Във Пловдив пролет е дошла, навън са всички мами и деца (Пловдив-16)

• 17 042
  • 308
  •   1
Отговори
# 150
За първа лъжичка съм чувала добри отзиви - казват, че била по-добра от другата частна  Peace можеш да следиш менюто и онлайн  Wink

# 151
Интересно звучи         http://www.1spoon.hit.bg/           Peace

# 152
И аз сьм чувала добри отзиви  за Първа лъжичка. Peace

# 153
За белега аз виждам едно такова на бемка прилича,ама педито не видя нищо Mr. Green И Април месец сме на манту,стискайте ни палци да не се налага снимка на белите дробове,че не искам да го облъчват толкова малък!
За кухнята има тука една в Тракия до 48блок май беше била хубава,но аз съм скептична,защото 10лв на месец ми се виждат много малко и за това съм решила аз да му готвя,защото няма по-хубаво от топла прясна храна с месо и яйца,защото педито ми каза ,че в кухните редовно не слагат яйца ,а само яйчен прах #2gunfire За месо да не говорим #2gunfire

# 154
  • Пловдив
Запис  Hug
Момичета да ви попитам има ли мами,които са поръчвали храна от частната кухня "Първа лъжичка" и доволни ли са?  Grinning,смятам от понеделник да поръчвам храна оттам за дъщеря ми и затова питам,моля за вашето мнение  Hug
На нас до скоро ни носиха храна от там и съм много доволна, сега като сравнявам с рядките манджи от държавната кухня разликата наистина е огромна. Освен това храната е доста разнообразна.

Аз пък искам да питам мамите, на които дечицата ходят на ясла или на градина, дали мога да я пусна мойта малката преди да е навършила 2 годинки. Подала съм молба за ясла в "Едгар Бороу" в Тракия, и сега как да разбера откога най-рано могат да я приемат newsm78. А също така ме интересува и в кои месеци приемат децата на ясла обикновено?

# 155
  • Пловдив
На ясли приемат деца, навършили 1г. Обикновено новите деца ги приемат септември /октомври, но ако бързаш, зависи от директорката, може и да стане да ви приемат и по-рано.  Peace

# 156
Юнона,разбира се че може да я вземат и преди да е навършила 2 годинки  Peace
За приемането зависи от Детската ясла,аз съм подала молба в ДЯ № 15 в Смирненски и там ми казаха,че приемат през м. април и през м. септември и ме попитаха кога искам да я пускам и аз я записах за прием през м. септември  Laughing

# 157
  • Пловдив
Честит Рожден Ден на Неонка,само хубави неща да и се случват на нея и на нейното семейство!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Сега да си изкажа на бързо мъката!!!Синът ми се роди във ВМИ и сега на прегледа за белег от БЦЖ-то няма!!! Cry Cry Cry И трябва да ходя в туб диспансера април месец да му правят манту,много ми е гадно,защото той винаги ми е бил здравичък ,а сега не ,че нещо му има,но не искам да ходим там,мен ме бяха объркали като бях някъде в 5 клас и бях там и даже ми снимаха белите дробове и бяха чисти ,но облъчването никой не ми го плати #2gunfire Сега не искам да се налага и бебчето ми да го снимат!!!Та въпросът ми е има ли и други бебчета ,които да нямат белег и да са раждани там,защото педито ми каза,че сигурно нещо и е имало на ваксината #2gunfire
Не вярвам да е имало нещо на ваксината.Случва се понякога да не се развие имунитет.За това се прави проверката за наличие на белег м/у 7-10 месец.Ние също ходихме в Туб-диспансера.Нищо страшно няма.Правиха Манту.Отчетоха го на 72-я час.И понеже беше (-) сложиха ваксината.Не рева кой знае колко.Сега има белег. Peace

# 158
Аз пък искам да питам мамите, на които дечицата ходят на ясла или на градина, дали мога да я пусна мойта малката преди да е навършила 2 годинки. Подала съм молба за ясла в "Едгар Бороу" в Тракия, и сега как да разбера откога най-рано могат да я приемат newsm78. А също така ме интересува и в кои месеци приемат децата на ясла обикновено?
[/quote]
Аз също съм подала молба в тази ясла и още при подаването питах директорката твоите въпроси,тя ми отговори,че могат да приемат по всяко време,като решим да я дадем да идем да разговаряме и щяла да ни обясни.

# 159
Здравейте мами! Аз не съм от Пловдив, но съм се насочила да раждам във ВМИ, тъй като от сега си зная, че ще съм със секцио (колкото и да не ми се иска).
Имате ли впечатления от там? Интересува ме дали бебетата са при майките си, стимулира ли се кърменето (или им пъхат шишето с АМ) и как стои въпроса с ВИП стаите. Знаете ли нещо за доц. Малинова (похвалиха ми я).
Живея далеч от Пловдив та ми е трудно проучването на място. Насочиха ме към ВМИ, защото там били най-добрите неонатолози.

Ще съм ви благодарна за помощта.

# 160
Здравейте!
Аз се появих най-сетне... Днес най-накрая си направих биохимичния скрининг... Сега струва 64 лв  Shocked  Действително резултатите ще са готови след седмица. Дано всичко да е наред. Аз имам вяра, че ще е така. Simple Smile
Искам да попитам някоя от вас ходила ли е на курс за бъдещи майки? Къде и какво точно представлява? Кога трябва да се изкара този  курс? Знам, че и татковците могат да се включат. Имам желание да отидем на такъв курс, но за сега и двамата с мъжа ми сме затрупани с работа и почти не ни остава свободно време. Късно ли ще е ако тръгна на такъв курс в 7 месец?
И още нещо...Чета по книгите, че трябва да правя упражнения за коремни и гръбни мускули...НО аз съм сънливка - постоянно ми се спи и нямам никакви сили за упражнения. Колко от вас са правили такива упражнения?

# 161
  • Пловдив
Здравейте!

Искам да попитам някоя от вас ходила ли е на курс за бъдещи майки? Къде и какво точно представлява? Кога трябва да се изкара този  курс?

Привет, ето отговор на въпросът ти: Център за бременни жени гр. Пловдив

# 162
manim аз не сьм ходила на курс и не сьм правила такива упражнения. И после много сьжалявах.Сега ,ако забременя сьс сигурност бих отишла,така че ако имаш вьзможност отивай и ти. Peace

# 163
  • Пловдив
Здравейте мами! Аз не съм от Пловдив, но съм се насочила да раждам във ВМИ, тъй като от сега си зная, че ще съм със секцио (колкото и да не ми се иска).
Имате ли впечатления от там? Интересува ме дали бебетата са при майките си, стимулира ли се кърменето (или им пъхат шишето с АМ) и как стои въпроса с ВИП стаите. Знаете ли нещо за доц. Малинова (похвалиха ми я).
Живея далеч от Пловдив та ми е трудно проучването на място. Насочиха ме към ВМИ, защото там били най-добрите неонатолози.

Не съм раждала във ВМИ, но зълва ми роди там, секцио. Каза, че е преживяла кошмар - отвратително отношение, никакви насоки как да кърмиш, пред лекаря сестрите се държат по един начин, когато останат сами - по съвсем друг... Не знам какво ще кажат другите, но аз не бих раждала там, освен ако нямам избор. И от други майки съм чувала същото.

Иначе бебчетата са при майките, а за доц. Малинова съм чувала доста добри неща. Peace

# 164

Аз раждах там преди година и половина секцио.Останах много доволна и от лекарите и от сестрите,перфектно си вършиха работата  Peace Ако раждаш секцио бебето ще ти го дадат на втория ден,ако си нормално веднага ще бъде при теб  LaughingСъщо така ако родиш нормално веднага ще ти покажат как да кърмиш,ако си секцио ще го захранят с АМ и след като ти го дадат бебчето постоянно ще ти повтарят да го кърмиш  Grinning
За ВИП стаите преди година и половина цената беше 20 лева на ден Peace
Доцент Малинова не я познавам  Wink
Неонатолозите наистина са добри  Peace
Леко раждане ти пожелавам  Hug Peace

Общи условия

Активация на акаунт