Мнооооого шоколадов кекс

• 37 977
  • 180
  •   1
Отговори
# 105
Rumya, aз го правих с 'млечен' на Илчовски, аз и натурален не обичам особено - горчи ми... Явно е въпрос на вкус. Аз кафе не пия и никога не съм пила. Не обичам шоколадови бонбони или шоколад с кафе...  Thinking

А, кекса, много късно става хит!  Simple Smile Учудена съм, че е получил толкова малко внимание, а е толкова разкошен!  Crazy  Но, излиза скъпо, вероятно това е причината.  Е, като имаш блок от 5кг шоколад, не излиза скъпо, ама ако купуваш Милки от магазина...  Confused

# 106
Имам въпрос: Мога ли да ползвам течен шоколад,вместо  друг , да го разтопявам на водна баня?

# 107
Аз не зная, но течния шоколад е доста по- различен и не съм убедена, че ще е същото...  Thinking

# 108
Момичета, 1 бакпулвер не ви ли се вижда малко?  Thinking Някой да е пробвал да добави още малко сода или друго?

# 109
правя го вече втори път. мняммням.
днеска обаче забравих да сложа белтъците Crazyголяма съм червена шапчица. да видим като изстине какво ще стане.
лично на мен маслото ми се чини много, както и бакпулверът. колкото повече бакпулвер, толкова по шуплест е кексът, така че, мисля следващия път да го пробвам с наполовина на дозата масло, а може и с олио. предполагам става и перфектен блат за торта от тази рецепта.

впрочем, аз правя един много лесен сладкиш, рецептата е от баба ми. 3 айца, две чаши от по 200 мл брашно, 1 чаша захар, половин чаша олио, 6 супени лъжици вода, половин лъжичка бакпулвер, плодове от компот, може и пресни. удобното е, че не се мери на грамове, а и рецептата е евтинка. за мен има огромна сантиментална стойност. баба ми го правеше най-често с кайсии или вишни.

пече се до готовност на средна шина на 180 градуса. поръсва се след като изстине с пудра захар.
чудя се, дъл да ръгна на таз рецепта едни 200 грама шоколадец. тук има намаление на милка, за по левче и 5 стинки я раздават.
обаче аз ползвам и шоколадова кувертюра, пак става много добре.

днес ме обзе готварско оргийно настроение и направих и двата сладкиша. ако ми дойде музата, може и да ги снимам. отделно от това съм направила пълнени чушки, супа топчета, супа от тиквички и панирани тиквички. едни бутчета пилешки ми се хилят от хладилника и ме намамват да ги сготвя.
да поясня, готвя и за семейството на моя приятелка, която е тежко болна, да не мислите, че всичко това го ядем само ние у дома.

Последна редакция: сб, 25 юли 2009, 14:41 от matakosmata

# 110
Аз пък точно по- шуплест го искам, та затова!  Simple Smile  И аз сега го пека втори път и отпуснах една щипка сода отгоре, да видим ще има ли отражение изобщо, на тази голяма и тежка маса...   Относно блат за торта, точно това правя в момента, но резултата ще имам чак понеделник... В тази жега, по 6-7 часа го чакам изстине  Tired  Няма да сиропирам, не мисля, че има нужда, нито пък е удачно.

Относно маслото, според мен определено си е на място в рецептата. Кекс с масло си е друга бира, не е като с олио. Ако е за евтина рецепта - брашно, захар, олио и вода, с малко сода да смесиш и изпечеш, пак ще стане. Относно шоколада, аз съм във възторг от резултата, при влагането му в печиво, не бях пробвала досега. Мисля тепърва да се развихря по този въпрос  Grinning

Чакам снимки, обичам!  Simple Smile

# 111
Кексът е умопомрачаващ. Аз го направих с детски шоколадчета Милкинис, защото имаше изостанали сериозни количества и също така изостанали Мерси с тъмен шоколад. Направих го с по-малко белтъци, защото първата доза белтъци се озова на пода (детето ми помагаше  Laughing) и имах само още две яйца. Аз съм мързел и разтопих шоколада в МВ на ниска мощност. Направих и глазура от шоколад (пак Милкинис) с малко мляко. Изобщо стана страшно мазало и беше много вкусен, за съжаление трябваше да дам малко и на останалата част от семейството.  Laughing 

# 112
Кексът е умопомрачаващ... за съжаление трябваше да дам малко и на останалата част от семейството.  Laughing 

И при мен е нещо подобно  Grinning 

# 113
наистина е умопомрачаващ. и без белтъци стана такъв.
мъж ми е възхитен.

# 114
 Аз пък не разбивам белтъците отделно от желтъците.....Изобщо нищо не разбивам в този кекс,а само бъркам... Rolling Eyes
 И пак се получава прекрасно! Simple Smile

# 115
Селма, твоя вариант ме изкушава! Сума съдове изцапвам с това разделно биене на какво ли не, отделно топя шоколад в 2 съда...

# 116
  Когато изникна тази великолепна рецепта,не ми работеше миксера,а изкушението да я направя беше толкова голямо,че поех риска да не разбивам  нищо.И се получи страхотно! Grinning
  Мисля,че бакпулверът си върши  работа и кексът си бухва без особени усилия. Simple Smile Пробвай,Пина! Wink

# 117
  • 221B Baker Street
стархотен кеке,наистина,направих го и всички в къщи бяха възхитени  Peace
благодаря за рецептата,момичета  Hug

# 118
И аz го zапочнах. Но ми се стори, че ако го правя във форма zа торта е много всичкото и в момента се пече половината, като го иzкарам Ще сложа и втората част от сместта. Сега въпрос, ако може и скоро отговори  Blush Предложете с какво мога да го слепя. За сега мисля zа течен шоколад, но може би имате по_добри идеи  Thinking Отгоре Ще го zалея пак с течен шоколад, но който си е zа глаzура, а не нутела. Надявам се да дойдат идеи в следваЩите 1,5/2 часа  Hug

# 119
  Заквасена сметана+захар+ какао.
  Кремът на Лео:заквасена сметана 400 г + течен шоколад 400 г
  Яйчено-млечен крем + лимонов сок и настъргани лимониви корички(+ какао,+ ром  по желание  Wink )
   Hug

Общи условия

Активация на акаунт