Ноемврийчета 2005 - 12

• 19 248
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
  • Димитровград
Кикиники,спокойно,на тази възраст някои деца лъжат.
Аз бих постъпила така-предупреждавам,че ако не се вземат "мерки",ще подам жалба в общината,в отдела за детските градини и ясли.Това е начина.
Въздействаш върху лелките,а не срещу детето и ще има резултат.Аз мисля,че лелките не са си свършили работата.

# 151
Кикиники,спокойно,на тази възраст някои деца лъжат.
Аз бих постъпила така-предупреждавам,че ако не се вземат "мерки",ще подам жалба в общината,в отдела за детските градини и ясли.Това е начина.
Въздействаш върху лелките,а не срещу детето и ще има резултат.Аз мисля,че лелките не са си свършили работата.
Не ми се иска да се карам с никой все още, смятам само утре да попитам лелките какво е станало, че детето ми е....така пострадало,  ще поговоря после с майките на другите пострадали деца и чак след това, ако трябва, колективно ще вземем мерки. Не ми се иска да го махат от групата или каквото и да е друго, иска ми се да му помогнат по някакъв начин, че ако не милата му майка..... Cry..

# 152
  • Димитровград
Гледай си твоето дете и се разправяй само за него,другите майки ако бяха се оплакали, сега и Криста нямаше да пострада.

# 153
Гледай си твоето дете и се разправяй само за него,другите майки ако бяха се оплакали, сега и Криста нямаше да пострада.
Rolling Eyes
Едно е сигурно : не мисля, че ще мога да понеса за втори път нещо такова!!!Вече ме е страх за нея, няма да е както преди, по скоро ще я оставям обсипана от притеснения............а най-странното което е казала лелката на сестра ми си остава това, че  той само хапел и ако я е бил(пак казвам сестра ми не я е видяла, че е била ухапана) ухапал Криста щяла да го ухапе поне три пъти! Shocked
Как ги възпитават не ми е ясно???? Shocked Shocked Shocked Shocked
А относно оплакването, те се оплакват другите, но не там където трябва!Казват на лелките, а лелките(от майка ми знам) са глас в пустиня! Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 31 мар 2008, 23:54 от nikiki

# 154
  • Димитровград
Ами ти си решаваш,аз написах аз как бих постъпила,защото в такива случаи действам без компромис за никой.Само детето е важно,щом не са му защитени здравето и интересите-яхвам метлата.Предизвиквам проверка веднага,докато са пресни белезите и не могат да отричат.И майка ми работи в ДГ и затова знам-жалба в общината.Ако те е страх-говори с директорката първо.

# 155
и петра веднъж се беще върнала захапана по ръчичката. още в началото беше. на следващия ден още ведъж я бяха белязали. но тогава бях бременна в 9я месец и филков я водеше и я вземаше, а той много-много не се заглежда по тия неща - откривахме нахапаното чак вечерта в къщи. след първия път просто беше отбелязал, че детето е нахапано, а втория беше направил забележка. не знам какво точно е казал. доколкото го познавам, е било нещо кратко и едносрично, но недвусмислено. знам, че не обича да заплашва - т.е. съвсем не е казал, че ще пуска молби, искания за проверки и т.н. но пък ако си е включи деловия тони и ако ми изсъска 'гледай си работата като хората', дори и аз ще се смръзна  Mr. Green за нашия конкретен случай съм убедена, че нападението е било много светкавично и че жените дори не са разбрали. там добре ни гледат дечицата и нямам забележки опо тоя въпрос. явно някое дететнце е решило да експериментира върху петра и го е направило много бъзо и потайно, инак жените 100% щяха да реагират  Peace

каквото и да решиш, дано не се повтая...
...
ма ного са готини новите ни точки-рангове - таман като за титевцовото семейство  Mr. Green

Последна редакция: вт, 01 апр 2008, 08:55 от majceto

# 156
Никки, и Кити веднъж се върна зверски ухапана. Тя ми показа ръчичката си, а лелката ми каза кой я е ухапал. Знам, че това дете хапе и че е хапало и други деца. Когато попитах Кити, защо я е ухапала Юана и тя каза - Тити, дърпа кижката. Та разбрах, че всъщност Юана се е отбранявала, защото моята и е взела книжката. Все пак поговорих с майка и и се оказа, че всяка вечер се карат, наказват, говорят и така на татък, но резултат няма.Но пък явно детето така си пази интереса. Моята пък почва да реве, когато някой и вземе нещо. А се плюе и скуби на игра. И с това не мога да се разбера с нея. Но пък разбрах, че така си играе в яслата и лелята не може да ги спре.

# 157
  • Gabrowo->Sofia
На мен все още не ми се е случвало да взема Ваньо нахапан или издран. Но миналата седмица беше разплакан и се криеше зад лелите, защото една девойка ходеше по него и му разтриса ръката. Лелите и говореха, че така не бива, на мен ми казаха, че често се случва да бута и дразни децата... през това време дойде майката на детето, направиха забелжка и на нея, казаха и да и говори, да и обясняват, че не бива да удря децата... майката потвърди, че всяка вечер говорят за това и с двете си деца (имат и кака в градината), но ефекта не е голям...  От друга страна лелите ми се оплакаха, че те могат само да правят забележка на децата и да ги разделят на разстояние ако има подобни случки... нямат право нито да ги наказват, нито да ги пошляпват, нищо....

nikiki, във вашия случай ако Марти е агресивното дете, не бива лелите да го прикриват. Поговори с тях първо спокойно, кажи, че подозираш кое дете създава проблеми, помоли да говорят с родителите му, и кажи, че ще информираш директорката, че не се справят с децата в групата им. Нека всички знаят, че има проблем. За мен истината е, че проблема едва ли ще се разреши, в смисъл детето да престане да тормози другите, но поне лелите може да станат по-наблюдателни. Едно е да ухапеш или удариш някого и да избягаш, а друго да го изпонахапеш и издереш.... отнема повече време. Лелите все трябва да са забелязали какво става и да се намесят навреме...

ма ного са готини новите ни точки-рангове - таман като за титевцовото семейство  Mr. Green
Мда, първият нов пост с изтебители ми се падаше титиния. Помислих, че тя се е дигизирала тематично по някой си техен семеен празник ...

# 158
Мога много да разкажа по темата, но ще се задоволя само с това че всяко едно от децата може да влезе в ролята на 
едно такова "зверче"
при определени обстоятелства.

# 159
Привет на всички.
   Аз се позагубих защото имах много работа покрай годишното преключване и вчера финализирах, за да почна да наваксвам с изпуснатото...
От две седмици съм "редовна мама". Близо седмица неможах да и се нарадвам - пораснала, говореща и мноооого неслушаща. Вече обаче ме хваща нервата - Ники отказва да прибира играчките, да се храни на масата, да стои в къщи когато е студено и т.н и т.н, но нищо не се сравнява с удоволствието, че си говорим (колкото и досадно да звучи един въпрос зададен около 100пъти).
   По въпроса с хапането (при нас в групата няма такива деца слава богу) аз също смятам, че персонала е проявил "разсеяност" доколкото разбирам не е еднократен инцидент, а направо практика - все пак те са там за да гледат децата, а не да ги остават да се самовъзпитават и оцеляват. nikiki  - вие в новата ясла ли сте? (с/у Пикадили)
   За ходенето в София исках да споделя (въпреки малкото време) хубавите си впечатления и учудването от оплакванията за гоооолемите задръствания - елате във Варна да видите за какво става на въпрос. Така се бях настроила да обикаляме улиците часове, а то никакви проблеми. Успях да обиколя само Витошка и честно казано не съм очарована от магазинете и обслужването..., но това си е мое мнение.
За сега толкова за да не стана досадна....по-късно ще ви разкажа за нашите любовни проблеми в яслата Heart Eyes

# 160
аз нещо не мога да схвана какви са тези нови рангове  Thinking и защо самолети, военни?!

# 161
Първоаприлски, има тема в Правилата.
Били, много съм съгласна с теб. За съжаление това е положението, когато едно дете тръгне на място, където има други деца, тоzи риск винаги го има, било то от други деца, било то нашето дете да реагира така.

# 162
Всичко се изясни вече..много ми е гадно на душата, обвиних дете което не е виновно, Embarassed Embarassed Confused говорих с лелките и от двете смени, първата нищо не ми каза, не знаеше какво е станало, но ми обясни на широко за това дете, че найстина е проблемно, но го държат доста изкъсо и на 100% не е бил той..
Когато я взех от яслата ми беше обяснено на дълго и широко какво е станало...Криста не си е дала играчката и докато се усети  лелката са били една върху друга с едно момиченце и то я е захапало по лицето, тя пък(лелката) не знае от къде е надрана..и така..
Вярвам им!Едно е сигурно, трябва да свиквам, че все по-често може да си я прибирам не във вида в който съм я оставила Rolling Eyes , обещаха ми да внимават повече, но......това е трудна работа! Rolling Eyes Confused
Sissa да, там сме!
Юка и аз им се чудя??? newsm78Защо са военни??
Сердика и аз съм съгласна с Били, но не и да не ти казват какво точно е станало, нали? Rolling Eyes

# 163
Естествено. РАдвам се, че нещата са се иzяснили, аz zатова и те попитах вчера откъде zнаеш, че е било това момченце. Може би ако я беше вzела ти, щ?ше да настояваш повече да ти раzкажат и нямаше да могат да скрият причината. В смисъл, че явно не са чак толкова невнимателни, което пък е добре, zащото ще се чувстваш по спокойна, това ми е мисълта.

# 164
И все пак - лелките в яслата  носят отговорност за децата ,
това им е работата - трябва да  ги наглеждат  и да реагират много бързо.
Вината  за драскотините по лицето на Криста е на тези жени.
nikiki -Не се примирявай ,покажи им ,че не желаеш да виждаш детето си в този вид.

На мен тези самолети не ми харесват .
А "щурмувак" въобще не ми отива  на
профила. Naughty

Последна редакция: вт, 01 апр 2008, 21:33 от Desi_slava

Общи условия

Активация на акаунт