Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 26

  • 38 456
  • 292
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 6 467
gabka_sladka ,много сладка тортичка!Поздравления  Hug

# 136
  • Мнения: 1 122
raya_usa, аз си го правя по тази рецепта от Тането пускана в коледната тема.
stasi76, за жалост не знам отговора на твоя въпрос. Нямам течни бои и за това още не съм експериментирала. А защо искаш да ги смесваш???

Ами защото течна имам 3 цвята и сухата ми е от тази за яйцата.

# 137
  • Мнения: 247
Милото прасенце сега е с едно смазано краче  Embarassed Цяла вечер Любомир си играеше с него... и го галеше и му говорше и със салатка се опита да го нахрани. Но поне знам ако ми се наложи да правя прасчо как да стане. Между другото ползвах упътване от кухарка-та. Ето и линка към темата ако на някой му е интересно Wink http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?p=254310#254310
Пепи,страхотен Piglet си направила...Благодаря за линка.Синът ми в момента е на вълна Мечо Пух и със сигурност ще ми бъде от полза .

# 138
  • У дома
  • Мнения: 1 741
raya_usa, всяка торта покрита с фондан може да стои извън хладилник с дни до седмици според експертите, защото фондана запечатвал. Сигурно зависи все пак какво има вътре. Амер. торти са само блатове и маслен крем. Аз моите май ще ги изкарам опаковани в гаража до утре, навън пак е студ при нас.

# 139
  • Мнения: 1 117
За гъбката използвах рецептата за пандишпанов блат на Наталина / на първата страница от темата го има/. Сместа разделих на 4 части и пекох по отделно. Трите части пекох в една малка тенджерка / нямам толкова малка тавичка /, като за калпачето на гъбката имам едно такова като купичка , в което пекох. Мислех си, че блата ще заеме формата на купичката , но не  Simple Smile Получи се нормален , но по-тънък блат от другите , но по-голям в диаметър.
За крема - малко събери продукти беше.  EmbarassedИмах една малка сладкарска сметана , малко извара и половин кофичка заквасена сметана. Та от тези п-кти направих крема. Сирапирах леко блатовете и редих , два от блатовете печени в тенджерката, след това този който стана по-тънък и най отгоре третият блат от тенджерката. Най-горният го поорязах с ножицата , че да заприлича на калпаче. Замазах накрая с маслен крем всичко , стегна и снощи украсявах Simple Smile
Всички са доволни , а мъжо каза - ммм......... много вкусно Wink
Заповядайте и разрез Simple Smile

# 140
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ето я моята торта за Първа пролет. Благодаря на Пепи за моделиращата маса, страхотна е- разточва се много добре и лесно ляга върху тортата без гънки. Heart Eyes
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=114801&photo=424

# 141
  • Варна
  • Мнения: 3 347
Пак да питам, някоя варненка не иска ли да си поделим малко бързосъхнеща маса?

# 142
  • Мнения: 484
Пепи,Страхотно прасе!
Taneto ,Silrai,marulka s,Пате,Estell,Bopsi,gabka_sladka,Джемма,Много сте способни smile3501

Аз няма скоро да правя торти, че малкия е голяма беля и от него нищо не мoгa да свърша, но пък ще се радвам на вашите творения!
И да ви попитам:Течните бои за яйца стават ли за кремовете и поkритията на тортите!

Последна редакция: сб, 22 мар 2008, 23:44 от irinka28

# 143
  • Мнения: 2 185
Пепи специално теб искам да попитам- с бавносъхнеща или с бързосъхнеща готова маса работиш? Може би при мен лепне повече, защото е бавносъхнеща  newsm78 ? Ако с бързосънещата се работи по-лесно, казвайте да купуваме такава  Wink

# 144
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Джемма, браво за пролетната торта. Лалетата си ги направила много добре.
Clairette, работя само с бавносъхнеща. Ако реша да правя по-сложни и завъртяни фигурки ще си направя руска мастика с желатин Wink

# 145
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Тането супер ти е тортата - и цветовете са като живи.
Silrai и аз искам такъв котарак за рождения ми ден - ако може и Джери да участва обаче за да е по-весело Simple Smile Много е готина тортата.
marulka s украсата е много оригинална - а изпълнението е номер1.
bopsi гъбката е страхотна пък и цялостната украса е чудесна.
Джемма букета е като истински - носи пролетно настроение.

# 146
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Джемма, майстор си!!!

Аз направих класически фондан и съм много доволна. Ето го как белее

Двете тортички са готови, третата - нощес ще я глася

   

Не съм доволна от оцветяването, но ми е за първи път.

# 147
  • Мнения: 7 091
Сребърен облак, Petia tag, благодаря Hug

Да кажа за тортата след разрязването й - има страхотен вкус! Този мус е точно каквото харесваме...не чист шоколад, нито само сметана, а направо крем. Аз също не сложих желатина от рецептата и мисля, че даже не е нужен при шоколадовия вариант...стегна чудесно.
Все пак успях да я закарам здрава и читава и даже след разрязването си запази формата. Някак се стегна от само себе си след като вчера изглеждаше пред разпад...Не знам какво точно стана newsm78 Тандури, маргаринът ли ми причини това втечняване (ползвах твоята рецепта за Америкън айсинг, който предния път стана както трябва)?

Narina, извинявай, че чак сега виждам въпросът ти, ние сме в ремонт и почти не ми остава време за темичката, а празниците ни наближават и пак ще трябва да се захващам за тортите, та не знам.  #Crazy
Не съм пробвала с маргарин да правя айсинга, но определено втечняването може да е от него, защото при много кремове се отделя вода от маргарина. Бих заложила оригинално на маслото! Simple Smile


ЧУдесни тортички момичета, поздравления!

# 148
  • Мнения: 12
здравейте
от 2-3 месеца се възхищавам на красивите ви торти.Вчера реших да се пробвам да направя една торта с млечен марципан.Има още на какво да се уча,но като за първи път ми хареса
http://www.bgphoto.net/photos/31712/t633417753014071814.bmp
http://www.bgphoto.net/photos/31712/t633417753351415564.bmp


а вашите тортички са страхотни

# 149
  • Мнения: 484
Z_rose,тортичката ти е много нежна, а розичките са страхотни!

Общи условия

Активация на акаунт