Примерна схема за захранване 6

• 49 452
  • 586
  •   1
Отговори
# 315
  • под дъгата
За мен 20 дни не са достатъчни.

# 316
bubolinka07, днес пак я водих и докито каза да не се притеснявам - нямало нищо страшно, просто трябвало да мине време.А иначе и нашия жълт нос е много шармантен 

# 317
Имам един тъп въпрос. Четох доста теми, в които педитата препоръчват въвеждане на жълтък в 3-4 месец. Какво толкова незаменимо има в този жълтък, че така горещо се препоръчва?

# 318
моми4ета онзи ден взех едно сок4е на Гербер,дадох 1 лъж-ОК,в4ера дадох 2 лъж.сутринта 30мин след кърмене,но го повърна малко.Нещо не и хареса сока(ябълка и морков).Днес мисля да взема друг да пробвам.Мисля другата седмица да запо4на захранване с оризова каша.Някакви препоръки за марка или домашно приготвена  newsm78
Аз давам от 1 април на Митко ,Оризова безмлечна каша на Nestle, много е хареса - не можах да повярвам  Flutter хапва си е с апетит
 Hug

# 319
Здравейте. Беба се храни прилично - със зеленчуци и плодове подходящи за възраста и - по съвет на педиатъра и както пише в повечето книжки. Имаме проблем с усвояването на каротина.И най малкото количество от него личи на нослето и - става жълтичко.Почти нищо подобно не и давам, но...Има ли друго бебче с подобно нещо? Иначе вечер, нощем и сутрин е на кърма. ПРез деня не иска да ме погледне за такова нещо
Какво е каротин, и аз забелязвам при Митко че нослето му е малко жълтичко, но си мисля че е от тена му newsm78

Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 19:40 от vania_bg

# 320
  • София
И ние жълтеем  Rolling Eyes

# 321
за каротина

в тиквата май също има доста каротин, както и в пащърнака, нищо че е бял.

аз да питам, грах от замразения от кой месец мога да давам? а готвени домати?

# 322
Моля ви,кажете ми за тези млечни каши "Лека нощ " на Хип-пише ,че имат пълномаслено мляко,адаптирано.Но на кашата с банан,пише само пълномаслено мляко.Не мога да прочета оригиналните етикети,защото българската простотоя е решила.да лепне на български етикета върху оригинала,да не говорим,че етикетите са с непълно преведен текст.Имат  и захар newsm78Та да давам ли на малкия от тези каши.Вие давате ли?Или какви марки каши давате,в бурканче,не инстантни?Благодаря ви  bouquet

# 323
natalii ,аз давам от тия каши(от няколко дни,де Wink).Мисля,ако не сте направили реакция към някоя храна,да опиташ.Давала съм на Бебевита(не се хареса),На ХИП пълнозърнеста-бях тотално отсвирена,на Ганчев"Лека нощ" бисквитена(има захар и му е сладка Rolling Eyes),но придпочита бебока ми прахообразните каши!

# 324
Добро утро, мили момичета!

Малкото ми момиче след няколко дни ще навърши 5 месеца.
Решила съм да започна да захранвам.
Обаче ме е хванал един страх...Все си мисля, че няма да се справя, че нещо ще объркам...
Обръщам се към вас за съвет.
В отчетната тема, в която пиша, момичетата захраниха предимно с тиква. Моята беба обаче ака по 2-3 пъти на ден. За това смятам, че тиквата е неподходяща за нея.

Молбата ми към вас е - посъветвайте ме с какъв зеленчук да захраня Praynig

# 325
Нети, може да опиташ с картоф  Simple Smile

# 326
Не се шашкайте с тези жълти нослета,може просто да не сте им  измили добре муцунките след папане   Joy  Joy  hahaha  (това на майтап,не се сърдете) аз готвен домат давам откакто стана на 8 месеца беба,а за кашите в бурканчета - на Нестле има,от Метро ги взех скоро.

# 327
natalii ,аз давам от тия каши(от няколко дни,де Wink).Мисля,ако не сте направили реакция към някоя храна,да опиташ.Давала съм на Бебевита(не се хареса),На ХИП пълнозърнеста-бях тотално отсвирена,на Ганчев"Лека нощ" бисквитена(има захар и му е сладка Rolling Eyes),но придпочита бебока ми прахообразните каши!
Не е правил реакции,освен че има сухи участъци по краката основно,не знам на какво се дължат,като лишеи.Иначе е ял вече сирене и масло PeaceИначе пълнозърнеста каша съм давала на Хип и Сънвал,има много газове и не му се отразява добре,а и не знам дали замества хранене такава каша,понеже основно включва плодове newsm78

# 328
Нети, морковчето е по-сладичко и бебоците го предпочитат пред картофа. После към него добавяш картофче и така.

# 329
  • София
Нети, какво те притеснява в тиквата? И малкия акаше преди да го захраня по 3-4 пъти. Започнах с тиква и не се е променило акането му. Но ако трябва да избираш между картоф и морков, по- добре с морков започни. Аз започнах с тиква и много я хареса, но след това дадох картоф и направо щеше да повърне от него. Но това може да се дължи и на факта, че първо е почнал с тиква и тя е по-сладникава.
А за моркова съм чела противоречива информация- хем, че е подходящ за първа храна, хем че е еалерген!

Общи условия

Активация на акаунт