В очакване на нови попълнения - Чешки мами 7

• 19 300
  • 281
  •   1
Отговори
# 135
Честит рожден ден на малката Вяра!!!
Да е жива и здрава и много послушничка

# 136
  • Чехия
Привет мамчета благодаря за пожеланията, черпя с тортичка за празника ни.  Hug

Повече снимки утре ...

# 137
ЕЕееее Ванче голяма майсторица си!!! Да ти е жива и здрава!!!

Поздрави и целувки

# 138
Лелееееееее Ван4е каква торта smile3501.Свалям ти 6апка.Рожденни4ката голяма сладурана.Аиде утре 6те видим пове4е.

# 139
Ахойки от нас на всички
Oлееееее Ванче,каква е тази торта....... smile3501Направо онемях........
Чакаме повече снимчици Hug
Иначе при нас е една и съща,тука няколко дена се задържахме в къщи никаде не сме излизали и смятам днес да тръгваме по улиците,че направо меко казано откачам вече Crazy
Целувки на всички бебчовци

# 140
Лееееее, лееееее какви са тези красоти , нямам думи Ваня, само мога ти  кажа едно голямо ОТЛИ4НО
Невероятна украса, е как напри вси4ки тези фигурки, много ама много си сръ4на и ти се отдава много.Ти спокойно можеш да си отвориш фирма и хората ще са възхитени от теб  chef Hug
 Днес се о4ертава хубав ден та ще тръгваме с коли4ките. 4ао от мен и целувки Grinning

# 141
  • Czech Republic
Честит рожден ден на Вяра!
Ваня, нека хубавицата ви да расте добро и послушно дете и нека да е гордост и радост за всички ви!
Хубаво и щастливо детство и пожелавам!
Да я нацелуваш хубаво от мен!
[/b]

Тортата е просто невероятна - справила си се отлично! (Да те търся ли из чешките форуми за тортоправене, майсторице?) Mr. Green

Момичета, не съм се згубила, но докато е хубаво сме по цял ден навън, а имам толкова други неща и конички Wink за правене... Heart Eyes Hug

# 142
  • Чехия
Привет мамчета ето обещаните снимки...

Наталинче благодаря много... не съм писала в чешките форуми, ама идейките за котенцето са от там доста ми хареса този сайт http://www.peceni.info/  ..иначе малко въпросчета из гответе с мен и тука в мамата при тортите... Embarassed
Но вината е и твоя все пак ако не беше млечния ти марципан ..с класическите фондани много вероятно да не се справя..
Аз пак сложих адапте защото защто не сма от къде да купя съхо мляко ...
И още едно въпросче къде може да се намери глукоза?
 Blush

От големия ден

http://ivalex.multiply.com/photos/album/76

http://ivalex.multiply.com/video/item/11

И едно поздравче от Верето:

http://ivalex.multiply.com/video/item/10

# 143
Не ми остава нищо друго освен и аз да се присъединя към групата на Ах-кащите - тортата е страхотна - такава красива и богата украса! Котарака е голям симпатяга с тази червена панделка. Да си призная, в първия момент реших, че украсата е купешка  Blush От снимките и видеото си личи, че Вяра много си харесва тортата. Как само протяга ръчички към нея.

Ние след малко излизаме на разходка, че вчера заради температурата пропуснахме. Днес обещава да е хубаво времето. Поне за сега е слънчево при нас.

Ели, ако имаш пак свободен ден, обади се. Иначе ние редовно отскачаме до градинката зад театъра, стига да не вали.

Миленче, това за ВЗП сигурна ли си, че е така?    Аз бях бременна в 8 седмица, когато отидох при гинеколога за пръв път на преглед newsm78 Това беше в началото на май, а аз почнах да си плащам здравните през април

Приятен ден на всички   bouquet

# 144
Здравейте!  Много съм благодарна на всички.   bouquet
Аз съм много объркана  Sad  Не знам какво да правя.Много е трудно да си бременна в чужда държава  Tired  Тук като гледам всички тези красиви бебчета , нямам търпение вече да видя  нашето  baby_neutral  предполагам ще отпаднат някои от трудностите ни.
Ели ,да  ходя на контролни прегледи в Домажлице.Понеже не зная езика използвам преводачка от която също не съм доволна.Тя комуникира с д-ра а на мен превежда като излезем от кабинета нещата които не е забравила от разговора.Много неприятно  Sad
Иринка как и къде да си извадя "Prukaz o povoleni k pobytu"??? Миленка мисли ,че не би ми свършило работа.Значи аз Януари започнах работа в Чехия .Тогава бях в 2-рия месец.Работих там до началото на Март, а на консултации ме диспансеризираха в Домажлице Февруари.Този месец за първи път си платих прегледа и изследванията.Когато напуснах работа преводачката ми питала и и казали ,че не мога да продължа да си плащам сама здр. осигуровки. Трябвало да съм живяла поне година в Чехия или да бъда омъжена за чех.Незная това до колко е вярно.
Искам да се извиня но не разбирам съкращенията OZP и ВЗП  Embarassed начинаеща съм.Ако може да ми напишете целите думи .
Още един въпрос взе да ме притеснява  newsm78 Ако родя в Чехия ,какво ще стане с детето ни?То подлежи на имунизации и консултации,кой ще ги провежда?За децата поне безплатно ли е? Понеже след като родя ,човека до мен иска да се върнем тук в Германия.
Относно здравната карта от БГ. Питах д-ра при който работих в БГ и той потвърди , че може да ми послужи единствено за спешна помощ.
Лек и усмихнат ден на всички    bouquet

# 145
Момичета здравейте.

Бихте ли ми ми помогнали при изяснявянето на един въпрос. Поствам една обява, интересува ме какво получавам за тези 550 000 крони.

Lokalita: Myslíkova, Praha 2 - Nové Město, 120 00
Cena: 550 000 Kč za nemovitost

Popis:
 Nabídka hezkého bytu v centru - 1+1, Praha 2 - Nové Město, ul. Myslíkova, cca 50m2, 1.patro, cihla. Okna orientovaná do klidného dvora. Byt po úpravách, nová koupelna, se spr.koutem, parkety, dlažba Smlouva na dobu neurčitou, regulované nájemné. Byt v lukrativní lokalitě.

# 146
Медуза
получаваш апартамен под наем с договор за неограничено време, наема е регулиран от закони, и не може да бъде по висок - до като не се сменят законите

Мариета
аз разбрах че мъж ти ще бачка при вашите в Домажлице, и там искате да останете, ако искате да си живеете в де., нищо не ти трябва тук, най-добре да хванеш твоята предводачка, да отидете в родилното и там да попиташ какво, колко и как ще ти трябва за да родиш и да си ходиш в де.
Имунизациите са при педиатъра на детето, то е вързано за застраховката на майката в цз, ако не живеете в цз, ми се вижда лудост да го водиш тук на ваксини и прегледи...

Иначе като членове на ЕС- двамата с мъжа ти, можеш да останеш колкото си поискаш тук, но трябва да се регистрираш с пребиваване в цз - което става в чуждестранната полиция - това вашите ще ти обяснят къде и как да стане

Ире
аз съм свободна чат пат- ама скитам по матерски центрове, на игрище ходиме или по съседските дворове, не знам колко ти е удобно такова занимание  Grinning

Ванче
нямам думи  Party  chef  bouquet страшна си!!!!!!!
Вярка - голяма госпожица  Flutter Party , и двете баби ли са тук, или само майка ти Whistling Grinning

# 147
Ето ме и мен

да похваля първо Ванчето за страхотната торта - как не ви дожаля да я разрежете и изпапате Crazy Hug, виждам,че купона е бил на ниво, щом е имало и кой да свири bowuu Heart Eyes

Мариета - мисля, че така е най-правилно - да идете в болницата, дето ще раждаш и да питаш какво и колко, Ели ти е казала, повярвай, никъде не е лесно, в БГ също не би ти било лесно, но се абстрахирай от всички лоши мисли, ще се наредят нещата - стискаме палци Hug
ВЗП е застрахователната/осигурителна компания, към която са прикачени всички чужденци пребиваващи легално в Чз. На техния сайт имаха условия и всичко е написано, специално за чужденци го пишеше това за 1вия преглед и бременната, дето би желала да ражда са за сметка на осигуровката си, жалко, че сайта им сега не върви, но ще имам едно на ум, да го намеря и да ви пусна линк.
Та може би затова, че Иринка е женена за чех, не са направили проблем в родилното, но иначе проверяват
Като родиш и ти дават фактура със сумата, която трябва да се плати в срок 30дни, в случай, че до тогава не уредите застраховката
Детето, родено в Чз има вашите права, т.е. не сте длъжни да спазвате чешкия имунизационен календар, още повече ако живеете другаде. Ако останете тук без застраховки, детето е неосигурено също и се плаща около 1500крони(това беше до мин.год.) месечно, отделно всички манипулации на доктора се заплащат.

Мариета - има и нещо друго - сега се сещам да питам, а паспорт мислили ли сте, че ще е нужно да вадите в БГ?

Абе момичета, само при нас ли още не идва пролетта, ужасно гадно време е, писна ни вече в къщи Twisted EvilКак занимавате малчовците, я споделете #Crazy

Поздрави на всички

# 148
  • Чехия
Еиииииииииии какви са тези чудеса какви са тези вкусотии-направо лигите ми потекоха  smile3501 newsm10
Вначе направо да отваряхш сладкарница-страхотна торта
Иначе какво да кажа-време лошо,имам полувината багаж приправен и колко по наближава толкова ме хваща шубето.Незнам дали е по добре с кенгуро или с седелка да патува Рая.Защото ако не е свобадно мястото до мен пак трябва да си е държа в мен,а на Винсако ако му се доходи на тоалетна как сте го водя с Рая на ръце.....Абе да не ви занимавам с глупости.
Аиде да ходя да танцувам 4е имам много работа-тя маи не сваршва пусто да остене

# 149
Здравейте, мами как сте вси4ки? Ние сме добре, Ванеска в детската подготвят тържество ,избра ли са я да танцува-много и се отдава newsm68
Госпожата каза да я запиша непременно някъде. Grinning
Сега се престрашавам да ви попитам нещо Blush кога се пише меко и кога твърдо И, 4е ми е много трудно това писане, но нека да е на ли4ни да не занимавам останалите с глупости.Благодаря ВИ предварително и не ми се смейте много сега се сблъсквам с тези неща, какво да правя.  Blush Embarassed
А, да незабравя и още нещо-посъветвайте ме как да постъпя- искам да сложа ваксината за ХЕПАТИТ А на децата, но проблема ми е Дениско. Докторката каза 4е може веднага, а аз 4етох 4е се слага след 2г вазраст. Сега сме на по4ти 1.7 м.
Е, това е от мен ,не се цупете 4е ви занимавам с мой ли4ни проблеми. Целувки за вси4ки  love001  love001  love001

Общи условия

Активация на акаунт