ЮЛСКИ БЕБОЦИ '08 (тема 29)

• 12 143
  • 289
  •   1
Отговори
# 75
Тези, които пият Магнерич за контракциите как го пиете??? 3 пъти по 2 или 3 пъти по 1 или по друга схема??? Мен напоследък постоянно ме боли корема и се чудя какво да правя, след като не ми понасят тези магнезиеви добавки?? Утре ще я питам лекарката, но до тогава да знам вие как ги пиете. newsm78
По принцип се пие 3х2 за една седмица докато се натрупа в организма, после се минава на 2х2 или 3х1. Аз си го намалих до 1х1 и болките и контракциите, които бяха спряли се възобновиха. Сега съм го намалила до 2х1. Ако имаш болки пий ношпа или  бусколизин заедно с Магнерича и двете 3х1. Доктора така ми ги предписа, но обезболяващите гледам да си ги спестявам.

# 76
Няко пил ли е нелидикс? Пише, че е противопоказен при бременност. А док ми каза да пия 4 по 2  #Crazy. Аз мисля да не го почвам. Назначих си сама неуринал, поне знам, че е билков. Дано няма проблем. Ще ходя при другия док.  Cry Извинявате, че ви занимавам.

Недей да си правиш експерименти и да се самолекуваш. По-добре се обади на доктора, който ти ги е изписал, за да го питаш защо така.

Личната ми лекарка ми каза, че производителите се презастраховат и на повечето лекарства пишат, че са противопоказни за бременни - точно за да се избегне такова самоволно лечение. За да не се пият безразборно лекарствата, както много хора си ги купуват от аптеката без лекарско предписание.

Да, някои лекарства наистина са противопоказни при бременност и ако в твоят случай смяташ, че е така и се съмняваш в преценката на лекаря си, е добре да го кажеш именно на него, който ти ги е предписал. А той ще ти обясни защо ти ги е предписал.

# 77
  • София
Честито на Деси!!   newsm59  uraДа си жива и здрава и да родиш най - доброто бебе на света юли месец.  newsm30
Аз съм в петък на ЖК и такъв списък съм и приготвила на мойта доки, направо незнам дали ще ми стигне деня с въпросите  smile3532 ама аз всеки път - "имаш ли оплаквания" - "не" - и то не защото нямам, а нали се допитвам до форума и се успокоявам - ама сега съм решила да си получа и професионални отговори.  Mr. Green
За кг. съм решила, че няма да се меря и не ме интересува - искам да е здраво, после аз ще му мисля  Peace
Пъпа още не ми е мръднал. А за коластрата от гърдите е много странно - нямам петна а само понякога нещо като мънички кристалчета /само, че са бели/ - не тече, но си образува нещо по сутиена  newsm78
При мен почти спря снега - дано да се оправи времето до уикенда - че само планове за разходки си правим ама март пак ни изненада   redecoration
За името - аз знам, че детето си идва с името  Flutter просто не се ядосвайте за такива неща, аз предпочитам да не разговарям на такива теми със свеки. Нашите нямат претенции за което съм им благодарна  Hug

# 78
Няко пил ли е нелидикс? Пише, че е противопоказен при бременност. А док ми каза да пия 4 по 2  #Crazy. Аз мисля да не го почвам. Назначих си сама неуринал, поне знам, че е билков. Дано няма проблем. Ще ходя при другия док.  Cry Извинявайте, че ви занимавам.
inka 26  виж тук
http://www.actavis.bg/NR/rdonlyres/99B10C09-5E33-48F1-97EA-42E76 … /0/Nelidix_BG.pdf
Пише че не се прилага по време на бременност и кърмене.
Аз не бих го пила!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 79
Днес всеки пост излиза по 2 пъти. Ама че работа, а после не мога да го изтрия. #Cussing out

Последна редакция: ср, 19 мар 2008, 17:02 от Kokolin@

# 80
  • София
Аууууу,не го пий

# 81
Не си прави сметките без кръчмаря Laughing Никола беше 13 кг. на 7-8 месеца Blush hahaha

Уаууу, ей на това се казва голям мъж Laughing! Пък на мен педито все ми се караше, че Алекс бил много едър и качвал много, а той на годинка тежеше скромните 12 кг hahaha.

Вести то, не се отваря линка с возилото, което си харесала.

Инка, подкрепям Пърли Peace. Не си самоназначавай лечение, а се обади на лекаря.

# 82
  • София
 inka_26, aз имам дълъг и горчив опит с възпаления на пикочните пътища. Такова нещо Нелидикс са ми предписвали отдавна (не съм била бременна тогава), но си спомням, че нямаше голям ефект от него. Не мога да кажа дали да го пиеш или не  Confused
Пий много вода, ако не ти става лошо, изцеждай си по един-два лимона и си пийвай сока им ( аз не мога да го пия това директно и си го разреждам с вода), много е полезно за прочистване на пикочните пътища. Преди да забременя мечото грозде много ми помагаше, но сега ме е страх да го пия и се наливам превантивно с вода. Дано да се оправиш бързо, че никак не е приятно...

# 83
Момичета искам да ви питам - на някои от вас появили ли са се вече стрии (говоря за червените, те са от разтягане)?

# 84
Оффф...много се извинявам...помолих да ме включите в списъка за юлски бебета, но не написах, че съм на 24год. и ми е първа бременност...сори Embarassed

# 85
А при първаа ви бременност, кога забелязахте появата им?

Последна редакция: ср, 19 мар 2008, 17:01 от Katinche

# 86
  • София
Аз още нямам нови стрии... За стари сега няма да говорим  Embarassed
Мажа се обилно с масло от пшеничен зародиш на Икаров и сутринта се чудех дали да попитам тук някой ползвал ли е готовото масло против стрии пак на Икаров. Бяха ми казали, че много гадно мирише и не е подгодящо за бременни носове, но вече нали минахме гаденето и повръщането...

# 87
Катинче, стриите винаги в началото като се появят са червени или лилавеещи. След време изсветляват и стават безцветни. Аз нови стрии още нямам, нося си тези от първата бременност. Тогава ми се появиха към 8-9 месец.

# 88
  • Варна
Вести то, не се отваря линка с возилото, което си харесала.

Ми тя една Play марка..Ама сенник няма, пък и тя е цифра, исках мнение просто..Нещо нета се е сбагясал, на мен всичко трудно ми отваря... #Cussing out
Дуци , къде е това момиче??? Няма я 3 дни...Надявам се за хубаво ...

# 89
  • София
И аз се чудя къде се загуби Дуци тези дни - да не е заминала нанякъде, без да се похвали? И Ивончето рядко се мярка напоследък... Радвам се обаче, че толкова мами, които иначе рядко ни се обаждат във форума, се разписаха вчера и днес  Grinning
С риск да стана досадна... ще попиша още малко  Laughing за кошчето за кола: и аз съм убедена, че е изключително важно, ако ще возите бебето в кола (а предполагам, повечето ще го правят поне от време на време) - задължително в кошче, а по-късно седалка, съобразена с килограмите на детето. Точно тази сутрин една приятелка ми прати този линк - можете да разгледате клипчетата, който авторът е качил и да си направите изводите Simple Smile Става дума за т.нар. "crash tests", симулации на катастрофи с манекени.

Общи условия

Активация на акаунт