Оня ден колежките на мъжа ми се включиха активно в терзанията и му принтнаха тази таблица, която зорко проверихме на всички родени бебета около нас. След обстойния експеримент, Таблицата даде грешка само в един от случаите - лъч надежда за таткото, който се надява на син наследник - да карат мотори, да ходят на риба, да се ровят в мазето. Е, и аз като жена, в комплект с щерката, можем да споделяме тези вълнения, но не - това е запазена територия за ,,сина,,.
Та така - моля, проверете и кажете, ако имате родени деца, пък и неродените и ако дава отклонения - непременно споделете, за да зарадвам уважаемия татко  Mr. Green

П.С. сега сещам, че може и да е сложена в линковете, ама....тук е нагледно, пък и е зов за помощ Laughing

Нещо не излиза табличката - ето директен линк - https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

# 70
Катинче, как си ти? Simple Smile А по принцип докато бебето се кърми в ранните месеци май няма нужда да пие вода, или поне така четох  newsm78 Така ли е?

И аз съм навита за такава слинг среща. От тази тема разбрах какво е слинг изобщо и щом е по-доброто от кенгуро съм "за".  Експа, щом те бива в тези работи, ще ни светнеш.  PeaceАз съм ужасно некадърна по отношение на шиенето, ама поне ако мога да обясня на майка ми как да ми направи ще е добре.

# 71
Аз не мисля да давам вода, ако ще да ме линчуват бабите.То детето нали ще си суче.А от каните с филтър съм много доволна Katinche, ако нямаш вземи си, дори да не я ползваш за бебето.Аз с тази вода от каната дори и готвя.

# 72
За помпата аз лично много се чудя дали да си вземам предварително. А пък то всъщност ако ще ми трябва най-вероятно ще е точно в първите дни...но може би ще се въздържа, все пак дори да не е таткото си имаме баби и дядовци, които могат да купят помпа и да я донесат.
То вярно, че аз помпат я ползвах първия 1 месец, но без нея нямаше да мина. Ако не се изпомпва кърмата може и температура да вдигнеш или да получиш мастит (дано не съм сбъркала името)
Ейййй Тити, тази картинка много ме накефи. Ние с Михаелка по цял ден сме така.
Някой има ли кана за прецистване на вода??? Аз искам да си купим такава и за нас и за бебетата, но не знам каква да си избера и от къде се купуват???
ekspa я кажи??

Последна редакция: ср, 12 мар 2008, 15:45 от Kokolin@

# 73
Belinda, в какво я замразяваше кърмата, в тези чашки на Avent ли? И колко време може да стои във фризера? Оф, някак страно ми се вижда!!! newsm78 С ръчна помпа о.к. ли е? Тези електрическите са по 300 лв.!  ooooh!

Днес може да ми викате Кatinche-питанката Blush, защото имам още един въпрос - каква вода ще давате на бебето, ще преварявате или си имате от тези кани с филтър?

Не съм Белинда, но да ти кажа, по наше време  Shocked /как звучи само/ нямаше чашки Авент, а стерилни торбички. С чашките е екстра, но излизат много много пари, ако цедиш много с цел да храниш бебето в екстремни ситуации - например започваш работа много скоро и трябва друг да храни бебето с кърма, докато те няма. Ел помпа си струва само ако ще цедиш много време по много. А във фризера - май около 6 месеца можеше да издържи - Белинда знае, ще каже като се появи.
За водата - няма да давам, само кърма до 6 месец, после като въведа храните, различни от кърмата - когато поиска и колкото. Кана с филтър - хомеопатичката ми е притив тези кани, защото почиства от едно, но натрупва с друго. Смятам да ползвам бутилирана изворна, каквато даваме и на каката. А ако нямам - ще преваря чешмяна, освен ако не започнат да я плуорират, което ще е ужасно Sick

Агата, аз писах за шаловете, които стават за слинг.Аз ги огледах и като дължина и ширина.Стори ми се, че са по къси от колкото трябва.За това съм намислила да си съединя два.Материята беше много мека и памучна и не се разтяга.А за слинг срещата аз съм много навита.От нета съм натрупала много инфо за различни завръзвания , а и мога да шия ,та мога да окажа помощ при необходимост и за изработката на по сложен слинг Wink

Експа, това е страхотно - непременно ще се видим на такава среща, а щом предлагаш и групово шиене -на линия съм. Аз ще тропосвам и ще се уча. Мама има машина и все се кани да ме учи, ама сега нещо не са и наред очилата за близко и знам, че няма да стане скоро.... В замяна предлагам едно нетежко 3 годишно дете за изпитване на продукцията. 12 кг е, което е възможно да се достигне от дете на 1 годинка, зависи от темпа на растеж.  Wink

# 74
Дай повече инфо как става,цени и прочие...
[/quote]
За неосигурени лица:нормално раждане-700лв, епидурална упойка 100лв, престой-100 лв първи ден, всеки следващ 75.
Секцио-950 лв., плюс престой- същите цени.
за осигурени лица: нормално раждане-600лв, епидурална упойка 100лв, не се плаща престой.
секцио- 920лв., не се плаща престой.
Условията са страхотни, обслужването е супер.

Общи условия

Активация на акаунт