Германската Нова Медицина на д-р Хамер 2

• 144 245
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 825
Здравейте, съжалявам , но не можах да изчета изцяло темите и искам да попитам какъв конфликт предизвиква отит при дете с изтичане на гной от ухото. Дъщеря ми имаше такъв преди нова година и сега се повтаря. Благодаря Ви предварително.
Конфликта е от типа "Не искам да чувам". Решен конфликт щом има изтичане на гной.

# 826
Здравейте, отдавна ви чета и ето че имам нужда от помощта ви, за да разтълкувам един конфликт. Става дума за кашлица в следствие на възпалена трета сливица при дете на 1.9 г. Разгледах малко материали и попаднах на следното по-конкретно обяснение за сливиците:
"Възпаление на сливиците - тонзилит(ангина)
Конфликтен шок – тип ”невъзможност да преглътна залък” (тъй като не мога, или също, тъй като не искам, т.е. трябва/или искам да изплюя залъка, но не бива.)
Пример: Жилище, което бих желал/а да наема, вече е дадено на друг; дете, което иска да изплюе спанака, но трябва да го преглътне.
Лечебна фаза - възпаление на сливиците, гнойни сливици."

За кашлицата открих, че спада към симптомите на грипа, който пък е резултат от "лек конфликт на срив на спортсменската самооценка ... " и винаги е в лечебната фаза.

Как да интерпретирам тези твърдения в моя случай, все пак става дума за съвсем малко дете и обяснения като спортсменска самооценка и т.н. не ми се струват много ясни. Дете, което иска да изплюе храна, но трябва да я преглътне - моето дете не е злоядо и рядко отказва храна, пък и никой не я кара да яде насила.

# 827
Конфликтите при децата се определеят от вьzрастта им и zрялостта им.
"Спортсменска самооценка" не оzначава буквално "спорт",а самочувствието на детето,егото му,аzьт му...
Например удар по буzата,дупето,вzимане на любима играчка от друго дете...

Кога е открита таzи "трета сливица"?
И как установиха,че каШлицата е то4но от нея?

# 828
Питам и тук за МС.Мъж на 33г. незнам дали трябва още информация да дам. Благодаря предварително

# 829
МС е висяЩ активен конфликт,който се активира постоянно от някакьв "драzнител",с който човекьт има постоянен контакт.

# 830
МС е висяЩ активен конфликт,който се активира постоянно от някакьв "драzнител",с който човекьт има постоянен контакт.
  bouquet
Аз ще взема да ти пиша едно лс да не стана досадна тук.Благодаря за отговора.

# 831
Christian, благодаря ти за обяснението!   bouquet
Не си спомням да е имало конфликти като бой и т.н. , но ще помисля по въпроса. Когато успее да вземе нещо, което не бива да попада в ръцете й - нещо чупливо, лекарство, остър предмет, няма как да не й го вземем, макар и насилствено.

Това го установи нашата педиатърка снощи. Утре отново сме на преглед и ще знам повече.

# 832
Кристиян, питам за моя близка, която много се интересува от ГНМ, но няма възможност в момента да попита сама. Детето й, момченце в предучилищна възраст, много страда за дядо си, който е починал миналата седмица. Били са много привързани. Какво да направят, за да избегнат тежък конфликт?

# 833
Момичета,
текста,който преведохте е готов да бьде сложен на сайта на Пилхар,но няма картинките,които са от оригинала.Не може да го пратя беz тях.
Не zнам в случая как да ги сложа кьм текста.Текста ми е на word.
Кристиан, писах ти на ЛС, за да не разводнявам темата. Може да не си го получил.

Ако правилно съм разбрала, в word файла има insert/picture.
Ако проблемът е друг и все още не е оправен, пиши. Аз не, но мъжът ми ще може да удари едно рамо.

# 834
Вери,благодаря ти.Не сьм получил ниЩо на лични Thinking
Трябва ми емайл да пратя целия текст и той да се опита да сложи картинките,кьдето им е мястото,като ги копира от оригинала.Т.е. Ще трябва да се сравни мястото с текста от англ и да се сложи точно там картинката.
Ако може и има време... Hug

Грейс,
Конфликта е вече станал...при детето тежьк конфлик би могло да се прояви в началото като беzсьние,беzапетитие,депресивни сьстояния.
Какво е "страданието"?

# 835

Грейс,
Конфликта е вече станал...при детето тежьк конфлик би могло да се прояви в началото като беzсьние,беzапетитие,депресивни сьстояния.
Какво е "страданието"?

Колкото успявам да си спомня откъслечни фрази - "страда тихо", "в неговата си стая", "грижи се за татко си". Първото, което се сетих да я посъветвам, е в никакъв случай да не го оставят да се усамотява, т.е. да страда в самота.

# 836

Това го установи нашата педиатърка снощи. Утре отново сме на преглед и ще знам повече.

След прегледа днес се оказа, че третата сливица е уголемена. В резултат детето има т.нар. "задна хрема", заради която се дави и кашля, когато е в легнало или полулегнало положение.

# 837
Вери...Трябва ми емайл да пратя целия текст
Пратих мейл на лични преди ден, но може пак нещо да се е случило.
А той е mikemastercorp в gmail.com

Мъжът на Вери съм. Simple Smile
Извинявам се за голямата снимка в подписа. Изключително рядко влизам във форума.

# 838
Чудех се дали тук или в темата за ваксините да питам, но все пак реших, че тук е по-добре...
Как ГНМ обяснява полиомиелита и тетануса? Ако сме го обсъждали, моля за извинение Embarassed

# 839
Здрасти,
Искам да споделя нашият случай и ако някой успее да разбере що е то-добре.
Детенцето ми тръгна на градина в началото на ноември.Дни преди това сякаш нослето беше запушено,но нямаше секрет.Усещаше се при говора.Ходеше 1 седмица и хремата се прояви.Мина и замина без особености.Месец след това ,се появи една лека водниста хрема,която явно се стичаше назад и той кашля от нея.Пихме 4сиропа за кашлица,2 пъти слагах коларгол,а и отделно от белите капки,пихме и 2 противоалергични сиропа.Бяхме на двама УНГ.Единият категоричен ,че трябва да махаме 3тата сливица и ,че има алерген в това състояние,а другият вида гноен секрет.Детето е със заден ринит.Предписа Зинат Shocked.Исках посявка и то двамата,но според тях това е излишно.На своя глава направихме гърлен и носен секрет - нормална микрофлуора.Отиваме за 10ти път при личната.Гърло спокойно,гърди чисти,но да сме дали АБ ,за да не се мъчи детенцето.Ами то над 50 дни и нощи си се мъчи #Cussing out.Така и не се знае кое е,ако отида при друг лекар ще каже нещо ново.Ходихме на хомеопат ,който с някакъв радиестезичен уред каза,че детето има стрептокок и стафилокок.Сега пием тези препарати на боарон.Да споделя само,ако е от значение, и че от септември се отбиваме,но процедурата ни е доста тромава Thinking
Другото ,което ме притеснява при него е ,че е много енергичен.Сънят му е враг.Ако не е в градината ,а е с мен не спи на обед и общо взето 14 часа игри не са проблем Cry

не знам дали дадох добре информацията,но нямам възможност да се запозная с цялата тема   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт