Автоимунен тиреоидит на Хашимото (2)

• 135 901
  • 787
  •   1
Отговори
# 435
  • У дома
Само да добавя, че съм много натоварена днес и ще продължа да пиша при първа възможност. По горе пуснах препоръчителни дози на добавки от книгата Thyroid power - 10 steps to total health, Richard and Karilee Shames

И в двете книги, които цитирам пише да се обърне внимание на жлезата дори, когато резултатите са добри, но има симптоми или наличие на антитела.
Дано не объркам някого, все пак не съм медицинско лице, но съм патила и като не видах голяма полза от докторите, тръгнах да търся отговори по разни книги.
Между другото, в книгата на Стивън Лангър се говори и за ползата от т. нар. социални групи, където хората споделят и взаимно търсят тригери на определено състояние, споделят какво работи за тях и какво не. Аз бих се радвала, ако успеем тук да направим нещо подобно, а не само да си докладваме стойностите.

# 436
Аталанта, благодарности  bouquet

Разбира се, че ще пишеш когато имаш възможност и време! И може би наистина най-добре е да пускаш сканирани страничките, които са най-интересни по твое усмотрение. Цялата книга надали ще можеш да качиш.

Мен лично много ще ми е интересно какви препоръки дават за хранителния режим.

цитат
"за ползата от т. нар. социални групи, където хората споделят и взаимно търсят тригери на определено състояние, споделят какво работи за тях и какво не. Аз бих се радвала, ако успеем тук да направим нещо подобно, а не само да си докладваме стойностите."

Всъщност точно това е идеята на темата. Всички обяснения, разсъждения, информации и линкове, които сме пускали, са именно с такова предназначение Peace

# 437
  • София /Абсурдистан
И аз в отбора ...  Sad

# 438

Тебе си те знаем Hug Къде се беше загубила? Някакви новини покрай теб, промени, подобрение?

... Ама хич не обясняват тези доктори,като на конвейрн,бързо хайде следващия....Бяхме с талони,но ехографията вече не се поема от касата и талона за какво е ,да ти запишат данните и да си кажеш приказката...

Така са, нали затова си я направихме тази темичка.
Талонът е, за да не му плащаш и на него за прегледа!

# 439
  • София /Абсурдистан

Тебе си те знаем Hug Къде се беше загубила? Някакви новини покрай теб, промени, подобрение?

Тц, никакви. Само влошаване. Косата ми е решила да ме напуска май и как само съм скапана ... Sad
Трябва да събера сили да се отмъкна на изследвания. Обаче ме е страх какъв ще бъде резултата  и затова още не съм отишла. Знам, че е тъпо, ама ...

# 440
  • У дома
Ох, аз уж не работя в момента, а все не ми стига времето. Голям респект имам обаче към всички, които и на работа ходят.

Две думи, преди да ми звъннат гостите на вратата - момичета, вие как сте с емоциите? Аз оправих енергията с вит В12, обаче емоциите ми са  ooooh!  Днес на урока по пиано едва си сдържах сълзите. За втори път я виждам жената, защото обикновено мъжът ми ходи и за малко да я ошашкам. Тя много се е запалила да пее някаква ария от Сватбата на Фигаро и синът ще и акомпанира - толкова красиво ми се стори, че захълцах. Верно, че от хубаво, ама аз и на работа така циврех от всяко дребно нещо. Ужас. Embarassed

Забравих да ви кажа за умората - освен В12, някои ендокринолози прибягват до хидрокортизон. Особено при хора с хронична умора. Аз и за него питах моята лекарка, но тя ми каза да не правим много неща наведнъж, а едно по едно. Та така, питане и подсещане му е майката Simple Smile

Всичко най  Heart Eyes

# 441
някои ендокринолози прибягват до хидрокортизон

Atalanta , кортизонът е нещо страшно! Хич не прибягвай до него!
Има други начини - билки, хомеопатия...
за умората някои съветват да се захванеш с някаква лека форма на физическо натоварване.
Звучи парадоксално, но работи. Леки упражнения, разходка, постепенно увеличаваш натоварването.
Тонизира, без майтап. А и после спиш по-добре, което също е от значение.

За емоциите - йога, релаксацията помага да си стабилизираш нервите.
BTW в бирата има доста витамин В , който е добър за нервите (и не само)  Mr. Green

Според мен е невероятно да се намери хапче или хранителна добавка, която да оправи нещата.
Лечителят е в теб и във всеки от нас, само трябва да го събудим  Simple Smile
Позитивно мислене, извличане на радост от ежедневието, по-малко шашкане и по-здравословен живот.
и най-вече - НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ! тогава нито добавки, нито лекари, нито хомеопати могат да ви помогнат!

"Аз съм Господ, който те изцелявам"  Изход 15:26
съхранете надеждата!!!

# 442
Кортизонът по-принцип е кофти работа. Не знам дали този хидро е същият, като онзи, за който си мисля, но има много странични ефекти. Не се увличай по лекарства!!! Вредата от тях понякога е равна на ползата. В смисъл- едно лекуват, друго увреждат. Наблягай на тироксинчето, витамини, някоя и друга добавка и гледай животът ти да бъде по-ведър. Повече радостни емоции, и така!
Наскоро говорихме за йогата!? Какво става, почнахти ле я или само си приказваме.
Да се взимаме в ръце момичета, че ако ние не го направим, няма кой!

Unknown_lady, марш на доктор smile3513 Веднага!!!!!

Пак четох едно интервю на диетолога Симеонов. Той прилага диетата на Зоната на Бари Сиърс. Та, според него такова нещо като Хашимото няма. Дали пък да не се пробваме там. Може пък... наистина... нещо....

# 443
  • Пловдив
Да кажа за йогата. аз от известно време проучвам йога-учителите в Пловдив и мисля, че си избрах - клуб Амрита. Само не съм почнала редовно. Иначе всяка сутрин си правя някои по-важни пози. Вечер също. Но не е същото ако идеш на курс. Там програмата е по-дълга, балансирана и те съветват кое как се прави. Поне на мен ми влияе добре. След занимания се чувствам по-енергична. Опитайте. (Аз обаче си имам малко опит от едно време)

# 444
....диетата на Зоната на Бари Сиърс...

здрасти , Птица  Mr. Green
моята хомеопатка бая ми я рекламира тази диета, ма още не съм й се наканила.
много сметки пусто, блокове разни...  Rolling Eyes
иначе мацката твърдеше, че насила се мъчила да качва килограми няколко месеца, защото се била уплашила при такова отслабване, дали пък няма рак.  Shocked

по принцип съотношението въглехидрати-протеини-мазнини на Сиърс е близко до препоръчваното за тироидити - с леко намалени въглехидрати, за сметка на протеините. Намалени, не изключени.

книгата я има тук , за да се информира човек за какво става дума.
на сайта на Сиърс има калкулатор за блоковете, които ти се полагат тук   (по подразбиране е за мъже, цъкнете в горната част да смените на женския калкулатор).
аз имам "соевата зона" вкъщи, понеже не ям месо, но пък соята и тя трябва да се яде с мярка..., та се ослушвам още  Mr. Green

# 445
Есме, писали сме едновременно, май Joy
Но единомислие - бетон Peace

И мен това ме спира за Зоната - много сметки, много мерене, много играчка. А и кантарче си нямам.

# 446
И аз попаднах на препоръки на Огнян Симеонов - очарована съм. Има някои неща, които още може да се желаят, но за мен това е първия човек, който обобщава и говори същите неща като мен и йога треньора ми (който е всичко друго, само не и типичен) за храненето. Много разумно, освен това опита и образованието му са точно тези, на които аз лично бих се доверила. Е, аз вече си имам режим, но него го препоръчвам сериозно. Сестра ми сама стигна до него и на мен лично много ми харесаха препоръките, но тя не удържа дълго фронта - за нея просто е поредната диета. Но тя си няма здравословни проблеми, нито нужда да промени живота си, само 1-2 килца отгоре... Не знам дали е на принципа на Зоната, това е едно от малкото неща, които не съм чела, но нямаше абсолютно никакви сметки в препоръките му. Нещата бяха горе-долу пресметнати... всяко хранене трябва да съдържа белтъчини, въглехидрати и мазнини, като имаше таблица с количества от всички възможни за комбиниране неща за закуска, обяд и вечеря - лесно за работа, смляно като за начинаещи. Само желание да имаш...

За спорта - не само лекичко, а активното спортуване ме изкара от дупката. Започнах с йога всеки ден и фитнес 3 пъти седмично. Сега ходя на йога 1 път седмично, работя у дома всеки ден, и ходя на карате 2 пъти седмично. Няма нужда да обяснявам, че не ми е студено, нямам проблеми с тегло или депресия. Когато човек се концентрира много силно върху нещо, всичко друго отива на заден план, изчезва, и това страшно много помага. Освен каратето и медитацията, правенето (украсяването) на торти ми действа по същия начин, но пък е доста вредничко, щото може ли да правиш торти без да ги опитваш  Wink

# 447
Май отиваме към нова тема Хашимото 3!

Имам един въпрос: може ли да се постави диагноза Хашимото само от ехографско изследване?! Мен докторката ми каза, че е сигурна в диагнозата, но все пак newsm78

# 448
Кillah - Мисля, че може - по вида на жлезата, размера, плътността й. Но все пак е добре и хормоните да се изследват, иначе как ще дозират лекарството!?

Сребърен облак, той сметките ги прави след посещението. Всъщност изчислява т.н. блокове. На пациентите се изпращат едни листчета с групирани храни от по 1 и по 2 блока. Поне това съм виждала.
С това не искам да омаловажа работата му - помага на много пациенти, разпространява диетата, насочва много хора към правилно хранене и мислене. А и пресмятането на блоковете и въобще осмислянето на принципите на диетата са доста сложна задача. За някои и непосилна. Има такива, които дори и с листчетата се затрудняват.
Ти за този хранителен режим ли щеше да споделяш? Разкажи повече. Много ми е интересно хора, които са се преборили с проблема, как са го постигнали, и специално за начина на хранене ми се иска да чуя по-подробна информация!

# 449
Май отиваме към нова тема Хашимото 3!

Имам един въпрос: може ли да се постави диагноза Хашимото само от ехографско изследване?! Мен докторката ми каза, че е сигурна в диагнозата, но все пак newsm78
На мен д-р Начев като ме погледна на ехографа,още преди да е видял изследванията ,каза на сестрата(или каквато беше там),че е много ясно изразено Хашимото.

Общи условия

Активация на акаунт