режими и кое е правилно

• 1 844
  • 43
  •   1
Отговори
# 15
Опитваме се да следваме някакъв режим, но не винаги ни се отдава.По-лесно е, когато детето има изградени режим и навици.

# 16
тез режими голяма мъка....записвам се да чета идеи

# 17
  • София
Моята дъщеричка(на 8 месеца) и аз нямаме режим и никога не сме имали, никога не съм се и натискала да имаме.
Яде когато иска, спи когато й се спи- но съм забелязала, че спането й поне е горе-долу в едни и същи интервали, от деня сама си го е направила.
За мен това дали бебето да е не режим или не зависи много от самото бебче, има бебета които сами си изграждат режим има и такива, които не го правят. Зависи и от това как майката чувства нещата , а не от това което пише в книгата.

# 18
  • Варна
Според мен е правилно да има режим и да се спазва. Смятам, че едно бебе или малко дете не е в състояние само да знае какво е добро за него  Naughty. Естествено режима на моето дете съм го изградила наблюдавайки го, но до края на втория месец вече беше с режим на бодърстване и спане, и хранене. Сега също си има режим и се спазва.

# 19
От самото начало се опитах да създам режим на бебка и мисля,че успях за моя радост. Храни се горе долу в определени часове и вечерта започваме да се къпеме към 20.30 часа и 21ч е вече в леглото.

# 20
  • Варна
Дъщеря ми никога не е имала режим и е гушкана винаги когато си е поискала. Сама си изгради режим с времето +- 30 мин. В момента яде, ляга, става, разхожда се по едно и също време, но това отново е по нейно желание. Въпрос на гледна точка, на мен това не ми пречи, не ме дразни, не ми е по-трудно.

# 21
Дъщеря ми не е кърмена-може би в началото щеше да е различно ако беше,хранена е с шише(цедях се,не знаех за разните му там фризери за кърмата и тем подобни и трябваше като се изцедя да я нахраня,не исках за един-два часа да слагам в хладилник-исках да приема прясна кърма) и гледах да я храня под режим(е,ако не заплаче по-рано или да спи до по-късно),спеше,когато и се доспиваше на нея и така...след 3-тия месец сама си нагоди режима за ядене чрез моят,а спането-винаги е спала,когато и се спи,така си нагоди и един и същ режим за спане по едно и също време сама.

# 22
sharli
Като са на режим не значи,че не си гушкаме децата.
Как веднага свърза режима с гушкането не знам

# 23
и ние нямаме Laughing

# 24
аз не налагам режим. имах такива опити за около 2 седмици като се роди Мила, но бързо осъзнах, че само излишно си усложнявам живота и изнервям детето. после започнах да се съобразявам изцяло с нея, отначало изглеждаше много хаотично всичко, но постепенно тя сама си направи режим.
сега на Габи пак не налагам нищо, но тя сама се буди на 3-4 часа и будува по едно и също време през деня.
заради това вече съм убедена, че децата са различни и ако за някои не е проблем да се съобразят с нашите мераци за режим, за други е тормоз, така че е най-добре да следваш детето си. Peace

# 25
Без режим е по-трудно за детето да свикне с дневният си ритъм, особено важно е ако плануваш да ходи на ясла/градина.
Моето дете откакто се е родило има режим за сън и хранене и си знае, наближи ли време за лягане няма мрънкане, а ако аз се забавя протестира.
И ние сме така.Строг режим от самото начало.Знае кога се яде, кога се спи и кога се играе.За мен е изключително удобно.Той никога не е протестирал и мисля, че така е по-добре и за самото дете.

# 26
  • Варна
Моите деца сами си изградиха режим , ако може изобщо да се нарече режим и аз се нагодих към него . Но имам познати , които се опитваха да изградят те самите режим на децата си и така само си изнервиха децата .
Същото е и при нас.Не съм налагала никакви режими.Сега сам си казва като иска да яде и сам си ляга като му се спи Peace

# 27
За мен родителят е този, който налага режима на детето си. Знам, че много от вас няма да са съгласни, но определените часове за хранене, спане и разходка са грижа на майката. Възпитанието на детето започва от самото му раждане, а режимът е част от него.
Но все пак, които както прецени.
 Peace

# 28
  • Варна
nel15 не си ме разбрала. Отговарям комплексно на въпроса поставен от авторката. Не свързвам липсата или наличието на режим с гушкането.
Цитат
Има ли други безрежимни майки и по-релакс ли я карате?
А за темата-кое е правилно...ами например дали трябва да е оттучат да се носят на ръце,да се оттучат да ядат през нощта,да се научат да спят през деня,нищо от това не правя.
- цитатът е на авторката на темата. Не съм се изразила правилно с гушкането имах впредвид носенето на ръце

# 29
Аз много се кефя и на себе си,че се наложих от рано с режим,и на бебоната,че се оказа податлива и възприе режима.Тепърва почвам да я захранвам,но до сега беше на режим кърмене на 3 часа.Между всеки 3 часа спи по 1 час.Сама отби нощните яденето,но някой път се буди и и давам.На ден и се събират не повече от 30 мин.носене на ръце.Лежи си на шазлонга,рита си,гледа си телевизия,блее.
Не токазва цици,но не отказва и шише и лъжица.Шишето го научи благодарение на водата,която и давам от самото ражданеа с лъжичата свикна благодарение на витамин Д-то,което и давам вече 3 месеца с лъжичка.

Общи условия

Активация на акаунт