ФЕВРУАРЧЕнцето мило, то на мама си е най красиво!

• 18 243
  • 289
  •   1
Отговори
# 60
  • Кьолн
Добро утро мили мами! Бързам да пиша докато Ивка спи. Да ви се оплача снощи какво ми се случи. Тъкмо я дохранвах с АМ и тя започна да се напъва по голяма нужда. Както се напъваше и си хапваше като започна да повръща на фонтан през носа и остичката. И се задави и спря да диша. Само очите и бяха ококорени . Аз така се шашардисах започнах да я тупам по гръбчето а тя не диша. Започнах да крештя на мъжа си и бебка се оправи. Ама така се оплаших ужасно. Знам че грешката е в мен трябваше щом се напъва да спра и да я изправя, но пусти акъл. Едно невнимание и щеше да стане непоправимото. Ох , като се сетя и настръхвам. Иначе е спокойна хапва си и спинка.Извинявайте ,че ви се оплакох,но трябваше да споделя. Желая лек ден на всички!

# 61
  • София
memo, единия начин е както ти пише GoldenEyeful - деликатно и със спокойствие. Втория вариант, който практикуваме у нас - за да се спестяват директни двубои, мойта жена си споделя каквото има с мен, и след малко лошите вести ги получават от мен, а на мен не смеят да ми противоречат, така съм им поставил правилата. Просто на своето си дете е по-трудно да се разсърдиш, и ако й го каже нейния си син би трябвало да се вслуша в неговото мнение. А и двамата с мъжа ти не е зле да им обясните, че във вашата къща ще идват когато ги поканите. Успех, не е лесно, това са деликатни взаимоотношения, някой път невинно изпусната дума става повод за скандал, но ще се справите. newsm10
...
newsm10 и аз така постъпих и сега положението е малко по-добре (не особено де, но пък и не се сърдя, защото помощта й ми е все още нужна, нищо, че прекалява на моменти...благодарна съм й за това, което прави! А, иначе се посръдваха на сина си малко после, но явно бързо им мина:))))

Голдън, не съм се сблъсквала досега с проблема "синя уста"..дано и да не стане за напред!

...
Да ви питам за оченцата - при изключително кърмените, както е мойта засега, кога ще се проясни истинския цвят. Нашите очета се промениха от раждането - изглеждат с доста чист и оформен цвят, но ми казаха, че може бебешкия цвят да се запази чак до отбиването, вярно ли е или си е пак индивидуално?
...
 Много  Hug на всички майчета, а на бебчетата - успех в първите опити за бебешки "говор" - гукане и др. Вашите пробват ли се вече  Simple Smile
...

На тези очета, за това им казват млечни. Обикновено са теменужно сини, докато бебето е кърмено. Въпреки че аз съм кърмена само до 4 месец, моите очи обаче са били сини до годинка, а сега са ми кафяви. Рано е да се каже:) за нашите бебчета. При родители със сини очи, обаче бебетата имат по-ясно изразен син цвят, които не е  като теменужния и може да се различи. А за гукането, ние още от 2-рата си седмица го правим Crazy, колкото и да е странно и да ми се струваше рано за това. Не само гукането, но и ред други действия, които можем и практикуваме редовно са описани за поне 3-ти месец по дебелите книги Joy. Например държи вратлето и торса изправени и се върти насам-натам и си разглежда, заглежда се, следи с поглед и се обръща като някой я повика към неговата посока и го фиксира Shocked. Както и да е, то с това преносване Laughing си го родих детето готово за първи клас явно Sunglasses

Мозила
, моята лакомия най-редовно се дави и спира да диша и много ме шашка. Аз като "светкавицата" я вдигам и я тупам, докато се отбакне и все ми спира сърцето, но това е положението...ядем като невидели...ще кажат, че не и давам да яде по 3 дена:))))

# 62
Добро утро и от мен kaffeetrmker_2,аз пак си пия кафенцето докато ви чета Grinning
mozila,направо настръхнах като четох какво ви се е случило,дано не се повтаря повече Praynig
galka 79,честита бебка  bouquetЗа захарта-аз не съм давала,макар че и ние бяхме доскоро жълтички.Пробвах да давам глюкоза в началото ,но малката не искаше да я пие и спрях да я мъча.
thedragonbg,много е хубав слинга sling
memo1982f,най-добре говори с мъжа ти и той да й каже на свекито ти да не идва всяка вечер.Ох,добре че моята е далече,че сигурно и тя щеше да е нон-стоп вкъщи ooooh!
desi_sunshine,и аз се чудя за цвета на очичките до кога ще се променя.Нашата мацка засега е със едни сини очи,дано така да си останат.Иначе вече не са мътни,и аз не знам дали ще се променят повече FlutterА за гукането-вече се опитва да издава някакви звуци,най-вече говори на играчката над леглото и като види батко си-много му се радва,ритка с крачета и се хили Laughing
Tatko Gan,,браво на Мира,страхотни мерки newsm10
Днес пак няма да става за разходки Sad,по-скоро да се стопля,че вече не ми се стои вкъщи.

# 63
  • Варна
Мери благодаря ти за отговора  Hug
Добре, че в началото като течах като крава  Mr. Green замразих малко кърмичка, че сега с нея дохранвам пък да видим.
Варна на мен ми е по удобно през седмицата за разходка, ама да знаем че ще е хубаво времето.Събота и неделя прекарваме максимално с татито Simple Smile
Като погледна прогнозата и ще измисля един ден със среща в морската, примерно на летния театър за да може да седнем там и да се изчакаме нали всеки в различен час храни Wink Как ви се струва?
galka 79 добре дошла при нас!
mozila всеки прави грешки не се притеснявай, случва се, важното е че всичко е завършило добре.Аз пък вчера на консултацията драннах главата на Ники във везната без да искам... Confused

# 64
  • София
Добро утро и от мен! И аз съм с кафето пред компа, че иначе как! Wink
Благодаря ви за отговорите! Днес ще питам и лекарката, имам някакви спомени, че Мустаков ме е питал за синя уста, когато водих Лили, преди три години. Може и да бъркам, дано да е така. Praynig
Татко Ган, браво на вас! smile3501 Изпълнили сте план-графика за мерки и теглилки и традиции!   bouquet Поздрави на Звездобройка!  Wink
Драгон, много е хубав слинга! Аз и такъв не мога да спретна. Embarassed Embarassed Embarassed
За цвета на очите, ами аз не вярвам да й останат светли или сини, въпреки че двете лекарки при които ходим ми твърдят, че ще останат такива. Thinking Да видим......
Хубав и спокоен ден, момичета!  Hug

Последна редакция: пт, 21 мар 2008, 10:32 от GoldenEyeful

# 65
Здравейте на всички.По едно за всички.

Благодаря на всички за отговорите,ще пробвам,пък да видим какво ще стане,макар че не виждам как ще стане деликатно,като тя не се усеща.

За гукането  и ние гукаме,най-вече като му приказвам,а каката като застане при него и се втренчва в нея и й се хили,като му пее много се радва.

Цитат
А да, синята уста, Емма посинява така около устичката ако плаче много след баня, цялата е червена а устичката морава направо
И ние сме така.Мери благодаря за отговора,нашата фонтанела също е малка,обаче ни дадоха да пием по 2 капки.

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hugна всички

# 66
  • София
Здравейте, момичета!

Моля ви, която ползва Саб Симплекс да ми каже в каква дозировка го дава на бебето си. На нас Педиатърката ни беше предписала 4 пъти по 5 капки, но може това да е било дозировката за новородено. Днес сме на консултция, така че ще я попитам.

За софийската среща, аз предлагам да е при НДК. Южният парк е добро място, но като се замисля как бих стигнала до там от другият край на София, та бих се отказала.

# 67
Здравейте, момичета!

Моля ви, която ползва Саб Симплекс да ми каже в каква дозировка го дава на бебето си. На нас Педиатърката ни беше предписала 4 пъти по 5 капки, но може това да е било дозировката за новородено. Днес сме на консултция, така че ще я попитам.

Аз давах по 15 капки, така пише на упътването. Но много се запича от тях и спрях! Успех!

Hug

# 68
  • София
Аз давах по 10 капки на всяко хранене и се запече, сега давам само вечер по 10 капки.

# 69
Здравейте и от мен.
За синята устичка: мисля че не трябва да се притесняваш, щом чак сега го забелязваш. На моето момченце му посинява мусака , брадичката и ръчичките (предполагам и крачетата, но те са скрити и не знам) винаги когато плаче. Той е така още от раждането. Аз го отдавам на това че има проблем със сърчицето. Щом чак сега се появява при вас, значи не е проблем като при нас. Ти за да си спокойна пак сии питай док. Успех.
За варненска среща аз сън за. Само да е топло.Поли барчетата на летния още не са отворени май.
Чао и приятен ден от мен.

# 70
За варненска среща аз сън за. Само да е топло.Поли барчетата на летния още не са отворени май.
Аз вече се разхождах с кенгурото из морската и повечето барчета около летния работят. Имаше поне 4 отворени с масите навън, а има и едно дето може да се влезве и вътре.
Хайде да хойкаме. Ние вчера с Делянка и Дездемонка обришихме квартала и близкия Mall. Супер си беше. Грабвайте количките и да вървим.
 Hug

# 71
  • Варна
Аз вече се разхождах с кенгурото из морската и повечето барчета около летния работят. Имаше поне 4 отворени с масите навън, а има и едно дето може да се влезве и вътре.
Хайде да хойкаме. Ние вчера с Делянка и Дездемонка обришихме квартала и близкия Mall. Супер си беше. Грабвайте количките и да вървим.
 Hug
Абе защо не се обаждате и аз вчера бях около мола.

# 72
Здравейте, момичета!
Днес поспах до по-късно, че следобед съм на фризьор и няма да мога да полегна, а утре е погачката и искам да съм по-свежа. Пък и като се сетя каква дандания ще стане утре...
Галив, какво му е на твоето юначе? (Аз сигурно съм пропуснала и се извинявам Embarassed)
Драгонче, ние късно къпем и двете деца - към 10 часа. Така е, защото по принцип татито ги къпе, а той рядко си идва преди 9 часа от работа. Слингът е страхотен, но теб явно си те бива (спомням си какви хубавини плетеше). Аз за съжаление сън с 2 леви ръце.
Ефросина, Магдалена е същата - главата си вдигаше и задържаше за няколко секунди още при раждането, сега вече я държи спокойно сама и я върти, вижда, усмихва се и гука, само си търси компания, вече се завърта на няколко пъти сама. На мен ми е ужасно странно, защото Блажко всичко направи доста по-късно. В интерес на истината, още като се роди неонатолозите бяха изненадани от добрите й рефлекси, аз нали се притеснявах, че е хипотрофче, та ми се смяха какво бебе съм родила.
Мозила, ужасно преживяване! Hug

# 73
Здравейте от нас, бяхме на консултация. От изписването насам (т.е. за 19 дни) Калоян е наддал 840 гр, което според мен е много добър резултат за бебе, което е изцяло на кърма. Вчера му купих за дупето един крем за чувствителна кожа на "Мустела" и след две намазвания зачервяването почти не личи. Скъп е, но е много ефикасен. Аптекарката ме посъветва да го използвам само при нужда, а през останалото време ще слагам "Бочко" или "Бейби тан" - взела съм ги и двата.
Къпането в общи линии е към 19.30 ч., но вчера Калоян беше толкова гладен, че не издържах и го нахраних с идеята да го изкъпем някъде към 23 ч. Да, ама той по навик си поиска да го дохраня след кратка пауза и така два пъти. После откърти дълбоко и се събуди в 24 ч. Днес се обадих на съседите ми да им се извинявам, защото и нашият реве, все едно го колят, докато го обличам след банята. Те пък заспали в другата стая и изобщо не чули нищо от бебешкия концерт. Установила съм, че като се разреве така, най-лесният начин да го успокоя е като го прихвана с ръка и го обърна да гледа надолу. Моментално млъква и се зазяпва, но като го обърна да си довършим обличането, отново включва алармата.

# 74
Тази сутрин сменях памперса на Симона и не можете да си представите на какво се казва памперс да пропуща #Crazy Половината от акото  беше извън памперса, беше омазано цялото и гръбче.Преоблякох я цялата. блузка , ританки , панталонки-всичко
А памперсите са на Памперс 2

Общи условия

Активация на акаунт