ТУНИС-отзиви,препоръки за дати,агенции,хо

• 95 704
  • 411
  •   1
Отговори
# 75
Аз имам конкретен въпрос към ходилите в Тунис и участвали в екскурзията Сахара - в Алфатур за нея е обявена цена от рода на 150$, в Астралхолидейс 115$, в Онтравел - 92евро. Някой има ли идея защо? В крайна сметка на място организацията трябва да е обща по хотелите и едва ли има разлика в цената. Да не би в по-голямата цена да е включено сафарито с джип, което е на цена 32$, та 115+32= около 150$, както е обявено в Алфатур?

Имам въпрос към ползвалите градски транспорт, ако вземем хотел в Порт Ел Кантауи, има ли автобуси (май имало нещо като трамвай  Thinking ) до Сус и на кава цена е билета и редовен ли е?

Колко често вали през септември? Преди малко четох разказ на една рускиня, дето ги е валяло септември в Тунис?

Каква е цената на минералната вода, на дюнерите и прочие по улиците?

На екскурзия Сахара нощувката в какъв хотел е?

# 76
малеее, човек ако започне да чете отзиви из нета на български, руски и английски, било от хотелите, било от страната и прочие...  ooooh!  в един момент му иде да се гръмне  smile3544  и да не излиза от вкъщи...  smile3538

хем си знам, че не трябва да се задълбочавам....

# 77
Пина, споко.Винаги е така - отзиви всякакви.Ето тук също има разкази на хора, посетили организирано Тунис (ако вс еоще ти се чете,де) http://patepis.com/?cat=57

# 78
ох, в момента няма да чета, защото буквално ме заболя главата!  Sad  еех, когато ходихме в Египет, нямахме нет, влязох в първата тур агенция, с чийто офис се сблъсках на улицата. Избрах най-евтиния хотел, който предлагаха и прекарахме страхотно  Hug   Сега....  Tired

# 79
  • по пътеката
пина, душко, само да си взема дъх от нерви с нета и изпия едно гиганско кафе и ще пиша за дюнери и креп и водата!  Hug  bouquet
директно от тунис след малко!

# 80
marsy,   Hands Clap

и ако знаеш кажи Сус много натоварен град ли е? Четох, че е 220 000 жители - не е малко за курортен град. Хем ме дърпа да вземем хотел там, че да може да побродим и из Сус, хем пък викам си, то все едно във Варна да съм на почивка...  Thinking
Също клоня към Порт Ел Кантауи. Май клоня към всичко...

# 81
Да, определено Сус! Ако не си променя мнението по-натам, то на Сус се спирам.
Жалко, че почти никой в този форум няма да ходи в Тунис, та няма с кого да си обсъждам... За Египет каква навалица е..., за Турция да не говорим!

# 82
  • по пътеката
аз открих сус като моята варна! но го оби4ам то4но заради това,! крайбрежната улица, хотелите, кафенетата, малките ресторанти, клубовете! кантауи е красота, по спокойно е, хотели, хотели и хотели по цялото крайбрежие! водата е супер по плажовете, 4исти са били  като съм ходила, водата бистра и 4иста, но това за 12/13 септември ,преди  беше много горещо, над 40 /45 градуса ! сега последните 2 г нещо се промени климата тука, май и навсякъде! ина4е лятото е до ноември, декември даже запо4ват дъждовете! миналата година септември запо4наха и сега пак има дъждове, а трябва да е сухо и горещо поне до 40 гр, а не е така едва 22 в момента!но пък в сус е слън4ево!
после ще пиша за цените питайте какво то4но искате да знаете като цени да направя списък!

# 83
  • по пътеката
пина ,аз се прибирам юли! остави някакави координати, телефон4е ,ако решиш да си правим компания с опознавателна цел! и без това се о4ертават срещи на форумки ,хахаха! Hug  bouquet bowuu

# 84
Да, определено Сус! Ако не си променя мнението по-натам, то на Сус се спирам.
Жалко, че почти никой в този форум няма да ходи в Тунис, та няма с кого да си обсъждам... За Египет каква навалица е..., за Турция да не говорим!
pina и аз се замислям заТунис в края на лятото или за Египет.Ама и на теб ти се хойкааа Joyповече от колкото на мен! Peace

# 85
Е, мноо ясно!  Mr. Green  Цвете, ти все с твойта Турция! Не, че е лошо, ама цял свят ни чака...
Аз в Египет вече бях, не че не ми се ходи пак...

Марси, ако има среща свирнете!
Ех, нас да не ни вали дъжд септември...  Thinking

# 86
  • по пътеката
пина,да кажа малко цени! стек с вода 6 бутилки от монопри или магазен женерал е 2.100 д
бутилка в магазин голям (супермаркет ) е 350 милима, малка мисля 250 милима!
шауарма е м/у 1.500 и 2.500 д зависи какво има в него или с него, някъде добавят салатка, катофки сос4е маслинки! креп(това го опитайте,но трябва да е пак добър майстор, е завита в голяма пала4инка ( родопско беше, ама забравих името, тиганица ми е се върти, но то е малко) плънка от разли4ни по избор неща, яйца, кашкавал, тон, сосове, хариса и маслинки, абе има избор ,откъде и разли4на цена, от 1.200 до 2.200 ! такива има и сладки с шоки или сладко!
пиците са като в бг, малка някъде са 3.200 ,голяма е 5.000 д! това за малките средно скъпи ресторант4ета! е, другаде може и да се надско4ат цените, яла съм в тунис в плаза корниш и за много пове4е!да не говорим за истинските изизскани ресторанти, реномето им ,дето се крепи на богаташката клиентела!по-снобарски са там и цените!колата бутилка в супера е >=1 д ,някъде има промоции ! кафето в кафенетата е м/у 350 до 500 милима, може и пове4е до 2.50 в големите хотели! там и колата, пасти4ките са си по-на цени! ина4е пасти4ките са м/у 1.200 и 1.800 д! сладките са на кило, пробвайте непременно сфакските сладки, баклави и типи4ните наши (тунизийски сладкиши)!в дискотеките  малко джин4е с тоник е  15 д, не знам може и да станало малко пове4е ве4е!хлябът ,ако си го ръбвате на багетка е 240 милима багетката!айде питайте ,ако се сетите нещо друго! bowuu  chef

# 87
Ее, Марси, ти описваш доста евтини цени. Като се изключи в дискотеката 15динара за джин, всички други цени са направо символични - лев- два за вода, кола, сандвичи.
Това родопското дето се чудиш да не е катми?

Между другото сега като говорихме с приятеля ми, той се оказа, че предпочита по-спокойно място, както и аз малко се притеснявах от шума на Сус, та минахме на вариант Монастир и по-точно Сканес. Можеш ли да ми кажеш нещо за тези места - как е, много ли е оживено или пък да не е съвсем дивотия, да няма хич заведения, магазинчета...

Много ти благодаря за подробното инфо за цени, ще ми е от голяма полза!  Hug

# 88
И аз се интересувам каква е разликата между Сус, Хамамет и Монастир - всеки от тези три града с какво е характерен? Разбрах, че по-лъскавите курортчета са Ясмин (до Хамамет) и Порт ел Кантауи (до Сус)........Но ако пък там са много скъпи пакетите, ще се ориентираме към градовете - затова въпросът ми е кой от тези трите е по-малък и по-тих, кой е по-кокетен, кой е по-чист и т.н.......Марси, моля те за твоите лични впечатления Hug........Благодаря   bouquet!

# 89
Между другото Алфатур са направили промоция от днес до 23 май включително - ранни записвания и още са намалили цените! Направо нямам търпение да резервирам!  Crazy

Значи аз да си кажа гледната точка.
Хамамет е по-стар курорт, а Хамамет Ясмин е по-нов и се брои за най-луксозния в Тунис. Там е по-спокойно, тихо, няма много заведения, дискотеки, нощен живот. Набьол е старата част на Хамамет, а Хамамет на картата е Ясмин.
За мен основния и голям минус на Хамамет е, че е на 100 и кусур километра от летището. При положение, че ние имаме 500км до летище София, после полет, накрая не ми се влачи и 100км до хотела. Същото важи за връщането, като полета е рано сутринта и ако хотела е в Хамамет, това означава да не се ляга изобщо, а нас ни чакат след полета 500км до вкъщи.

Сус е голям град - 220 000 жители. Казват доста динамичен. Мен ме изкушава, защото там ще има възможност да се потопим в тунизийската действителност, да видим естествения ритъм на страната, нравите и обичаите на местните. Също възможностите за дискотеки, магазини, ресторанти са най- много. Летището е на около 10км.
Недостатъка всеки го знае - шумно, натоварено...

Порт Ел Кантауи, до колкото разбрах е най- новия курорт, лъскав, луксозен, има много забавления. Казват, че е много красив, има яхтено пристанище. Той е на около 15км от летището и съвсем близо до Сус, та може да се прескочи до него.

Монастир до колкото разбрах е малък град, по-тих и спокоен. Аз съм се насочила към курорта Сканес, непосредствена близост до Монастир. Летището е на 4км. Също не е далече от Сус.

Местните представители на туристическите агенции, казват живеят в Сус, поради което някогаш забравяли да посещават и се грижат за туристите си в Хамамет. Мен ме интересува само в тази част, че да можем да си купим екскурзия.

Изплющявам тук карта, на която ясно се виждат къде са курортите, летището и обектите посещавани на допълнителните екскурзии.

Последна редакция: ср, 21 май 2008, 08:30 от pina

Общи условия

Активация на акаунт