Ноемврийчета 2005 - 12

• 19 248
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
  • Карлово
Еххо, аз пък искам координати на разсадника. Ако може. Аз едва ли ще се вдигна точно сега до там, но сестра ми има приятелка в Пазарджик и доста често го посещава, пък и от Пловдив е на една крачка. А е време за озеленяване Wink
Сисии, като отидеш в Елку, сподели по-подробно за координатите. Заради по-горе описаните причини. Аз пък съм си харесала куклен театър и пясъчник оттам, но мисля да са подарък за първи юни.
Книжка-ще пропусна днес, няма как в това мъгливо време да излезна с дребчо. Но тя Мартина вече си знае пътя към любимата ни книжарница и винаги, когато минем оттам сама пожелава да й купя книжка. Наскоро се запознахме и с Франклин, но все още любими са й "Приказки незабравими в рими", то май не останаха некупени от тази поредица.

# 181
Микки само да стигна до разсадника ще взема координати.
Дървени играчки разгледах аз сайта, ама Ния обича от тези кои се сглобяват и разглобяват. В Сливен има едно такова човече, чието тяло е разделено на няколко части и се нанизват на нещо като шиш...как го обясних само...в сайта на Елку нямат такива или поне аз не видях. Някой ако е виждал такова нещо, но добре изработено да казва Simple Smile
Ния има някакъв прогрес при нас след хомеопатията. След якото запичане и стискане, 0 2 дни взимане на препарати всичко се нормализира. Не пищи и ака в гърнето. Връщане назад е, но по-добре от акане в гащите, че дотам бяхме стигнали. 2 дни всичко беше наред. На 2-рия ден вече ака 5 пъти  #Crazy явно е било малко по-силничко от колкото е било необходимо при нея, та нощес я боля коремчето. Имаше позиви за акане, но стомахче празно.
Говорих с лекарката сутринта и редуцирахме до минимум приеманите препарати. Да видим сега къде ще се озовем.
Каквото и да е, поне има прогрес и то по поносим начин, защото Ния не мога да я накарам да пие лекарства, а за сиропи и Дуфалак въобще дума не може да става. Била съм същата проклетия и аз като малка.
Поне хомеопатичните ги гризка с кеф.
Борбата продължава, има прогрес, но да видим докога. Трябва да се преборим.

# 182
обикновени дървени играчки има отскоро в една книжарничка на Мадрид. Цени от 12 до 25 лв. Има ксилофон, тезгях с чукче, влакче, камионче, комплект разноцветни части, които се редят като строител или по друг начин, и другите не помня. Повечето не са боядисани. Eто някакъв сайт:
http://www.puzzlebg.com/index.php?option=com_virtuemart&page … =12&Itemid=26
Alex wooden toys, има тел. и адрес в София.

книжка днес няма, понеже с поредното тръшкане навън не е заслужил.
Но всеки път си иска, като влезем в книжарница, засега добре си ги избира Simple Smile последната любов са каляската и кристалната пантофка на пепеляшка Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 апр 2008, 14:57 от тити

# 183
exxo, ти какви хомеопатични препарати даваш, на боарон ли? И как успяваш да я накараш например 15 мин. след като ги е приела да не яде или пие?

# 184
Хахааааа, Карита, накара ме да се разсмея. Ния май е най-злоядото от нашите хлапета и подобна опасност не я грози Simple Smile
Лекарката ми е казала 10 мин след това да не яде и пие. Просто гледам да й ги давам след като е пила и яла нещо, т.е. да не се сеща веднага, че иска нещо Simple Smile но пак "казвам" рядко ни грози подобна опасност Simple Smile
Да, на Боарон са препаратите, които давам, но само по лекарско предписание. Не бих посмяла сама да давам подобни неща.

# 185
за дървениите - преди време имаше цяла тема в "на пазар" за дървените играчки. мацките бяха дали страхотни неща като линкове. проверете там.

# 186
аз май се отписвам от общия кюп на майките-орлици. не ми беше приятно да е нахапано детето, но чак пък толкоз - 20-30 маймунчета, 2 лелки, малко и еднообразни играчки - ми борба ще е - кво да е... е ми те лелките не са свръх-надарени ...

по-горе билото,майче  Wink

# 187
За дървените играчки, наистина имаше тема, с изброени магазини и подробности, но вече продават почти навсякъде, напр. дървено влакче можеш да намериш на много места, друг е въпросът вече за качестовто. Специално тези пазарджишките са по-обемни, мисля, че въобще не правят дребни неща, еххо сещам се за какво говориш и ние имаме такива и Юлиана много си играе - рингове, формички, но вече не помня точно от къде са, някои от морето, ксилофонът също е дървен и въобще много си играе с дървенийки. А от Руди имаме - театър, дъска за рисуване (предлагат няколко вида) и голяма кукленска къща с мебели (обикновено са в наличност 2-3 модела - голям и малък), харесала съм и дървена кухня. И да, правят пратки, просто бях изключила за това.

exxo, радвам се, че са се нормализирали нещата с Ния, дано скоро забравите за това!

# 188
деси - как са домашните? има ли шанс скоро да се видим?

# 189
exxo, аз знам, че се приемат 1 час след ядене и 15 минути след това не се яде/пие. Аз също давам само предписани от лекар, просто питах, защото не съм убедена колко правилно й ги давам. В смисъл рядко успявам да я укротя да не яде/пие. Можеш ли да ми дадеш координати на твоята хомеопатка, може би на ЛС.

# 190
Не знам дали сте разбрали, през юни ще бъде тук мюзикълът “Рожденият ден на Мечо Пух” в зала 1 на НДК, 3 дни - http://meloman-bg.com/index.php?fs_p=http://meloman-bg.com/ticke … vent=4010&nm=
Билети все още има, аз днес ще ходя да купувам, мисля, че на Юлиана ще й бъде интересно.

еххо, и аз искам координати на хомеопатката.

# 191
ами то много хубаво изглежда, ама в тази огромна зала пълна с деца..... ще се събуди моята клаустрофобия, а децата като се превъзбудят и запищят.......
определено сме малки ние за това Simple Smile

# 192
Добро утро и успешен ден!
Имам нужда от мнението ви, защото съм на кръстопът по въпроса с флуора (всъщност незнам как се пише - сори). Преди 2 дена ми предложиха да подпиша декларация в яслата, че съм съгласна да дават флурирано мляко на Ники - аз реших, че това е добре и подписах. Вчера сутрината (в сутришният блок на НТ) имаше тема как във Варна родители ще съдят общината, защото давали в детските заведения флурираномляко и децата им получанвали фруроза (или нещо такова newsm78). Имаше и снимков материал с едни детски зъбки, които яха в ужасно състояние. веднага се обадих на личната ни стоматоложка и тя категорично ми каза, да се откажа от това. Преди това говорих с личната лекарка итя ме посъветва да приема (с мнение, че все пак е лекар, а не стоматолог). Сега незнам дали да се токажа или не. Проблема е че всъщност в детските заведения нямат контрол върху приеманото количество и предозирането може да доведе до увреждане. Мо ля ако имате мнение да го споделите.....

# 193
Аз лично съм абсолютно против даването на флуор на децата. Даже и мен ме съветваха докато бях бременна да пия и аз не го направих.
Нашата стоматоложка също е против.

От това което съм чела за флуора съм се наплашила много.

Последна редакция: чт, 03 апр 2008, 10:34 от gerygirl

# 194
А всъщност това което ме потресе беше че в този репортаж за Варна, казаха че ако си против даването на флуор занчи детето ти няма да пие мляко. Това си е чисто изнудване.

Общи условия

Активация на акаунт