ФЕВРУАРСКОТО човече пълни памперсите вече!

• 20 729
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте!
Днес празнуваме първа месечинка.Благодаря на зузулинка за поздрава!
Да се похваля вече сме си сами с малката беба и тати и сега съм някак по спокойна, поне няма кои да ми дава нон стоп някакви съвети.Вчера ни бе първата разходка, а днес бяхме на консултация - удариха ни ваксината и да се отчетем вече сме 4240 и като махне памперса(бе по памперс само) каза, че е 4100(което мисля , че е добре като сме само на кърма),т.е. наддали сме с 1100 и 4 см. вече сме 55 см. Grinning
За пъпките по лицето и гушата ни изписа да я мажа с някакво тоалетно мляко Excipial U Lipoloto.На някои от вас изписвали ли са им го?
Иначе и ние имаме колики и това сукане и плачене на гърдата ми е познато за съжаление.
Снимките на бебчетата февруарчета са страхотни!
Дано бебчетата ни растат безпроблемно и спокойно! Praynig
Приятен ден на всички! Hug

# 181
Вижте какво прочетох-   През първите няколко седмици бебетата често заспиват на гърдата, когато потокът на млякото се забавя, дори когато не са се нахранили достатъчно. Когато порастнат малко (4-5 седмици), те вече не се задоволяват да задрямват, а започват да се дърпат или се сърдят. Не се е променило количеството мляко, а бебето. Стиснете гърдата да увеличите потокът на млякото.
Това във връзка че бебенцата се сърдят и пускат зърното или настървено  захващат гърдата.

# 182
Puhka аз ползвам кремче на Klorane и съм много доволна. В събота Давид пропусна храненето в 2:00 и аз естествено съм спала като пън.  За първи път от 3 седмици  Crazy, че и от горе. Беше се подсекъл, но с кремчето оправихме работата.
Да ви се похваля имаме си количка. Струва 80 лв., но не е лоша. Абе да става за разходки. За тези пари и да се счупи няма да ни е яд.
Алина беше права за Jumbo. Мъжа ми каза, че имало хубави и евтини неща. Купили са и страхотна чанта за багажа на бебо за 20 лв.
Някой беше питал дали от чайчето на Хип акото става зелено - аз трудно карам Давид да пие от чая, но когато пие акото си му е жълтеникаво не зелено.
Нашето пъпче е с лепенка, но започна да събира нещо жълто като гной и лекарката каза да я свалим. Как ще я отлепим незнам.
На мен пък тази нощ ми излезе нещо като ечемик на окото и ме боли цялата глава. Много е гадно.

# 183
  • София
Здравейте и от нас .
Днес трябваше да ни бият ваксина , но моят мъник дигна температура Cry и ни изписаха лекарства (Панадол и Витамин С).
Надявам се скоро да се преборим, с тази Т . На 1 м и 5 дни ние тежим 5400 и сме 59 см , което ме радва много . Към мамите които са минали през тези неща ( настинки, температури и др. ) дайте съвет освен лекарствата какво друго мога да му правя защото не мога да го гледам как се мъчи.Знам че се слагат компресчета с оцет но ми се струва много малък .
Благодаря предварително.

# 184
Теди, аз съм слагала чорапчета на ръчичките и крачетата с вода и оцет и кърпа на челото, но Благун беше на 6-7 месеца някъде (тогава изкара розеолата, а тя е с много висока температура).
Джой, честито и хуквай на разходка! Hug
Цял следобед се гушках с Маги и спах, навън вали и е едно приспивно. Тя още спи, пу, дано така да е и нощес.
Днес като се разходих ми потече повечко кръв, но пак не е съвсем като преди, иначе си е менструация. Та сега се чудя дали да си признавам или да си трая и да чакам да видя какво ще стане. Миналия път след раждането беше като че някой ме е заклал, сега едвам цапа  Thinking. Само дано не тече пак 2 седмици, че тогава едвам се разминах с абразио, пих метергин и други щуротии само и само да спре. Пък на доктор съм казала, че скоро няма да отида. Затова и не искам да си признавам  Embarassed. Поне не ме боли, щото след първото раждане пак си ме болеше, дано вече спре тая болка Praynig.
В петък ще пропусна чистата молитва.
Пухче, аз мажа само със зехтин, ако се подсече слагам Бочко или ако е много - Дефламол, действа незабавно.

# 185
tedi_ig,Петър като малък като ми е вдигал Т съм давала Панадол,друго не съм пробвала.Бързо да се оправяте Praynig Hug
Пави04,аз капя физиологичен разтвор в нослето още от първата седмица,педиатърката ми каза че може.Стеримар и Низита също може.
jjoy ,честито ви количка 1stroller,хайде започвайте разходките.
GoldenEyeful и Мери,много хубави снимки,голями сладурки са ви дъщеричките newsm10
Puhka,аз мажа дупето с кремче на Мустела и съм много доволна Peace
Днеска си направихме разходка,ама май от утре ще сме си вкъщи докато се оправи времето Weary

# 186
  • София
Прибрахме се от разходка и заваля. Поне хванахме два часа хубаво време. Понапазарувахме, поразсяхме се и така.
Честита месечинка на Бени!   bouquet
Мамо Ави, благодаря за комплиментите! Бях ги забравила тези снимки и ми стана много мило, като ги открих.  Heart Eyes
Евелинка, стискам палци всичко да е наред! Praynig
Джой, честита придобивка! Със здраве да си я ползвате!
Теди, а не ти ли каза от какво може да е Т. на детенце? Thinking Иначе най-безобидно е с оцета.  Peace
За дупето, аз ползвам кремчето за гърди на Медела, на което пише, че става за бебе -подсечено дупе и рани. Действа вълшебно.  Peace

# 187
Здравейте момичета,
Отдавна не съм се включвала, но мойта хубавица иска цялото внимание за себе си, Щом е будна започва да плаче, ако никой не й обръща внимание. И пет минути не иска да остане сама. Единственото навън в количката кротува и заспива веднага, ама не може все навън да стоим  Sad.
И Андреа започна да оплешивява и то не на тила, а на темето. Дано скоро да израсте друга косичка, че каква ще е такава плешива принцеска.  Laughing
За нощното хранене – две нощи пропусна и двете хранение – в 1 и в 4 и аз се зарадвах, че сама се отказа, обаче нощес хоп и двата пъти се буди и яде. Та май е било случайно.  newsm78
За пъпчето – и аз ще трябва да го лепя, защото лепенката която й сложи педиатърката падна още на 5-я ден вместо да издържи 20, а ефект няма никакъв – като бутонче е.
За дупето – аз използвам смрадлика и Бочко и ефект има след ден.
tedi_ig – за смъкване на висока температурата знам, че помагат свещички Еферелган. Дано бързо да оздравее мъничето.

Ей, ама наистина всички февруарските бебета са страшно сладки.  Peace Да са ни живи и здрави.

Изчезвам, че като е гладна е много гръмогласна. 

# 188
jjoy честита ви количка Simple Smileние още нямаме Sadпък и ни е рано още за разходки(според бабите)Аз също направих ечемик преди 2 дена,бих казала доста упорит.Намажи засегнатия участък с кърма  и ще мине бързо  Peace
за пъпчиците по лицето аз почиствам с памуче напоено с лайка и след това слагам малко цинкова паста-има подобрение Peace
а за лепенката на пъпчето като намазах с олио по крайчетата взе да се отлепя по-лесно,даже  лесно се маха(напразно се притесних)Тя лепенката е същата като мойта от секциото Winkзатова ще действам вече по смело Wink
 Hug Hug Hugна всички и лека нощ Simple Smile

# 189
  • Варна
Здравейте и от нас.Ние все по рядко се включваме,но по цял ден сме на разходка защото навън спи,а във вкъщи само мрънка и реве.И ние сме като всички вас.Като почне да суче и настава едно пъшкане,гърчене, пускане и пак лапане на цицата.Вие какви памперси ползвате?
Мога ли да помоля някоя по компетентна по правене на темата на първа страница да напише името на моето момченце-Свилен.Предварително благодаря.

# 190
  • Варна
Вие какви памперси ползвате?

Ползваме Либеро (от 3 до 6кг), защото Памперс много пропускаха. Либеро имат ластиче на кръста и съм много доволна  Peace

# 191
Жаси ние ползваме Памперс - 2 номер и съм много доволна.

# 192
  • София
Купих си Либеро, Памперс и Хъджис. По мои наблюдения няма особена разлика в качеството. Може би едно рамо напред са Либеро, тъй като са най-дебели. Досега не са ми пропускали нито един от видовете, нито Яна е имала обриви. В момента е на Памперс 1.

# 193
  • София

Ползваме Либеро (от 3 до 6кг), защото Памперс много пропускаха. Либеро имат ластиче на кръста и съм много доволна  Peace
Същото важи и за нас. От Pampers имахме само пробиви напоследък, та взехме Libero и съм доволна. Струват ми се по-мекички и имат повече защити освен на кръстчето и на крачетата и май поемат повече. Освен това на коланчето имат зони и като излезе от цвета на нашия размер се разбира, че трябва да се вземе следващият, което според мен е много удобно.

# 194
ние сме на памперс-тройка Crazy/хехе до преди 1 месец - единичка Mr. Green/
Да ви питам-вашите бебоци плезят ли се?Моя от около седмица си показва езика навън все едно иска да изкара нещо/ама как го обясних Mr. Green/...не видях нещо нередно в устичката му ама newsm78Някой няква идея? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт