Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 26

• 38 457
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
Някой да знае сайт с идеи за торти Барби?

# 151
  • Vaudreuil Canada
stasi76 виж тук и тук а иначе наскоро пак се обсъждаха барбитата.

# 152
shemet_neveroiaten  много благодаря!  bouquet

# 153

Ето един, стъпка по стъпка!

# 154
# 155
dorchester,
съжалявам, сега нямам нужда от маса......скоро няма да правя торти. НО имам голямо количество зелена и портокалова боя от Илчовски, годни до септември 2008 г., мога да раздавам, защото ми е много....
Пък и бързосъхнещата е много бързо съхнеща - фигурките стават твърди като кокъл.....не я харесах нея.....Имам около 200-300 гр., ако те устройва ще ти я дам, иначе ще я направя на фигурки, малката да ги оцветява с боички  Wink

Ето моя любим начин на сглобяване на Барби:
http://www.chefkoch.de/user-fotos.php?id=14284&picid=182013&page=0

Аз лично правих от смес за сладък салам, натъпкана в овална купа. Доволна съм от резултата, въпреки че Барбито ми не беше съразмерно  Wink
Не знам дали някой друг е правил по този начин роклята?!
вътрешност
торта

Джемма, лалетата омекнаха ли след време или не им дадохте шанс  Wink
Питам, защото моите навремето изобщо не изсъхнаха, а ги суших много дни ...след това не съм правила, бързо им се нарадвах на цветята.....Само ви зарибихме със Зорито да си накупите комплекта  Laughing Mr. Green

Последна редакция: сб, 22 мар 2008, 17:01 от Taneto

# 156
  • у дома
Taneto, Silrai, marulka s, Пате, Estell, Bopsi, gabka_sladka, Джемма, Atalanta, z_rose  smile3501

а ето и аз каква торта-подарък-изненада спретнах вчера и днес:

готови блатове, карамеления крем на _Пепи_, а самите цици са тортата Мозайка на benmary 2. покритие - телесния цвят са бонбони маршмелоуз, останалото готова моделираща маса!
като цяло съм доволна от резултата, макар да не стана така както го бях замислила  Joy Mr. Green

# 157
Лелеееееееее, пак красоти. Браво бе момичета - Taneto, Silrai, marulka s, Пате, Estell, Bopsi, gabka_sladka, Джемма, Atalanta, z_rose, blueeye® - СТРАХОТНИ СТЕ   bouquet  bouquet  bouquet

Аз миналата седмица правих Барби и я снимах стъпка по стъпка - ЕТО ТУК - дано ти помогне!

Да се отчета и аз - днес моята свекърва има рожден ден и понеже много си я обичам - та й спретнах тортичка. Ето я:

и

# 158
  • Балчик
Тането, изсъхнаха, да и сега си стоят сухи- довечера ще режем тортата. Аз ги суших на обърната малка ракиена чашка 2 дни.

Последна редакция: сб, 22 мар 2008, 18:59 от Джемма

# 159
Супер blueeye®   Peace значи стават циците от тортата мозайка, бях питала по-напред в темата дали ще се получи, вече съм спокойна, тази седмица и аз ще правя цици Laughing. Какви готови блатове използва, че нямам никакъв опит с готови, от кои си доволна? А пък дали да не направя и "тялото" от мозайка, или няма да издържи на тежестта?

# 160
момичета някой да има идея , на какво да сложа Тортата Барби(тя май няма да е Барби ами Брац, но все тая). отказах се от друг блат , ще е само торта рокля, но се страхувам да се плъзга по чинията, че ще я нося на 200км ? да намажа с крем отдолу или.дайте идея моля ви.
 Тандури, Атланта мога ли да ползвам готовия "батеркрийм айсинг"(то се води "фростинг но не е "уип") на Betty Crocer, `че не ми се бърка маслен крем. мисля малко шоколад да сложа, да му променя вкуса, че е крий чийз( с малко шоколад може да стане като шоколадов мус)?

# 161
  • У дома
raya_usa , може, слагай. За носенето и аз не знам, има специални кутии по магазините, иначе можеш да сиилваш дъното с роял айсинг, който бързо съхне.

# 162
  • у дома
Супер blueeye®   Peace значи стават циците от тортата мозайка, бях питала по-напред в темата дали ще се получи, вече съм спокойна, тази седмица и аз ще правя цици Laughing. Какви готови блатове използва, че нямам никакъв опит с готови, от кои си доволна? А пък дали да не направя и "тялото" от мозайка, или няма да издържи на тежестта?

ето такива блатове използвах
1 кутия бели и 1 кутия какао. купувам ги от Била, то там май само такива има  newsm78 доволна съм, поне при предишните торти, тази ще я видим довечера  Laughing
ето тук виж сглобяването снимка по снимка и как изглежда Мозайката  Peace мисля, че мозайката ще издържи на тежест, но по-добре benmary 2 да каже  newsm78 аз май не успях да нацеля температурата на сместа и май сложих повече бисквити (направих половин доза за циците), дано се е получила  Praynig  една нощ престояха в хладилника, преди да обърна циците Peace бяха си стегнали перфектно

# 163
Атланта благодаря, аз ще ида до Уол Март да питам сладкарите да ми продадат кутия(картонена). аз имам пластмасова, но на височина няма да стане(въпреки че ми е доста голям капака).
 Оф,имате ли  идея за малки цветчета как да направя?така ме е яд че не намерих на Уилтон комплекта за цветя в "нащо село" Sad.

# 164
  • София
Момичета, разкошни торти....Всичките - и на майсторките и на първите опити -  smile3501

Atalanta, тази разкошна "седефена кутия", на чиито цветове се мръщиш, какво е всъщност? и имаш ли на по-малката кафява тортичка по-голяма снимка?

raya_usa, ако не намериш добра кутия, използвай подръчни средства, например заложи на много устойчива кора и отгоре захлупи какъвто и да било съд, който няма да сплеска тортата и можеш да го закрепиш в долната част с тиксо за кората, така че да не се хлъзга и да не я нарани отстрани. Аз отдолу мажа с маслен крем - слагам в средата една лъжица и натискам леко първият блат - доста добре се залепва. Формичките на Wilton може да си ги поръчаш от сайта им, или от Amazon. А за тази рокля можеш да си направиш "щампа" на фондана преди или след като покриеш и да оцветиш допълнително по кондурите - Пепи в предна тема беше дала такава нейна торта, беше използвала за щампа едно пластмасово копче-цвете или друга пластмасова джаджа беше, не си спомням много добре.

Общи условия

Активация на акаунт