Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви методи за справяне с тревожността използват участниците в дискусията?
Какви са препоръчителните билкови средства за тревожност и депресия?
Кои са препоръчителните психотерапевти и психиатри в София?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви методи за справяне с тревожността използват участниците в дискусията?
Участниците споделят различни методи за справяне с тревожността. Някои от тях използват билкови средства като мента, глог и валериан, други се възползват от йога, докато трети предпочитат психотерапия. Освен това има и такива, които се самолекуват чрез самовнушение и промяна на вътрешния и външния си свят.
-
Какви са препоръчителните билкови средства за тревожност и депресия?
Участниците съобщават, че използват билки като мента, глог и валериана за справяне с тревожността и депресията. Някои от тях също споменават жълт кантарион, но изразяват съмнения относно неговата ефективност. Важно е обаче да се консултирате с медицински специалист преди да започнете приема на билкови средства.
-
Кои са препоръчителните психотерапевти и психиатри в София?
Участниците споделят препоръки за психотерапевти и психиатри в София, като споменават имена на някои специалисти. Сред тях са д-р Габриел Балева, Севда Шенков, Весела Николова и други. Въпреки това има и отрицателни отзиви за някои специалисти, които не са отговорили на очакванията на участниците в дискусията.
-
Какви методи за самолечение на тревожността са споделили участниците?

.
Много ме беше страх/срам и т.н. в началото. Той започна да ме разпитва защо съм при него. Аз казах с 2 изречения и ревнах. Той ми даде 1 ролка тоалетна хартия и каза, че не е тук, за да ме успокоява, а за да работим по проблема. И така се започна всяка една дума да ми анализира, да ми задава 100 въпроса. В началото се изнервях, но после изкопа проблема. Имах едни натрапливи действия /но не мога така да ги кажа публично/, натрапливи мисли, ПА нямах, но имах силна тревожност.
/ затворих вече страницата.
Помага ми. До кога? Не зная. Знам само, че искам живота си, обичам го, обичам ММ, сина ни, мама, тати и брат ми