4 суп. лъжици ризото (или едно готово вегетарианско кюфте)
200гр пушен бекон (не е задължителен)
1 фикс на Маги за гулаш, кебап или подобно месно ястие
1 ч.ч. червено вино
1 с. л. оцет
Сплесквате на максимум пържолките с чук за пържоли. В тях на руло навивате ризотото (или половин зеленчуково кюфте). Или гъби, кисели краставички, майонеза, моркови.... кой каквото харесва. Навивате на рулце и отгоре го обвивате с резени пушен бекон. Накрая обхващате стегнато с конец рулцето.
Фиксът на Маги разреждате с 500мл вода, добавяте виното и оцета. Без да чакате да кипне, слагате внимателно рулцата. Така варите на умерен (нито слаб, нито прекалено силен) огън около час и половина.
След това (по желание) запичате леко рулцата и сосът в тавичка. Става гъсто, но малко соленко
Заради това аз гарнирах с пюре от моркови и тиква, но с картофено или ориз също е идеално