Примерна схема за захранване 6

• 49 545
  • 586
  •   1
Отговори
# 465
вчера единственото, различно от мляко, което е ял малчо е суров банан. днес има в памперса много черни частички, все едно обилно съм му поръсила акото с подправки  Confused  дали може да е от банана? и друг път е ял и е нямало такова нещо  Rolling Eyes
Да,от банана е,при малкия също така става.Това се получава от фибрите в банана,които явно не са преработени добре,и ако си давала повечко банан Peace
А аз се чудя защо в папмерса на малкта има понякога същото нещо. Но е яла и друга храна и не ми е хрумвало че е точно от банана(тя обича банан и честичко си хапва). А то защо било!
P.S. Писна ми от това сирене. Винаги като и дам сирене повръща. Кажете ми колко сирене е достатъчно на ден. Да не би да и давам много. И какво количество храна изяждат наобя децата Ви на 1 годинка. Да не прекалявам с количеството храна?

Последна редакция: чт, 17 апр 2008, 12:55 от Jancho

# 466
  • София
пате, bubolinka07 , благодаря за отговорите Peace

# 467
А аз се чудя защо в папмерса на малкта има понякога същото нещо. Но е яла и друга храна и не ми е хрумвало че е точно от банана(тя обича банан и честичко си хапва). А то защо било!
P.S. Писна ми от това сирене. Винаги като и дам сирене повръща. Кажете ми колко сирене е достатъчно на ден. Да не би да и давам много. И какво количество храна изяждат наобя децата Ви на 1 годинка. Да не прекалявам с количеството храна?

Целулозата на банана е по-специфична, стомахчето не може все още да я обработва както някои други храни. Не е опасно или притеснително, нито затруднява храносмилането. След първата години или по-късно нишките постепенно ще изчезнат, стомахчето ще може да се справи с фибрите.

Препоръчителната доза сирене дневно на 1 год. е не повече от 30-40 г, има инфо 2 страници назад. Предозирането е свързано по-скоро с ефекта на засищане (за сметка на друга също ценна храна) и затруднено храносмилане (концентриран белтък и висока масленост), но всяко детенце е различно.
Има значение и какво количество месо се предлага – възможно е организмът да се пренасити с белтъчини и да даде някаква реакция.
Може да се предложи друга марка сирене (също подкрепям био сиренето, определено се усеща разликата от другите след като се изкисне). Понякога е възможна реакция към самите съставки на сиренето.

Обемът на стомахчето на възраст 1-1.5 години е 300-350 мл, това е полезен ориентир за общото количеството храна, което детенцето може да поеме на едно хранене.

# 468
Косе Босе благодаря ти. Най-отгоре на тази страница съм описала в общи линий режима ни - каво ще кажеш за него. Само, че вместо каша към 6-7 ще започна да давам супичка. По два дни давам месо, в такъв случай как да давам сиренето - нужно ли е всеки ден. Даже сега мисля да минем на три дни месо и един постно понеже е с хемохлобин 99. Притеснява ме и това, че нямаме силна закуска сутрин, но тя от 5-6 до 8 часа 80% от времето ми е на гърдите и  когато трябва да закусва въобще не е гладна. Към 10 хапва или плод или и правя фини овесени ядки с плод или мляко с бисквитки, но това е чак към 10. Кажи какво мислиш?

# 469
Косе Босе, значи мога да си му давам същото количество банан, така ли?

# 470
Jancho,каква по-силна закуска от кърма искаш  Mr. Green Моят Алекс е по същият начин.Като се събуди от 8ч до към 10 е на цицата и след това хапва нещо.Не се притеснявай!  Hug

# 471
Аз искам да попитам дали след като съм въвела ов4е сирене и краве масло (отпенено) да въведа ов4е или краве кисело мляко?
И в крайна сметка се дава пълномаслено мляко нали така?

Jancho, и ние се храним долу-горе като вас. Сутрин рано също су4е и закуската е в 10.30-11 4аса. Намирам го за доста удобно, защото не ми се налага да ставам рано да правя АМ или нещо за ядене Mr. Green
Това стандартни изследвания ли са? На нас не са ни правили тест на хемоглобина.

# 472
Да питам за сиренето-селд като съм давала краве,сега мисля да дам козе сирене.Нужно ли е да захранвам и с него,или да давам смело?

# 473
Аз искам да попитам дали след като съм въвела ов4е сирене и краве масло (отпенено) да въведа ов4е или краве кисело мляко?И в крайна сметка се дава пълномаслено мляко нали така?

И на мен това ми е питанката   Rolling Eyes

# 474
Момичета аз ви чета и общо взето намирам отговори на въпросите, които ме вълнуват.
Благодаря на Косето Босето за хубавите, обосновани отговори, наистина много ми помагаш  Hug
Все пак имам въпросче ние за обяд ядем домашно приготвено пюренце от картоф, морков и тиквичка
да въвеждам ли вече месото?
Аз до сега съм давала само оризова каша, мога ли да давам варен ориз, искам за обяд да му правя като супичка от
ориз, морков и тиквичка, която естествено ще пасирам?
Какъв друг зеленчук мога да въведа- педиатърът ми каза зелен фасул, но дали стомахчето му е готово за него?
И за попарата дали да въведа първо месото и тогава сиренето- на мен все ми се струва , че е рано и за двете?
Благодаря ви ,че много станаха въпросите

# 475
lady laura,може да продължиш с тиква например  Peace
А кога сте захранени-след 6 месец ли?Но според мен след седмица,две може да въведеш месото.
А за зелен боб мисля,че е рано  Peace

# 476
GrOzNoTo^_^PaTe ние сме захранени на 5 месеца с плодови пюрета и на 6 със зеленчукови по схемата дадена ми от педиатъра,
по тази схема трябваше вече да съм въвела и месото, но още не съм не отговаря на моите виждания относно захранването  Mr. Green
Тиквата и нея съм е въвела, но трябва да я давам чиста, не знам дали и с какво да я комбинирам.
Аз сама си  правя всички гозби.
Тук където живеем не мога да се похваля с голямо разнообразие на детски храни.
Плодова каша например няма, спаначено пюре също

# 477
Според мен ве4е сте съвсем готови за месо.
Супата можеш да я правиш и с оризова каша, но може и с ориз. Аз като варя ориз оба4е не мога да го пасирам съвсем гладко.
Ако харесва супа от тиква може да му правиш такава. Вариш картоф, тиква, морков, пасираш и добавяш малко АМ.

# 478
  • София
Искам да попитам дали някой има линк с рецепти  за домашни супички и пюренца?

# 479
Искам да попитам дали някой има линк с рецепти  за домашни супички и пюренца?

Заповядай. Има страшно много.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0

Това стандартни изследвания ли са? На нас не са ни правили тест на хемоглобина.

Правят се на една годинка. Мисля, че са задължителни. На една годинка не Ви ли взимаха кръв и урина за изследвания?

Последна редакция: пт, 18 апр 2008, 10:40 от Jancho

Общи условия

Активация на акаунт