ЮЛСКИ БЕБЕШОРИ '08 (тема 28)

• 12 667
  • 297
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Душичката, аз за първи път чета някакво инфо за шийката и сега чак разбирам защо ми я мериха на ФМ.
Колко е нормалната дължина в такъв случай? newsm78
На мен пише 4см, това добре ли е Rolling Eyes

# 166
Добро утро на всички!

Най-после успях да ви прочета!Много сте писали,бе момичета,браво!

Вчера ходих но ЖК,и какво да ви кажа,сега пък казаха момче,даже доктора ми показа пищова!Вече незнам на кого да вярвам.Уж на 3Д казаха 102% момиче,сега момче,направо ще се побъркам.Но да ви кажа ,честно ,вече не ме интересува пола,важно е да е живо и здраво!И така,Тити,belinda,пишете ме в отбора на мъжките майки!
Иначе всичко с бебока е наред.Само ,че мен ще ме пращат на кардиолог,че както си седя,получавам страхотно сърцебиене,чак немога да си поема въздух!
И вече съм си в къщи,ще ме водят да петък в болницата и после си вземам болничен!Както казва една моя колежка,тиквените медали свършиха!

Съчувствам на пухчо Hug Hug HugДано всичко се оправи! Praynig

И естествено,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,ПУМИЧКА!Много щастие,любов и здраве!Благодаря за почерпката Laughing,отивам да хапна нещо сладко........................

# 167
Pumichka, честит рожден ден! Жива и здрава и с прекрасно бебче през лятото!   bouquet
Честито на Sisoni, че най-накрая успя да си види пола на бебочето, тооооолкова дълго тръпна в очакване!
Честито и на другите мами, разбрали какви дечица чакат Simple Smile
Съгласна съм с мнението на Тити, че за всяка болежка си има илач, в смисъл, че и количката си трябва, и слинговете, и портбебето и сичките неща, дето са ги измислили хората!  Peace

За упойките, на мен епидуралната ми се струва много касапска  Tired С тоя катетър отзад в гърба...На мен като ми сложат абокат в ръката и не мога да си намеря място, искам да го изтръгна барабар с цялата си ръка  smile3511 smile3514
Та ще видим, де, дано не ми се налагат упойки...

Благодаря специално на Jollity за изчерпателната лекция от у-щето в Тина Киркова - аз бях, ама нали съм лош студент и не пиша, та половината неща вече ми бяха изфирясали от главата  Crazy

# 168
Душичката, мерси  bouquet Точно така беше и при мен - сложиха ми я на около 4-5см разкритие, включиха ме и на окситоцин и за 2-3 часа разкритието стана пълно. Тогава почна да ме отпуска упойката и при напъните си болеше..Ама наистина колкото и банално да звучи, сложиха ли ми бебката на гърдите забравих всичко Wink

Тук при нас на всеки 4 седмици си има вагинален преглед (като част от ЖК) и докторката винаги проверява шийката Peace

Марселито, няма нищо касапско - само така звучи. Тоя кататетър или там както се казва изобщо не се усеща - можеш да си лежиш спокойно по гръб Peace

# 169
Марселито, подкрепям написаното от Майра Peace. Аз не усетих нито кога ми сложиха упойката, нито когато ми я махнаха. Друг е въпроса, че мен си ме болеше и с успойка, но както са писали по-горе, явно си е въпрос на праг на болкопоносимост Peace. Този път мисля да пробвам да родя без упойка, за да преценя дали наистина не ме е хванала първия път или аз съм се глезела повече Wink. Пък ако стане нетърпимо, винаги мога да си поискам.

Майра, ти се чудеше за приборите за болницата. И аз не вярвах, че трябва да си носиш, но в Шейново се озовах без никакви прибори, просто за мен беше недопустимо, че там няма да има. В резултат на това карах 3 дни на сандвичи от близкото кафе Mr. Green. Така и не опитах болничната храна, но не съжалявам.

Душичка, имам и аз един въпрос за шийката Embarassed. Измененията й виждат ли се на обикновен ехографски преглед (нямам предвид ФМ), или е най-добре да се направи преглед отдолу?

# 170
Измененията й виждат ли се на обикновен ехографски преглед (нямам предвид ФМ), или е най-добре да се направи преглед отдолу?

Виждат се на обикновен ехографски преглед, самият апарат прави измерване на дължината й. На мен ми правят това измерване всеки път като ходя на ЖК и по принцип, сега като бях с контракциите - най-вече, слава Богу, нямам изменения и скъсяване. Не са ме преглеждали отдолу, за да установят точно това - ехографът върши тази работа.

П.П. Само да допълня. Ехографските прегледи, които се правят на ЖК са и за това - да се следи състоянието на шийката, не само на плода. Както правят измервания на обиколката на главичката и т.н., така измерват и шийката. И дори и да не ви казват какво е състоянието й, гледат и нейните параметри задължително. И като кажат "всичко е наред", това включва й информацията, че шийката е ок, както и бебето.

Последна редакция: вт, 18 мар 2008, 11:18 от Pearly_

# 171
Пумичка, честит рожден ден!!! Желая ти едно здраво и лъчезарно бебче на финала  newsm59
Прочетох и аз за Пухчо и ми стана много тъжно, дано скоро всичко да е наред

# 172
Пърли, мерси Hug. Точно затова попитах, защото моят лекар никога не е коментирал състоянието на шийката, докато Марков и двата пъти отбеляза "шийка без изменения". Затова се зачудих дали на месечната консултация обръщат внимание на тези неща.

# 173
  • Sofia
Прочетох, че нормално шийката е около 3-3,5см. Значи при мен с 4см трябва да е добре, така ли newsm78

# 174
  • Варна
Душичка, благодаря за инфото   bouquet. Много е изчерпателно. На мен миналата седмица на ЖК ми казаха, че имам скъсяване на шийката  Cry след нормален преглед. Не с ехограф. Сега ще се побъркам. Тази сутрин корема ми се беше стегнал адски, без да ме боли. Това ли са подготвителни контракции?
Пумичка, много здраве и само хубави емоции с любимите ти хора и малкия човек, който очакваш   bouquet!

# 175
nova_badeshta_mama абсолютно в нормата!А Пърли е отговорила вместо мен на другия въпрос!
Марселито наистина само звучи касапско, но катетара който ти слагат в гърба е по тънък от абоката ,който е във вената!Освен това преди да го сложат слагат местна упойка,а за абоката се боде директно!Така че ,абоката боли докато поставянето на епидуралния катетър не усещаш нищо!
Инка не се притеснявай излишно !Аз казах че не е задължително това да доведе до усложнения,масово бременности се износват с определена степен на скъсяване на шийката!Просто трябва да те наблюдават по-често!Пък и зависи в каква степен е скъсена и от опита на доктора!Сега сигурно ще изплаша пак някой ,но при повторно раждащите се среща по често в някаква малка степен скъсяване!Пак казвам вероятноста да няма проблеми до края на бременноста е много голяма

# 176
Момичета, мисля, че всички много се сдухахме от новините за Пухчо и затова сега само черни мисли ни се въртят и ни изплуват всички страхове. Моля се за всички нас всичко да е наред до края и през юли да си родиме живи и здрави бебчета Praynig. Моля се и за Пухчо, дано лекарите са достатъчно добри и мъничето да има късмет да живее Praynig Praynig Praynig. Наистина ми е ужасно мъчно Sad.

# 177
  • София
Пумичка, честит ти рожден ден !!!
 newsm59 newsm38
 Пухче  Hug
На мен и на ФМ д-р Димитров не ми каза нищо за шийката, нито ми е отбелязал в в документа - сега в петък съм на жк и ще разпитам. Crossing Arms
Сега прегледах какво съм си записала от училището в петък - и се сетих доктора като разказва, че като извадят бебето и ти го показват - съответно реакцията била, че е грозно и докторите отвръщали в този случай : РАБОТИМ С МАТЕРИАЛИ НА КЛИЕНТА !!  Mr. Green

# 178
Тази сутрин корема ми се беше стегнал адски, без да ме боли. Това ли са подготвителни контракции?

Не те плаша, не се побърквай излишно, обаждай се на лекаря си при такива случаи. При мен контракциите са точно такива, без болка, стегнат корем. Нямам изменения и скъсяване на шийката, (но имах чести контракции и затова ме спряха в болница), за да предотвратят това (скъсяването) да се случи. Като бях при д-р Марков ми каза точно това - да уведомявам винаги лекаря си. Понякога контракциите, не се усещат изобщо, такъв беше случаят на момичето, с което лежах. И когато има скъсяване, дори да няма проблем за по-сигурно е добре да се следи по-често състоянието ти.

При теб има скъсяване, а "нормални подготвителни контракции" - може да са нормални, само ако всичко ти е наред. И моят съвет е, при всяка подобна проява да се обаждаш на лекаря си, за да ти каже какво да правиш - да отидеш на преглед, или по негово усмотрение да пиеш нещо.

Пак ти казвам, не се панирай, но уведомявай лекаря си за всичко и ако казва всеки път "нормално е", пак ти ще си спокойна и ще знаеш, че няма от какво да се притесняваш, което е по-добре, отколкото обратното.

Днес имам проблем с изказа. Не знам дали изобщо съм написала нещо свястно, но се надявам да е разбираемо поне малко.

# 179
  • София
 bdbaloni Пумичка    bouquet
Леле колко много сте писали  ooooh!. Няколко дни неможах да ви чета и сега немога да насмогна. Ама не се оплаквам - бях извън София Simple Smile, ходихме до Троянския манастир да кръстиме едно бебе и после останахме да преспиме в Чифлик. Беше невероятно, слънце, спокойствие, планина, ееееех живот!
 Астарта, аз ходя при д-р Попова в Токуда, доволна съм от нея и смятам и при нея да раждам. Познавам я отпреди да забременея, беше ми клиентка - готин човек е, а и като лекар ми допада, не те психясва и гледа много спокойно на нещата, което за мен е много добре, защото съм ужасна паника. Естествено пуснах и запитване във форума и досега получих само положителни резултати, надявам се и ти да останеш доволна  Peace

Общи условия

Активация на акаунт