Пазаруване чрез www.bgshopper.com

• 31 052
  • 225
  •   1
Отговори
# 105
aliss, дано да не ти се налага, но като отидеш в някой митническа агенция, там ще ти напишат митн.декларация и ще ти изчислят всичко. Много зависят нещата от това, какво е написано в документа /фактурата/, придружаващ пратката. При съмнения от страна на митническите служители, пратката се отваря и те оценяват всяка стока, и върху тази стойност начисляват мито и ДДС. На разходите за транспорт също се начислява мито и ДДС. Ако липсва информация за транспорта, служебно ти начисляват поне 50$ за пратка от САЩ. Горе-долу така стоят нещата за пратки от САЩ от юридическо лице на физическо лице, намиращо се на територията на България.

# 106
  • Варна
Е не би ли трябвало щом е с bgshopper да не се плаща мито и ддс...нали точно затова се поръчва чрез тях  Thinking

# 107
  • Прекрасна ВАРНА
Е не би ли трябвало щом е с bgshopper да не се плаща мито и ддс...нали точно затова се поръчва чрез тях  Thinking

ами и аз така си мислех,но незнам съвсем се обърках вече Rolling Eyes.ALLISпосле разказвай с подробности  bouquet

# 108
  • Прекрасна ВАРНА
от bgshopper като ти оформят цената казват,че влизат всички такси-митнически данъчни и доставка.поне на мен така ми отговориха.

# 109
aliss, дано да не ти се налага, но като отидеш в някой митническа агенция, там ще ти напишат митн.декларация и ще ти изчислят всичко. Много зависят нещата от това, какво е написано в документа /фактурата/, придружаващ пратката. При съмнения от страна на митническите служители, пратката се отваря и те оценяват всяка стока, и върху тази стойност начисляват мито и ДДС. На разходите за транспорт също се начислява мито и ДДС. Ако липсва информация за транспорта, служебно ти начисляват поне 50$ за пратка от САЩ. Горе-долу така стоят нещата за пратки от САЩ от юридическо лице на физическо лице, намиращо се на територията на България.
Благодаря   bouquet Дано не ми се наложи да ходя до митницата. По принцип пратката е от физическо лице до физическо лице.
Момичета ,утре ще имам яснота по въпроса и ще пиша веднага.

# 110
нали точно затова се поръчва чрез тях  Thinking
Поръчваш защото много американски магазини не правят доставки до България.

irrrina
Успокой топката и изчакай поръчката си.

# 111
Говорих с БГШопър и те казаха следното: 1. Извиняват се много на всички форумнисти, че не могат да отговарят директно във форума, защото достъпът до него им е блокиран заради изцепката на един "добронамерен "митничар"" и "нерегламентирана реклама".    2. БГШопър никога не е и не може да гарантира че някой митничар няма да реши да се заяде с клиент. Такива случаи са много редки, а платените такси са незначителни на фона на спестените от нашите клиенти пари, в сравнение с покупката на подобни стоки в България. А качеството на стоките е много по-добро от предлаганото в България.  3. БГШопър желае да благодари на БГ Мама за възможността да рекламира на страниците на сайт-а  и използва възможността да пожелае весели празници на всички читатели на сайт-а.

# 112
ххмм доколкото виждам i_froloshki още пише из форума, как така им е спрян достъпа ?

# 113
  • Прекрасна ВАРНА
нали точно затова се поръчва чрез тях  Thinking
Поръчваш защото много американски магазини не правят доставки до България.

irrrina
Успокой топката и изчакай поръчката си.

newsm10

# 114
ххмм доколкото виждам i_froloshki още пише из форума, как така им е спрян достъпа ?

i_froloshki не е бгшопър:))))))... аз си живея, работя и гледам бебето в България и имам достъп до форума, както се вижда, но избягвам да коментирам, защото както виждам, дами, справяте се прекрасно с нещата. Колкото до поста, в който за пореден път се споменава за мита и такси, никой не може да гарантира, че пратката няма да бъде обмитена на митнцата. Това зависи от теглото, стойността и може би някакви вътрешно-митнически правила. В страницата и услугите, предлагани от БГшопър, е заложено абсолютно спазване на законите на РБългария и митническите разпоредби.

# 115
i_froloshki доколкото си спомням предишната тема я почна ти със съобщението "с брат ми пуснахме един сайт" и отговаряше в нея на разни въпроси за политката на бг шопър.
А по темата с митата излиза че ти говориш едно, брат ти друго (макар и чрез трето лице)
2. "БГШопър никога не е и не може да гарантира че някой митничар няма да реши да се заяде с клиент. Такива случаи са много редки, а платените такси са незначителни на фона на спестените от нашите клиенти пари, в сравнение с покупката на подобни стоки в България" - т.е. има такси които се "спестяват", но понякога става издънка ..
Какво значи заяждане - митничаря се усетил че има документ с невярно съдържание ли ?
ето ти иринна
"от bgshopper като ти оформят цената казват,че влизат всички такси-митнически данъчни и доставка.поне на мен така ми отговориха."
което си е лека заблуда щото нема как да стане той да плати от там мита и такси.
това със спазването го махни, искаш да кажеш че пратките се пускат с реална стойност (в която е включена и комисионната) ?
Колкото до правилата - Fairy Tale ги е описала много подробно в темата за ВС - за всичко над 50 Еуро се дължи мито и ддс

# 116
i_froloshki доколкото си спомням предишната тема я почна ти със съобщението "с брат ми пуснахме един сайт" и отговаряше в нея на разни въпроси за политиката на бг шопър.
А по темата с митата излиза че ти говориш едно, брат ти друго (макар и чрез трето лице

Сайтът е с нов мениджмънт, аз нямам пряко участие в дейността му.

2. "БГШопър никога не е и не може да гарантира че някой митничар няма да реши да се заяде с клиент. Такива случаи са много редки, а платените такси са незначителни на фона на спестените от нашите клиенти пари, в сравнение с покупката на подобни стоки в България" - т.е. има такси които се "спестяват", но понякога става издънка ..

Предполагам става дума за таксите на бгшопър и евентуалните мита и такси, с които могат да бъдат обложени стоките. Идеята е, че дори и след това облагане стоките са с доста по - ниска стойност от предлаганите на БГ пазара.  Аз лично не виждам никъде да пише или да е споменато за документи с невярно съдържание, а се говори предполагам (лично мое мнение) за примери от практиката, при които митнически служители се усъмняват в стойността на стоките от САЩ, които, както всички ние знаем, са в пъти по - ниски от тези на стоките предлагани в търговската и интернет мрежа в България.

До скоро Peace

# 117
добре

Последна редакция: ср, 23 апр 2008, 23:49 от Durango

# 118
Привет, звънях в EMS и ми казаха, че пратката  днес ще ми бъде доставена в къщи. Много съм доволна. Довечера, като се прибера и я видя ще пиша пак.

# 119
  • Прекрасна ВАРНА
Привет, звънях в EMS и ми казаха, че пратката  днес ще ми бъде доставена в къщи. Много съм доволна. Довечера, като се прибера и я видя ще пиша пак.

smile3501 smile3501 smile3501

Общи условия

Активация на акаунт