Примерна схема за захранване 6

• 49 472
  • 586
  •   1
Отговори
# 150
момичета, аз нещо не мога да вляза в гугъла в примерните схеми. дава ми, че не съществува такъв документ  newsm78

# 151
Аз вече дадох кус кус с бисквити чичибебе и 3лъжички АМ хареса му,а днес му дадох и попара и нея мн хареса,наддали сме и сме почти в норма 7400 ,гадното е ,че от кърмата последния месец не ми беше наддал толкова колкото сега от АМ Cry Но като няма няма какво да го мъча Mr. Green Педито ми каза,че мога да давам вече настъргана на ситно ябълка ,вие от кога дадохте суров плод??? Rolling Eyes

# 152
суров плод дадох преди няколко дни. - банан, после ябълка

# 153
Здравейте, мами! Имам въпрос, може би е задаван, за което се извинявам. В сезона на копривата мога ли да направя пюренце от коприва. От кой месец по-принцип може да се дава, и някакво по-специално приготовление изисква ли? Мерси предварително.  Hug

# 154
  • Пловдив
И аз да попитам нещо.....захранихме се с месце,първо пуешко,сега и с заешко ,после мисля да продължим с пилешко.Купила съм и телешко и свинско,но се чудя с последните две дали да изчакам малко ,какво мислите?Всичките са от пюренца на Хипп и уж са био.....
А най голямата ми чуденка е как да въвеждам житните,......тоест въвела съм ориз с оризова каша и царевица също,как да въведа глутена (пшеница ) ръж,овес........това като направим 8 месеца де,ама то ей сега ще дойде...... newsm78

# 155
sweetmama ,суров плод след 7 навършени месеца.  Peace

Su Arzu ,копривата я обсъждахме малко по-назад.Мисля,че след 10 месец вече може да се дава.Ако пуснеш търсачката в Кърмаческия и Хранене с АМ ще ти излезат много рецепти и начини за приготвяне.  Peace

sis7,със свинското може да изчакав малко,по-тежко е.Аз дадох след 8 месец. Peace

# 156
  • София
Здравейте, мами! Имам въпрос, може би е задаван, за което се извинявам. В сезона на копривата мога ли да направя пюренце от коприва. От кой месец по-принцип може да се дава, и някакво по-специално приготовление изисква ли? Мерси предварително.  Hug
на 2ра страница в темата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=276538.20

sis7 понеже съм на вълна житни- дадох ябълка и круша с овесени ядки на сънвал, ок беше. дадох на хип пюре пълнозърнеста каша с круша и люспички от овес и пшеница. добре беше до 3тия ден когато се изри малко по дупето и малко по гръбчето ( досега не ми е давал никаква реакция на никаква  храна). педи рече че това е от люспичките, че дразнят и че променят пх-то (не знам дали това е така, но общо взето няма от какво друго да му е обривчето). след което ме посъветва да му дам пак, след като мине обривчето. със сиропче калциев глюконат лактат се надявам да мине бързо.  Praynig
та мисълта ми е, че вероятно пак ще дам пшеничени люспички в пюре преди да му дам кашата, понеже съм купила такава която има много зърнени.
ръж не съм виждала да си призная както и ечемик на пюре самостоятелно или само те в каша. Thinking
на пюре има на сънвал зеленчуци с просо, има елда на сънвал  плодово е, но там има и овесени ядки така че поотделно трябва да се дадат.
хм това е моя е моя скорошен опит, сигурна съм че има и други начини да се захрани с глутен а и с другите зърнените, но хубаво прочети какво се съдържа във всяка каша или пюренце което решиш да дадеш Peace
за местото- давала съм месо на семпер, сънвал  и гербер. на хип не съм и общо взето ги избягвам, ама на пусто нали и пшеница трябваше да дам.... Rolling Eyes свинското ви е рано спроед мен, към годинката е по-добре. другото е че аз поне давам месото с 20 дни разлика между видовете за да привикне към тях.
дълго стана ама ше ме извините  Blush

# 157
  • Пловдив
Благодаря ви момичета:)
Да определено ще изчакам със свинското.Аз пък не съм попадала на пюрета на Сънвал,но сега разучих къде ги има и ще ги разгледам.
Елпет благодаря ти и за инфото за житните,ще мисля и ще чета и дано няма проблеми и ние досега не сме дали реакция,но аз не бързам карам я внимателно,все пак цял живот после ще яде и други неща.Сега си мисля за месото,аз по 5 дена го въвеждам,ама и той много му се услажда всичко си хапва досега.......

# 158
Момичета, може ли да се прави каша от фини овесени ядки? Аз съм купила немски -  био, но не са толкова фини като българските и имат и дребни боклучета. Изчистих една супена лъжица, не знам какво количество мога да дам. От обикновените бебешки каши Али хапва по 140мл. Чудя се дали изобщо са подходящи за бебе, въпреки че намерих рецепти за каши за 7-месечна възраст - овес. ядки с плод. Някой правил ли е такава каша?

# 159
Момичета, може ли да се прави каша от фини овесени ядки? Аз съм купила немски -  био, но не са толкова фини като българските и имат и дребни боклучета. Изчистих една супена лъжица, не знам какво количество мога да дам. От обикновените бебешки каши Али хапва по 140мл. Чудя се дали изобщо са подходящи за бебе, въпреки че намерих рецепти за каши за 7-месечна възраст - овес. ядки с плод. Някой правил ли е такава каша?
Ако сте въвели глутен-няма проблеми  Peace Накисваш предварително овесените ядки,вариш ги за около 5 мин,добавяш АМ и намачкам плод и готово.Количеството-колкото изяжда от кашата.Но аз на Алекс никога не съм му мерила-от това 200 гр,от това 100 гр.Изяжда си,колкото  му се яде. Peace

# 160
  • София
Aз днес дадох овес с сини сливи каша на Нестле,страхотна е  Peace
bubolinka07,миля че може да си направиш да Peace
Сваряваш количеството финни овесени ядки около 5 мин и ги оставяш да понабъбнат след което ако има какво да се изцежда много изцеждаш добавяш плод или готово плодово пюре и АМ Peace Така го прави моя приятелка,детенцето и е малко по голямо от вас!

# 161
  • Пловдив
Aз днес дадох овес с сини сливи каша на Нестле,страхотна е  Peace
bubolinka07,миля че може да си направиш да Peace
Сваряваш количеството финни овесени ядки около 5 мин и ги оставяш да понабъбнат след което ако има какво да се изцежда много изцеждаш добавяш плод или готово плодово пюре и АМ Peace Така го прави моя приятелка,детенцето и е малко по голямо от вас!

Димяни в тази каша само овес и сини сливи ли има? Може ли да прочетеш състава и........Дали да не я ползвам нея за въвеждане на овеса и глутена.Митто яде ориз с рожкови на Нестле и много я харесва........

# 162
Въвела съм глутен, но не знам какво колиество ядки да направя, страх ме е да не и стане нещо. В готовите зърнено-плодови пюрета има около 5% брашно или люспи от нещо. А АМ не ползвам по принцип. Примерно 1с.л. ядки на едно бурканче плодово пюре добре ли е като съотношение? А колко време трябва да киснат преди да ги сваря?

# 163
Благодаря за отговорите!  bouquet

# 164
Здравейте.
Вчера сварих грах на пара и стана изумително бързо, може би защото беше във фризера ли, не знам. После го минах през пресата за чесън и така люспичките се отделиха много бързо и лесно. Предните пъти чистих едно по едно, ама голяма играчка.
От вчера давам червена чушка, ама хич не й харесва.
За този глутен и аз съм в голяма чудденка.

Общи условия

Активация на акаунт