Германската Нова Медицина на д-р Хамер 2

• 144 090
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 735
Псевдокруп е реШен вече конфликта.
Цитат
Добре какво да направя аз чувствам се в безизходица

Всичко бих направил zа всеки,но не ми е по силите.
Ако сте сигурни,че лелката е причината Ще трябва или да смените градината или детето да стои в кьЩи или много да говорите с него..не zнам на каква вьzраст е детето,дали раzбира...
Конфликта се реШава вьв ваШият случай реално с действие.
Доколкото zнам с правилното хомеоп.лекарство симптомите иzчеzват zа деня.
Дъщеря ми е на 3г и 4м. явно трябва да говоря повече с нея на тази тема, понеже не е вариант да сменяме градината или да оставям в къщи. А в неделя даже каза - нали утре вече не съм в почивка и ще ходя на градина - иеееееее, а понеделник сутринта рев  Tired Сутринта пак с бодра крачка е влезнала когато любимата госпожа е казала Здравей Пипи  Heart Eyes
Иначе хомеопатичното трябва да и го довечера преди лягане и да чакам пристъп.
Та значи като круп е решен конфликт, значи сега трябва да се опитам да изчистя проблема за да не се качвана шина нали

# 736
Често срещам термина "шина" тук. Какво означава? Какво означава "качва на шина"? Всичко ми е ясно и някой като спомене това и тотално губя връзката!  Crazy

# 737
   Повтарящи се конфликти, рецидиви, нали така? Аз си го превеждам по-точно като "релса" - влизаш пак в същите релси на същия конфликт и нещата се повтарят - става "хронично".

# 738
ООО да! Логично е!  Grinning Благодаря ти анна в.

# 739
Често срещам термина "шина" тук. Какво означава? Какво означава "качва на шина"? Всичко ми е ясно и някой като спомене това и тотално губя връзката!  Crazy

На английски се използва много точна дума - следа.

Това е част от Втория Биологичен Закон:

Следи

В момента на конфликтния шок (ДХС) умът е в състояние на остра възприемчивост. Силно чувствително, нашето подсъзнание възприема всички компоненти, които съпровождат конфликта, като звуци, миризми, хора или обекти и ги съхранява до разрешаването на конфликта. Отпечатъците, които остават в резултат на ДХС се наричат следи. Ако ние сме в лечебната фаза и внезапно се натъкнем на една от следите, независимо дали чрез директен контакт или чрез асоциация, конфликтът се възобновява и ние незабавно се връщаме към конфликтната активност. Това връщане на конфликта обикновено се нарича алергия или алергична реакция. Алергенът може да бъде храна, определен полен, животинска козина, определен парфюм, бивш съпруг/а, колега, каквото и който е бил замесен, когато се е случил шока. Обикновено това връщане е кратко. Това, което наричаме алергия като сополив нос, астма или обрив, са всъщност лечебни симптоми. Биологичната цел на следите е да функционират като алармен сигнал, за да се избегне преживяването на същата опасна ситуация за втори път.

Пример:  алергията към животинска козина може да се прояви като екзема, ако човекът е държал животно, когато е преживял неочаквана раздяла. Козината ще служи като следа, причинявайки екзема след екзема, докато конфликтът не бъде разрешен. Когато контактът с животинска козина причинява кашлица или други бронхиални проблеми, то тогава можем да заключим, че животното е било замесено (вероятно като прибежище), когато е имало конфликт - страх за територията, например, когато дете се страхува от загубата на родител, защото родителите се развеждат.

Следите винаги трябва да се имат предвид, когато сме в състояние на повтаряне като мигрена, епилептични припадъци, хемороиди, инфекция на пикочния мехур или постоянни настинки. Всеки повторен рак трябва да се разглежда от тази перспектива. Следите също така играят главна роля и при „хроничните” състояния, като артериосклероза, артрит, Паркинсон или множествена склероза (МС).

# 740
  • у дома
да се включа и аз с една банална историйка..

Снощи насила откъснах детето от поредната сериийка на Франклин, защото беше станало много късно и времето за лягане беше отдавна отминало.. не се гордея с постъпката си  Sad Щерката много плака, едва успях да я успокоя, но реших да не отстъпвам.
И резултатът тази сутрин не закъсня - дясното оченце цялото беше зачервено и с лепкав секрет - конюнктивит предполагам.
Веднага си го обясних с "нещо което много искам да гледам е било насила откъснато от погледа ми".  newsm78
Ядосах се на себе си - как можах да му го причиня на детенцето.  ooooh!  Можех да измисля по-мек начин за налагане на правилото "време е за сън"

Написах това само за илюстрация - как ние самите предизвикваме конфликти у децата си с неподходящо поведение. Толкова има да се учим...

# 741
Поzнато действие.
Ние се опитваме да правим следното.
Колкото и да са малки децата и да не раzбират ги предупреждаваме,че след около 5 минути Ще дойде чичкото и Ще иzгаси тока и телевиzора Ще спре.След една минута молим чичкото да не го иzгася оЩе zаЩото гледаме и така всяка минута напомням да гледа детето бьрzо,че чичкото идва и край на филмчето.
После питам дали да пусна чичкото да влеzе да иzгаси и естествено отговорьт е НЕ.Тогава отивам да кажа на чичкото оЩе една минута и виждам,че това постоянно напомняне на детето му писва,вижда,че няма как да стане неговото и се сьгласява.
Важното е детето да се докара до сьстояние,в което само да се сьгласи.Тогава няма конфликти.
Тоzи пример важи zа много други случки.Раzбира се,не само един чичко играе главната роля,а раzлични феи,животни,дьжд и тн.С малко фантаzия се "приравняваме" кьм детската психика.
Това е наШ подход,който установихме,че действа не само при наШите деца. Peace

# 742
НеЩо важно да попитам.
Всички преводи zа "Вьведение в ГНМ" са в мен.
Преди да ги оправям zа някои термини ми се иска да zнам кьде са картинките им?????
Има около 17 картинки,които са пропуснати.
Бих искал да мога да имам всичко,zа да мога да го пусна на Пилхар.Беz картинките няма да стане.
Има ли някой представа как Ще стане това?
Илиана Димитрова беШе сложила други цветове в превода си.Моля,ако може да се променят както са в оригинала. Peace

# 743
Страбиzмьт е породен от моторно сенzорен конфликт.Червена група,ектодерм.
Обикновено са конфликти на "искам да иzбягам,а не мога...някой ме дьржи някьде на сила да стоя,да седя,да правя неЩо,Което НЕ ИСКАМ ДОРИ ДА ГО ПОГЛЕЖДАМ".Например да спя до някое дете,което ме е удряло преz деня.

[/quote]

Благодаря! Подобно нещо ми обясниха и по време на ирисовата диагностика на детето. Лошото е, че не знам какво да правя.

# 744
  • у дома
Кристиян, благодаря за добрия съвет!   bouquet

# 745
Няма zа какво.
ВсьЩност действа,когато zаемаме поzицията/страната на детето.Тогава то не е само в желанието си и е по склонно да не прояви инат.
т.е. и ние с мама искаме да гледаме филмчето zаедно с детето,караме се на чичкото,ама той си zнае кога да иzключи Laughing
И ние плачем,че са спряли тока и си лягаме с обеЩанието,че утре Ще го пуснат.Може би...
При нас проблема е с ваната и кьпането.Няма иzлиzане.Жена ми е спирала даже водата централно,такива ревове сме видяли...
Иzмислихме един надуваем крокодил,който идва кьм края на кьпането и "иzпива" водата.Но zа това,от нас някой трябва да влеzе и тайно да отваря канала,zа да се иzтече водата.После всички се караме на крокодила и му се молим утре да не идва...ама той всеки пьт идва... Joy

# 746
А КАК ГНМ обяснява стомашното разстройство при малки деца
Бях чела ,че може да е от уплаха ,но това  в друга книга ,нямаща връзка с ГНМ

Немога да си обясня  а и не намерих обяснение в ГНМ отностно епидемиите.
За шините също имам малко въпроси
Защо  при някои болести,например варицелата,тя се прекарва веднъж ,и не се повтаря-
ГнМ я обяснява с раздяла, например -таткото отива в командировка,
Защо този конфликт се решава по-бързо ,
отколкото дерматитите.

# 747
  • на плажа
 Уф, и на мен тези дерматити са ми дерт. Петното на крачето си стои и току се зачерви. Не мога да разбера какво точно го дразни. Чувствам се абсолютно безпомощна. Цикля на едно място и не мога да наредя пъзела  Sad.

# 748
... и още нещо ме притеснява във връзка с дерматитите - в стандартната медицина се твърди, че често такива дерматити са последвани от астма в по-късна възраст. Трябва да си го обясня, за да го предотвратим, нали?

Астмата се получава като се подтисне дерматита, т.е. не се остави организма да изхвърли симптомите навън. Стандартната медицина е причината за това развитие.., особено мазането с кортикостероидни кремчета.

Не съм чувала нелекуван дерматит да прерастне в астма.

# 749
  • София
  Какво казва ГНМ за проблеми още по време на бременност като Т-синдрома (Трансфузионен синдром при близнаци ) при еднояйчните близнаци - . Това не е ли чисто физиологичен проблем и има ли някаква връзка с определен конфликт?

Общи условия

Активация на акаунт