Примерна схема за захранване 6

• 49 527
  • 586
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Благодаря Косе Босе   bouquet

# 511
Имам въпрос за сухара-по колко слагате в попарата?Защото ми казаха,че до годината се слага по 2,а аз слагах по 3,защото не му стигат иначе.
И за бишкотите Плазмон-как ги предлагате,в плодови пюрета , двате да си гризкат,или друг вариант?За гризкане не смея да давам,защото се задавя.
Благодаря ви  bouquet

# 512
Сухар съм давала много малко, предпочитам същото количество хляб. Слагам не повече от 2 на едно хранене. По принцип сухарите са доста по-мазни от хляба.
За бисквитите Плазмон - давах ги в плодовото пюре следобяд. Сега понякога й ги предлагам за гризкане, разтварят се в устата и няма как да се задави, освен ако не отхапе много голямо парче.

# 513
Сухар съм давала много малко, предпочитам същото количество хляб. Слагам не повече от 2 на едно хранене. По принцип сухарите са доста по-мазни от хляба.
2 филийки хляб ли слагаш,или сухари?

# 514
Имам въпрос за сухара-по колко слагате в попарата?Защото ми казаха,че до годината се слага по 2,а аз слагах по 3,защото не му стигат иначе.
И за бишкотите Плазмон-как ги предлагате,в плодови пюрета , двате да си гризкат,или друг вариант?За гризкане не смея да давам,защото се задавя.
Благодаря ви  bouquet
Бисквитки на Плазмон не давам,но сухарчета и преди годинката съм слагала по 3 на ядене,но почти винаги не са се изяждали. Peace Сега сме пак на 2.Както Линофрина ти е казала,сухарите са много по-мазни от хляба.Някъде по-назад бях дала сравнителна табличка с калории и колчество мазнини.

# 515
2 филийки хляб ли слагаш,или сухари?

Слагам хляб, чието количество е колкото 2 сухара. 2 нормални филии хляб е много!

# 516
Слагам хляб, чието количество е колкото 2 сухара. 2 нормални филии хляб е много!
Е така де,но от филия до филия разлика голяма,та затова питам

# 517
  • Пловдив
Попарата я правя с 2 сухара, мисля че са достатъчни. Бисквитки на Плазмон давам от скоро, чупя й парченца и си ги гризка, до сега не се е задавила нито веднъж, което ме учудва де  Rolling Eyes дано и така да продължава.... Praynig

# 518
Аз да се похваля-днес дадох кисело мляко.От известо време му се чудя и накрая дадох една чаена лъжичка.Хареса му,което ме учуди,защото Алекс не му се нравят много нови вкусове.
И пак да попитам-каква част от менюто трябва да е киселото мляко на кърмено едногодишно дете?Или не е чак толкова необходимо?  newsm78

# 519
Момичета да ви питам нещичко
Захранихме се от 1 март с зеленчуково пюре, след това въведох и безмлечна оризова  каша, вече давам и плодово пюре.... 
А миналия ден като бяхме на консултация педито ми каза ,че трябва вече да давам жълтък и месно пюре , но според мен е рано все още
Та въпроса ми е рано ли е още за жълтък и месно пюре newsm78
Мили Мами дайте съвет .. 
Благодаря ви предварително
За всички вас   bouquet  bouquet  bouquet

# 520
  • гр. Пловдив
Месце спокойно можеш да дадеш вече. Аз започнах с тиква с пуйка на Хип. Най-чисто е. За жълтъка може да изчакаш поне още месец.  Peace

# 521
  • Варна
Момичета да ви питам нещичко
Захранихме се от 1 март с зеленчуково пюре, след това въведох и безмлечна оризова  каша, вече давам и плодово пюре.... 
А миналия ден като бяхме на консултация педито ми каза ,че трябва вече да давам жълтък и месно пюре , но според мен е рано все още
Та въпроса ми е рано ли е още за жълтък и месно пюре newsm78
Мили Мами дайте съвет .. 
Благодаря ви предварително
За всички вас   bouquet  bouquet  bouquet
аз го дадох на 6м., но всеки различно.чувала съм , че се препоръчва към 10-ти м., но всеки преценява май сам.  Peace

# 522
Аз дадох вече агнешко, но да попитам ярешко откога може да се дава, тъй като вдругиден ще имам възможност  newsm78
Сега покрай Великден се чудя дали да не въведа и жълтъка, а след това и сирене и масло, тъй като още не съм давала попара  Laughing

# 523
  Със жълтъка, защо трябва да се изчаква повечко? Нашата педи ми каза да го въвеждам и аз го въведох вече  newsm78

# 524
Та въпроса ми е рано ли е още за жълтък и месно пюре

Месо
Около (в края на) 6 м. – според европейските схеми на захранване.
Около (в края на) 8 м. – според американските схеми на захранване.
И двата случая има убедителни аргументи за и против.
Най-общо, въвеждането на месото е 1 или 2 месеца след началото на захранването.

Жълтък
9 м. е златната среда.
Препоръките варират от 6 до 10 м., след 12 м. при алергични деца.
Тенденцията в осъвремените схеми на захранване е към по-късно въвеждане, поне в 8-9 м.
Жълтък се въвежда след месото – тук повечето препоръки са сходни, независимо кога е започнало и как протича захранването.
Количеството и темпа на въвеждане са доста различни. Няколко примера: Жълтък - схеми на захранване

Общи условия

Активация на акаунт