В очакване на нови попълнения - Чешки мами 7

• 19 293
  • 281
  •   1
Отговори
# 105
Здавейте и от нас, до онзи ден сняг а тия дни е за потни4ета даже, и ние цял ден на вън -навъртяхме много колометража Joy, но така да е все топли4ко да видят де4ковците слан4ице.  При нас друго няма,  приятни разходки на вси4ки  1stroller  love001

# 106
  • Чехия
Привет и ние цеееееееел ден на вън и вчера и днес на пясъчника с лопатката..
Аз почнах да правя фигурките , за тортата на Верето таман да сатанат твърди до сряда..
Майка ще е дойде в събота, понанили сме и комшичето  дето си игрят заедно и ще видим кой още ще ни изненада.
Ако е хуваво времето може и на вън да го спретнем, ако ли вътре.
И така за сега бягам..че Верето иска да я гушкам.

bouquet Поздрави...

# 107
Здравейте, мили маминки в Чехах Hug ...не за първи път се намесвам в темичката ви, но отново имам въпрос и много ще ми помогнете ако ми отговорите newsm17 newsm51 та... интересува ме колко е средната заплата в момента при вас и дали биха стигали 1500Е като минимум за четиричленно семейство за нормален живот?

Поздрави от България  Hug

# 108
  • Чехия
Айде побут,
къде сте бе хора,никой нищо.То не че и аз имам кои знае какво за казване....Време се развали и повечето време сме си в къщи-деца нервни и така.
Как са хремавите бебоци,Миленче оправи ли се Ванеска.
Ели а ти.Дано да ви е минало
Безгрешна 1500 евро ще ви стигнат да живеете стига да не плащаш голям наем-на цяла къща и т.н.В момента еврото спрямо кроната е 1 към 25 грубо +- няколко халера
Айде приятна вечер

# 109
  • Чехия
Забравих,
средната работна заплата е около 20000 крони-около 800 евро +- нещо минимално

# 110
здравейте момичета,

ние сме добре, излизаме когато е топло времето, ама днес си стояхме у дома, няма как

Безгрешна - ами то зависи много в кой град ще сте и какви разходи ще имате, квартира, транспорт, осигуровки, храната и дрехите са евтини, за тях поне няма да се притесняваш, детски градини или училище - нека все пак се изкаже мама с по-големи дечица, че нямам представа как е с 2 деца. Според мен ще ви стигнат, но пак казвам, зависи от разходите... Къде се каните да се премествате и кога? Laughing

Ради - мина нослето, слава богу, то беше една хрема, едно чудо... Ти стягаш ли багажите? Смях се на поста ти дето бабите са организирали всичко, е поне няма да ти е скучно и ще ти разглези децата, ама ти си оправна и няма да им се даваш, тях ква им е работата, ще те слушат
Ехх, как хубаво си правите планове за масажи и почивки, Монтана не  е лош град, и аз го знам от едно време, въпреки, че сега са се променили много нещата и там и във Видин... ама то кое не е променено

Днес с майка говорим по телефона и ми вика, че най-евтиното олио вече било 4,50лв Shocked Shockedегати

Как сте момичета, хайде пишете

# 111
  • Чехия
Добър да е денят ни мами  newsm62
днес се чертае да е слънчево и пак ще мерим улиците,аааааа.
Миленче,радвам се за Ванеска-Принцеска,тия хреми са мн.гадни и упорити.Аз със Вит.С течен последниа път ги лекувах защото от капки за нос ми дойде до гуша.А за багаж неискам и да чувам-имам прво на 50 кг. но на мен ми трябва тир с прицеп,незнам как ще взема всичко което ми трябва  newsm12
Е хайде да бягам че Рая иска да спинка.Целувки на всички   love001

# 112
Привет и от мен мами, да ще МЕРИМ УЛИЦИТЕ Раде,  1stroller smile3503 то се знае, щом има хубаво време не го изпускаме.
Дениско ве4е има по-малко хреми4ка Whistling като 4е ли тя май най-много мъ4и де4ковците и при нас упорита бре-колко капки, мехлем4ета...изкупихме лекарните ...., но ще мине.
Е, хаЙде да се стядаме за дългиииии разходки  и игри на вън днес. Целувки за мами и бебе6ори.  love001

# 113
Здравейте, милички  Hug
Благодаря ви за отговорите   bouquet

Me_and_baby, ако ще е Чехия, ще е Прага!Влюбена съм в този град, изкарах там средното си образование и я пазя в сърцето си!До месец може би най-много, ако въобще тръгнем!Сега съм на етап проучване за всичко, защото ако пристигнем все пак искам да съм подготвена.Интересува ме всичко около детските градини и ясли и ако има запознати, моля ви споделите инфо!Дечицата ми са мънички още- сина ми е на 2 години, а дъщеря ми на 8 месеца.Ако бяха с по една година по-големи хич и нямаше да се замисля дали да тръгнем или не, но вътрешно някак не ми се искам от толкова малки да ги давам по заведения.Имунната система не е достатъчно зряла още и т.н. До сега не съм мислила аз да работя, но пък ми писва от всичко в тази бананова република и не искам дечицата ми да живеят сред простотия.Тук сме осигурени от всякъде, живеем много над средното ниво, но предпочитам да е по-скромно и децата ми да станат хора, защото за съжаление извън къщи стават свидетели на какво ли не и това си оказва влияние!Както скоро чух да казват по радиото-малките деца си мислят, че педераст значи слаб шофьор и това е най-малкото, разбира се....

Квартирата някак я мисля на последно място, защото там мога да лавирам. Ще ми се да е къща, но това значи повече разходи и едва ли поне на първо време ще стане.Гледах разни инзерати и ми се видя бая скъпо, още повече, че съм се насочила към Прага 6.То едва ли там ще намерим нещо на достъпна цена, което да ме устройва , че аз съм един каприз.... Embarassed но все пак продължавам да гледам

# 114
Здрасти банда
никаква ме няма... ама ей ме на след три дена почивка  Grinning ако времето бе по така.. нямаше да е зле, но и така ни беше добре  Grinning

Безгрешна
с тези пари само за наем на къща в Прага 6 и на фотосинтеза  Wink Grinning курс 1еур=25кч
http://www.sreality.cz/search_s.php?kind=house&fce=2&fce … mp;k=1&r19=65
ясли - общо взето няма, ситуацията е 1.държавна за Прага 6. например, и няколко частни - такса от 200-300еур до 1000еур - според зависи
http://www.firmy.cz/instituce-a-urady/vzdelavaci-instituce/jesle/reg/praha

Ванче
гледам баба е дошла на гости при вас, за парти се подготвяте усилено предполагам

Наталина
къде пак изчезна?

Миленке
майка ми като беше тук септември констатира че олиото е по евтино, сиренето, не знам си какво си и тн... направо да се чудиш и маеш...

Днес както последните няколко уикенда отново бяхме в аквапарка, емата имаше голямото желание да се учи да плува под вода - не си затваря очите разбира се, и беше супер горда от себе си до като не се нагълта яката след едно потапяне  Crazy Grinning но и после чат пат се показваше пред някое дете какви ги върши - и аз настръхвах, защото разбира се далеч от мен е показното ooooh! Grinning

В петък най-после засякохме Иринче и Софче в близката градинка, водихме ги на чай, Емката беше на седмото небе от бебето, и мисля че и бебето също от каката - беше супер.
Бебока е вече голяма госпожица, с големи хубави очи, и търси забавление сред връстниците си   Wink Wink Grinning

Друго не се сещам, утре с нов глас и бодра крачка пак пътя хващам... до скоро Grinning

# 115
Здравейте, днес пак хубаво време и хващаме коли4ките. От утре май запо4ва да вали, така 4е днес 6те се възползваме изцяло. При нас нищо интересно-каката на детска , тати на работа а ние с Дениско по разходки Grinning
По4ивните дни Ванеска кара колело а Денис ти4а по нея и се кефи, тои още неможе да кара неговото-малак е Embarassed
 Това е от нас , поздрави на вси4ки

# 116
Здравейте, днес пак хубаво време и хващаме коли4ките. От утре май запо4ва да вали, така 4е днес 6те се възползваме изцяло. При нас нищо интересно-каката на детска , тати на работа а ние с Дениско по разходки Grinning
По4ивните дни Ванеска кара колело а Денис ти4а по нея и се кефи, тои още неможе да кара неговото-малак е Embarassed
 Това е от нас , поздрави на вси4ки  bouquet

# 117
здравейте

Ради - в един магазин за цветя видях, че според чешкия именник, днес Винси има празник.
Да ти е жив и здрав и винаги така добричък!!!

и ние днес цял ден по улиците, сега се опитваме да пълзим, ама не се получава още, с превъртане достига целта и после крещи с пълен глас

поздрави на всички

# 118
  • Чехия
Привет мамчета...Гушки на Винси от нас.
 Hug
Ели  да, мама вече тука...и сме по разходките....садихме летнички, гладиоли и скалинички..плевим из градинката и ходят с Верката да ровят в пясака.

Поканени сте мамчета .. Party
Ако имате път на сам или ви се празнува, елате ни ни на гости на парти на 16.04. Няма да е нищо екстра, но поне ще е седянка.  Hug .

Утре почвам тортето.   chef

Миленче браво за Ванеса, до есента и вие ще сте в пясъчниците.  Hug

P.S.

Ето днешните ни фотки http://ivalex.multiply.com/photos/album/71

Последна редакция: пн, 14 апр 2008, 23:34 от ivalex

# 119
Здравейте и от нас.И аз нямам много време да пи6а,за6тото се опитвам да из4истя основно апартамента,но не се полу4ава/по разбираеми при4ини newsm06/.Да ви питам,ако някой знае днес полу4их писмо 4е ми намалят маи4инството от 7600 на 3800,а няма о6те 2 години.Май 6те трябва да се разходя до социалката дапитам,ама ре6их и вас да питам.
Ина4е ни6то ново.Събираме по малко багаж и броиме дните до заминаването.Да ви се похваля-Пипи знае две песни4ки и кзва стих4е за пилето,а Мими пове4е и харесват 4е6ките-знае две. smile3501
лека ве4ер на вси4ки smile3524

Общи условия

Активация на акаунт