Германската Нова Медицина на д-р Хамер 2

• 144 322
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 60
Херпесът? Раздяла, доколкото си спомням.

# 61
Не мога да се сетя за такъв конфликт с раздяла, но може и да съм забравила. Интересен ми е още един въпрос, дано не сте го обсъждали вече - ако да извинявайте. Защо определени фамилии са обременени с ракови заболявания - почти всички членове развиват рак но по различно време - значи става въпрос за различни конфликти? В други семейства това не се наблюдава. Това значи ли,че първите по-тежко изживяват конфликтите?

# 62
По-скоро, според ГНМ, би означавало, че тези от разболяващата се фамилия мислят еднакво и тълкуват стресовите ситуации по един и същи начин, което не е чудно.

# 63

... Защо определени фамилии са обременени с ракови заболявания - почти всички членове развиват рак но по различно време - значи става въпрос за различни конфликти? В други семейства това не се наблюдава. Това значи ли,че първите по-тежко изживяват конфликтите?

Откакто прочетох теорията на ГНМ, се замислям за много неща. Като направих една равносметка, заключих, че всички по -емоционални хора, които познавам, боледуват по - често от останалите. До голяма степен характерът е резултат от генетични дадености, така че не ме учудва фактът че цели фамилии боледуват от рак.

# 64
  • Хасково
Мая, поздравления за положения труд.  bouquet
Записвам се, за да следя темата.

# 65
Това нова медицина ли е също?

Инцидентите, болестта, лечението - всички те са много по-мистични, отколкото си представяме. Убедена съм, че у нас се крие неподозирана способност  да влияем върху онова, което ще ни се случи в бъдеще, включително дали ще бъдем здрави - макар че тази си- ла отново зависи от самия пациент. Съвсем съзнателно  не ти казах какво мисля за сериозността на нараняване-то ти. Ние в медицинската професия сме се научили, че  медицинските гледища трябва да се споделят предпазливо. С времето обществеността е развила почти страхопочитание пред лекарите, и когато един лекар каже нещо, пациентите вземат мнението му много присърце. Провинциалните лекари преди сто години са знаели това и са представяли най-оптимистична картина на здравословното състояние на пациентите си. Когато лекарят каже на един пациент, че ще се оправи, много често пациентът започва да вярва в тази идея и наистина прави всичко възможно да се възстанови. През последните години обаче, от етически съображения, това е престанало да се практикува и хората от професията представят на пациента най-безпристрастно научно описание на неговата или нейната ситуация. За съжаление в такива случаи пациентът понякога умира пред очите ни, само защото му е казано, че състоянието му е критично. Сега вече знаем, че трябва да бъдем много предпазливи при тези твърдения, поради силата на нашето съзнание. Трябва да насочим тази сила в положителна посока. Тялото е способно да се възстановява по чудотворен начин. Органите на тялото, които в миналото са били разглеждани като чисти материални образувания, всъщност са енергийни системи, които могат да променят състоянието си дори за една нощ. Чели ли сте последните изследвания за молитвата? Научно е доказано, че тя има своето въздействие, което подрива нашия стар модел на физическо лечение. Трябва да изработим нов метод.
................................
Убедена съм, че болката има и друга функция, освен да ни предупреди, че нещо не е в ред. Тя указва точно откъде идва проблемът, като сигнал, който можем да проследим в тялото си и да насочим вниманието и енергията си точно на това място. Сякаш болката не може да остане, когато насочим вниманието си към нея. Разбира се, в случай на остра болка, когато концентрацията е невъзможна, можем да използваме лекарства, за да я облекчим, макар че, според мен, най-добре е да остане известна болка, за да ни служи като ориентир.

# 66
EASpirit: [/b][/color]Не знам дали е тук мястото да попитам,извинявам се ако не е така..пък и малко ме е срам да си призная...От известно време имам ужасно натрапчиви мисли,които ме преследват непрекъснато-за това,че мога да загубя най-вече детето си или някой от близките ми.А съзнанието ми рисува страшни картини   Опитах какво ли не да се отърва...
Има ли начин човек да се справи с такъв проблем?Благодарение на писаното тук разбрах причината, но не знам как да се справя с проблема.

# 67
...
Има ли начин човек да се справи с такъв проблем?Благодарение на писаното тук разбрах причината, но не знам как да се справя с проблема.
Има една техника, с която можеш да чистиш причините. Хамер казва, че ГНМ е достатъчна сама за себе си и няма нужда от помощни средства. Но нямаме под ръка нито ГНМ специалисти, нито литература. Затова аз лично започнах с метод, който се казва Техника за емоционална свобода. Скоро пуснаех една тема по въпроса -  ТЕС.

# 68
аз имах такъв проблем...най-вече страх, че ще загубя детето си...бях писала в темата и Кристиян тогава ме пита дали ми е отнемано детето като малко. дъщеря ми беше в кувьоз 10 дни, а после я оставях всеки ден по 30 мин. сама на рехабилитация. явно това е предизвикало конфликта.  имах натрапчиви мисли, които бяха изчезнали с помощта на хомеопатия, но след година пак се появиха. вземането на хом. лекарство за втори път съвпадна с това, което Кристиян ми каза за причината. от тогава не са ми се появявали подобни мисли. не съм сигурна на какво се дължи, но съм доволна от резултата.

# 69
имам спомен, че сме го обсъждали, но не можах да го открия...
какъв конфликт причинява заушка?
в офиса ми вече втори човек се разболява от заушка. аз съм бременна, както се вижда и леко се притеснявам, макар и да си повтарям непрекъснато, че "аз в заразяването не вярвам!"
благодаря!

# 70
Agneshka, не си спомням да сме дискутирали заушката. Но ако имаш притеснения в тази насока, не му мисли много, ами си отивай да си работиш от вкъщи. Брат ми миналата година постъпи така, защото жена му беше бременна. Даже беше заплашил в офиса, че ще викне ХЕИ да ги затворят Laughing Майтапът настрана, в крайна сметка не си всяка година бременна, не си заслужава да се терзаеш за подобно нещо  Hug

# 71
Agneshka, не си спомням да сме дискутирали заушката. Но ако имаш притеснения в тази насока, не му мисли много, ами си отивай да си работиш от вкъщи. Брат ми миналата година постъпи така, защото жена му беше бременна. Даже беше заплашил в офиса, че ще викне ХЕИ да ги затворят Laughing Майтапът настрана, в крайна сметка не си всяка година бременна, не си заслужава да се терзаеш за подобно нещо  Hug
да, ще работя от вкъщи. макар че не знам дали има смисъл, чесно казано. предният човек се разболя преди 3 седмици. аз точно си мислех, че няма да има други болни и денс - хоп! ще си стоя вкъщи тази седмица, но нямам гаранция, че като се върна и друг няма да се разболее...та така...
но все пак ми беше интересно да разбера конфликта...може и да не сме го обсъждали и да го бъркам със шарката....

# 72
Ама аз нямах предвид една седмица да си работиш от вкъщи, а до края на бременността, или до когато там по принцип си смятала да работиш Simple Smile За една седмица ясно, че няма особен смисъл...

# 73
Ама аз нямах предвид една седмица да си работиш от вкъщи, а до края на бременността, или до когато там по принцип си смятала да работиш Simple Smile За една седмица ясно, че няма особен смисъл...
Simple Smile Simple Smile Simple Smile много ми харесва тази идея, но за съжаление няма как да стане. просто ще си взема всякакви отпуски и болнични, които мога и с майските празници няма да ми остане много да работя...официално трябва да изляза на 24 май и не смятам да работя повече:)
мерси за загрижеността Hug
и сори, че оспамих темата, няма вече  bouquet

# 74
Здравейте,
Отдавна не сьм влиzал в форума.За сьжаление имам оЩе много стрес около мен и няма да мога да пиШа редовно.
СьЩо сьм потресен и от новината,че Цеци е починал.Постоянно мислех zа него.

ЗауШката е реШен конфликт на неЩо,което "нямам право да ям,не искам,но ми се насилва или ме е срам да си вzема,а много ми се яде".
В 27 седмица не бих каzал,че има риск,но пьк гледай да си похапваШ всичко,което ти се яде,zа да нямаШ подобен конфликт.

Общи условия

Активация на акаунт