БЕБЕТА ЮНИ - 24

• 13 940
  • 293
  •   1
Отговори
# 225
А относно кой дошъл кой си отишъл смятам че ако им е кеф на дебеланките нека пише. Hug

# 226
  • Вече в моята си приказка...
Например обаче колежките на мъжа ми всеки ден го питат как съм, как е бебето и т.н. - така че явно си зависи от човека!  Peace

А според мен си зависи от атмосферата в работата. Сигурна съм, че същите тези твои колежки, които са толкова незаинтересовани към нещата, които ти се случват, поставени в друга среда ще бъдат най-отзивчивите и приятни хора, които си срещал. Пък и определено с мъже по-лесно се работи и общува!

bleu, и аз много исках подправки в саксийка. Взех си семена в пликчета, от Билла. Ама, както писах вече, не се получи. Успех при теб!

И един въпрос към тези, които взимат Магнерич /ох, така ли се пише. За магнезий става дума!/ Заради какво ви го изписаха?

# 227
   Здравейте всички!
   Аз вече се оправям с настинката. Хремата я преборих по-бързо от кашлицата, но и тя отминава.
   Относно присъствието на таткото по време на раждането: нашият тати не иска да присъства, а пък мисля че и аз не бих искала. Първия път раждах нощно време и лекаря и акушерките отидоха в друга стая, т.е идваха от време на време при мен само да ме наглеждат. А пък аз така по-спокойно си пъшках щото иначе се караха на другите дето викат много.
   За цветята: сега си посадих семенца за да разсадя после в сандъчета и на балкона.
   Магнерич ми изписа доктора преди 1 месец щото имах болки ниско долу, но иначе знам че се изписва при втвърдяване на матката.

# 228
Например обаче колежките на мъжа ми всеки ден го питат как съм, как е бебето и т.н. - така че явно си зависи от човека!  Peace
А според мен си зависи от атмосферата в работата. Сигурна съм, че същите тези твои колежки, които са толкова незаинтересовани към нещата, които ти се случват, поставени в друга среда ще бъдат най-отзивчивите и приятни хора, които си срещал. Пък и определено с мъже по-лесно се работи и общува!

Точно така!

За магнезия, аз го пия, защото много ми изтръпват краката, а други мами пият заради контракции!

# 229
MiRa_55, аз пих Магнерот (ама то и това си е магнезий) заради повишен тонус на матката, но знам, че се изписва и при втърдяване на корема и контракции.

По въпроса за колегите. Аз искам да похваля моите  Mr. Green В офиса съм сама с двама мъже (в момента с трима, защото един колега от Бургас е тук) и те са изключително мили с мен, постоянно ме глезят и ми купуват разни вкуснотийки и плодове  Crazy Днес започнах да давам зор за обяд от 12,30, обаче те имаха много работа (адвокати, не можеш да ги съдиш Wink) и слязохме в стола към 14 часа, когато вече не беше останало почти нищо за ядене. Те решиха да ходят до една близка пицария, а пък аз реших да си взема сандвич и след като те се върнаха, ми донесоха едно цвете, като извинение, че са ме оставили сама и заради тях сме изпуснали манджата  Joy Абе, глезотят ме навсякъде - вкъщи, на работа, само мога да се фукам  Mr. Green

# 230

По въпроса за колегите. Аз искам да похваля моите  Mr. Green В офиса съм сама с двама мъже (в момента с трима, защото един колега от Бургас е тук) и те са изключително мили с мен, постоянно ме глезят и ми купуват разни вкуснотийки и плодове  Crazy Днес започнах да давам зор за обяд от 12,30, обаче те имаха много работа (адвокати, не можеш да ги съдиш Wink) и слязохме в стола към 14 часа, когато вече не беше останало почти нищо за ядене. Те решиха да ходят до една близка пицария, а пък аз реших да си взема сандвич и след като те се върнаха, ми донесоха едно цвете, като извинение, че са ме оставили сама и заради тях сме изпуснали манджата  Joy Абе, глезотят ме навсякъде - вкъщи, на работа, само мога да се фукам  Mr. Green

Танита, да поздравиш колегите си от мен!  Peace

Аз днес май се поулях с писането, ама както вече ви се оплаках, в офиса нямам с кого две нормални изречения да разменя... Хубава вечер на всички!

ПП: Оффиоли, дано си видяла, че гимнастиката е от 5!!!!

# 231
tanita_83 ти си късметлийка. Не бързай да си оставаш в къщи smile3501

# 232
Привет на всички  Hug
Най напред да поздравя Sleeping Beauty че се завърна при нас и забрави лошите чувства и мисли  Hug - поне на мен ми липсваха твоите постове Hug
Другото което ми прави впечатление, е че от доста време не се е мяркала Валентина  newsm78, да се надяваме всичко да е наред с нея и другите мамчета които по рядко пишат. Усеща се вече и липсата на Пършинг и Катенцето, но преди всичко да се пазят и да са добре  Hug, а то времето бързо лети и като не видяло ще дойде юни месец  Grinning
Относно цветята аз също не съм много добра в отглеждането им и преди каквото и да засадях все умираше, но когато бях бременна първия път някак си отвътре ми дойде да сея цветя. Тогава си посях доста и растяха ли растяха от хубави по хубави ставаха и дори някой от тях още си ми живеят и са вече огромни. Не съм чувала, че не е хубаво дасе сеят цветя, а напротив точно обратното, че посадено цвете по време на бременост расте повече  Simple Smile, като това за мен са част от бабините девитини и суеверия и въобще не си давам ухо за такива приказки  bowuu
Лека вечер на всички ви - пазете се и се грижете за себе си и малките същества под сърцата ви   bouquet

# 233
След малко лежанка, пак се появих (макар и да не трябва да ставам от леглото)  Blush Направо не ми се мисли, ако и аз се наложи да вляза в болница, какво ще правя на легло по цял ден?  ooooh! Ама, да не го мисля сега...

... как стоят нещата, ако майката ще ражда секцио? Бащата пак ли е препоръчително да бъде в родилната зала?
Мира, въпросът ти е много добър, дори току що питах мъжа си, щото ситуацията със секциото тук не ми е много ясна. По принцип, самото секцио е много краен вариант за раждане в тази държава, но това е друга тема. Онзи ден бях на информационна вечер в болницата, където се представяше родилното отделение. Бяхме около 200 души (майки + татковци) и накрая ни развеждаха из родилните зали (за щастие, нямаше раждащи в него момент) и после в стационара. Та, там сега моя мъж ми каза, че обяснявали за секциото, ама явно на мен ми е минало покрай ушите. Прави се така: таткото присъства и на секциото, разбира се от страната на майката, не на лекарите, което значи че и двамата не виждат какво става зад прословутият чаршаф. Накрая, двамата с майката се радват на бебето. Heart Eyes Което значи, че упойката е локална и родилката е в съзнание.

... и аз съм чела за тези масажи на тазовото дъно, че е хубаво да се правят от 7-ия месец. Нали става въпрос за мястото между влагалището и ануса? Не съм сигурна обаче дали няма някаква специална техника на масажиране.. т.е. дали сама ще го правя правилно??
Да, bleu, точно за това място става дума. Науча ли нещо повече, непременно ще ви кажа - как се прави, колко пъти, с какво и т.н. Все на някоя от вас ще е полезно, надявам се!  Peace Само знам, че се почва 6 седмици преди термина и е забранен за жени с инфекции.

Pretty_Galina, с удоволствие бих разказвала какво ни говорят на тези курсове, но ще гледам да отсявам информацията и да не ви се натрапвам много! Дори тази вечер ще ходя, ще говорят за раждането... малееей!  ooooh!

Между другото, само искам да уточня нещо. Аз не съм била сърдита на никой, просто ми беше болно някой да ми говори с груб тон, както и да давам съвет за нещо важно и да ми казват, че съветите са ми безсмислени... Но, няма значение, това е зад гърба ми... Жалко е, че изобщо се стига до такива ситуации! Този форум не е място за съревнования, злоба и дразнения - напротив - тук сме, за да си помагаме!  Hug

И за последно да кажа, че тук изписват магнезий понякога единствено и само срещу запек! Това го разбрах скоро. Peace На мен лично магнезия не ми спира контракциите, но за другото нещо, си върши добре работата! Друг е въпросът, че вкусът му е отвратителен (пия го разтворим), но жертвата си струва!

Айде, приятна вечер на всички, аз спирам да пиша романи и изчееезвам.. по терлички!  Joy

# 234
Ееее, да, ама не!  #Cussing out

Току що разглеждах албумчето ни със снимките и навсякъде под моите снимки имаше доста неприлични заглавия, като единият път Beauty беше заменено със Snot (мизерник), a под другите с коремчетата са ме написали като "ненапъващата"...  ooooh!  Лелеееееее, що за злобари има на тоя свят, не знам??!!! Оставих снимките в мамините коремчета, за да видите и да не мислите, че си измислям. Явно коментаторът-умник (или по-точно завистник!) е забравил да погледне в папката със сватбените снимки, щото там заглавието си стои, както съм го написала. Другите от общата галерия ги изтрих, просто това е ужасно подло някой да прави такива неща... Абе, нямам думи просто. Какво са ме нарочили всички - толкова ли съм дразнеща, бе хора?!?! Егати...

Направо съм потресена...  #Crazy Никакви снимки няма да слагам вече в такива публични албуми!!!!  Naughty То бива-бива, ама това вече преля чашата. Не казвам, че някое от нашите мамчета е направила това, никой не обвинявам... все пак името и паролата са публични...

# 235
  • София
Ееее, Бюти, какви са тези гадости. Да не е някой стар "доброжелател/ка" - на мен на такова ми прилича. Направо разобличи кой те тормози, пиши на модераторите. То да не сме втори клас да търпиш такива глупотевини.

# 236
  • София
Леле, възмутена съм! На мен вече два дни не ми се отваря сайта със снимките, за да го погледна, но направо съм потресена от това, което някой е направил. Не мога да си представя, че някоя бъдеща мама, която точно сега трябва да събира цялата доброта и позитивизъм на земята, ще бълва толкова злоба. Дано не е такъв случаят!... Въпреки че това "ненапъващата" напомня за една дискусийка, която имаше тук за запека... Кой по дяволите чете и прави мизерии...

Както и да е, Sleeping Beauty, не се връзвай. Аз ако бях на твое място също щях да спра да публикувам снимки и толкова...

# 237
Здравейте мамчета!
Кой по дяволите чете и прави мизерии...
и на мен ми е интересно...ако иска да каже нещо на някой просто да го напише като ЛС.Лесно е. Не е нужно целия форум да се задълбочава в това. Все пак затова има ЛС за да се остави съобщение което НЕ засяга другите, но явно не всички го разбират-ами трябва само малко акълче...
А относно кой дошъл кой си отишъл смятам че ако им е кеф на дебеланките нека пише. Hug
много си права!
Аз да споделя че вчера ходих на доктор и каза че вече сме 1200гр. Да чукна на дърво всичко е наред.Днес ходих да дам кръв и урина рано сутринта и да видим какъв ще е резултата другата седмица. Доктора каза че всичко е наред и засега не вижда проблем да родя нормално. Но като гледам от това което са написали раждалите мами виждам че дори и на рях не им се говори подробно за самото раждане - аз лично си го представям като живо клане. Не знам защо но здравата съм напълнила гащите #Crazy Shocked. И като гледам нещата клонят към планово секцио. Страх ме е да не повредя бебето ако раждам нормално-не съм сигурна в себе си, а и не знам дали ще издържа. Тази епизотомия не е порязване с ножче, а рязане на живо месо в някои случаи, да не кажа в повечето че е без никаква упойка ooooh!. Поне секциото е с упока. Да-съгласна съм че е по-добре нормално да се ражда, но никой до сега не ме е убедил в това защото на никой не му се говори подробно за цялото раждане. Не ме разбирайте погрешно-аз НЕ навивам никой за нищо, а само себе си Naughty.....

# 238
  • Miami
Здравейте момичета Hug
Sleeping Beauty добре дошла пак при нас Hug Видях албумчето и ми стана много тъпо, че някой така се лигави #Cussing out Съгласна съм с  bleu, че точно сега трябва да сме най-позитивни и най-добри Peace
Аз днес ходих пак на консултация, но не ми спряха хапчетата, ще ги пия още две седмици поне. Инъче бебо е добре, видях как си отваря устенцата и както му се радваме с док то взе че се обърна с лице към нас. Оххх, стана ми толкова миличко Heart Eyes Утре съм на ФМ и ще се гледаме и на 3D, мисля и дискче да си запиша Simple Smile
Чао момичета и лека вечер Hug

# 239
  • Разград
Добър вечер, мили тумбачета! Потресена съм от злобата на някои хора - имам предвид текста под снимките на Sleeping Beauty. И който и да е ако чете да си оправи мизериите - ако има поне малко такт и чуство на уважение към себе си първо и после към другите. Такива постъпки само показват ниска култура простащина. Извинявам се за фразата, ама това е много гнусно и тъпо. Тук пишем защото имаме обща цел - да станем майки и си споделяме информация и ако някой е чел и влязъл да пише да си помисли, а ако е някоя от нас е редно да каже каквото мисли на лични, а не по този начин. Съжалявам че писах това, ама ми стана много болно. Лека и приятна вечер и дано утре тези гадости ги няма.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт