" Слънчице навън изгря и Монтанските деца огря"

• 12 870
  • 281
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте мами,благодаря на всички,че ме приехте.     Hugsvetlaem,като видях снимките на децата се сетих,че сме се засичали в Попската,но ние не седим много там ,обикновенно сме в Монтето.    Simple Smile

# 196
Здравейте, и от мен.Днес ще има разходчици май,времето е хубаво,и ние сега с Поли ще излизаме.
Относно поставянето на ваксини,аз съм "за",на Поли са и сложени всички ваксини до тук.Смятам,че е по-добре да се сложат,отколкото,да не се сложат.Това си е лично мое мнение,разбира се.Всеки сам преценява,кое е добро за детето му Hug.Имам познати ,който живеят в Гърция,жената роди там,но и там се поставят задължителни ваксини на дечицата.Те са  малко по различни от нашите,затова при всяка реимунизация ходят да ги поставят в Гърция,ако са си в България.
За хомеомат и аз чувала за Манасиев,но колко е добър специалист не мога да кажа,но поради липсата на друг ,и той има много пациенти newsm78.Аз чета някой от темите в здравият форум,и там има интересни неща относно хомеопатията.

# 197
Всеобщо мнение е, че ваксините са много полезни.... И аз така си мислех, но реално никой никога не е говорил за вредите или поне аз съм доста невежа в това отношение и не съм чула. Лично винаги съм била против грипната ваксина, никога не бих си сложила такава на детето.... И се замислих... всъщност къде е разликата, понеже онези са задължителни ги слагаме без да се замисляме, а грипната не е задължителна и много хора казват, че е вредна и не си я слагат. Боледувала съм много пъти от грип и всъщност не мисля, че е толкова страшно да се преболедува някоя болест, минала съм и шарките... Мисля, че болестта не е страшна, ако човек е физически и психически здрав. Дядо ми е преболедувал малария като войник, било му е много трудно, но е преборил болестта. Е той вече е на 80 години и едвам ходи, но още е жив и е ходил на доктори по-малко от мен. Ключа за проблема е в начина на живот, а не в блъскането с ваксини и лекарства... За съжаление лекарите не се интересуват и не информират пациентите. Имам намерение да изровя основната информация за всички болести срещу които са задължителните ваксини, да проуча какви са симптомите, как протичат, как се лекуват и какви са последствията и да се надявам, че тези знания няма да ми потрябват никога  Peace  Но, най-малкото ще съм информирана.... Преди няколко години ми предстоеше реимунизация с ДТ... направих си я, а дори не знаех какво е ДТ, лекарката каза ела за ваксина и аз отидох, без да знам дори какво ще ми сложат. Мисля, че малко нещата трябва да се променят....

# 198
Лично винаги съм била против грипната ваксина, никога не бих си сложила такава на детето....

И аз не одобрявам грипната,тя се прави въз основа на предположение,очаква се някой вид грип и така се създава ваксината,а ако не е точно този,тя не действа и пак си боледуваш.Но се създават,за пари.И всяка година ново ваксиниране,но не сигурно предпазване.

# 199
Току що ми пратиха този линк http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=278560.0
Мисля малко да почета пък ще видя какво ще правя... Но най-вероятно няма да слагам повече ваксини...
Истината е, че връзката причина-следствие е много сложна и не мога да приема, категоричното твърдение на лекарите, че ваксините не вредят (а е под въпрос и колко помагат). Това, че някои не са открили вредата и не са я свързали точно с ваксинирането, не означава, че вреда няма....

# 200
мами как сте успяхте ли днес да се поразходите въпреки че подухваше вятър

# 201
Аз не успях да изляза на разходка  Crossing Arms ,но и сега ми се струва ,че е доста студено  Rolling Eyes Дано утре е по-хубаво времето , защото го дават , че ще се развали  Thinking

# 202
Аз пък чух,че утре ще с 4-5 градуса по-топло.Дано!Ние днес цял следобед бяхме в Слънчевата,но наистина стана студено,малко се посмръзнахме,а и запръска леко,но успяхме да се приберем навреме.

# 203
имам нужда от съвет затиснал ми се е носът и имам сополи кажете ми какво мога да пия за да се почувствам по добре(казаха ми докато сам бременна че не трябва да пия никакви хапчета) благодаря предварително Weary smile3518 smile3516

# 204
Моята мама като бяхме малки със сестра ми ни слагаше масло в носа .Аз го правя на моите деца - помага и не вреди  Peace

# 205
  • София , Монтана
стефчето най безопасното нещо е да си купиш физиологичен разтвор или Стеримара.С който просто да си почистваш носа.Той не лекува но отпушва.А и после можеш да ги ползваш като родиш да чистиш нослето на бебчо.Казаха ли ти вече какво ще е бебето.А ако кашляш зная че можеш да пиеш проспан.Най добрия вариант е да идеш при личния ти лекар който знае какво да ти изпише.Аз докато кърмих и бях бременна не се лекувах сама.
stelt77 аз съм за ваксините.Те немогат да предпазят от болестите, само да помогнат да мине много леко болестта.Аз не зная много за ваксините и за това разчитам на частната ни педиатърка тя знае повече от нас.Даже и една от препоръчителните сме слагали.Единствено съм против грипните ваксини защото те са направени само за един тип вирус а не се знае кой тип ще се развие тази година в БГ.
mih06  много се радвам че се включи.Добре дошла и то мен.Сега ще ви включа в списъка.

# 206
благодаря за съветите бебчето ще бъде момче нямам кашлица слава богу досега винаги ми минава за 3-4 дни но тези сополи ме побъркват надявам се че най-късно до понеделник ще ми мине newsm47

# 207
petia благодаря ти,че ни включи и нас ще бъда активна и няма да ви разочаровам разбирасе.    Hug

# 208
Ехооо...добро утро мамчета-видяхте ли и днес времето ще е хубаво!!!Ние планираме да си  newsm01ходим на село да оставим децата на баба и дядо и привечер да се върнем и 1dating  малко да разпуснем  newsm68 newsm44 luvbedче имахме ужасно напрегната седмица и всичко се нареди както искаме -така че довечера сме на дискотека да отпразнуваме подобаващооо...

# 209
и ние имаме съ6тите планове ...  Joy

Общи условия

Активация на акаунт