"Пролетта срамежливо наднича, ДЕКЕМВРИйче под слънцето тича!"

• 17 833
  • 302
  •   1
Отговори
# 195
Ние сме яли всичко от изброеното без ядки и подправки. Чгоди е ял от компот много малко, яде бисквити с шоколад като го почерпят, а прясното мляко е поне веднъж седмично в менюто.
Да кажа Коко от къде излиза:през таблата от страни. Набира се на нея, мята крак и е на скрина, от там-на креслото(всички те са едно до друго плътно) и на земята.

# 196
Привет и от нас Hug
soceress, стискам палци много бързо да  й мине на Сонче Praynig Heart Eyes
Пешеходке, бързо да се оправяш и не се притеснявай за Дивнето, аз съм била по същия начин с извадено изцяло рамо от ставата, само че на лявата ръка, когато съм била на 2 годинки. Не помня да съм имала някакви проблеми като по-голяма или сега Peace
От много отдавна не съм писала, поради липса на време, но редовно си Ви чета Hug
При нас новото е, че вече сме с 2 кътника - един отдолу и един отгоре Peace, иначе общо Елена има 9 зъбчета (5 отгоре и 4 отдолу)
Голяма мъка са тези кътници брей......то бяха едни ревове докато изнинка долния ooooh! и то все през нощта. Слава богу, че се показа, макар, че ни чакат още доста Mr. Green
Забранените храни за сега при нас са: шоколад, мед, ядки, гъби, както и пържени храни като картофи, тлъсти меса.
Относно приспиването - заспива си сама в леглото, слагам я, пускам лека музика и след 15-тина минути е откъртила, нооо гадното е че още заспива само с бибата Close....през деня изобщо не се сеща за нея, но сложа ли я да спи сама започва да я търси и да я иска ooooh!
Смяната на памперса и при нас е почти мисия невъзможна - започва едно въртене, борене, накрая успявам да го сложа след като й дам да си играе с една мокра кърпичка Peace, ама номера не винаги минава, така че.........борба Laughing
А сега имам и въпросчета разбира се (дано само не Ви досаждам и дразня с тях Simple Smile)
1. Ползвате ли вече редовно гърне
2. Кога мислите да скриете бибата, ако не сте се отказали вече Grinning
3. Слагате ли още чорапогащник?

Е това е за сега....лек и слъчев ден от мен и Елена  bouquet

# 197
Днес голяма активност отбелязвам. Wink
Дидето...
1. Ползвате ли вече редовно гърне - по-скоро ВЕЧЕ се отказах ......Тя се научи на 6 месеца и се отучи на 1 годинка. Сега и аз не знам кога пак ще се учим. ooooh!
2. Кога мислите да скриете бибата, ако не сте се отказали вече. Отказахме се на 8 месеца-напълно доброволно. Simple Smile Сега и цицата ако откажем..... Rolling Eyes
3. Слагате ли още чорапогащник? Да, в къщи ходи само по чорапогащник, на вън слагаме панталонче върху него.

# 198
1. С гърнето нищо не ни се получава.  ooooh! През 5 минути да я слагам, да викам "пиш", да обяснявам, пак не пишка в него, а в гащите. За други работи, да не говорим. Т.е. засега без успех, но се надявам да имаме подобрение, идва топъл подходящ сезон за тоалетно обучение (а аз така си мислех и за миналото лято  Blush Wink ).
2. Биберони не ползва госпожицата. Peace
3. Чорапогащниците ги отказахме миналата седмица по настояване на таткото, които ми предложи аз да си обуя чорапогащник.  Naughty Laughing

# 199
Дивнето да се оправя  Hug
Понтес, като станете по-големи и ако още имате подобен проблем с очите, мога да ти споделя опита на мъжа ми как със специални упражнения на очите е свалил очилата и е хвърлил в недоумение невярващи лекари  Hug
Дидето, ползваме биберон отвреме навреме вечер. Носим чорапогащник, а гърнето ни е смъртен враг  Naughty. иначе викаме много сладко а...о и чиш  ама го правим в пампреса ooooh!
За тръшкането - разбира се, че и ние сме в отбора, отглеждаме хора, не мекотели. ще дойде време, ще разберат, че по улицата не се гонят кучета и други подобни  Crazy  Hug
Забранените храни - сладки неща, мед, пържено ....телешко не съм давала, може би защото и аз не ям Rolling Eyes
Момечата, аз съм малко притеснена, даже почвам и много да се притеснявам. Шарковата ваксина ни я биха преди 8 дена и от миналата нощ Криситян е с Т. Първия път беше само през ноща - около 39, през деня весел, та весел и никаква Т. Снощи пак вдигна, но по-ниска, около 37.5, но за беда я повтори и през деня, бяхме на път и не мерих. Преди половин час се върнахме и го оставих долу да потича с баща си, но пак ми се стори, че почва да се затопля Sad.  Ако и тази вечер вдигне, то е ясно, че ще хвърчим по лекари, но искам да питам вас - на някой случи ли му се и колко продължи? Чета, че докъм 12 ден отшумява ама много си е гадничко  Tired

# 200
Малииии,май всички декемврийчета мразят гърнето.Моето дете никак не мога да гонакара да седне на него,направо е кошмар някакъв Sick

Иначе биба ползваме много рядко,и все още сме с чорапогащник

# 201
  • Варна
Понтес да, наистина ги разширяат много са смешни после като се чудят защо виждат замъглено  Laughing Лора е с мързеливо око и астигматизъм. и на нас ни казаха очила, но аз не мисля да слагам. астигматизъм се лекува само оперативно,а от мързеливо око никой не е умрял , така че не виждам смисъл да си тормозя детето, като порасне и започне да разбира,ще видим какво ще правим. за сега само ще ходим на преглед годишно да видим как се развива Peace

# 202
Здравейте  Hug

Ами Крис засега не се тръшка, ама нзн ако почне какво ще правим  Thinking .
ketka и аз не му давам прясно мляко, мед, шоколад, пържено и белтък на яйце и силни подправки. Крис има от няколко дни температура: от зъбки ли е, или от променливото време нещо е настинал, нзн. Ходихме при докторката - прегледа го, каза, че е здравичък, само температура и зачервено гърло. Снощи вдигна 39.0 °  Weary . Дадохме му течен аналгин, сложих му и ефералган свещичка снощи и сутринта и витамин Ц. Следобед и вечерта няма температура, слава богу  newsm53 . Много се притеснявам smile3506 , дано утре да е добре  newsm17 .
зизу това за мъжете, дето кърмят, направо се учудих  newsm09 , но щом казват учените, че е възможно както при животните, така  може и при хората, а има и истински истории за това по света, значи с течение на времето, може да стане напълно нормално заедно мъжете и жените да кърмят децата си.  smile3503

# 203
привет момичета,нищо ново няма при нас.беше ни се развалил компютъра за пореден път,та затова се загубих.
Гърне определено не искаме да докосваме,биберон ползваме за спане;чорапогащници също носим.

Гледам прогнозата за другата седмица в началото май ще е слънчево време и може да се опитаме за срещичка на открито .

Целувки от нас с Лорито.

# 204
Варненки, утре съм във Варна за няколко часа по работа. Няма да можем да се видим, защото буквално на прибежки ще успеем да свършим всичко, но пък ви съобщавам, че ще съм на ваша територия ако някоя мама случайно ме познае да се обади, да не ме подмине!!! Naughty

# 205
  • Русе
АААААААААААААААА!Запис!

# 206
  • Варна
moon ми то май няма кой да те подмине,щото тука е такъв ветрилник, че не е за излизане  ooooh!

# 207
  • София
Привет от мен и Нели  Hug

Не съм писала от сто години, но си чета редовно  bowuu Нещо ми беше едно криво, недоволно... Някаква липса чувствам, но незнам каква, може би е добре скоро да тръгна на работа...  ooooh!

Както и да е!

Бързо да се оправят Дивна, Сонче и Криско. Ако има и други болнички и те  Praynig

Иначе ние сме добре, като изключим едно боледуване на Нели преди 3 седмици  Confused
Вече казва много думички, направо става диалог понякога  Laughing Не мога да повярвам колко бързо растат  Heart Eyes

dideto, за твоите питанки - Гърне не ползваме, пробвах няколко пъти, но нещо не й е комфортно. Обаче голям напредък имаме при издържането в тоалетната. Вече се научи, че тогава се пишка и веднага си свършва работата. Винаги преди и след сън. През деня се е случвало досега 3 -4 пъти да каже Пиш или Пика и действително се изпишка като отидохме  в тоалетната  Grinning Само с акането нищо не се получава  Confused
Чорапогащник слагам. Биберон никога не е ползвала.

detelini, при нас на 5-я ден от ваксината Нели вдигна ок. 38 и така 4 дни, оказа се че има и зачервено гърло и почнахме АБ, темп. се свали, но се обрина гърба и гърдите й. И така и не стана ясно от АБ или реакция от ваксината. Та при нас малко по-усложнено беше  Confused Дано нямате сериозни проблеми, но най-добре е педиатъра да види  Hug

Ако има среща на открито дугата седмица ще дойдем задължително, живот и здраве  Simple Smile

Много, много слънчеви и хубави почивни дни ви желая  Hug

# 208
 Добро утро!Кафе?   

Аз бях писала преди за гърнето и пак ще пиша.Не вярвам, че дете може да използва съзнателно гърнето преди 2-год. си възраст.Може да се научи, но има опасност по-късно да откаже тотално да използва гърнето и тогава става доста трудно да се учи пак.Привърженик съм на теорията, че около година и половина започват да осъзнават ясно процеса, но е по-трудно да се приучат към чистота, отколкото на 2.Синът ми е на почти три и половина и още се изпуска, когато се е заиграл.А вечер все още сме с памперс-гащи.Та, лекарите казват, че няма причина за притеснения до към 5-тата година.Соня сяда и чишка, ако я хвана навреме, но...не казва сама.Аз лично ще започна да и обяснявам през лятото, като ходи голичка вкъщи.Но, истинска чистота ще чакам другото лято.Иначе, отдавна нямаме чорапогащници.Храни се с всичко.Ядките-само орехи-задължително смлени и то само върху десерти.Белтък, шоколад, мед, ядки давам много рядко-около веднъж-два пъти месечно.
Хубав и слънчев ден!

# 209
Здравейте, девойки!Да не чуе дяволът, но моето вчера спа над 2,30 часа, оня ден - малко по-малко и се надявам да е затвърдил режима на спане по веднъж на ден, но качествено. Сега спи в количката на терасата.
Аз съм писалз, но:
*не ползваме гърне, а тоалетната, задължително с книжка или скейт списанието на батко;
*биберон никога не сме ползвали;
*чорапогащници още носим, защото във Варна духа много.
 Hug от нас!

Общи условия

Активация на акаунт