ФЕВРУАРЧЕнцето мило, то на мама си е най красиво!

• 18 268
  • 289
  •   1
Отговори
# 210
Честито на рожденника на Роси,именника на Евелинка и рожденничката на Алекс.Да растат здрави и добри деца!
Евелинка беше споменал,че знаеш на какво се дължи слуз в акито.От няколко дни забелязвам в акито на Габи нещо подобно на сополки, но не е на бели конци.Това слуз ли е  и има ли място за притеснение?Ако някой знае  моля да даде съвет.

# 211
  • София
Лелееееее, колко много празнуващи на този хубав празник! moresmile
Роси, да ти е жив и здрав младежа! Да те радва с много успехи, а  ти да се гордееш много с него! bdbaloni smile3525
Алекс, Честит Рожден Ден и на твоята кукличка! Жива и здрава да ти е! newsm51
Евелинка, Честит Имен Ден на Блажко! Да расте умно и послушно дете!
smile3525 Понаплачи си се, олеква! Wink
Честити месечинки на всички бебоци!  bouquet
Алинка, много сладурски неща! Със здраве да си ги носите! newsm51
Слънчице, и на вас честити придобивки! newsm51
Днес наистина е Ден на майката! По този повод в нашата детска градина празнуват именно днес, а не осми.  Simple Smile
Алинка , благодаря и на теб Честит Празник!
Весел ден на всички!  Hug

# 212
Мери, да ви е жив и здрав баткото и много радост да ви носи Hug
Роси, честит празник и на вас!
Алекс 99,честита ти рожденичка!

Евелинка, честит ти именник!

Влязох набързо само да ви честитя, че нямам много време да пиша.
Ани плачка почти постоянно щом е буден Party

# 213
РОСИ БОСИ честит рожден ден на Божидар
пожелавам му на шаха да стане господар,
да е здрав , умен и щастлив
и като майка си ...безкрайно работлив(красив)-
и двете стават ,не мога да реша кое newsm78
Целувки от нас и на всички останали сладурчета и пухчовци  happy bd bdbaloni lovekiss Kissing Heart Two Hearts

Нямам много време -не се сърдете ,че не ви изброих ,но много щастие ви желая и здраве  lovekiss Two Hearts Kissing Heart  bouquet  bouquet

МАМА АВИ --мерси  bouquet Heart Eyes  bouquet

МЕРИ благодаря за отговора ...пак  bouquet  bouquet

Последна редакция: вт, 25 мар 2008, 13:57 от бубето 29

# 214
taninana, по принцип наличието на слуз в акото може да е признак на алергия, подчертавам може, не означава, че бебето има алергия, защото на някои от октомврийките децата им имаха слуз в акито, пък не са алергични. Посъветвай се с педиатъра, не бързай да хукваш към алерголог.
За белите нишки и гранулки в акото занм, че са непреработена кърма, когато бебчето папка повечко.
Момичета, много сте мили!
Ние утре сме при Драганов с двете деца. Дано с Маги всичко да е наред, пък на Блажко нищо да му няма и само аз да си въобразявам, че криви крачето. После си взимам Благун и ще падне едно гушкане.

# 215
Здравйте, Честито на всички празнуващи, пожелавам много здраве, щасти и късмет.

# 216
Я, колко много поводи за черпня днес Party. Честит Рожден ден на гросмайстора Божидар и на голямата кукла на мама Alex! Честит имен ден на Блажко! Само хубави емоции и много здраве!
 newsm30През нощта Калоян пак ми спретна номера с напишкването и наакването на почистено дупе и то така, че посред нощ разбутах мъжа ми да сменям чаршафите върху спалнята (повивалникът не спаси положението). Иначе от чайчето от семе на копър му се успокои коремчето и не се е гърчил и напъвал.

# 217

Да ви почерпя за нашата месечинка
Честито на рождениците и имениците.
Честити месечинки на всички.

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hugна всички

# 218
Здравейте и от нас. Отдавна не ми е оставало време да пиша, но когато мога ви чета. Ние онзи ден бяхме на консулт. - 4800/56, т.е. с 2кг и 4см от изписването. Обаче сме с много як запек  Shocked и вчера бяхме на гастроентеролог. Ще пием пребиотици една седмица и ако не помогнат - прахчета Мотилиум. Сменяме постепенно АМ от Аптамил АР на Аптамил 1, за да е по-рядко и уж да не го запича, ама нещо единичката не го кефи и в 99% от случаите не си го изяжда и се събужда през 2.5 часа гладен. Мисля като свърши да му взема Милумил 1, че поне е пак на Милупа. Препоръчаха ни чай Блевит Л за разхлабване, бил най-най-по, счупихме се да го търсим че му е спрян вноса, е, намерихме един изостанал, но .... ефект нъц...Милия така се напъва, толкова е неспокоен, че..... Акото е твърди на дарадонки - направо можеш на топчета да си играеш  #Crazy Беше му се разранило дупето та имаше и кръв #Crazy Абе гадна работа. На майка си се е метнал ракъв задръстен #Cussing out
Да питам софийските мами дали има някоя от Младостите? Аз съм в Младост 1а, но никой не познавам въпреки че живея тук от почти 3 години. Ако има някоя и има желание може да си бутаме бебешорите заедно по квартала.
Та както бях казала в др. тема на мен кърмата ми спря и съм на диета. Имам да свалям 15кг. от бременността( в болницата бях оставила 7, но за да имам поне малко кърма се тъпчех с каквото ми кажеха и резултата беше само че си ги върнах половината) и още около 5 от преди това, та ме чака яко глад  Cry
Ами друго не се сещам. Чао за сега от мен. Надявам се вече да имам повече свободно време да пиша. Целувки на всички.

# 219
Здравейте и от мен!
Честит празник на всички ви!Бъдете силни и любящи майчици на своите дечица!

Честит имен ден на Блажко на Евелинка!Да оздравява бързо,че да не и е толкоз мъчно!Знам какво е,ние бяхме така,докато бях в МД,сърцето ми се късаше!Що сълзи изплаках...

Честит рожден ден на батковците Божидар и Стоян!Да са все така добри дечица!

Честито и на рожденничката на Алекс!

Ние сме добре.На първата ни консултация премериха Миа,беше 4кг,с 600 г отгоре за 18 дни.Доволна съм,но все я мисля!Яде ли достатъчно,имам ли достатъчно кърма?Все ми се вижда много слабичка.Но опитът ми с Тони е съвсем друг-той се роди над 4кг и качваше бързо,пък и ядеше от шише и виждах колко изяжда.Даже и сега си е едър за възрастта-цели 20кг и 1м е!А Миа е една финна,финна.Все я мисля.Иначе яде 7 пъти дневно-храненето в 24ч го пропуска,спи си много добре,даже понякога по 4-5 ч!Пълни памперсите 2 пъти дневно,спокойна е!Би трябвало да и стига кърмата!Дано да е така,много ми се иска да си се кърмим до годинката!Но и при нас понякога го има това сърдене на гърдите,или пък суче и от двете!С колики сме вечер от 6 до 10ч,засега се справяме с Инфакола и ммного гушкане!

За големите батковци-при нас положението е същото!Бях се притеснила много по едно време!Понякога Тони е направо нетърпим.Но си казах,че е период и ще отмине.Старая се да го накарам да се чувства по-обичан дори и от преди да си има сестричка,да му обръщам достатъчно внимание,да обяснявам спокойно,да подхождам търпеливо към белите.Е,не винаги се получава!И при нас има по някое плясване по дупето,но това е!После,като заспи,си го гледам и си проронвам по някоя сълзичка!Милото ми Антоанче-калпазанче!

Милагрос,както вече писах,и Миа пропуска храненето в 24 ч,а яде в 3.Не я будя!Но може би трябва да опитам това,което пише Еми,макар че мисля,че за да засуче,ще трябва да я поразсъння.Сърце не ми дава,като я видя как сладко си спинка,пък и децата растат и със съня си!

За Инфакола-давам вечер по 2 капкомера-преди и след ядене.Така е по-спокойна и не се мъчи толкова!

Мария,аз живея в Дружба,но с удоволствие бих дошла до 1А някой път!

Евелинка,Голдънче,много добре са минали вашите пити!Поздравления и за това как изглеждате!И прически,и цялостна визия-браво!Аз съм още мноооого далече от обичайния си вид,ще се боря с многото кила полека-лека,но за мен сега е важно кърмата ми да стига на детето ми.Е,спазвам някаква олекотена диета,а с велоергометъра ще се старая тепърва,както и с много разходки с количката, и тичане след баткото!

Ами,май това е засега!Оставям ви,че аз пак имам изпити и трябва да залягам и над учебниците!Пък и Миа всеки момент ще се събуди да папка!
Лек ден на всички ви!

Последна редакция: вт, 25 мар 2008, 15:16 от __ZLATO__

# 220
Здравейте, мамчета.....Честит празник на всички ви...Желая ви много здраве, щастие, усмивки....
Честит рожден ден на дъщеричката на Алекс99. Желая и да е все така лъчезарно дете, да е много усмихната и да е все такава добра кака.... Flutter
Честит рожден ден на Боби на Росито....Жела му да покорява все по-високи шахматни висоти и да е следващия Веселин Топалов....за радост на мама и тате и на всички мами февруарки 2008.... Hug
Честит имен ден на Блажко на Евелинар...Желая му да е здрав като името си и да е един чудесен батко на малката Маги...и по-скоро да се прибере и да нагушка мама и Магито.... Hug

# 221
  • София
Добър ден и от нас Grinning

Най-напред да честитим на празнуващите:

Да е жив и здрав Стоян! Мери, да ти бъде радост и опора този голям мъж Grinning

Честит рожден ден и на Божидар Grinning Много успехи в шахмата му желаем
Да е жива и здрава дъщеричката на Алекс! Да растре умна и красива, да бъде дружка и отмяна на мама Grinning

Евелина, да ви е жив и здрав Блажко Grinning Да расте чаровен и грижовен батко Grinning

Иначе за нас какво да пиша- в неделя пътувахме до родния ми град, на гости на майка ми, за да празнуваме Великден( Роси, мерси за поздравите по този случай Grinning) 160км момчетата се държаха страхотно-малкия спа, големия зяпа през прозореца, само че като сложихме двете седалки отзад едва остана място за моето голямо Д Mr. Green, а не ми се искаше да пътувам отпред и  да ги оставя сами отзад. Чудя се на семействата с три малки деца как си събират седалките, ако не са с миниван!? Бяхме решили да гостуваме само няколко часа  и после да се приберем, но малко преди да пристигнем гръмна водната помпа на колата. Съответно там всички празнуват, няма кого да помолиш да погледне колата нито в неделя , нито в понеделник.
Камен имаше само 4 памперса и два комплекта резервни дрехи(и то някакви панталони само и блузи, нищо по-удобно), а Георги -една блуза и един панталон. Наложи се да преспим там- единия спа с дънки, другия с джинси, а заради дрисливото дупе на Камен чичо му се разходи 80км  за 10 памперса. Оправихме колата в Пловдив и снощи се прибрахме.
Ето една снимка  Grinning
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=157213&photo=29

Прочетох половината тема наведнъж и забравих кой за какво пита и какво споделя. За по-голямото дете много сте дискутирали. В началото имахме същия проблем -агресия към всички и всичко. Забелязах обаче, че това се провокира в голяма степен от поведението на възрастните наколо- който дойде, най-напред започва да пита "Обичаш ли го братчето, ще му даваш ли твоите играчки, ще му даваш ли от твоите бонбони, шоколад и т.н." и  в следващия момент" Не шуми, че ще изплашиш бебето, не пипай на бебето играчките, не не бръмчи, че ще го събудиш и подобни." Съответно реакцията е , че прави точно обратното. В един момент просто помолих околните да не свързват всяка забележка към Георги с комфорта на бебето, защото се получава, че всичко, което е правил до преди дни (все нормални неща като да строи с кубчета или да бръмчи с колите) сега трябва да промени заради бебето. Опитвам се , когато му правя забележки или поставям условия да ги свързвам с общото ни ежедневие( по тихо, че мен ме боли главата, или по-бързо да се облича, че всички ще закъснеем и постепенно включвах и Камен.
Освен това отделям и доста време за него, почти цялото време докати Камен спи- играем, четем книги, отговарям на безкрайните му въпроси "Защо"(макар че често ми омръзва, признавам си), правя неща, на които виждам, че той отделя голямо значение- например днес около 15 мин изкарвахме и нанизвамхме мъниста от мартениците, които вчера свалихме- много интерсно му беше (за разлика от мен). Опитвам се да му поставям ясни правила от сорта на " Сега имам работа на компютъра и не искам да пипаш" но когато той гледа детско или рисува на компютъра и аз не пипам.Ситуациите са стотици, но основно това са принципите, които спазвам. Обяснявам много, много, много (понякога ми писва, ама гледам да се сдържам,рядко и не успявам)Е, не винаги се получава, но все по- често има резултат и ежедневието ни е относително спокойно Grinning( а бе щом имам време и за форума Mr. Green ) Положението се променя ако има баба- лиготиите са в пъти повече.

Лек ден от нас  Grinning

Последна редакция: вт, 25 мар 2008, 15:26 от tchara

# 222
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ РОЖДЕНИЦИ И ОТ МЕН!
Днес ние правим 40 дни и бяхме на църква.Четоха на мен и беба молитва за здраве. И докато аз се опитвах да усмиря Симона да не плаче ,баткото си подпали косата със свеща ,която държеше hahaha "Нещо ми стана топло на главата !Нещо ми мирише на изгоряло!!!" И като се обърнах бретона му поизтънял Joy Преди малко постригахх изгореното и го къпах, че в 17.30 сме на тържество им за буквите

# 223
Мама Ави, Бени, Танинана, Жаси, Ивето, Пухка, Драгонче, Галив, Еми, Сенди, Злато, Чара, , много ви благодаря за честитките и дано пожеланията ви се сбъднат! Hug Пух, имаме си котарак у дома, така че има си равноправие Naughty, нищо че таткото се надява на още една поправка, но при сегашния ми акъл няма да го огрее, макар че голяма дума не казвам Laughing
Честит ден на майката!  bouquet
Честит рожден ден на Боби на Роси и на дъщеричката на Алекс! Да са много здрави, послушни и безкрайно щастливи!
Честит имен ден на Благун и всички именници! Да си носят с много здраве имената!

Видях се днес с отчето, но беше следобед та се разбрахме за утре сутрин да ида да ни начете чистата молитва,  днес правим 40.

# 224
Честит празник на всички празнуващи днес!
Роси, Евелинка, Алекс, Мери, да са живи и здрави децата Ви. Много да Ви радват и да Ви направят най-щастливите майки на света!

pavio4, много смешна, но и много неприятна случка си имала с баткото. Добре, че всичко е свършило добре. Искрено се възхищавам на всяка една от Вас, която е с две и повече деца как се оправяте с всичко и успявате да пишете редовно и да давате ценни съвети на всички.
Относно отделянето на децата и "хвърлянето на бабите"- правя го всеки път когато имам възможност и имам нужда от свободно време за себе си. За съжаление само едната баба-майка ми е до мен и може да я гледа, другата баба е на 400 км от нас. Вече няколко пъти я оствяхме за вечерта за няколко часа и ние с мъжа ми излизахме, първия път беше на 8-ми март. А през деня също я оставям понякога, когато трябва да отида на фризьор или козметик или зъболекър или просто да се видя с някоя приятелка. Както беше писала Евелинка-и майка и е човек. Знам, че някои биха ме упрекнали, но такова е моето виждане. Laughing
Имам един въпрос ( с риск да ви скандализирам) някоя от Вас лепи ли ушичките на бебоците, за да не се подгънат. Всеки път, когато Деница си завърта главата и ушичките и се подгъват и много се притеснявам да не и клепнат.

Общи условия

Активация на акаунт