"Пролетта срамежливо наднича, ДЕКЕМВРИйче под слънцето тича!"

• 17 833
  • 302
  •   1
Отговори
# 210
Аз бях писала преди за гърнето и пак ще пиша.Не вярвам, че дете може да използва съзнателно гърнето преди 2-год. си възраст.Може да се научи, но има опасност по-късно да откаже тотално да използва гърнето и тогава става доста трудно да се учи пак.Привърженик съм на теорията, че около година и половина започват да осъзнават ясно процеса, но е по-трудно да се приучат към чистота, отколкото на 2.

Били, обичам те - мислех че съм нещо сбъркана...т.е. свеки така мисли...
Ще ви разкажа (накратко) моя опит с батковците... Големия - на 1.6 год - насила приучен, свикна за седмица, но се будеше с писъци и кошмари свързани с нуждата... Малкия - по съвет на педиатърката - "до 2 годишна възраст, децата нямат (с изключения разбира се, но сега говорим за масата) инстинкт за задържане и всяко вмешателство и насилие водят до отрицание, затова го оставете да почувства сам времето за отказ от памперса". Та, Каро стана на 2 и половина (роден е октомври ) и нямаше признак и нямаше. Баткото излезе пролетна ваканция и отидохме на вилата. Там на шега като го преобувах го питах - искаш ли да полееш тревичката на баба? Той - да! Отидохме на вън и ... поляхме. Изненадата беше, когато след (примерно) половин час дойде сам и ме затегли навън... За 10 -е дни там ме викаше на всяко пешкане и ... акане. На 3 ден свалих изобщо памперса и повече никога не го сложихме! Ако щете вярвайте - няма нито един инцидент! От раз отказахме и дневния и нощния ... Уж, накратко пък то... Така де- споделям опит, ако не ви е досадно да го четете!

Диде, бибата я загубихме преди 3-4 месеца и оттогава сме без! В къщи по чорапогащник, навън с панталон отгоре за сега.

Пораздвижи си ръката, но още не я ползва изцяло, благодаря на всички за съчувствието! Болните да се оправят, не сме имали реакция от ваксините.

# 211
Веролина, Пешеходке, благодаря за отговорите. Днес бяхме в Бърза помощ, татито с гнойна ангина, Крисчо с леко зачервено гърленце и малко сополки от носа, ама малко. Предписаха ни Оспамох, но понеже не сме имали Т вече 15 часа, не съм му го дала. като се събуди, ще дойде хомеопатната лекарка да видим дали ще ни спаси този път  Praynig. Много ми е сложно така с тези лекари - педиатър един, хомеопатната пък не е педиатър. Тези от вас, които сте на хомеопатия педиатрите ли са такива специалисти или други? Пазете се - лекарите казаха, че вирусът в момента е по-лош отколкто по време на обявената грипна епидемия  Sad
 Hug   Hug   Hug

# 212
Пешеходке, или сме две сбъркани, или сме прави!И аз те обичам, ама заради друго! Hug
Детелини, какви вируси пък сега!?Тъкмо реших да пускам Митко на градина.Нашата педи каза, че коридорите на болницата са празни и аз се реших...Бързо възстановяване на вас! Hug Нашата хомеопатичка е педиатър. Peace
Ивчок, все така да спите!  bouquet

# 213
  • Vaudreuil Canada
И ние се нареждаме в групата на болните Sad - няма как част от прелестите на градината.
А да и два предкътника или както се водят ни излизат та кефа е пълен!!!  Twisted Evil

# 214
Да се оправят болничките Praynig Heart Eyes Ние все още сме си в къщи, никъде не излизаме и на мен ми иде  smile3511 Подлудявам вече с двете дзверчета. Мъжът ми няма почивен ден, на работа е и събота и неделя. Не искам да звуча сякаш се оплаквам, но направо не ми издържат нервите Sad

# 215
Момичета благодаря за отговорите  Peace
Днес бях в Пловдив на Шопинг с приятелки, егати релакса, почувствах се супер. Преди малко се прибрах и сега сложих Габи да спи и аз си лягам.
Детелини да ти кажа, 5 дни след тази ваксина Габи започна да ми вдига температура и докато разбера какво е, минаха още 5 дни накрая лекарката ми каза зачервено гърло и при кръвните изследвания увеличени левкоците и от там на антибиотик и се оправи. Излезна, че било ангина и от ваксината пада имунитета и някои дечица ги хваща първия вирус.
За гърнето, на нас ни е любимо от първия ден, на него си гледма детско на спалнята сутрин и едвам я вдигам. Направо не е за вярване, но това е добре при нас. Но иначе съм на мнение, че ако не иска детето насила не става нищо.
За бибата и в нея сме влюбени, не може да заспи, ако я няма ще видим до кога.
Иначе апетита и се пооправи, но няма нови зъби.

Последна редакция: сб, 29 мар 2008, 21:58 от lia25

# 216
  bouquetЗдравейте момичета - гледам аз съм първа записала се в неделя и то следобяд - сигурно спите с дечицата или сте на почивка събота и неделя - нормално. Аз пък сега намерих време да пиша - това което ще напиша обаче пак не е хубаво - напоследък само лоши новини покрай нас. Бяхме в болница и то не в коя да е  - а в инфекциозна - с Калина - пълен кошмар и ужас - мизерия, ама мизерия и як стрес за детето. Приеха ни там, защото това беше единствената болница, в която можеха да ни приемат с тежката диария, която имаше Калина -  цяла седмица преди това - заради зъбите - на всеки зъб ние сме така - разстройство и температури и съответно антибиотици - при баткото положението беше същото - колкото зъби има в устата си толкова антибиотици е изпил.
Накратко как се стигна до болницата - ами просто срив на имунната система поради тежко никнене на цели 8 зъба наведнъж - 4 кътника и 4 кучешки, от които едния кътник не щеше да пробие и това си е - дори посиня, набра се и се получи една огромна торбичка - няколко дни беше с 39-дори до към 40 градуса т. - водихме я на детски зъболекар - хирург - който сцепи венеца - за да пробие най-после този огромен кътник - да ама температурата не спадаше. Прегледи при педиатърката всеки ден и так и не се установи какво й е, а тя взе да пожълтява и да си губи цвета - стана като свещ - разстройството продължаваше - лекарката й беше изписала суметролим - това лекарство е на местото на бисептола, който се е давал преди време и в момента го водят като един от най-слабите антибиотици. В същото време таткото се разболя - едно хубаво вирусче и ето че на всичкия тоя зор просто нямаше как и тя да не го лепне - та тъкмо щяха да ни взимат кръв и урина за изследвания и като стана това с вируса - директно лекарката вдигна ръце и каза че сме за болницата - с диагноза тежка чревна вирусна инфекция + стабилна гнойна ангина, развила се буквално за един ден - защото предните дни й нямаше нищо. И така абокат, системи, антибиотик - трети на брой за 1 месец - че преди това пък нали бяхме с бронхит - та кога не върви, не върви. На всичкото отгоре и аз изкарах същия този вирус - със силни мускулни болки, темепратура и яко разстройство - та как си гледах детето аз си знам. Та наистина се пазете - защото вируса е много гаден , а отделението беше пълно и то почти всички с нашите признаци и диагнози. След едноседмичен престой в болницата обаче ни изписаха болни - беше се излекувала само от ангината, като казаха че при някои деца разстройството може да продължи и 1 месец - а ние бяхме вече 2 седмици - и така вкъщи с много яка диета и лекарства се оправи - Слава Богу този кошмар мина. Аз все още се лекувам - защото заради кърменето направих и невъзможното да се оправя с народна медицина  - но не стана - та сега пия и аз антибиотик.
В резултат на това Калина е с 4 кътника - да ама кучешките не пробиха - само са пред пръсване - и силно се моля да не ни повтори същото - защото тогава директно сме си заболницата, че казаха че в състояние на разстройство тя не трябва да приема антибиотици през устата и че всъщност с даването на тоя суметролим и вит.С сме й разказали играта на коремчето.
Та това е от нас - дано поне вие сте добре - и болните да оздравяват бързо - че е голям тормоз и за детето и за нас - майките. Hug Praynig Praynig Praynig
Доста объркано е сега като си го чета - но и в главата ми е каша - така че ме извинете

# 217
  bouquetЗдравейте момичета - гледам аз съм първа записала се в неделя и то следобяд - сигурно спите с дечицата или сте на почивка събота и неделя - нормално. Аз пък сега намерих време да пиша - това което ще напиша обаче пак не е хубаво - напоследък само лоши новини покрай нас. Бяхме в болница и то не в коя да е  - а в инфекциозна - с Калина - пълен кошмар и ужас - мизерия, ама мизерия и як стрес за детето. Приеха ни там, защото това беше единствената болница, в която можеха да ни приемат с тежката диария, която имаше Калина -  цяла седмица преди това - заради зъбите - на всеки зъб ние сме така - разстройство и температури и съответно антибиотици - при баткото положението беше същото - колкото зъби има в устата си толкова антибиотици е изпил.
Накратко как се стигна до болницата - ами просто срив на имунната система поради тежко никнене на цели 8 зъба наведнъж - 4 кътника и 4 кучешки, от които едния кътник не щеше да пробие и това си е - дори посиня, набра се и се получи една огромна торбичка - няколко дни беше с 39-дори до към 40 градуса т. - водихме я на детски зъболекар - хирург - който сцепи венеца - за да пробие най-после този огромен кътник - да ама температурата не спадаше. Прегледи при педиатърката всеки ден и так и не се установи какво й е, а тя взе да пожълтява и да си губи цвета - стана като свещ - разстройството продължаваше - лекарката й беше изписала суметролим - това лекарство е на местото на бисептола, който се е давал преди време и в момента го водят като един от най-слабите антибиотици. В същото време таткото се разболя - едно хубаво вирусче и ето че на всичкия тоя зор просто нямаше как и тя да не го лепне - та тъкмо щяха да ни взимат кръв и урина за изследвания и като стана това с вируса - директно лекарката вдигна ръце и каза че сме за болницата - с диагноза тежка чревна вирусна инфекция + стабилна гнойна ангина, развила се буквално за един ден - защото предните дни й нямаше нищо. И така абокат, системи, антибиотик - трети на брой за 1 месец - че преди това пък нали бяхме с бронхит - та кога не върви, не върви. На всичкото отгоре и аз изкарах същия този вирус - със силни мускулни болки, темепратура и яко разстройство - та как си гледах детето аз си знам. Та наистина се пазете - защото вируса е много гаден , а отделението беше пълно и то почти всички с нашите признаци и диагнози. След едноседмичен престой в болницата обаче ни изписаха болни - беше се излекувала само от ангината, като казаха че при някои деца разстройството може да продължи и 1 месец - а ние бяхме вече 2 седмици - и така вкъщи с много яка диета и лекарства се оправи - Слава Богу този кошмар мина. Аз все още се лекувам - защото заради кърменето направих и невъзможното да се оправя с народна медицина  - но не стана - та сега пия и аз антибиотик.
В резултат на това Калина е с 4 кътника - да ама кучешките не пробиха - само са пред пръсване - и силно се моля да не ни повтори същото - защото тогава директно сме си заболницата, че казаха че в състояние на разстройство тя не трябва да приема антибиотици през устата и че всъщност с даването на тоя суметролим и вит.С сме й разказали играта на коремчето.
Та това е от нас - дано поне вие сте добре - и болните да оздравяват бързо - че е голям тормоз и за детето и за нас - майките. Hug Praynig Praynig Praynig
Доста объркано е сега като си го чета - но и в главата ми е каша - така че ме извинете
Съжалявам за това което си преживяла, да се оправяте и дано останалите зъбки избият по-леко newsm51

# 218
# 219
  • София
elielibg - Боже, Ели, това звучи направо потресаващо, добре сте се напатили Cry Дано да е за последно и кучешките зъбчета да избият по-леко. Цункай милата душица от нас с Алекси и стискаме палци да няма повече лоши новини Hug

Мимак, еееее, сети се за нас! Замъкнахте го това момче в Европата и ни забравихте Grinning Пиши как сте, къде сте, чакаме и снимки Бойко колко е пораснал!

Благодаря на всички за отговорите за очите, ще събера информация и ще реша какво ще правим...

# 220
  • Бургас
pontes извинявай ако нещо съм пропуснала, но как разбрахте за проблема с очите?
elielibg ох, мила няма ли край вашето мъчение. Цунки от нас с Пеши за малката буболечица Калина   love001
Тоз суметролим и Пеш го пи....., нашия доктор като разбра и се ядоса, че ни го е изписала дежурната, при която ходихме, съответно и аз се ядосах....., но свършеното - свършено.
Проблема при нас, е че херп-ангината, която имахме мина буквално за дни /ако сме я имали де/, но кашлицата си я влачим още... Спряхме суметролима и почнахме отхрачващ сироп Мукоплант, но ефект никакъв. Сега вече нищо не давам  newsm78 Пеши все още кашля, но повече не мисля да го бъкам с лекарства...., караме на чайчета.....и витамини.
Растат ни предкътници и кътници незнам колко на брой, но един проби, втория ще пробие и той до ден-два... и още поне шест надути има....  #Crazy
Вчера цяла вечер на Пеш устата му се пълни с кръв, оказа се, че при един уж не толкова силен удар си е цепнал горното небце под горната устна и при най малкото докосване веднага текваше кръв. Но докато разберем от какво е, направо откачихме. Съответно от болката, той отказа всякакви течности, дори не сука за заспиване  #Crazy
Днес обаче всичко си е наред и си имам пак едно ужасно палаво зверче, което само щръклее из къщи и се чуди каква точно беля да свърши, до следващия удар.....
 Grinning

# 221
Болничките да оздравяват по-бързо  Praynig Ели, дано всичко да е зад гърба ви  Praynig
И ние сме +4 предкътника  Crazy за 20 дена пробиха  Whistling А днес видях, че се подава и единият кучешки  Shocked Няма почивка  Whistling
А ето и една снимчица: Двете ми деца  Rolling Eyes

# 222
  • сто акровата гора
Здравейте момичета, благодаря ви за подкрепата  Hug Соничка се оправя вече, мисля че този път няма останали никакви ама ще кажа след консултацията, в сряда или четвъртък ще ходим, да видим кога ни е лекарката. Дано е минало вече  Praynig че много се наплаши детенце, плач и бягане при най-беглия намек за смяна на памперса, направо ужасно, ама и аз да съм да ми мажат дупето с йод и аз ще бягам  Rolling Eyes То се обели горкото дупе пак ... абе да се надяваме че е минало вече  Praynig
Иначе няма нищо ново при нас, Сонка е ведра като цяло, е нощем има плач и будене по сто пъти последните 3 нощи та явно зъб е тръгнал но не съм гледала кой че не дава а не искам да я натискам повече за нищо, той ще се види  Wink Като ходихме за ваксината на годинка и 1 месец педиатърката каза че са се приготвили кътниците, та явно те са причината за будуването ни.
А да питам вие правихте ли вече Пентаксим, този реимунизацията имам в предвид, че сега април ще  е при нас. След 15 април каза доки, че трябвало да мине година от последния. То предишните нямаха никаква реакция де, но знам ли, то си е ново всеки път мисля.
За гърнето, разнася го предимно, ако я хвана че се готви да ака, върши работата в него, но днес примерно седя и си гледа Мечо Пух от гърнето може би 20 мин и нищо. Ама аз я слагам като видя че е на кеф, не й припирам, ще свикне когато е готова.
Бибата на заспиване я търси, а денем зависи колко я мъчат зъбите, давам й, няма да я мъча още повече, тя не я цока, по скоро я гризе от всички страни, какво сега, явно й е по удобна от гризалките които накупихме и си стоят така непипнати и незахапани  hahaha
Иначе сега има нова любима играчка - Прасчо, от Мечо Пух, много харесва филмчетата, нали са с песнички и животни, а и има голям Пух, та сега се сдоби с малко животинче и го носи навсякъде, та последно му гризеше ожесточено зурлата  Joy и едното ухо, но се разочарова че не е удобен за чесане на венци, все пак е плюшен и ми го донесе да го бърша от лигите  hahaha А вие имате ли си любими играчки с които сте неразделни и какви са?
Отплеснах се в писания, пожелавам бързо оздравяване на всички болни дечица   bouquet
Ето малко снимки от нас  Blush
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=232679&photo=8

Последна редакция: нд, 30 мар 2008, 22:18 от soceress

# 223
Горките деца напатиха се с тези зъби и не само с тях! Hug Hug Hugвсичките!
Нашата любима играчка е компютърът, батко и един Тошко - кукла на батко с подвижни стави-автомобилен състезател. Харесва го, защото може да го малтретира безнаказано. Иначе от цивилизованите забавления са му книжките, списания и...телефонният указател. Сутрин е много съсредоточен, разглежда го дъъълго.

# 224
  • София
здравейте!
леле, какви премеждия ужасни ooooh! дано повече да не ви се случват такива неща, елиелибг Praynig
всички болни бебоци да се оправят Mr. Green
ние бяхме в копривщица за уикенда. много приятно си прекарахме. всичкото там е чудесно като почнеш от хотел, манджи и т.н. единственият проблем е, че почти навсякъде е с камънаци по земята и количката трудно  ги преодолява, но се оправихме. страхотна атмосфера - направо имах чувството, че от някой ъгъл ще изскочи някой персонаж от априлското въстание. дано не го освиним това прекрасно местенце, както си ни е навик на нас - българите.
soceress, ния няма любима играчка. всичко е за 5 минути интересно newsm78
това от нас  bouquet

Последна редакция: пн, 31 мар 2008, 11:26 от алексатор - чибуратор

Общи условия

Активация на акаунт