Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 26

• 38 458
  • 292
  •   1
Отговори
# 120
bopsi разкошна гъбка!!! Hug
Я по- подробно разкажи как я направи Praynig

# 121
  • У дома
raya_usa , в момента го смесвам този шортънинг с маслото, за повече обем, но по принцип не го ползвам. При нас го слагат във всички сладкарски изделия, защото е много бяло и евтино, но аз съм малко фанатична на тема здравословно хранене. Във всички рецепти, обаче е смесено с масло.

Отивам да облека едната торта с шоколад - 50гр горчив шоколад , 50 гр бял, 2 с л глюкоза. Разточва се на нишесте.

# 122
Бопси,гъбката е много сладка.И аз искам да знам как точно си я направила. Laughing

# 123
Страхотни торти отново.  bouquet

Аз имам един въпрос- може ли да се смесват течни бои със сухи бои? newsm78

# 124
Момичета....невероятни торти пак сте направили!!! Браво!!! Котаракът, Гъбката, Бебещката.... да не пропусна някого само....

Искам да ви питам, може ли върху покрита с маршмелоус торта да се сложат фигурки от марципан Варна? Двете покрития подхождат ли си или едното ще развали другото?

# 125
  • Пловдив
Estell, тортата е много нежна  Simple Smile
bopsi, браво за гъбката, Получила се е супер. А за моделиращата маса, май повечето, които са я ползвали веднъж я предпочитат (и аз съм от тях)
мом4е6ка мама, няма проблем украсата и покритието да са от различно захарно тесто. На първият ми опит покритието беше млечен марципан, а розите маршмелоуз  Wink

# 126
Хайде и аз да кажа браво на Bopsi   и да се запиша за въпроса как точно си я направила тортичката - прекрасна е , очите ми останаха в гъбката.
Estell - ти като бързаш все такива ги правиш - разкошни Wink
И при мен като при Gushanka скоро повод не се задава. За разлика от нея обаче аз съвети не мога да давам Mr. Green, само ще ви следя, ще ви хваля и ако направя нещо домашничко ,обикновенничко Mr. Greenще показвам. Приятна събота и неделя момичета  Heart Eyes

# 127
Атланта то в тази рецепта на "маршмелоуз" , само за омазняване , беше дадено ( на ръцете и плота-около 1/2 къп само) . Така и го направих, но нещо не ми пое всичката пудра захар(останаха около 50гр.). започна да се къса , а не стана еластично ,затова добавих малко вода и пак го премесих. не знам какво ще стане след като престои в хладилника. надявам се да стане , но ако не , поне имам резервен вариант от готов"фондан" .
 а и да те попитам ,ти нали за неделя ги правиш тортите(или аз не съм те разбрала), къде ще ги съхраняваш дотогава? аз се притеснявам за яйчения крем , да не му стане нещо за около 20ч-без да е в хладилника. не ми се ще да натровя децата  Sad Embarassed
 момичета аз пак ще попитам отново-смятате ли че пандишпановия блат , ще "издържи" отгоре , една малка торта с рола? не ми се иска да се смачка !
 все още се чудя какъв да е блата, но до към 4-5(наше време) май трябва да реша и да го пека.

# 128
  • Пловдив
raya_usa, всяка торта покрита със захарно тесто подлежи на държане в хладилник. На 1-ва страница е описано подробно за маршмелоуз как става, а в предната тема дадох и линк с обяснения. Аз не бих рискувала нещо да ми потече ако е извън хладилника. А за маршмелоуза, ако и след микровълновата (3-8 сек) тестото е ронливо май няма оправия- аз така хвърлих една доза ведъж.
За да ти издържи долната част горната, аз бих направила нещо като маслен кейк (той стои леко влажен и няма нужда от сиропиране), така се намалява шанса на потъване на горната част. И няма да го мажа силно с крем. Също така хубаво е долната част да слегне добре (т.е. да престои сглобена в хладилник поне 1 нощ). Надявам се си ме разбрала,ч е малко объркано го казах  Blush

# 129
Пепи благодаря за отговора , аз уж изчетох доста неща от темата, но тук от където взех рецептата за маршмелоуза , казва че не се слага в хладилник , защото "кондензира" покритието(покрива се с капчици вода)
можеш ли да пуснеш линк за масления кейк? (страшно много теми са, извинявам се за настояването)аз затова искам тази вечер да направа блата , и да го слепя , за да се стегне довечера в хладилника и утре следобед да сложа горната част отгоре.

# 130
Страхотни торти отново.  bouquet

Аз имам един въпрос- може ли да се смесват течни бои със сухи бои? newsm78

_Пепи_
  а за моя въпрос дали знаеш?

# 131
  • Пловдив
raya_usa, аз си го правя по тази рецепта от Тането пускана в коледната тема.
stasi76, за жалост не знам отговора на твоя въпрос. Нямам течни бои и за това още не съм експериментирала. А защо искаш да ги смесваш???

# 132
здравейте дами, много ми се иска и аз да се похваля с последната си торта но не знам как се качва снимка  Cry
може ли малко помощ, много ще съм ви благодарна  Praynig

# 133
  • Пловдив
gabka_sladka, прочети ТУК

# 134
благодаря ти Пепи, но не се получи нищо!
ето давам линк към снимките Simple Smile
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=157092&photo=25

Последна редакция: пт, 21 мар 2008, 21:14 от gabka_sladka

Общи условия

Активация на акаунт