Колко пъти седмично миете косата на бебето

• 16 040
  • 204
  •   1
Отговори
# 75
Всеки ден.

# 76
Новородено и малко бебе се къпе през 2-3 дни. Тогава и косата миех на нашето. Сега му я мия веднъж седмично.  Simple Smile

# 77
  • В Сънландия
В началото не миех въобще нито със сапун нито с шампоан, само с водичка.Когато стана на около 6 месеца, започнах по веднъж седмично да мия косичката със шампоан.И досега гледам повече от веднъж на седмица да не мия с шампоан.Сапуни още не сме ползвали

# 78
Докато направи 1год.я миехме всеки ден.А сега през ден.

# 79
  • София
Слагам по малко пяна за вана (бебешка!) във водата му за къпане, мия го с водата от ваничката. Инак от време на време го "сапунисвам" с бебешки душ-гел - тогава сапунисвам с него и косата. бебешкия сапун е бил употребяван няколко пъти - от майка ми, мен ме е страх да мия дупе на чешма - като е мила само дупе над чешмата. Иначе го "кърпичкирам".  Laughing

# 80
До шестия месец всеки ден,след това през ден,а след десетия месец два пъти седмично.

# 81
Два пъти седмично,лятото по-често Hug Hug Hug

# 82
През зимата -веднъж седмично, лятото -на 2/3 дни.

И така също.

# 83
Колкото по-рядко се мие косичката с препарат толкова по-добре  Peace Сапуните само унищожават естественото PH и защитните енизими в скалпа. Бих те посъветвала да ползваш за миене бебешки гел, който не съдържа сапун, сулфати и парабени. Добри са Клоран, Мустела, някои на Чико, но не слагай гел повече от веднъж седмично на косичката. През останалите дни, ако се изпоти косичката и искаш да я измиеш прави го само с вода. Когато детето порасне и започне да се цапа - напр. да с пълни главата с пясък докато играе и т.н. тогава е оправдано по-честото миене с препарат, но да се мие бебе със сапун ежедневно и то косата причинява само вреди! След време ще се чудите защо дечица при това малки имат пърхут, лишеи и т.н. - просто щадете кожата, за да няма проблеми.

# 84
До сега мием косичката на малката всеки ден със Себамед или Мустела. Тя сега е на 7м. и половина Peace

# 85
Аз до навършването на една годинка му я миех всеки ден с много малки изключения. Сега му я мия през два дни.

# 86
Аз пък се чудя друго и имам въпрос към миещите всеки ден или през ден:Нали като обличаме бебето,хората казват"Обличай го така,както обличаш и себе си(е,може и с една дрешка отгоре)".Защо при положение,че никой човек не си мие косата всеки ден,или през ден(трябва да е супер мазна тази коса),да се мие на детето косата всеки ден-не се заяждам,просто не мога да си отговоря на този въпрос-с какво е по-различно детето от нас?И то има такъв скалп,косичката му е като нашата....чудя се newsm78Разбира се,ако е потно детето(основно в жегите,ако е тичало..),ако е мръсно от нещо-да,може,така,ама всеки ден да е мръсно така....пак ми е чудно...и до колкото разбрах се мие коса всеки ден и без да е така мръсно бебето Thinking

# 87
Аз пък се чудя друго и имам въпрос към миещите всеки ден или през ден:Нали като обличаме бебето,хората казват"Обличай го така,както обличаш и себе си(е,може и с една дрешка отгоре)".Защо при положение,че никой човек не си мие косата всеки ден,или през ден(трябва да е супер мазна тази коса),да се мие на детето косата всеки ден-не се заяждам,просто не мога да си отговоря на този въпрос-с какво е по-различно детето от нас?И то има такъв скалп,косичката му е като нашата....чудя се newsm78Разбира се,ако е потно детето(основно в жегите,ако е тичало..),ако е мръсно от нещо-да,може,така,ама всеки ден да е мръсно така....пак ми е чудно...и до колкото разбрах се мие коса всеки ден и без да е така мръсно бебето Thinking

И аз това съм се чудила неведнъж.  newsm78 Не си дадох логично обяснение.При условие ,че първите 3-4 месеца само спи и не се цапа ,нито се изпотява...

# 88
Всеки ден със вода, а 3 пъти в седмицата със шампоан. Peace

# 89
Аз до навършването на една годинка му я миех всеки ден с много малки изключения. Сега му я мия през два дни.

Peace
Лятото и по-често.

Общи условия

Активация на акаунт