Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви методи за справяне с тревожността използват участниците в дискусията?
Какви са препоръчителните билкови средства за тревожност и депресия?
Кои са препоръчителните психотерапевти и психиатри в София?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви методи за справяне с тревожността използват участниците в дискусията?
Участниците споделят различни методи за справяне с тревожността. Някои от тях използват билкови средства като мента, глог и валериан, други се възползват от йога, докато трети предпочитат психотерапия. Освен това има и такива, които се самолекуват чрез самовнушение и промяна на вътрешния и външния си свят.
-
Какви са препоръчителните билкови средства за тревожност и депресия?
Участниците съобщават, че използват билки като мента, глог и валериана за справяне с тревожността и депресията. Някои от тях също споменават жълт кантарион, но изразяват съмнения относно неговата ефективност. Важно е обаче да се консултирате с медицински специалист преди да започнете приема на билкови средства.
-
Кои са препоръчителните психотерапевти и психиатри в София?
Участниците споделят препоръки за психотерапевти и психиатри в София, като споменават имена на някои специалисти. Сред тях са д-р Габриел Балева, Севда Шенков, Весела Николова и други. Въпреки това има и отрицателни отзиви за някои специалисти, които не са отговорили на очакванията на участниците в дискусията.
-
Какви методи за самолечение на тревожността са споделили участниците?
Винаги са ми казвали, ти си само на 20+, живей си живота. Ами живея го, ама...все си мисля за неща, които съм сигурна, че околните на моята възраст не мислят и ми става тъпо за мен си. Сега се вманиачих по теглото си. Отслабнах с 20 кг, но имам още малко от бременността останали. Сега като прочетох темата се сетих за тревожността, страховете... Ами тях ги няма. Минали са. Поне отдавна не са идвали де. Мен ми трябва цел, идея, по която да мисля, да работя, да ми занимава времето. Детето прохожда сега, плюс диетите и спорта. Това ми помага!
Много ме беше страх/срам и т.н. в началото. Той започна да ме разпитва защо съм при него. Аз казах с 2 изречения и ревнах. Той ми даде 1 ролка тоалетна хартия и каза, че не е тук, за да ме успокоява, а за да работим по проблема. И така се започна всяка една дума да ми анализира, да ми задава 100 въпроса. В началото се изнервях, но после изкопа проблема. Имах едни натрапливи действия /но не мога така да ги кажа публично/, натрапливи мисли, ПА нямах, но имах силна тревожност.
/ затворих вече страницата.
Помага ми. До кога? Не зная. Знам само, че искам живота си, обичам го, обичам ММ, сина ни, мама, тати и брат ми
)
!