Ноемврийчета 2005 - 12

• 19 236
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Милейди, как се правеха капките с адреналин? Една ампула адренали, 1 ампула Вит С и какво друго?

Благодаря ти предварително.  bouquet

# 121
  • Димитровград
Не беше ли адреналин + физиологичен разтвор?За витамин Ц не помня да имаше.

# 122
  • София
Ей, Канеста да знаеш, че май така беше: Адреналин + физ. р-р и ако се усложнят ампула Гентамицин.

# 123
Само дето адреналин вече няма по аптеките Tired

# 124
  • София
Сериозно ли говориш, а защо го няма? Отдавна ли го няма или в някоя по-забутана Аптека може да открия?

Намерих и рецептата на Милейди:
 "А капките, които и правя са от 5 мл. физ. разтвор и една ампулка от 1 мг. адреналин смесени в шишенце и капя през 3 часа. Ако продължи до 2-3 дни и е тежка хремата може да добавиш в тези капки и една ампула от 40 мг. гентамицин."

# 125
Няма ги, zащото са zатворили zавода, който ги проиzвеждаше. И Милейди, и ние пробвахме в най раzлични аптеки, но не намерихме.

# 126
Това е аптеката, в която ние носим рецептите за приготвяне -  Аптека “Алби”- Албена Маркова Адрес: ул. Кюстендил № 66 Тел: 58 - 16 – 76 Работно време: от 8 до 20ч.  Това е на гърба на "Острова на съкровищата".
Обадих им се имат Адреналин.

# 127
Ехееееей, Били, кажи нещо zа вас, де, къде се иzгубихте???

# 128
Тук сме. Добре сме. Обичайното. Пролета умора ли е домакинска депресия ли е, не знам, но нещо нямам настроение.
Днес се бяхме запътили към Южния парк, но Гошко така се е заиграл от 2-3часа, че дори не ми обръща внимание. Ванко пък има празник на буквите днес и ще ходим групово. Утре сме в зоопарка предиобяд. Ще се радвам ако има и други желаещи ноемрийци. В неделя ходим на Витоша по традиция и Гошко върви много, което ме радва. Иначе говори много и непрекъснато. Предлага собствени версии на популярни стихотворения и много ни забавлява със шегите си. Инатливия период премина сякаш или поне този му етап. Напоследък се отпуска и контактува свободно с непознати, поздравява ги, разказва им нещо и се сбогува, до скоро се срамуваше много. Станал е предпазлив в катеренето и играта на съоръжения, но и малко груб в играта с връстници.

# 129
Няма да се даваш на пролетно домакинската умородепресия Wink Къде ходите на Витоша?

# 130
  • Димитровград
Aз пък научих,че завода за производство на ампули е затворен за ремонт.Може да е отворен пак или да са организирали внос.

# 131
До където стигнем. Златните, х. Момина скала, Драгалевски манатир, над Княжево по един Маршрут от Кладница нагоре .... Където ни е познато и става за децата. Идеята  е да се движим повече, а децата да се забавляват различно.

# 132
леле, Малик колко е пораснал, и се е променил, що не съм майка на момиче сега, да изместим Яна от сърцето му Simple Smile

Елспет, умрях от смях с белите на хлапетата. Като са две, е по-щуро, дано и аз постигна това - със сравнително малка разлика. Или само ще се бият  newsm78

# 133
Elspet, виждам, че си се справила вече с намирането на рецептата, но наистина адреналинът е проблем! Аз се побърках да търся и то с не особен успех- няма по болниците, няма по зъболекарските кабинети.....никъде няма. Трябва да се внимава със залежалите количества обаче, имайте предвид! Ако намерите- гледайте срока на годност!
Пожелавам ви бързо оздравяване  Heart Eyes

Еххо, стискам палци при вас нещата скоро да се нормализират. Аз изживях с Яна нещо подобно преди време и напълно те разбирам през какъв кошмар минаваш и ти и детето  Confused

nikiki, съчувствам ти искрено за зъболекаря! Аз от два дни съм с изваден мъдрец и не съм на себе си- тресе ме, боли ме, днес вече се подух и започвам антибиотик  Tired Не съм предполагала, че от един зъб може да рухнеш така  ooooh! Дано ти се разминеш с ваденето!

kanesta, и аз знам, че е временно уж, само за ремонта, но дано да не стане много постоянно това "временно". Не е възможно да изчезнат от пазара всички ампули- то и вит. С няма....

# 134
  • София
Привет!
Напоследък и аз се появявам доста рядко, но започва да ми се струва закономерно за повечето от нас - децата вече не растат така бурно, ние сме по-спокойни за тях, много от нас ходят на работа.....
Ето сега не знам какво ново да споделя за Роси. Сещам се единствено, че се научи да кара колело, естествено с помощни колела, но се раздвам, че го схвана бързо, очаквах да отнеме време.
Друго - абсолютно зашеметена е от приказката за Червената шапчица и не дава да й четем други. Всъщност не е заради Червената шапчица, а заради вълка. На мен това не ми харесва много, защото всичките тези истории с изяждане, застрелване, разпаряне на търбуси ми се струват доста агресивни. Хубавото е, че след като я чуе веднъж, позволява да преминем на други приказка. Сутрин я заварвам да "чете" книга в леглото по примера на брат си.
Още - почти всяка нощ се събужда и вика за вода, дори и да има вода в чашката й. Обикновено става баща й. Аз се оправдавам, че съм късогледа, не мога да си намеря очилата, имам ниско кръвно и ще падна и прочие  Twisted Evil
Най-кофти е, обаче, като пусне бебето да реве - има една от тези кукли с биберон в устата, които надават отчаян вой, ако им го извадиш. И спи с нея. Това е любимият й номер - посред нощ, в пълна тишина изведнъж се чува силен бебешки рев. Аз, явно още незагубила рефлекса, скачам до тавана и се паникьосвам, трябват ми поне 1-2 секунди, за да разбера, че е куклата, баща й обикновено не чува нищо, Докато не го сръчкам, де.

Майче, добре завърнали се! Много изживявания сте натрупали.
Тити, не помня дали ти казах, но изглеждаше много добре на снимката, която пусна! Наистина много.
Ния е красавица и то открай време!

Мога и да се пооплача - в понеделник ме заболя зъб, който стои с нерешен проблем отдавна, с надеждата, че ще се възстанови. Ама така ме заболя, че в един момент ходех напред-назад из хола, виех и бях неспособна да говоря или мисля. Наредих си болките така:
1. Бъбречната криза след раждането на Илия
2. Раждането на Илия
3. Тазседмичният зъбобол

Така мога да ви дам по-нагледна представа за какво ставаше дума. Течният аналгин ме обезболяваше за около 15 минути и после адът започваше наново. И така докъм 15.30, когато имах час при зъболекар. Наложи се да ми сложат три! упойки, за да извадят онези почти невидими, пренебрежимо тънки кончета, които свързват зъба ми с главния мозък и ме подложиха на неописуем терор. Мда, извадиха ми нервите, докато аз от страх стисках с всички сили стола и ръката на мъжа ми (предварително се лиших от маникюр) и изхвърчах като волна птичка от кабинета, с наполовина парализирана физиономия, но с около 5 тона пъшкане и рев по-лека.
Съвет от мен - не отлагайте ходенето на зъболекар!

Общи условия

Активация на акаунт