ЮЛСКИ БЕБЧЕТА '08 (тема 27)

• 13 434
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
Това че не виждам нищо ясно, не означава ,че ако видя ще разбера дали бебето е добре, в крайна сметка той е доцента...За него знам че и в София  колегите му държат на думата и диагнозата му...
О да, сигурно е много добър като специалист, изобщо не искам да го оспорвам. Просто очаквах, че ще продължи малко повече и ще ни каже малко повече неща. Сега като се замисля дори не разбрахме колко е дълго бебето и колко тежи. Както и да е, доверявам му се и се надявам, че бебето е момиченце и всичко е наред.

# 91
  • София
Ех...вие толко много сте изписали,а аз цял ден работя #2gunfire

# 92
Аз ползвам кана Брита.Тази технология на каните е разработена още преди 40 години в Германия.Просто на нашия пазар е популярна от скоро.Не е скъпа, а е и по добре да се пие водата от нея според мен, а не минерална.От както я ползвам само чешмяна вода си пия, въпреки че на 20 метра от нас блика минерална.Сега като ги сравнявам, като вкус и мирис, минералната ми мирише на тиня и не ми е вкусна.Още повече ,че каната пречиства и от твърди частици и микроорганизми,които съм сигурна, че си имаме всички във водоснабдителната мрежа  Mr. Green  

# 93
  • София
Агата, нямам слинг, душо Sad Когато в България се чу за слингове, Николчо вече беше толкова голям, а аз толкова слаба, че не бих могла и 5 минути да го нося Sad За второто дете със сигурност ще си направя. Надявам се то да не става такъв тупанчо за толкова кратко време, а аз да не заприличам на щека и радикулитът ми да си трайка Simple Smile
Таблицата - грешна за Никола, дано да е грешна и за номер две, защото ми предрича момче Flutter Нали Деси обясняваше, че тези таблици са точно наопаки за децата, родени във високосна година? Е, значи аз нося момиченце Hug Ще видим какво ще каже Марков  в края на месеца Laughing
За замразяването - да, пликчета ползвах. Продаваха стерилни на Авент, но аз съм си купувала и съвсем обикновени пликчета за фризер, които врътвах предварително за половин минутка в микровелето. В обикновена камера замразената кърма има трайност 3 месеца, а при дълбоко замразяване на минус 18 - 6 месеца. За да си запази всички свойства/визирам имунолигичните/, има пинизи при размразяването, но това ще ви разказвам като стигнем до там Simple Smile

# 94
 Joy Цял ден не мога да смогна да прочета написаното, а то набъбва ли, набъбва....

# 95
Е не можах да се сдържа да копирам тази проста сметка.Дано и вие се посмеете като мен  Joy Joy Joy

това е цитат :
А в рамките на по-лежерното, за да не се нагнетява атмосферата, мога да ти споделя някои свои чуденки относно даването на вода на съвсем малките бебета. Нашата педиатърка ми е връчила една таблица, според която бебето ми на 3 месеца трябваше да изсуква по 130 мл кърма на килограм тегло дневно, тоест, както тежеше тогава около 6 килограма, умножено по 130 мл, трябваше да пие по 780 мл кърма дневно. Отделно, пак по препоръка на същата педиатърка, трябваше да му давам поне по 150 мл вода на ден.
Така, сега да вземем и да приложим тези пропорции и съотношения към един възрастен човек. Нашата педиатърка е достопочтена дама с тегло около 80 кг. Ако тя самата  пие прясно мляко в тези пропорции, трябва да пие дневно по --> 80 кг. x 130 мл.на кг. = 10.4 литра мляко на ден!
А дали, ако изпие десет литра мляко, ще се чувства жадна, за да й се пие допълнително вода?
А ако пие всеки ден по 10 литра мляко, дали има опасност да се дехидратира, за да се налага пиенето и на вода допълнително? И то не чашка-две, а да сметнем колко --> 80 кг. x 150 мл.вода /6 кг. = 2 литра вода дневно.
Това, естествено е само една занимателна и шеговита аритметика, но все пак...  )

# 96
Тони, аз също съм във Вита, при доктор Хаджийски - ако всичко е наред, мисля там да раждам (иначе резервният ми вариант сигурно ще е Майчин дом). И аз съм с впечатлението, че именно по организационни причини предпочитат да уговорят секцио, но ако нямам медицински показания за операция, мисля да се ориентирам към нормално раждане все пак - и ще държа на това (в рамките на разумното, разбира се). Впрочем... много мило племенниче си имаш  Heart Eyes

Джулс, и аз ходя при Хаджийски. Даже бях в понеделник!!
На микробиологията съм отличник - никакви отклонения. Обаче цито на маскта още не е излязла.

Днес казах на шефчо, че от 1 май да не ме търси  Laughing и то поне до 9-тия месец на детето. Нали фирмата е в съглашение с кодекса на труда - не можа и гък да ми каже  Whistling

Последна редакция: ср, 12 мар 2008, 18:40 от jollity

# 97
Деси, честит ти розов щъркел Grinning Ти това искаше, нали?

Слинг смятам да си купя, не мога да шия, а и искам някой като на полуидиот да обясни как се закача. Искам с халка, за да го носи и мъжът ми.

Помпи ползвах три броя, чико - ужас и половина, спринцовка - същата работа и Авент - родих се. Сега пак ще си я ползвам, в началото е доста необходима, поне при мен. Гърдите се препълват и стават на камък, детето суче малко, трябва да се доизцеждам. Постепенно намалявам изцеждането и тъй Simple Smile

Ох, много съм изморена, днес голямо обикаляне му дръпнах, ама служебно.

# 98
Мами
Може ли след седянката за слинговете да пуснете ушитите за продажба на тези, които не са от София??? Laughing

# 99
  • Sofia

Та така - моля, проверете и кажете, ако имате родени деца, пък и неродените и ако дава отклонения - непременно споделете, за да зарадвам уважаемия татко  Mr. Green
Нещо не излиза табличката - ето директен линк - http://semeistvo.rozali.com/bremennost-calendar/p31.html

За мен е грешна. Показва момиче, а аз чакам момче, потвърдено е от всички възможни доктори.

# 100
Това че не виждам нищо ясно, не означава ,че ако видя ще разбера дали бебето е добре, в крайна сметка той е доцента...За него знам че и в София  колегите му държат на думата и диагнозата му...
О да, сигурно е много добър като специалист, изобщо не искам да го оспорвам. Просто очаквах, че ще продължи малко повече и ще ни каже малко повече неща. Сега като се замисля дори не разбрахме колко е дълго бебето и колко тежи. Както и да е, доверявам му се и се надявам, че бебето е момиченце и всичко е наред.

И при мен беше така, аз бях подготвена, че няма да видя нищо, но очаквах поне малко повече информация да получа, а той нищо не каза почти през цялото време и наистина само 10 мин., накрая и само 1 снимка ми даде (и то на нея се вижда само главата на бебо, все едно погледната отгоре и в другата половина гръбначния стълб) и аз не разбрах колко е пораснало бебчето, колко тежи и такива неща, които ми се искаше да знам. Но нали навсякъде се слави като най-добрия специалист за ФМ, така че се надявам поне да е видял всичко необходимо и бебо да е ок.

Веси, а ти къде ходиш на консултации ако не е тайна? Аз също доста се чудих за раждането, колебанието ми беше между Майчин дом и Окръжна, но всичките ми колежки и кумата са раждали в окръжна и засега съм решила да е там, но ще видим, има още време до края. А някой знае ли дали и тук във Варна има такива дни на "отворени врати", в които може да се разгледа болницата и да получиш повече инфо?

За слинговете и аз сега научавам, но ми се струва много удобно и видях, че има доста предимства пред кенгурото, така че може и ние да си купим, ако пък не намерим тук да се продават, все ще се намери кой да помогне в изработката му  Laughing.
А да попитам и аз за помпите за изцеждане - вие тези механичните на Авент ли препоръчвате? И необходими ли са комплект шишета и др.п. към нея или не? Мерси предварително.

Ето най-сетне и снимки на моето скромно коремче http://www.snimka.bg/album.php?album_id=227168&photo=4
Хайде, аз май много се разписах, лека вечер на всички  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 12 мар 2008, 20:53 от kupa

# 101
Здравейте бъдещи майчета,чета ви от мнооооого време и все не се решавам да пиша във форума.Аз съм на 27 год с термин 25.07.08г.Всички ви познавам много добре вече Grinning и сте много готини.Ще ми е много приятно с вас Hug

# 102
Мамички, стегнете се, малките дамички бият по бройка малките господа! Може ли такова нещо, хайде всички скрити и покрити, пишещи и непишещи майки на момченца да се мобилизират и да си кажат без бой, та да ги включим в списъка на мъжките майки. Не може така да падаме с около 10-ина бройки Laughing

Добре дошла на mila_d

A колкото до слинговете... много съм навита, но ще видим тази работа, по-скоро мъжки (да се чете татков) ще да е нашия, особено ако бебчето е по-едричко.

Иначе може да направим една кооперация за производство и продажба Laughing

# 103
Ооооооо,забравих-първа бременност,пол на бебето-все още неизвестен.Бебетата бяха 2,но ми остана само едничкото Cry

# 104
  • София
добре дощла Мила- Д   bouquet
Важното е че организма е запазил едното и трябва да мислиш много положително за него и да родиш здраво и прекрасно бебе през юли  Hug
И мен не ме бива в шиенето ...  Embarassed , но съм навита за слинг - особенно където ще живеем няма нормален път и ще ми е по - удобно да си го нося в такова чудо. Пак се размечтах за разходки по реката, слънце  Peace лятооо   Nature Sunny

Общи условия

Активация на акаунт